Şimdi Ara

Türkiye interneti elden gidiyor : Türkiye için ölüm tarihi 22 Ağustos 2011 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
1
Favori
29.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla dilim tutuldu.Arkadaş çözmüş herşeyi geçmiş,bugünü,geleceği herşeyi kavramış resmen ermiş.Yapılan her hareketin nedenlerini ve sonuçlarını herşeyi biliyor.Resmen bir aydınlanma yaşamış arkadaş biz de karanlıkta kalmışız.Bırak ya bırak biz de birşey biliyoruz diye geçiniyoruz meğerse düşüncelerimiz ne kadar körelmiş.Ver buradan iki tane örnek hiç bir şeyin değişmediğini ve değişmeyeceğine dair gerisini unut ve haklı olduğunu düşün,geçmiş yönetimleri kötüle şimdikine şükredin de sonra ben şuanki hükumetin sempatizanı değilim de,de ki millet seni tarafsız sansın.Dışa açık ekonomiyi savun imf'yi isteme ithalatı destekle,ihracat yapma,cari açık olsun 150 milyar TL,tarımı bitir,tekstili bitir,özelleştirme yapma araplaştırma yap,oğlun,kızın,yavrun gemicik alsın,şirketcikler kursunlar onlara özel yasa çıksın destek alsın....bu liste uzar gider.Vallahi halimize şükredelim bu yönetimden öncekiler neymiş ya direkten dönmüşüz.Yukarıda bir arkadaşın yazdığı olmasa gerçekten bu ülke gerçeklerini göremeyecektim.

    Not:Forumda yanar dönerli demokratik insan Nazılı Ilıcakın yazılar yazdığından şüpheleniyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pomakk

    quote:

    Orijinalden alıntı: feylosoft

    Cahillikle suçlamıyorum açık seçik bir şekilde böyle söyleyen biri varsa cahildir diyorum. Bu aynen elektrik kesildiği için hala belediyeye küfreden teyze mantalitesinde bir vakadır. Bu teyze cahil olduğu için bu eylemi gerçekleştirir.

    Olayları ayıralım anlayalım. Bugün sevin sevmeyin beğenin beğenmeyin Türkiyedeki temel yasakçı zihniyet ve güncel yasakların mimarı statükocu eski devletçi/stotükocu kadrolardır. Bugün yapılan her değişim, her gelişme bu zengin stotükocu devlete arkasını vermiş kesime zararı vardır. Yoksa onların umurundamı sanıyorsunuz sizin internetiniz ekonominiz.

    Ama özgürlük ortamı arttıkça ekonomi geliştikçe sermaye el değiştirmekte halka yayılmaktadır. Elbet daha çok dengesizlik var lakin hangi memlekette yok ki. İşte bu el değiştirme bu eski kadroları yerlerinden etmektedir. Yakın zamanda yaşadığımız postmodern darbeler, kaset skandalları, terör olayları hep bu el değiştirme sonucu ortaya çıkan yan etkilerdir.

    Örnek: 28 şubatın erbakan uygulamaları yüzündenmi çıktığını sanıyorsunuz. Hayır 28 şubatta bu kadrolar kaybedilen paralarını bankalar batırılarak tekrar toplanmıştır ama bu oldu bitti bir maske ile böyle gösterilmiştir. Devletin ve demokrasinin içine 20 sene sürecek bir leke bırakılmıştır.

    Neyse demem o ki bu kadroların şu anki yönetim işine gelmemektedir. Yoksa onların umrunda değildir neyle yönetildiğimiz. Normal siyasi yöntemlerle bu bir şekilde çalışan adamları indiremedikleri için bi kısım medya yoluyla insanlara sürekli yalan bilgiyle gaza getirmeye çalışmaktadırlar. Bu internet konusu da yalan bilgilendirmelerden biridir.

    Yoksa ne internette ne de başka bi medyada en küçük bir sansüre tahammülüm yok. Örneğin evrim teorisinin ayrıntılarıyla MEB müfredatında olması gerektiğini savunuyorum. Bilginin yeri ayrı inancın yeri ayrıdır çünkü.

    Her neyse ben Hükümet fanı değilim ama şu anda bu eski tüfeklerin neslinin yok olmasını istediğim için bu tür girişimlere her zaman destek oluyorum. Çünkü bu tür adamları başımızdan defettiğimiz zaman başbakan ciguli bile olsa bu kadar zengin bir memlekette sorunumuz kalmayacaktır.


