Şimdi Ara

Türkiye interneti elden gidiyor : Türkiye için ölüm tarihi 22 Ağustos 2011 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
1
Favori
29.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Enteresan adminler hala bu topic 'i silmemiş, ama ben ne zaman ttnet 'le ilgili bir konu açsam hemen silindi, o zamanlar diyordum hakkımızı almak tepkimizi ortaya koymak için meydanlara inelim kimse tınlamadı işte olacağı buydu internet ölüyor hepimizin başı sağolsun.
  • editörlere sesleniyorum sizce bu konumu daha önemli "Mount & Blade'in son oyunu Ateş ve Kılıç, TTNET'in oyun platformu Playstore.com'dan " yoksa türkiyede 22 ağustosdan itibaren uygulanacak çağdışı yasaklar mı üst konu buda komik tekrar yazamk istiyorum "Mount & Blade'in son oyunu Ateş ve Kılıç, TTNET'in oyun platformu Playstore.com'dan". saygılarla
  • Bazı arkadaşlar konuyu siyasi eğilimine göre kullanıp burada parti kavgası haline getirmek istiyorlar.
    Dün BTK başkanı bizzat haberlerde açıkladı, yapılacak olan şey; Avustralya ve Almanya'da örneği görüldüğü gibi, İSTEYEN KİŞİLERE filtre seçme olanağı sunmak.
    İSTEMEYENLERE böyle birşey sözkonusu değil.

    Çocuğunun emin ve zararsız yerlere girip başka yerlere girebilmesini istemeyen, ama bunu uygulayacak bilgi-becerisi olmayan ebeveyn için oldukça yararlı bir uygulama.

    Bu konudan siyasi kavga yaratmak istemek çok garip.
  • siyasi kavga yok burda yasaklama var hangi iktidar yaparsa yapsın ben bu yasakcı zihniyete karşıyım evde yeğenlerim için ayrı hesap var pc de ve ordada filitre programı kurulu eğer çocuklarınızı kontrol edemiyorsanız çocuk doğurmayın efendim. internet kafelerde denetim yapılır benim için evimde benim yerime karar verilemez . saygılarla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    Bazı arkadaşlar konuyu siyasi eğilimine göre kullanıp burada parti kavgası haline getirmek istiyorlar.
    Dün BTK başkanı bizzat haberlerde açıkladı, yapılacak olan şey; Avustralya ve Almanya'da örneği görüldüğü gibi, İSTEYEN KİŞİLERE filtre seçme olanağı sunmak.
    İSTEMEYENLERE böyle birşey sözkonusu değil.

    Çocuğunun emin ve zararsız yerlere girip başka yerlere girebilmesini istemeyen, ama bunu uygulayacak bilgi-becerisi olmayan ebeveyn için oldukça yararlı bir uygulama.

    Bu konudan siyasi kavga yaratmak istemek çok garip.


    Sen televizyonda yapılan her açıklamaya inanıyor musun?4 farklı paket olacak aile,yurtiçi,çocuk,standart.ilk üçünü seçmezsen standart pakette olacaksın elin mahkum yine bir pakete dahil olacaksın.Standart paket şuanki mevzuat dahilinde güya bir kısıtlama getirmiyor.Peki sorarım sana standart paketin mevzuatını yani içeriğini ve sınırlarını btk değiştirirse ne olacak?Sana anlatılanların ve senin öngördüklerinin kesinliği yok.Madem Avustralya ve Almanya'yı bu konuda örnek gösteriyorsun,demokrasi ve özgürlükler konularında da örnek göster de bu durumu eleştirenler haksız çıksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 7 Mayıs 2011; 0:43:31 >




  • Kesinlikle bu topic altında siyasi 1 kaygım yok,birey olarak siyasete uzak olan 1 insanım silinen mesajlarım'da imalarım olmuştur lakin katiyen bu parti iyi iken bu parti kötü gibi yorumum olmamıştır.
    Benim tepkim parasını ödediğim bilgisayara ne internetime zincir vurulması,er kişi çocuğuna edep ve terbiye eğitimi veremiyorsa interneti zararlı içerikden korumakdan acizse
    Bunun için devletin kurumu devreye girip buyrun filtreniz dayatmasına hakına sahip değil ,btk internet cafelerin kapatılması ile düzenleme hazırlasaydı sonuna kadar destekçi olurdum
    bazıları para kazanıcam diye ilköğretim çağında çocukların cebinde okul harçlığın peşinde ,sabah internet cafeye girip gece evine giden çocuklar var yazık

