Şimdi Ara

Türkiye neden nükleer silah üretmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
8.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sizce bunun sebebi nedir arkadaşlar. Bugün İran tüm dünyaya meydan okuyorak çalışmalarını sürdürüyor. Pakistan ve halkının yüzde 80 i aç olan k. kore bile nükleer silah üretiyor.

Acaba neden Türkiye böyle caydırıcı bir güçten yoksun ve hala da kendini yoksun bırakmaya devam ediyor. Forumda savaş konuları açılıyor. o ülke nükleer güce sahip türkiye'ye 2 tane attı mı görürsünüz diye cevaplar geliyor. ACaba Türkiyenin de olsa onlar dese Türkiyenin nükleer gücü var diye.?

Orijinalden alıntı: Sweet Lemonade

Nükleer silahımız var ama üretemiyoruz diye biliyorum.
    evet ya seni yok etmek için bi tane lazım aslında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Rodentia

Alıntıları Göster
    Bizimkilerin tembelliğinden yoksa başka nedeni yok kanka.

Orijinalden alıntı: Sweet Lemonade

Nükleer silahımız var ama üretemiyoruz diye biliyorum.
    biz cevreciyiz
    yeşili koruyalım
    baltalar elimizde uzun ip belimizde lay layy layyy

Orijinalden alıntı: SteFun

çok mu sinir oluyon bana. hayırdır ben seni hiç tanımıyoum forumda aramızda bir konuşmada geçmedi. neden patlatacan anlam veremedim.

Orijinalden alıntı: mktrnk

biz cevreciyiz
    yeşili koruyalım
    baltalar elimizde uzun ip belimizde lay layy layyy

Alıntıları Göster
    Nükleer silah için öncelikle her yönden güçlü bir devlet yapısı lazım. Sonra güçlü bir siyasi irade. Bu çalışmaları yaparken de belli bir aşamaya gelene kadar kimsenin bilmemesi de lazım ki başımıza bir anda üşüşmesinler.

Devlet yapımız ve siyasi irademiz malesef güçlü sayılmaz. Daha profesörlerimizi doğru dürüst saklayıp koruyamazken böylesine bir bilgiyi saklayabileceğimizi düşünmüyorum.

Bir gün olabilir, ancak bugün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Nükleer silah için öncelikle her yönden güçlü bir devlet yapısı lazım. Sonra güçlü bir siyasi irade. Bu çalışmaları yaparken de belli bir aşamaya gelene kadar kimsenin bilmemesi de lazım ki başımıza bir anda üşüşmesinler.

Devlet yapımız ve siyasi irademiz malesef güçlü sayılmaz. Daha profesörlerimizi doğru dürüst saklayıp koruyamazken böylesine bir bilgiyi saklayabileceğimizi düşünmüyorum.

Alıntıları Göster
    Türkiye'nin yapması imkansız. Şöyle ki, Dünya nükleer silah denetleme kurumu, antlaşmaları var. Bu antlaşmalara karşı gelen milletlere karşı antlaşmayı imzalayan ülkelerce ağır yaptırımlar söz konusu. Kaldı ki o işi yapmak çok ciddi bir yatırım ister. Uranyum zenginleştirme tesisleri kuracaksın, bunu gizli yapmak zorunda kalıcaksın, uygulanan ambargolara direneceksin, tavan yapan enflasyonun halkını yıpratmayacak vs zor iş. Bizim gibi dışa bağımlı ülkelerin yapması imkansız, yaptırmazlar

• quote:

Alıntıları Göster
    Bizde o işle doğru düzgün ilgilenecek adam yoktur.. Max 3 ay içinde Ocağı felan açık bırakırlar kesin tesiste nükleer patlama olur..

• quote:

Alıntıları Göster
    nükleer silah üretmek ya da sahip olmak çok da büyük bir mesele değil, o 2 tane atarlar görürsün diyenler de en fazla lise 1-2 falan, nükleer güç savaşlarda etkin olmaz, o ancak filmlerde falan olur, bazı ülkelerin birbirlerine şov yapmalarından öte birşey değil nükleer silahlar tabi bazıları için de bahane olması durumu da ayrı, nükleer silah da bir nevi uçak gemisi gibi bizim için gereksiz anlamsız masraf yaratacak birşeydir, bazıları nükleer enerji deyip deyip duruyor ama bu kadar doğal ve yenilenebilir kaynaklara sahip hiçbir ülke nükleer enerji yoluna gitmiyor

• İhtiyaç olsa üretilirdi. Zaten dünyadaki nükleer bombanın ilk kullanıldığı savaştan sonraki diğer bütün savaşlar ülkenin ekonomik çıkarları için yapıldı. Yani savaşın erken bitmesi yerine uzaması gerekiyordu. Mesela ABD ekonomisi kötüleştiği anda biryerlere savaş açarak sürekli üretimi sağlayarak kendi geçimini sürdürüyor. Ayrıca nükleer bomba kullanıldığı yerde çok etkide radyasyon oluşturmaktadır ve bu radyasyon sözkonusu bölgeye adeta kamp kurmaktadır. Çernobil felaketinden sonra nükleer bomba(biliyorum nükleer bomba atılmadı ama etkisi günümüzdeki bombaların etkisi kadar) nereye atılırsa atılsın bütün dünyaya etkisi olacağı için nükleer bomba kullanımı ülkeler için her zaman son çare olarak bir kenarda durmuştur.
    Kısacası Türkiyenin düşman olduğu komşularında nükleer bomba olmadığına göre , bizdede olmasada olur. Coğrafyamız bütün dünyayı etkilediğine göre en son bomba atılacak yerlerden biri TR olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: +1905

