Şimdi Ara

Türkiye Kart dönemi başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Metrodan müzeye ve taksiden uçağa kadar Türkiye’nin tamamında geçerli olacak ‘Türkiye Kart’ projesiyle ilgili Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Şu anda Türkiye Kart’a benzer sistemler dünyada 3-4 ülkede kullanılıyor. Biz de bu sistemi dünya üzerinde başarıyla kullanan ilk ülkeler arasına gireceğiz” dedi

    Bankacılık, telekomünikasyon, ulaşım ve finans alanında hizmet veren şirketler bir araya gelerek Türkiye Ortak Ödeme Platformu’nu oluşturdu. Platforma üye olan şirketler aracılığıya Türkiye genelinde ortak ödeme sistemine geçiliyor. Sistem ile tüm şehirlerdeki toplu taşıma araçlarında ortak ödeme sistemi geçerli olacak. Habertürk'te yer alan habere göre metrodan otobüse, vapurdan metrobüse tüm ulaşım araçlarına tek bir kartla binilebilecek. İl değiştirildiğinde ayrı bir kart almak gerekmeyecek. Bunun için de başta İstanbul ve Ankara olmak üzere belediyelerle anlaşma yapılacak. Talep eden belediyeler, karta kendi şehirlerine özel şehircilik uygulamaları yükleyebilecek. Taksi, dolmuş gibi serbest çalışan esnaf da isterse sisteme dahil olacak.

    BAŞBAKAN YILDIRIM YARIN TANITACAK

    Bakan Arslan, “Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın yapacağı tanıtım ile hizmeti sunmaya başlayacağız. Şu anda Türkiye Kart’a benzer sistemler dünyada 3-4 ülkede kullanılmaya başlandı. Biz de bu sistemi dünya üzerinde başarıyla kullanan ilk ülkeler arasına gireceğiz” dedi.

    Kartın kullanım alanlarını sıralayan Arslan, “Türkiye Kart’ın hizmete girmesi ile vatandaşlarımız hem kredi kartı hem de nakit işlemlerini bu kart ile yapabilecekler. Bankada hesabınız olmasa bile Türkiye Kart’a sahip olduktan sonra cep telefonunuz üzerinden bir başkasına para gönderebileceksiniz. Vatandaş hangi şehre giderse gitsin Türkiye Kart’ı şehrin ulaşım kartı olarak da kullanabilecek. Taksi, dolmuş gibi serbest çalışan esnafın da sisteme girme imkânı bulunacak” diye konuştu.

    HER TÜRLÜ FİNANSAL İŞLEM YAPILABİLECEK

    'Türkiye Kart' sadece ulaşımda değil her türlü finansal işlemde de kullanılabilecek. Banka hesabı olmayanlar cep telefonu ile para transferi yapabilecek. Söz konusu kart ile para transferinin yanı sıra alışveriş de yapılabilecek. Kartlar tüm ATM’lerde, POS’larda ve e-ticarette geçerli olacak.

    ATM’DEN YATIRILABİLİR

    Türkiye Kart’a platform üyelerinin kanallarından (ATM, şube vb.) para yatırılabilecek. Böylece para dijitalleşerek kayıt altına alınacak. Türkiye Kart, müze ve milli parklarda da kullanılabilecek.

    TÜM KARTLARA SATIŞ VE DOLUM PTT'DEN

    Vatandaşa ön ödemeli veya debit özellikli (kartın bağlı olduğu hesapta belli tutarda para tutulması) Türkiye Kart seçenekleri sunulacak. PTT, tüm kartlar için satış ve dolum merkezi olacak. Türkiye Kart 4.600 PTT noktasından temin edilecekhttp://www.hurriyet.com.tr/turkiye-kart-donemi-basliyor-40719854



    HADİ HAYIRLISI OLSUN...







  • mantıksız bir uygulama sil baştan sistem kurulcak bunun açıkları olucak illaki ilk başta istanbul için konuşuyorum onlarca turnike işe yarmıycak gereksiz masraf birileri zengin olucak
  • cem1907 C kullanıcısına yanıt
    Aslında düşünce iyi ama Türkiye de uygulamak çok zor .
    Dediğin gibi yine birileri zengin olup reklamlarda boy gösterecek.
  • Yerinde ve mantıklı bir uygulama, toplu taşıma belediyenin tekelinden çıkmış olacak.

    Örneğin İstanbul'da öğrenci olan birisi, İzmir'e geldiğinde öğrenci tarifesinden yararlanamıyordu. Artık bunun önüne geçilmiş olunacak.

    Gittiğin her şehrin kartını aldığında kart bedeli ödemek durumunda kalıyordun veya normal tarifeden daha yüksek bedel ödemek durumundaydın, böylelikle adalet sağlanmış olacak.
  • Dünyanın en mantıklı uyguluması sonunda devreye giriyor. Çok seyahat eden biri olarak her gittiğim şehrin abudik gubidik kartını çıkarttırma saçmalığı bitmiş oluyor.

    ATM’DEN YATIRILABİLİR

    Türkiye Kart’a platform üyelerinin kanallarından (ATM, şube vb.) para yatırılabilecek. Böylece para dijitalleşerek kayıt altına alınacak. Türkiye Kart, müze ve milli parklarda da kullanılabilecek.

    Eğer atmden yükleme yapılabiliyorsa ben okeyim. Sene olmuş 2018 hala makine peşinde koşup kağıt parayla uğraşıyoruz. Değişmeli artık. İnşallah hızlı başlar.
  • gördük 56.000.000 vatandaşın tüm bilgilerinin kimlerin elinde gezdiğini
  • Buna karşı çıkmamın mantığı nedir ya? Turnike masrafı mı? Şehrinizden dışarı çıkmıyosunuz galiba. Oraya git bilmem ne kart, öbürüne git başka kart. Yeri geliyo atıyosun kendini otobüse hobaa o şehrin kartı yok.