    Merak etme neyin ne olduğunu artık herkes biliyor. Özgürlük buysa ben statükoyu istiyorum.

    Mayıs 2011 Dünyada basın özgürlüğü raporu

    "Merkezi ABD'de bulunan insan hakları ve özgürlükleri izleme örgütü Freedom House'ın (Özgürlükler Evi) dünyada basın özgürlüğünün durumunu incelediği raporunda Türkiye�nin durumu içler acısıTürkiye, basın özgürlüğünde çakıldı ki hem de nasıl."

    "Türkiye'deki bu hukuki baskının, gazeteciler, editörler ve medya sahipleri arasında artan biçimde oto sansüre yol açtığı" öne sürüldü."

    "Dünya Basın Özgürlüğü Günü konferansı sırasında "Basın Özgürlüğü 2011: Küresel Medya Bağımsızlığı Araştırması" başlığı ile açıklanan raporda ülkeler, basın özgürlüğü açısından en iyi durumdan en kötü durumda olana, yani 0'dan (en iyi) 100'e (en kötü) kadar olan rakamlarla notlandırıldı.

    "196 ülkenin değerlendirildiği raporda Türkiye 54 puanla 112'inci sırada, "yarı özgür" kategorisinde yer aldı



    Durmak yok sansüre devam ! ...


    Kardeşler kişisel polemik kırgınlıklar olmasın istiyorum hala ama hala aynı şeyi söylüyorsunuz. Bu yasakların mevcut yönetimlerle alakası yoktur. Bu yasak kararlarını Türkiye cumhuriyetinin bağımsız mahkemeleri alır. Bu kanunların ve anayasanın değiştirilmesi ile uzun zaman içinde çözülecek bir konudur. Hala aynı şeyleri nasıl savunursunuz anlamıyorum. Yok böyle bir şey. Hala sansürcülükten bahsediyorsunuz. Kardeşim sansürcü olan bugünkü hükümetin karşıtı moğoltayın yerleştirdiği adamlar ama sonuç olarak kanunlara uyuyorlar.

    Lütfen anlayarak bilerek konuşalım.

    Ve de internete gelecek paketler eğer söyledndiği gibi geliyorsa hiç bir problem yoktur. Çünkü çocuklar için zararlı yayınlar çok büyük tehlike arzetmektedir. İnternet, Tv gibi kolaylıkla zapdedebileceğiniz çocuğunuzu yönlendirebileceğiniz bir alan değildir. Gider arkadaşının evinde 10 yaşında porno izler, ertesi gün faşist gruplara takılır sonraki gün bir sapık tarafından kandırılıp ciddi bir şekilde zarar görebilir. (daha geçen gün benzer olaya şahit oldukta zamanında kurtardık bi yakınımın cocuğunu). Tabi bazı uyanık arkadaşlar der yok bilmemne programı yok gogılla engelleniyomuş tek akıllı sizmisiniz? Çocuklar aşamasa dahi onların abileri aşamayacakmı bunları yada ne bileyip evden girmez internet kafeden girer ordan girmez burdan girer. Ama paket olduğu zaman çocuklu aileler ve atıyorum eğitim kurumlarının hepsinde belli bi paket olur ve artık çocucğunuzun erişebileceği yerlerde belli bir güvenlik elde etmiş olursunuz. Geçen günkü misal olmasa bende yok aman derdim ama baktım olmayacak mümkün değil bir çocuğu ebeveyn olarak engelleyebilmek.




  • ABD, internet sansürünü alt etmek için yatırım yapacak,

    ABD, Türkiye'de de 22 ağustos'ta devreye girmesi beklenen 'internet filtreleri'nin alt edilmesine olanak sağlayacak yeni bir teknolojiye milyonlarca dolar yatırım yapacak.

    WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanı'nın insan haklarından sorumlu yardımcısı Michael Posner, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın hassas siyasi içeriklere erişimi engelleyen Çin, İran ve diğer otoriter hükümetler tarafından internette uygulanan kontrol ve filtre yöntemlerinden kullanıcıların kaçınmalarına olanak sağlayan teknolojilere 19 milyon dolar tutarında kaynak ayıracağını belirtti.