    Gelelim diyor konu olan btk'nın ilk başda dediği netdeki zararlı içerik ve çocuk istismarına
    Bu tip zararlı kişikliklerle kelimeleri yasaklarak yada site erişimi engellerek baş edemezler,o tip insanları zati istediklerine farklı yollardan ulaşıyorlar.
    Olan yine etlisine sütlüsüne karışmayan bizlere oluyor.BTKnın yapmak istediğini görmemek için kör olmak lazım, 1 şeylere zemim hazırlıyorlar.
    Pis kokusu çıkmaya başladı,siyaseti bilmem ama T.C kimliği taşıyan birey olarak'da bu koku beni rahatsız ediyor




  • Uydudan internete bağlananları nasıl filtreliycekler onu merak ediyorum...
  • illaki bu filtreleride delmenin bi yolu bulunacaktır arkadaşlar telaş etmeyin, ttnet kadar beceriksiz bi şirket bu işin altından kalkamaz zaten ama 2011 yılında böyle bi sansür ancak bizde görülebilir isteyene uygulama yapılacak deniyor oysa ben daha şimdiden bir çok siteye erişemiyorum yani herkeze bu uygulama yapılacak istemekle istememekle alakası yok asıl seçimden sonra ben bu badem bıyıklılardan korkuyorum milletimiz böyle koyun gibi sessiz duyarsız oldukça yapacak bişey yok olan bize oluyor
  • Sansür siyasi bir kararın sonucu olduğu için yazılacak çok şey var fakat site yönetimi foruma siyaset karıştırılması konusunda hassas. Fazladan söyleyebileceğim tek şey yönetimde olan siyasi partinin onayı veya yönlendirmesi olmadan tib gibi yarı özerk kurumların toplumun büyük bir kısmını ilgilendiren bu şekilde bir konuda değişiklik yapamayacağıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SysEdit

    Uydudan internete bağlananları nasıl filtreliycekler onu merak ediyorum...


    Servis sağlayıcıyı bağlayan bir durum 22.08.2011 tarihinden sonra verilen listeye göre yapılacak fltrelemede oluşacak delinmeler yüzünden İSS'lere para cezası geleceği için bu cezayla karşılaşmak istemeyen servis sağlayıcılar açıkları kapatacaklardır
  • Şimdiden bir hal çare aramaya başlamak lazım.
  • kahrolası 12 eylül darbesi bizi ne hale getirdi,emperyalistlerin desteği ile bir suudi arabistan olma yolunda gidiyoruz.
  • tib başkanının beyanatıyla tatmin olanlar ya bilgisizdir ya da demokrasinin gereklerini anlamamış olandır. şu saatten sonra tüm herşey geri çekilse bile dünya karşısında bizi düşürdükleri duruma bakar mısınız ? bu mu modern Türkiye demezler mi adama. adımızın çin, iran vs ülkelerle birlikte anılması bile yeterince açıklayıcıdır. normal sıradan vatandaşı kandırmak içinde, müstehcen içerik adı altında bi kılıf bulmuşlar bi de. yasakla gitsin. nasıl olsa halk bilmez biz biliriz . ileride muhalif bi site açmak için bile izin almak gerekecek. tabi alabilirsen.
  • Bence olayın vehamiyeti tahmin edilenden cok daha buyuk ...

    Turkiye model ulkedir musluman ulkelerdeki ilk değişiklik turkiyede denenir..ve turkiyede insanların gozunun acılmasını yada belli bi kısmın fikirleri paylasılmasını istenmiyor..
    Cunku turkiye model değişikliği içinde eski sistem yerini yeni harakete bırakıyor bu işinde da istedikleri gibi sonuclanması için en buyuk puruz tabiki internet...

    bakın bu işin emrini kim vermiş...

    http://www.haberola.com/haber/1391-Tesdufun_Bu_Kadari_Fazla_Degil_mi_Artik_Internette_Sansurun_Altindan_da_Gulen_Cikti.html




  • 12 haziran ? hükümet ? baskıcı iktidar ? oyunuzu iktidara vermeyin ?

    yazıların genel anlamı bu siyaset yapmayın kardeşim gibin muhalefetinizi kılıçdaroğlunun yanında yapın milleti burda yalan yanlış konuşarak kandırmayın
    3 kağıtçı bilumum muhalefet sizi.. dağılın..