İhtiyaç olsa üretilirdi. Zaten dünyadaki nükleer bombanın ilk kullanıldığı savaştan sonraki diğer bütün savaşlar ülkenin ekonomik çıkarları için yapıldı. Yani savaşın erken bitmesi yerine uzaması gerekiyordu. Mesela ABD ekonomisi kötüleştiği anda biryerlere savaş açarak sürekli üretimi sağlayarak kendi geçimini sürdürüyor. Ayrıca nükleer bomba kullanıldığı yerde çok etkide radyasyon oluşturmaktadır ve bu radyasyon sözkonusu bölgeye adeta kamp kurmaktadır. Çernobil felaketinden sonra nükleer bomba(biliyorum nükleer bomba atılmadı ama etkisi günümüzdeki bombaların etkisi kadar) nereye atılırsa atılsın bütün dünyaya etkisi olacağı için nükleer bomba kullanımı ülkeler için her zaman son çare olarak bir kenarda durmuştur.
    Kısacası Türkiyenin düşman olduğu komşularında nükleer bomba olmadığına göre , bizdede olmasada olur. Coğrafyamız bütün dünyayı etkilediğine göre en son bomba atılacak yerlerden biri TR olur.
    @+1905 haklı bu konuda. Bu kadar borun, uranyumun üstüne kim nükleer füze atar ki? Adam buraya zaten onlar için saldırır.

• siyasi güç ve ekonomik bağımsızlığımızın olması lazım türkiyede soğuk savaş döneminden kalma incirlikte nükleer silah bulunmakta nükleer gücümüzün kesinlikle olması lazım

Orijinalden alıntı: commodore63

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Nükleer bomba bu, leblebi mi üretiyorsun, boncuklu tabanca mı üretiyorsun. Bu kadar basit mi yahu.

Orijinalden alıntı: MKepo

Nükleer bomba bu, leblebi mi üretiyorsun, boncuklu tabanca mı üretiyorsun. Bu kadar basit mi yahu.

Alıntıları Göster
    üretmesin, diğer ülkelerde üretmesin ne meraklısınız silaha

Orijinalden alıntı: Rajeesh

üretmesin, diğer ülkelerde üretmesin ne meraklısınız silaha

Alıntıları Göster
    Nükleer silah "Nükleer silah üretiyorum" diyerek üretilmez. Ayrıca artık nükleer silah üretmek yasak. O yüzden İran'a, Irak'a o kadar yüklendiler (bu bahane ile).

ANIME&amp;MANGA Origin:DHadilazimdegilx Steam:The Loly Trinity Nintendo 3DS FC: 2337-4451-5701
    Gigabyte B550 Gaming X V2 - Ryzen 7 5800x3D - Scythe Fuma 2 - 2x 32GB Corsair Vengeance LPX 3600Mhz C18 - Zotac GTX 1070 Mini - Crucial MX100 256GB + Samsung QVO 1TB + Samsung F3 500GB - Phanteks P360A - Samsung C27JG50 27" QHD 144Hz - Logitech G105 Klavye &amp; Logitech G300s Fare - Logitech X530 5+1 &amp; Logitech G35 - Logitech F510 Gamepad &amp; Logitech Driving Force GT - xDrive 15'li Oyuncu Koltuğu - NETBOOK: Acer Aspire One AO722

• quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

Nükleer silah "Nükleer silah üretiyorum" diyerek üretilmez. Ayrıca artık nükleer silah üretmek yasak. O yüzden İran'a, Irak'a o kadar yüklendiler (bu bahane ile).

Alıntıları Göster
    Ne nükleer silahı ne nükleer santrali kur rüzgar güllerini,akarsulara nehirlere barajları üret kendi enerjini fazlasını sat paraya para deme

• quote:

Orijinalden alıntı: by.oyun

Ne nükleer silahı ne nükleer santrali kur rüzgar güllerini,akarsulara nehirlere barajları üret kendi enerjini fazlasını sat paraya para deme

Alıntıları Göster
    Çünkü Türkiye Antimadde bombası üretecek bu yüzden sermayesini ayırdı, nükleer güç için para kaynağı kalmadı.

Orijinalden alıntı: commodore63

Çünkü Türkiye Antimadde bombası üretecek bu yüzden sermayesini ayırdı, nükleer güç için para kaynağı kalmadı.

Alıntıları Göster
    Bağımsızlığımız yok anlıyor musun?

İran'ın nükleer silahı var diye işgale uğraması an meselesi.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.