    Bu finansmanın, sansür uygulayan ülkeleri belirleyen ve onların yöntemlerini kendilerine karşı kullanan bir teknoloji için kullanılacağını söyleyen Posner, “Bu kedi ve fare oyunu gibi. Kediden daha ilerde olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

    ABD Dışişleri Bakanı dün Washington'da Çin ile ABD arasında üçüncüsü yapılan “Stratejik ve ekonomik Diyalog” toplantısının kapanışında, Çin makamlarının muhaliflere ve rejimi eleştirenlere uyguladığı baskıları şiddetle eleştirdi.

    Çin genel olarak Tibet ile yasakladığı Falungong dini hareketi veya 1989'daki demokrasi yanlısı hareketin bastırılması konularında resmi görüşü yansıtmayan internet sitelerini bloke ediyor.

    Çin makamları kısa süre önce ABD Dışişleri Bakanı'nın internetteki ifade özgürlüğünü savunan konuşmasından sonra tüm “Hillary Clinton” aramalarını da engelledi. Amerikan Kongresi tarafından internet özgürlüğünün savunulmasına ayrılan bütçenin tamamı 30 milyon doları buluyor.

    Türkiye’de de 22 Ağustos’tan itibaren internette filtre uygulamasına geçilecek. Kamuoyunda ‘sansür’ olarak algılanan uygulamada internet kullanıcıları 4 farklı filtre sisteminden birini seçerek, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) kendi inisiyatifi dahilinde yasakladığı sitelerden kendini koruyabilecek. (Radikal, aa)


    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1048966&Date=11.05.2011&CategoryID=81




  • Ya sen hakkaten M.C'de yaşıyorsun.Senin yaşadığın o memlekette yasalar,yönetmelikler gökten mi iniyor?Benim yaşadığım memlekette Türkiye Cumhuriyetinde yasaları tek başına iktidar olmuş bir parti yapıyor çünkü çoğunluğun demokrasisi var zaten çoğunluğun çoğunluğu da bilinçsiz sana göre biz de bilinçsisiz.Senin memleket nasıl bir yer merak ettim.Ama senin yaşadığın yerle benim yaşadığım yer arasında bir ortak nokta buldum yasalar gökten de inse tek başına bir iktidar partisi de yapsa yasaların gereği neyse yargı sadece önüne koyulan yasaya göre karar verir.

    Yasama,Yürütme,Yargı.Güçler ayrılığı ilkesi okullarda senin benim herkese öğretilen sadece bir kavramdır.Tek bir güç var millet iradesi.Millet iradesi belli bir kesimi yönetmesi için seçer,seçilen bu belli kesim bir gurup oluşturur,bu belli gurup yasaları çıkarır,bu belli grubun oluşturduğu diğer gurup bu yasaları uygular.Yargı merci de yasalara uyulup uyulmadığını söyler.Bu kadar basit bir olay.Buradan çıkaracağımız sonuç yargı burada pasif durumda,ülke kararlarını siyasal süreç belirler.Yargı yasalara uygunluğunun denetlenmesiyle mükelleftir.Yargı genel doğru yanlışı belirlemez siyasal sürecin çıkardığı doğru yanlışa uyulup uyulmadığını belirler.Eğer sen bu yazdığım kesin şeylere inanmıyor aksine birşeyler söylüyorsan yukarı da dediğim gibi sen bu ülkede yaşamıyorsun.Çok basit anlattım hadi bakalım bunu anlamayacak var mı?

    Son yazına istinaden.Ben ve biz kimiz?Hani yukarıda yazmışsın.Faşist yazmışsın.Dur da bir düşün!İnsanlara ettiğin kelimelerin,yaptığın yakıştırmaların anlamlarını tam olarak biliyor musun?Sen kimsin ki benim büyütüldüğüm ortama laf ediyorsun.Adam olan karşısındakine hakaret edip bir de üstüne kardeşim demez.Sen ve senin gibiler sadece sözcüklere takılır insanlara oradan saldırırsınız hiç bir zaman düşüncelerin bütününe bakmazlar.Galatasaraylıların Fenerlilerin her zaman ki çekişmelerin de söz edilen siz uefa kupasını alabildinizmi demesi gibi,sen eskiden hastaneye gidebiliyor muydun diyorsun.Eee başka ne var.Başka ne var yapılan.Hani GAP bitiyordu.GAPı bitirmek için işsiz sigortası fonunun 3/4 kanun çıkartarak hazine kontrolüne verenler 2.5 milyar TL kaynak aktarıp hani GAPı bitiryorlardı.Çiftçi ağlıyor sen de diyorsun ki bilgisayarı arabayı kim alıyordu.Sen böyle devam et yarın bir gün tarımda ve hayvancılıkta iyice dışa bağımlı hale geldiğimizde malnütrisyondan o özel hastane yatar beş kuruş para da vermezsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 11 Mayıs 2011; 15:29:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: knnkpln

