Şimdi Ara

TÜRKİYE İŞSİZLİKTE DÜNYA 5.Sİ OLDU SSLİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye de işsizlik olduğunu söyleyen YALAN SÖYLÜYOR

bakın.. tüm fabrikalar suriyeli - ıraklı - afgan ve zenci çalıştırıyor

bakanımız çıkıp onlari gönderirsek sanayi ekonomi durur diye basın açıklaması yapıyor

demekki.. sanayimizi ve ekonomimizi bize nerden ve ne amaçla geldiği belirsiz kişiler oluşturuyor

yani Türk halkı işsiz değil.. çalışan ve ekonomiyi ayakta tutan .... ile ayakta kalıyor.. İŞSİZLİK VAR diye uydurmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: tosuntosun

Türkiye de işsizlik olduğunu söyleyen YALAN SÖYLÜYOR

bakın.. tüm fabrikalar suriyeli - ıraklı - afgan ve zenci çalıştırıyor

bakanımız çıkıp onlari gönderirsek sanayi ekonomi durur diye basın açıklaması yapıyor

demekki.. sanayimizi ve ekonomimizi bize nerden ve ne amaçla geldiği belirsiz kişiler oluşturuyor

yani Türk halkı işsiz değil.. çalışan ve ekonomiyi ayakta tutan .... ile ayakta kalıyor.. İŞSİZLİK VAR diye uydurmayın

yav dediğin halk türk halkı mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu ülkenin adı Türkiye.. doğal olarak etnik kökeni ve ana dili ne olursa olsun.. genel olarak Türk Halkı diye isimlendiriyor... Almanya da yaşayan avusturyalı ya da alman vatandaşı denmesi gibi

İsviçredeki italyan kökenli alman kökenlilere de isviçre halkı deniyor

şimdi sen Türk Halkı kelimesinden rahatsız oldu isen.. o senin anlayışın

ayrıca kinaye ve hiciv den de anlamıyor olabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 17 Eylül 2021; 16:8:42 >
  • Kesinlikle yalan liste, kanadada yüzde 7 işsizlik olamaz millet iş var diye kanadaya göçüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %13 w inanan hayal görüyordur. En az %28 işsizlik.

• KavgaHatalıSollamadan kullanıcısına yanıt

Pandemi sonrasında olabilir.

Ayrıca doğal işsizlik oranı yüksek Kanada'da. Yani ara verip dünyayı 6 ay gezeyim, roman yazayım falan diyenler, iş değiştirenler fazla.

• ha birde resmi olarak 6 ayda bir başvurmadığı sürece işkura kimse işsiz değil bu ülkeye gore.

gelmiş ülkeler gibi ev hanımları,üni öğrencilerini,işkura gitmekten bıkanları+keyiften çalışmayanları katsak

en tepede olma ihtimalimiz yüksek sadece akp döneminde değil hep boyle hesaplanıyordu bizde..  

ülkenin eti belli budu beli 4-5+ çocuk yapan kafanıza nediyim ülkenin nüfusu 30-40 larda olsaydı şu an çok daha refahtık 30-60 kuşağı cidden çok cahal düşündü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Eylül 2021; 16:50:3 >
  • Aynı görüşteyim. İş gücüne katılımda da çok düşüğüz. Yani iş aramayanlar ev hanımları vesaire. Yani gerçek işsizlik çok daha yüksek. Ama rıdvan dilmen e sırf tayyipçi diye devlet kanalında aylık 710bin tl maaş var. Üstelik haftada kaç kez çıkıyor ki tv ye. Gelir dağılımı adaletsizliği işte bu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zirve tek kişiliktir

Zirveye adım adım

Hülooğğğ ..

• mesela Amerika

silahlanma sanayisi ile %3

alkol sanayisi ile %3

sigara sanayisi ile %3 (hani elin japonu gelip burada sigara satıyor)

TARIM SANAYİSİ İLE... (EVET TARIM) hani benim el ile diktiğim domates fidelerini sulayıp tarım yapıyorum dediğim ama elin adamının koca koca makinelerle benim 500 katım domates fidesini 1 saate diktiği tarım...

Derken bir bakıyorsun işsizlik bitmiş. Ama siyasal islam öyle mi?