    yasakçıymış çok ilerici ve hukuk devletiydik ya 9 senede gerici ve yasakçı olduk
    sizin oy verdikleriniz şimldiler de 1 paket makarna ve 3 kuruş paraya oy satın almaya çalışıyor nasıl olcak ?
    yasakçıymış 70 de 80 de babam yönetiyodu ya memleketi. ozmn lar doğru ya burası muz cumhuriyetiydi..
  • bazıları bu yasaktan gayet memnun anladığım kadarıyla. ve siyaset yapmayın dedikçede en azından ben sadece yasakçı zihniyete tepkimi gösterirken parti adı vermeden kim hangi partı bunu uygularsa karşıyım dedikçe bazı arkadaşlar partizanlık yapıyor. ve benim adıma düşünmeye benim adıma karar vermeye çalışan bir zihniyeti destekliyor bu zihniyeti kim uygularsa uygulasın yasak yasaktır. saygılarla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urzais -- 7 Mayıs 2011; 23:13:02 >
  • Bu arada porno sitelerinin hepsini kapatmayacaklar.
    Amerikan çıkışlı büyük şirketlerin siteleri sansür dışında bırakılacak. Çünkü daha önce denediler ve direkt amerikan hükümeti tarafından uyarıldılar.
    Bu siteler aylık ücretli siteler.
  • İnternet filtresi açıklaması!
    22 Ağustos'da internete ne olacak, ne değişecek? İşte TR.NET tarafından yapılan önemli açıklama!
    12:45 | 06 Mayıs 2011



    Yorum YazArkadaşına gönderSitene EkleYazdırPaylaş
    22 Ağustos'ta devreye girecek zorunlu 'paketler'in interneti kısıtlayıp kısıtlamayacağı ve paketler arasında 'özgür' bir paketin bulunmamasına dair tartışmalar giderek büyüyor. Bu kez ise internet servis sağlayıcısı TR.NET'ten "İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar" ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Bu açıklamayı aynen yayınlıyoruz:

    Küreselleşen günümüzde, sanal bir dünya halini alan internetin "güvenli internet" adı altında "sınırları başkaları tarafından çizilmiş bir internet"e dönüştürülmesi, özgürlük anlayışı ile çelişmektedir. Söz konusu düzenleme, bazı siteleri engelleme ve alan adlarına yasaklama getiren uygulamalar ile sarsıldığı düşünülen "İnternet Özgürlüğü" kavramının, daha da zedeleneceği bir döneme geçiş sürecinin sinyalleridir.

    Uygulanmak istenen filtre sistemleri, internet servis sağlayıcılar, işletim sistemleri, ya da çeşitli programlar aracılığıyla kullanılabilmektedir. Fakat bu opsiyon yeni düzenleme ile bir zorunluluk halini almaktadır.

    Bu durum bireysel özgürlüklerin kurumsal otoriteler ile sınırlandırılmasını gündeme taşımaktadır. İfade özgürlüğü, iletişim özgürlüğü, bilgi alma ve yayma özgürlüğü gibi temel hakların ihlaline ortam hazırlamaktadır.

    "Özgür ve karar alabilen nesiller için tehlikeli"

    Sadece temel haklar değil, düzenlemenin yansımaları sosyal, tarihsel, ekonomik anlamda olumsuz sonuçlara da devetiye çıkaracaktır. İnternet ortamında seçme hakkının elinden alınarak, kişi yerine düşünülen bir ortam yaratmak, özgür ve karar alabilen nesiller icin uzun vadede bir tehlikedir. Geçmişten günümüze özgürlüklere çanak tutmuş, çağdaş medeniyetlerin beşiği olmuş ülkemizin imajının da zedelenmesine meyil verecektir. Her konuda ileri olduğumuz bir çok ülkenin, internet alanındaki günün gerisinde kalan uygulamalarına geri dönerek geri bir adımı tercih etmektir.

    Türkiye'nin ilk İnternet Servis Sağlayıcısı olan TR NET, sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde söz konusu düzenlemenin orta ve uzun vadede ülke toplum ve kişiler adına en doğru şekilde sonuçlanması için elinden geleni yapmaya hazırdır.

    Kamuoyunun bilgisine arz olunur.

    TR NET İnternet Hizmetleri
    Hayat Bilişim Holding




  • bu olayı siyasi olarak değil bir uygulama sebebi olarak neler düşünülmüş olabileceğini tartışalım
    niye böyle bir karar alınıyor sebepler neler olabilir bunları tartışalım
  • Arkadaslar bu filtrenin dikte ettirilmesine bende karsiyim ama eger olacaksada sunu sormak istiyorum ; bu filtreleme online game e zarar verirmi? Yani oyunlarda serverlara girmemizde problem cikarmi, multiplayer da sorunlar olusurmu? Eger boyle bisey olursa interneti kapatmaktan baska bir care kalmaz.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.