    Valla dilim tutuldu.Arkadaş çözmüş herşeyi geçmiş,bugünü,geleceği herşeyi kavramış resmen ermiş.Yapılan her hareketin nedenlerini ve sonuçlarını herşeyi biliyor.Resmen bir aydınlanma yaşamış arkadaş biz de karanlıkta kalmışız.Bırak ya bırak biz de birşey biliyoruz diye geçiniyoruz meğerse düşüncelerimiz ne kadar körelmiş.Ver buradan iki tane örnek hiç bir şeyin değişmediğini ve değişmeyeceğine dair gerisini unut ve haklı olduğunu düşün,geçmiş yönetimleri kötüle şimdikine şükredin de sonra ben şuanki hükumetin sempatizanı değilim de,de ki millet seni tarafsız sansın.Dışa açık ekonomiyi savun imf'yi isteme ithalatı destekle,ihracat yapma,cari açık olsun 150 milyar TL,tarımı bitir,tekstili bitir,özelleştirme yapma araplaştırma yap,oğlun,kızın,yavrun gemicik alsın,şirketcikler kursunlar onlara özel yasa çıksın destek alsın....bu liste uzar gider.Vallahi halimize şükredelim bu yönetimden öncekiler neymiş ya direkten dönmüşüz.Yukarıda bir arkadaşın yazdığı olmasa gerçekten bu ülke gerçeklerini göremeyecektim.

    Not:Forumda yanar dönerli demokratik insan Nazılı Ilıcakın yazılar yazdığından şüpheleniyorum.


    Kardeşim bırak bu benzetmeleri. Araplaştırmaymış işte bunu diyorum bu kelimeyi kullanmak bile Faşizan düşüncelerin olduğunu gösteriyor. Demek aynı yatırımı alman yapsa problem yok.

    Ben hiç bir şey çözmedim. sadece gelmişi geçmişi şöyle bir düşünün. Amerikayı yeniden keşfetmeyi gerek yok. Ben sizin neyden korktuğunuz kapıların arkasındaki hayalet masallarıyla büyütüldüğünüzü hem faşizan fikirler dikte edildiğinizi hem yabancılar karşısında ezilmeyi nasıl öğrendiğinizi biliyorum.

    Dünyanın neresinde ithalat yapmadan ihracat yapabilirsin, dünyanın hangi kapalı ekonomisi gelişmiş, Türkiye 2002 de resmen iflas bayrağını çekmişken, dünya çapında bir krize rağmen nereye gelmiş bir bak. Bırak facebookda yayınlanan uyduruk ekonomik haberleri. Kaç kere diyeceğim hepsi yalan. Ya sadece 10 sene önce bu ülkede belkide dünyada ilk kez esnaflar ortalığa çıktı yakıp döktü. sadece 10 yıl önce herkez işini kaybetti. Bu memlekette 90'lar boyunca bir gün rahat yaşayamadık, Her gün ayrı bir gerilim oldu. Siz neyden hangi gerilemeden bahsediyorsunuz. Tarihe bakın gazete okuyun. Bırakın powerpoint sunularını ya neyden bahsediyorsunuz. Ben bundan 10 sene önce kıvransam hastaneye gitmezdim. Bugün kıçım ağrısa özele gidiyorum acillik işimde bi kuruş vermiyorum.

    Geçenlerde A sınıfı bir özel hastanede ameliyat oldum. Bir Tl vermedim. Al sana sosyal devlet. En kaliteli hizmet bedava. Bir günde ultrason ve tomografiye giirdim hiç beklemedim ve de tedavi oldum. Toplam 40 yada 60 Tl ödedim. İstesem hiç ödemeden biraz bekleyerek bunları devlet hastanesinde de yaptırırdım.