Ortaokullu adamlar çıkmış ticaret yapacam diye geziyor ortada. Bu adamların zengin olmasının ülkeye bir katma değeri yok.

Tabii ki yukarıdaki sanayi dalları sadece temsili. Gidip biz de mi silahlanalım demeyin bana.

• Kılıçdaroğlunun yüzünden işsizlik bu kadar yüksek reise imkan verin işsizliği bitirir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tosuntosun t kullanıcısına yanıt

Modern bir ekonomide iş gücü artarsa (daha fazla işçi gelirse), üretim kolu da artar. Eğer üretim kolları artmıyorsa orada çok ciddi bir yönetim sorunu var demektir. Ortadoğu ekonomisinde ise pasta dolmuştur, daha fazla kişiyi kaldıramaz.

Şimdi Amerika'ya 5 milyon göçmen gitse sen onların işsiz kalacağını falan mı zannediyorsun? En fazla ücretler düşer ama bir denge kurulur.

Sorun kişi sayısında değil. Sorun senin vaktinde sanayiye yatırım yapmak yerine parayı betona basmanda. Artık ücretler düşeceğini kadar düşmüş, sistem tıkanmış, inovasyon ve yenilik yok. 50 yıl önceki kafa ile iş gücü oluşturma çabası yer bulmuyor. Çok sığ düşünüyorsun arkadaşım.

En basitinden 150bin öğretmen mevzun verip de ben her yıl 20k alıyorum geri kalan ne yaparsa yapsın demek bile bir planlama sorunu. Madem öğretmen fazlası var, devlet bölümlerini kapat, özeller yine açık kalsın.

• Türkiye"deki işsizliğin en büyük sebebi iş olmaması değil insanların mesleği ve vasfına göre iş olmayışı yani millet iyi kötü bir üniversite okuyor bilirsiniz bir çok maaşlı aile kıt-kanaat çocuklarını %50 %25 burslu bir yerlerde okutuyor ve daha sonra mezun olan kişi bakıyor kendi mesleğine uygun iş var ama istihdamı az ya da verdikleri ücret çok düşük haklı olarak iyi bir iş bulana kadar çalışmak istemiyor çünkü bir para harcanmış bir emek ve zaman verilmiş, ve toplum da bilinçsiz olduğu için bu duruma düşüyor.

Halbuki devlet yöneticileri toplumun çocuklarını işe ve mesleğe yönlendirmede başarısızlığını biliyorlar diplomayı gerektiği kadar alınmasını sağlamalı ki boşa zaman ve kaynak harcamasın bu aileler insanlar ustalık ve kalifiye gerektiren mesleklere yönlendirilmeli ki üniversite diplomasının kıymeti yerlere düşmesin, kalifiye iş yaptırmak daha da kolaylaşsın sıradan bir elektrik, fayans bilmem ne ustası rahat 10 bin lira kazanabiliyor hele bazı ustalar özellikle tesisatçı gibi dükkanı olmadan ortalama bir semtte 30 bin lira dahi kazanabiliyor ama bir üniversite mezunu 3 bin lira"lık iş bulmaya dahi zorlanabiliyor işte bu mesleki dengesizlikten kaynaklı vahim bir olaydır bir usta yine para kazansın ama öyle yoğunlar ki ustalar bazı meslekte adama iş yaptıracaksın yoğunluktan dolayı aylar sürebiliyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhan/

Modern bir ekonomide iş gücü artarsa (daha fazla işçi gelirse), üretim kolu da artar. Eğer üretim kolları artmıyorsa orada çok ciddi bir yönetim sorunu var demektir. Ortadoğu ekonomisinde ise pasta dolmuştur, daha fazla kişiyi kaldıramaz.

Şimdi Amerika'ya 5 milyon göçmen gitse sen onların işsiz kalacağını falan mı zannediyorsun? En fazla ücretler düşer ama bir denge kurulur.

Sorun kişi sayısında değil. Sorun senin vaktinde sanayiye yatırım yapmak yerine parayı betona basmanda. Artık ücretler düşeceğini kadar düşmüş, sistem tıkanmış, inovasyon ve yenilik yok. 50 yıl önceki kafa ile iş gücü oluşturma çabası yer bulmuyor. Çok sığ düşünüyorsun arkadaşım.