    Dolmuşa bin, bozuk para ara. Müzeye git müze kartı ara. Ne güzel işte, taksiler, esnaf vs. de bağlansın. Mis.

    Birileri zengin olmasın diye duralım durduğumuz yerde o zaman. Saçma sapan bahaneler. Turnike masrafıymış. Kısa vadede masraf uzun vadede tasarruf getirir. Ayrıca vatandaş bırakta verdiği verginin karşılığını böyle aldın. Gayet mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında ciğeri 5 para etmez bir hatun için İstanbul seferinin birinde 500s de perişan olmuştum .

    Hayır para geçmiyor ,yakınlarda kart alacağın yer yok bayiler daha kapalı ,otobüs desen 1 saatte bir geliyor yakalarsan ne ala oda..

    Kısacası her şehire gidince fellik fellik kart ariyacagina birtane olsun doldur her yerde kullan.

    Antalya için ayrı kent kart , Isparta için ayrı kent kart ,Adana için ayrı kart .bir ara cüzdan ulaşım kartlarıyla dolmuştu

    Edit : yukarıdaki mesaj atan arkadaşla 2 dakikada "pişti" olduk.
    Müze ,turnike olayına değinmemistim."Müze Kart" yine ülkedeki tüm müzeleri gezdirdigi için bir nebze kabülümdü.

    Birde hadi diyelim kartı aldın 20 tl attırdın içine birazını kullandın kalanı gitti.Bir daha o şehre ne zaman geleceksin hadi geldin kartın süresi geçti mi kaldı mı dertleride olmaz.Her yönüyle mantıklı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 24 Ocak 2018; 14:51:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni kimliklere bu entegrasyon yapılamaz değil mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi VERGII VEEERRRGGGIIIIIIIIII

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimlik

    Nüfus Cüzdanı

    Hüviyet.

    Bütün kişisel bilgilerinin kabak gibi yazdığı kart.

    Böyle bir kartı toplu taşımaya binişlerde göstermeyi düşünüyorsun sanırım entegre ederek. Çok mantıklı değil mi? Karta bakiye yükleyeceksin, kartı alete okutacak, kimliği kopyalama riskini düşünmüyorsun değil mi?


    Günlük kullanım için cüzdanından çıkar sok aşınacak bunu düşünmüyorsun değil mi?

    Mantık sadece biraz mantık.

    İzmir'de 65 yaş üstü kimliğini ilgili görevliye göstererek turnikeden geçebiliyor, otobüse binebiliyor.

    http://t24.com.tr/haber/64-yas-ustu-vatandaslar-icin-ucretsiz-toplu-tasimada-nufus-cuzdani-yeterli,361545


    Kaçının kimliği çalındı biliyormusun? Adam kimliğe kap-kaç yaptı. Dahası cep telefonu ile kimliğin fotoğrafını çekmeye çalışanlar. neler neler. Otobüse kimlikle binen adam, otobüsün o kalabalıklığında ve aracın hareket etmesiyle, düşmemek için tutunmaya çalışmasıyla kartı düşürenler, kaybedenler, kartı cüzdan yerine koyacağına cebine koyanlar, oradan gasp a uğrayanlar.

    hiç olmaz bunlar değil mi?




  • hemen karşı çıkıp solculuğumu belli etmeliyim
  • Amaç kayıtdışı parayı azaltıp vergi almak.
  • Yuh be buna da mı karşı çıkıyorsunuz? Bıktık artık her şeye muhalif olanlardan. Beğenmiyorsan kullanmazsın.

    Çok güzel bir gelişme.
  • PTT olmayaydı iyiydi.
  • Su 65 yas kartlilara da hukumet ise ve okula gidis ve donus saatlerinde kisitlama getirse guzel olucak yoksa otobusu birak millet 20 km yuruyerek ise gidicek artik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende istanbul,ankara,bursa kartları var.hemde ankarakart'ı mecburi olduğu hafta almıştım,üstelik sadece 1 yılda 15-20 günüm ankarada geçtiği halde.herşey tamamda müzekart nasıl olacak?şuan 50 tl galiba ,bu karta 50 tl'yi yükleyip nasıl 1 yıl ücretsiz müzekart'a çevireceğiz.çoğu kişi içinde bakiye varsa burdan kesildiğini farkedemez bile...
  • kronikyorgun kullanıcısına yanıt
    Bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum.Haftanın 3 günü gidiş-dönüş olmak üzere toplam 6 kez trene binerim.Sabah 7:40 aksam 18:40 trenine binip giderim.Binerim ama oturamam.Her koltukta yaşlılar oturmakta.Ellerinde poşetler gezmeden alışverişten gedikleri çok belli.biz çalışanlar da ayakta gitsin Niye? biz genciz..Yer bulamadıklarında bir de sövmeleri yok mu ? Bu gençlik ölmüş ölmüş büyüklerine yer bile vermiyorlar.Vermem uyur numarası yapar yer vermem.TCDD 1 saat önceye de tren koydu o tren bomboş oluyor.ona bin git olmazz illa bizi rahatsız edecekler.
  • wtwt24 W kullanıcısına yanıt
    Dostum , Türkiye'de hiçbir şey zamanında tam olarak açıklanmaz.Biraz bekleyelim.Temmuz gibi satışlar başlayacakmış.O zamana kadar bir dünya şey değişir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.