    Kardeşim bu kadar arabayı kim alıyor. Bu kadar bilgisayarı kim alıyor. Sıkarmıydı 10 sene önce 20 sene önce böyle alışveriş yapmak. Elbet sorunlar var ama bana kalkıp sanki 10 sene önce yükselme dönemindeymişiz gibi şimdi gerileme dönemine girmişiz gibi gazel okumasın. Ayıptır günahtır.

    Neyse haklı savuncam derken çok siyasi konuştum farkındayım normalde hiç girmem siyasi konulara ama bu denli cehaleti görünce insan duramıyor kardeşim napayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 11 Mayıs 2011; 14:52:29 >




  • Arkadaşlar, bu topiğin sürmesi çok önemli.
    O yüzden lütfen kişisel polemikler içinde olmayalım, saygımızı ve ölçümüzü koruyalım.
    Ben her tür özgürlüğü benim gibi düşünmeyen arkadaşlar için de istiyorum.

    Kimse bir seçenek olarak çocukların korunmasına yönelik aile filtresine karşı değil. Öte yandan "kılına dokunulmamış tamamen özgür internet"in de var olması ve demokratik ve insani hak olarak koruma altında olması ve hiç bir gerekçe ile tartışmaya dahi açık olmaması zorunludur! Ben, standard filtreye karşıyım. Böyle bir şeyi kabul etmiyorum! Bunun, TTNet'in sözde "Limitsiz" olarak adlandırdığı, oysa ne demekse bir "adil kullanım limiti" olan, yani aslında limitli olan paketlerindeki yalan ve aldatmacadan hiç bir farkı yoktur! Zihniyet tamamen aynıdır. Bu bir şark kurnazlığıdır. En hafifinden, karşısındakini aptal yerine koymaktır, bir tür saygısızlıktır. Ama bunun hesabını TTNet'e soran da olmamıştır, olmayacaktır. Bu zihniyet böylesine kendine özgürdür işte!
    Biliyoruz ki, özgürlükler genişletileceğine, bir takım yasalarla yeni suçlar yaratılıyor, onbinlerce site engelleniyor, bu engelleri aşmaya teşebbüs etmek herkese yasak ve suç haline getiriliyor. Aslında daha da başka suç tanımları yaratıldı bile. Çok yakında başka internet aktiviteleri de denetlenip, suç haline getirilecek, bunun için çalışmalar mevcut, olgunlaştı, hazırlıklar tamam, sadece doğru zamanlama bekleniyor. Bugün vermediğimiz tepkiler yarın daha fazla sansür ve yasaklama olarak bir bumerang gibi bizleri vuracak.
    O yüzden, artık boş laflara inanacak aşamayı kendi adıma ben çoktan geçtim...




  • Arkadaşa katılıyorum "standart filtre'nin olmadığı el değmemiş internet de 5. paket olarak bulunmalı ve isteyenler bu pakette kalmalı. Diğer isteyenler istediği filtre paketini seçsin.
  • @feylosoft

    Kardeşim, benim eğitimim ekonomi üzerine. 2002 yılından beri sıcak para ekonomisi ile dönüyor bu ülke onun için şimdilik rahatız. Elalemin parası (Yabancının kar amacıyla ülkemize soktuğu para) ile hava atıyoruz açıkçası. Sıcak para ile dönen bir başka komşumuz vardı hani şu anda iflas durumunda olan. Malum yunanistan. İşte yarın öbürgün başımıza ne gelecek bilemiyoruz. Sanırım bir atasözü vardı - "Başkasının parası ile gerdeğe giren tez iner" aynen o durumu yaşayabiliriz. Bunlar biraz konu dışı oldu ama yazılması gerekiyordu.