En basitinden 150bin öğretmen mevzun verip de ben her yıl 20k alıyorum geri kalan ne yaparsa yapsın demek bile bir planlama sorunu. Madem öğretmen fazlası var, devlet bölümlerini kapat, özeller yine açık kalsın.

senin yazdıklarını hiciv ile belirtmek istemiştim ama bakış ve dile getirme farkı bu sadece

aynı şekilde her ile ünv açacaz söylemi

ve ilk kurulan fakülte eğitim fakültesi

o kısma müracaat mühendislik ve tıp'dan fazla

bu halkın bakış açısı ve devlet memurluk anlayışı

sonra meydan da ATANMAYAN öğretmen için kendince gövde gösterisi

siyasetçilere de çok görmüyorum

balon vaadlere inanıp, geçimini devlet kadrosu ve DEVLET YAPSIN anlayışı olması da cabası

iş mahkemeleri kuruldu.. güya işçi o mahkemede 1-0 önde başlıyor.. güya... ve işçi tarafına karar kıldığı halde hakim.. işçi davasıında istediği para miktarından daha düşük hakediş kararı veren hakim sonucu işçi üste karşı tarafa avukatlık parası ödüyor

evet.. ekonomimizde mahkemelerimizde açılan ünv lerimizin sonucu da BALON.. seviyoruz BALON ları

• 8500₺ Maaşla çobanlık var beğenen yok yeeeenim.

• Çıhar tilifonu
    Suyun var

• Sıralama yanlış doğrusu bu

South Africa34.432.6Jun/21%

Namibia33.434Dec/18%

Nigeria33.327.1Dec/20%

Bosnia and Herzegovina32.4232.68Jun/21%

Angola31.630.5Jun/21%

Kosovo2724.6Dec/20%

Palestine26.427.8Jun/21%

Bahamas25.69.5Dec/20%

Jordan2524.7Mar/21%

Lesotho24.723.9Dec/20%

Montenegro23.5824.01Jul/21%

Swaziland23.422.2Dec/20%

Botswana23.318.2Dec/20%

Senegal22.616.7Mar/21%

Gabon20.519.6Dec/20%

Ethiopia19.116.9Dec/18%

Libya18.6318.56Dec/20%

Georgia18.517.6Dec/20%

Panama18.57.1Dec/20%

Costa Rica18.118.5Jun/21%

Tunisia17.817.4Mar/21%

Sudan17.716.8Dec/20%

Barbados17.213.6Mar/21%

Armenia1716Mar/21%

Rwanda1720.3Feb/21%

New Caledonia16.510.9Dec/20%

Macedonia15.916Jun/21%

Guyana15.811.9Dec/20%

Spain15.2615.98Jun/21%

Haiti14.513.5Dec/20%

Colombia14.314.4Jul/21%

Greece14.215Jul/21%

Brazil14.114.6Jun/21%

Sao Tome and Principe13.913.1Dec/20%

Iraq13.7412.76Dec/20%

Belize13.77.7Dec/20%

Yemen13.4212.9Dec/20%

Lithuania13.112.9Jul/21%

Morocco12.812.5Jun/21%

Cape Verde12.311.3Dec/20%

Zambia12.213.2Dec/20%

Albania12.112.6Jun/21%

Turkey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeministKiller -- 17 Eylül 2021; 19:42:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KavgaHatalıSollamadan

Kesinlikle yalan liste, kanadada yüzde 7 işsizlik olamaz millet iş var diye kanadaya göçüyor

siz kanadayı cennet mi sanıyorsunz

hayatınızda hiç gittiniz mi oraya?

göçmenler ne biçim ekonomik sorunlar yaşıyor. haftanın 7 günü çalışanlra var

siz sanıyorsunz burası alice harikalar diyarı..

• quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Gerçek verileri açıklasalar bunda da birinci oluruz.
    Beko da zaten bir dünya markası 🤮🤮🤮

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrslimshady_reloaded

siz kanadayı cennet mi sanıyorsunz

hayatınızda hiç gittiniz mi oraya?

göçmenler ne biçim ekonomik sorunlar yaşıyor. haftanın 7 günü çalışanlra var

siz sanıyorsunz burası alice harikalar diyarı..

Alıntıları Göster

dedi Türkiye'de haftanın 7 günü çalışan Türklerin varlığından haberi olmayan şahıs.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.