    Bizim esas konumuz sansür. Evet Ülkemizde malesef sansürün alası var. Sansür ile siyasal erk arasında her zaman bir ilişki vardır. Bakın iran'da ahmedinecad ve mollaların, Çin'de komünist partinin onayı olmadan site kapatılmaz. Sansür ile bağımsız mahkemeleri bağdaştırıyorsunuz fakat geçen gün ekşi sözlük internet sitesinin kapatılmak istenmesini fakat gelen tepkiler yüzünden geri adım atılmasını nasıl yorumlayacağız ? Nerede bağımsız mahkemeler ? Belli ki keyfi bir uygulama ve yönlendirme var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pomakk -- 11 Mayıs 2011; 15:20:34 >




  • sabun + peçete olursa daha dikkat çekici olur

    ama zaten engellemek isteyenlerde adult içerik için engelliyoruz diyorlar, biz mevzuyu ne kadar bu muhabbetten çıkarıp özgürlükler noktasına getirirsek konu o kadar çabuk sabiplenilir diye düşünüyorum
  • Sevgili pomakk Türkiyenin problemleri olsa da burası ne İran ne de Çin seviyesinde bir ülkedir. Onlardan fersah fersah ilerdeyiz. İki ülkede kapalı ekonomiler (kendilerine has bir kapalılık) O yüzden herşeye müdahele edebiliyorlar. İşta benim korkum budur bu internet protestoları nükleer protestoları hatta sınavla ilgili sorunlar hepsi seçim yatırımlarıdır. İnanın aynı olay seçimden sonra olsa kimse bu kadar sallamazdı. Düşününn hürriyetin sitesinde sürekli bir başlık var internete yasak geliyor diye. Herneyse ben yasak taraftarı değilim her türlü yasağa karşıyım zaten muhafazakar değil liberal görüşleri olan biriyim. Ben bu seçim yatırımının bu şekle sokulmasına isyan ediyorum.

    Sıcak para ile ilgili söylemleriniz kısmen doğru sıcak para sörfü uzun zaman önce bitmiştir ayrıca usta sıcak parayı yönetmesini bilmekte bi sanattır. Biz on ve onaltı yıl önce kendi beceriksizliğiyle gerçek hiç bir neden yookkken bu ülkeyi mahvedenleri gördük.

    TİBin yaptığı ciddiyetsizliktir tipik bir devlet kurumu sorunudur düzeltilmesi lazımdır. Ama bunu sansür içinde almıyorum. Benim gözümde devlet kurumlarının çoğu sorunlu ve kalitesiz iş yapar. Bana kalsa ordu, emniyet ve eğitimin bir bölümü haricinde herşeyi özelleştirirdim:)




  • Adult içerik olsa ne olacak? Herkesin adult içeriği izleme hakkı var yasadışı birşey değil ki? Yasadışı olan sadece çocuk pornosu o da mahkeme kararlarıyla zaten yasaklanıyor... Buradaki ana nokta bireysel hak ve özgürlükler. Hiç kimse bir diğerinin ahlak bekçisi değil benim adıma hangi siteye girip hangisine giremiyceğime karar veremez.
  • "liberalim aslında" , deyipte yasakçı zihniyeti savunanı ilk defa görüyorum. tebrikler. kavram karmaşası ancak bu kadar açık ve net olabilirdi sanırım. bi şeye değinmek istiyorum bir de; bunların öne sürdüğü çocuk istismarı konusunu ben bunlardan öğrendim.yani böyle bir tür olduğunu. bu yaşıma kadar ne bu konuda bi siteye rastladım ne de çevremden duydum. kaldı ki google yahoo vs büyük arama motorlarıda sorumsuz şirketler değiller. bu tür uluslararası suç teşkil eden uyuşturucu ticareti,şiddet,ırkçılık, çocuk istismarı sitelerine ulaşmak öyle sanıldığı gibi kolay değildir. arama sonuçlarında gözükmezler. bilgisayar bilgisi olan biri dediklerimi anlar. madem o kadar çocukları düşünüyoruz neden hüseyin üzmez gibi suçu sabit birini toplum içine salıverdik ? niye buna karşı çıkmadınız sayın yasak savunucuları ? insanın önce kendini sorgulaması lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: netrex2

    "liberalim aslında" , deyipte yasakçı zihniyeti savunanı ilk defa görüyorum. tebrikler. kavram karmaşası ancak bu kadar açık ve net olabilirdi sanırım. bi şeye değinmek istiyorum bir de; bunların öne sürdüğü çocuk istismarı konusunu ben bunlardan öğrendim.yani böyle bir tür olduğunu. bu yaşıma kadar ne bu konuda bi siteye rastladım ne de çevremden duydum. kaldı ki google yahoo vs büyük arama motorlarıda sorumsuz şirketler değiller. bu tür uluslararası suç teşkil eden uyuşturucu ticareti,şiddet,ırkçılık, çocuk istismarı sitelerine ulaşmak öyle sanıldığı gibi kolay değildir. arama sonuçlarında gözükmezler. bilgisayar bilgisi olan biri dediklerimi anlar. madem o kadar çocukları düşünüyoruz neden hüseyin üzmez gibi suçu sabit birini toplum içine salıverdik ? niye buna karşı çıkmadınız sayın yasak savunucuları ? insanın önce kendini sorgulaması lazım.


    Ne acı bir tezattır ki, ülkemizde liberal başlığı altında maalesef kelimenin kökeninin hakkını veren bir mutlak özgürlükçülük, bireyin özgürlüğünü ön planda tutan bir anlayışı yaygın olarak görememekteyiz.




  • Güzel arkadaşlarım beni eleştiriyorsanız benim üstümden eleştirin ben size yasakçı diyorum. Çünkü Türkiyeye yasakçılık getirecek genel bir siyasi eğilimin etkisiyle dezenfermoasyonla konuşuyorsunuz diyorum. Ne yasağı savunması nerden çıkardınız şimdi. Ben diyorum ki bu yasak lafı seçim yatırımıdır bedavaya seçim propagandası yapıyorsunuz. Gelen paket sisteminde hiç bir sorun yoktur. Özellikle gençler ve çocuklar için internetin kontrollü olması gerektiğini savunmayacak yoktur sanırım aranızda işte o da paketle yapılacak bizim gibilerin durumunda hiç bir değişiklik olmayacak. Ha diyelimki ben yanıldım internetimiz bizzat yönetim tarafından kısıtlandı o zaman en önden ben giderim protestolarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feylosoft

    Güzel arkadaşlarım beni eleştiriyorsanız benim üstümden eleştirin ben size yasakçı diyorum. Çünkü Türkiyeye yasakçılık getirecek genel bir siyasi eğilimin etkisiyle dezenfermoasyonla konuşuyorsunuz diyorum. Ne yasağı savunması nerden çıkardınız şimdi. Ben diyorum ki bu yasak lafı seçim yatırımıdır bedavaya seçim propagandası yapıyorsunuz. Gelen paket sisteminde hiç bir sorun yoktur. Özellikle gençler ve çocuklar için internetin kontrollü olması gerektiğini savunmayacak yoktur sanırım aranızda işte o da paketle yapılacak bizim gibilerin durumunda hiç bir değişiklik olmayacak. Ha diyelimki ben yanıldım internetimiz bizzat yönetim tarafından kısıtlandı o zaman en önden ben giderim protestolarda.


    iş işten geçtikten sonra yasağı kaldıracaklarını sanıyormusunuz gerçekten ? standart paket dedikleri "hiç bir değişim olmayacak" denen pakette zaten şu anki yasaklı olan sitelerin tümü var ve onlara girmek için dns vs. kullanamayacaksınız illaki bir yolunu bulup girersenizde polis kapınıza gelecek.




  • Değerli feylosoft kardeşim, iyi niyetinizden şüphem yok, ancak yanılma ihtimaliniz çok büyük. Lütfen kişisel algılamayın, en son isteyeceğim şey budur. Yasakçı zihniyet kaç senedir arka planda bu konu üzerinde çalışıyor, yasalar çıkartıp, kurumlar kuruyor, düzenlemeler yapıyor, sansür devreye giriyor, siz hala bir şey değişmeyeceğine inanıyorsunuz. Bu sabıkalı zihniyeti çok iyi tanıyoruz. Bir konuyu önce ortaya atıp, sonra tepkiler üzerine nasıl yalanladıklarını, nasıl saptırdıklarını, olguları nasıl boğuntuya getirip geçiştirdiklerini, daha sonra günü geldiğinde nasıl devreye soktuklarını gördük, biliyoruz, onlarca kez şahit olduk, bizi hiç yanıltmadılar, sağ olsunlar.
    Her şey olup bittikten sonra protesto etmenin bir anlamı olmayacaktır.
    Sizin yanılmanız halinde, hep beraber, ülke olarak kaybetmiş olacağız, o zaman ben yanılmışım, ya da biz demiştik demenin bir anlamı da değeri de olmayacaktır. Özgürlüğü şansa bırakma lüksümüz yoktur. Tepki zamanı bugündür. Zaten yapacaklarını yapmaya başladılar. Daha fazlasına yeltenmesinler. Özgürlükten başka bir şey istendiği yok. İnternetimize dokunmasınlar tek istenen bu.

    İnternetime Dokunma Protesto Mekanları - 15 Mayıs Saat 14:00
    İstanbul - İstiklal Caddesi, Galatasaray Meydanı
    İzmir - Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Sevinç Pastanesi önü
    Bursa - Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Nilüfer Kent Konseyi önü
    Eskişehir - Adalar Migros önü
    Çanakkale - Kordon Gestaş İskelesi Önü
    Kocaeli - Seka Park
    Kırklareli - İstasyonaltı Konser alanı
    Ankara - Kuğulu Park
    Antalya - Selekler Çarşı önü
    Adana - Atatürk Parkı
    Mersin - Cumhuriyet Meydanı
    Konya - Eski Fuar Meydanı (Kültür Park)
    Kütahya - Evkur önü
    Denizli - Çınar Meydanı
    Elazığ - Öğretmen Evi önü (Gazi Caddesi)
    Kayseri - Cumhuriyet Meydanı
    İsparta - Belediye İşhanı Önü
    Gaziantep - Yeşilsu Meydanı
    Afyon - Anıt Park
    Malatya - Postane Meydanı
    Antakya - Uğur Mumcu Bulvarı
    Giresun - Gazi Caddesi, Debboy Mevkii
    Samsun - Cumhuriyet Meydanı
    Aydın - Adnan Menderes Bulvarı, Atatürk Meydanı
    Ordu - Atatürk Parkı önü
    Zonguldak - Madenci Anıtı
    Muğla - Sınırsızlık Meydanı
    Diyarbakır - Sanat Sokağı
    Bodrum - Bodrum Kalesi önü
    Köln - Kölner Dom önü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PePo -- 11 Mayıs 2011; 17:27:18 >




  • Siz bilirsiniz ben yasakçılığın şahını 40, 60, 70 ve 90 ların bir bölümünde gördüm. Hani hep darbe ile gelip halkı küçümseyen statükocular. Kusura bakmayın ama etrafda o kadar çok bilgi kirliliği varki sanki sovyet rusyasında yaşıyormuş gibi konuşuyorsunuz. Oysa bir çok soruna rağmen Türkiye'nin çoğu konuda önü açıldı. Ha size açılmıyor gibi gelebilir normaldir o kadar yoğun bilgi kirliliğin içinden dışardaki temiz hava alınmıyor. Ne yasakçılığı anlamıyorum ki yok böyle bir şey yok. Aynen 90'larda aniden varolan aczimendilerin gerçekte olmadığı hepsinin seçim yatırımı olduğu gibi. Nerde o çarşafla gezen pis adamlar hepsi yok oldu:)

    Bunlar yalan iş işten geçecek aldatıldığınızın farkına vardığınızda. Madalyonun öbür yüzü de böyle işte...

    Neyse demirelin dediği gibi yollar yürümekle aşınmaz. Ama özgürlük için değil propaganda için yürüdüğünüze emin olun.




  • Siz küçümseseniz de biz sizler için de yürüyor olacağız.
    Saygılarımla...
  • CMK değiştikten tutuksuz yargılanmak için serbest bırakılan sonra ortadan kaybolan domuzbağcılar da 90'ların seçim yatırımıydı dimi.Dediğini gibi nerede o pis gezen sarıklı sakallı adamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 11 Mayıs 2011; 18:08:56 >
  • hala daha işine gelmediği için fark olmayacak, gaza geliyorsunuz diyenler var
    onlar gidip öğrensinler bakalım web sitelerini engellemek için mahkeme kararı şart mı, yoksa btk denen sansürcü zihniyet kafasına göre erişimi kesebiliyor mu?. hatta bu olay uygulandığında servis sağlayıcılara bile siyah listeleri genişletme hakkı veriliyor. keşke okuduğunuzu anlayabilseniz, adam!lar açık açık ne yapacaklarını yazıyor siz hala gaza gelme diyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.