Şimdi Ara

Türkiye insani gelişmişlikte 92. sırada... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
2.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    quote:

    Orijinalden alıntı: Darth Furko

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    quote:

    Orijinalden alıntı: ontario

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    cahillik + din = berbat bir toplum.

    neden böyle düşündüğünüzü anlayamadım. cahillik eğitimsizlik tamam da din ne??? dinimiz (şahsen benim inandığım din) OKU kelimesiyle başlıyor. eğer insanlar dini başka taraflara çekiyorsa sizce bunun suçlusu din midir???

    bunu gerçekten merak ediyorsan internet elinin altında, ama din dediğin şey zor durumda kaldığında birinden yardım dilemekten başka birşey değilse tabi ki öyle düşünürsün, bu ülkede müslüman olduğunu söyleyen ve hararetle savunan insanların tamamına yakını hayatında kuranı açıp birkere okumamıştır,

    formül basit kuran ve dini ne kadar merak edip araştırırsan dinden o kadar soğur ve uzaklaşırsın, sosyal boyutundan bahsetmiyorum biye, kadınları cinsel obje gibi görüp kapatan sonra bastırdığı cinsel dürtüleri tecavüz ve pedofili olarak dışarı vuran, sonra yargıda iyi hal alıp ceza indirimi yapılan bir ülke olursun, bunların bütün sorumlusu da dindir

    Dindar insanlar tecavüz ediyor hep dimi. Bastırılmış cinsel dürtülerini dışarı vuruyor falan. Ülkede her kadın çarşaflı ya, herkes dindar, herkes müslüman ya, işte bu yüzden bu kadar bozuk bir toplumuz biz değil mi? Allah'ın emirlerini uygulamaya geçiyoruz, ne yapalım. Allah'ın emir ve yasaklarına uyunca, böyle bozuluyor toplum işte. Tecavüzler, cinayetler, çalmak, çırpmak, zulmetmek, yardım etmemek vs. bunlar dinin gerekleri tabi.


    Kardeş sen ve ailen temiz olabilirsiniz ben %100 her müslüman böyle demiyorum ama inan bana yazdıklarının hepsi tamı tamına gerçekler, ve orada daha yazılmayan sosyotravmatik boyutlar, normalleşmiş günlük yaşamın parçası olmuş olan olaylar varki insan iğreniyor resmen :)

    tamam kardeşim ben seni anladım. senin hıncın din, tarikat, şeyh vs.. arkasına gizlenip her türlü pisliği yapanlara karşı. (Umarım yanlış anlamamışımdır) bu konuda bende sana destek veriyorum.




  • ayrıca istanbul ankara izmir gibi büyük şehirlerde yaşayanlar baz alınmıyor bu araştırmalarda ülke geneli inceleniyor.güneydoğu-doğu anadolu nunda türkiye olduğunu unutmayalım.hani canımızı veririzde bi parça toprak vermeyiz deyip orda yaşayan insanları göz ardı etmek ikiyüzlülük olur.
  • Gerizekalı bir milletiz bende türküm kabul edin artık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mc_fosil

    benim anlamadığım Türkiye'de gelir dağılımı koca Amerika'dan daha iyi. Amerika zengin çok zengin fakir çok fakir.

    Avrupa ya gidersin. Kapı Komşuna bir selam verirsin. Komşun selamını almaya tenezzül etmez. Sanki küfür etmişin gibi muamele yapar sana

    Alışveriş yaparsın iki poşet taşıması için fransız arkadaşından yardım istersin şöyle bir cevapla karşılaşırsın "ben taşıyamam almasaydın"

    Avrupa da metro istasyonuna girersin bir sürü insanın orada yaşadaığını görürsün.

    O çok mükemmel avrupa da binlerce insan evsiz barksız yaşar. Dandik bir ev kirası 1000 euro dan başlar

    pariste 15 metrekare ortak tuvaletli yere aylık 600 euro gibi bişey verirsin. (tam hatırlamıyorum fiyatını güncellerim öğrenince)

    insanların sex hayatına 14-15 yaşlarda başladığı avrupa ülkeleri ön sıralardaysa

    kusura bakmayın ben cahil olmaya razıyım. 92 inci sırada değil 192 inci sırada olsam umurumda değil.

    komşuluk olsun, yardımseverlik olsun, insan ilişkileri olsun Türkiye'nin bu değerleri hiç bir ülkede yok.

    ülkesini sevmeyen kişilere soruyorum madem sevmiyosunuz üülkenizi niye gitmiyorsunuz. Türkiye'de yaşamak zorunda değilsiniz. Bir kaç kuruş biriktirin dil öğrenin oradan bir karı bulun evlenin. Çok zor olmasa gerek bu.

    +‡




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: HandsUpPantiesDown

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    cahillik + din = berbat bir toplum.

    şerefsiz seni dini neden karıştırıyorsun it

    Sofu Detected !!

    Tek hücreli detected !!

    Küfür eden birisini savunmak tam sana göre bir davranış zaten...

    Vah vah yesinler abisi ilkokul küfür psikolojisinden kurtulamamışsın küfür eden var küfür edilen var bak o veledi savunmakta sana göre bişey (mi) bilemiyicem çünkü seni tanımıyorum ama sen beni tanıyorsun galiba?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: HandsUpPantiesDown

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    cahillik + din = berbat bir toplum.

    şerefsiz seni dini neden karıştırıyorsun it

    Sofu Detected !!

    Tek hücreli detected !!

    Küfür eden birisini savunmak tam sana göre bir davranış zaten...

    Vah vah yesinler abisi ilkokul küfür psikolojisinden kurtulamamışsın küfür eden var küfür edilen var bak o veledi savunmakta sana göre bişey (mi) bilemiyicem çünkü seni tanımıyorum ama sen beni tanıyorsun galiba?

    yoo Küfür edip insanlıktan çıkan birisini savunmayı ancak insan olmayan birisi yapar zaten... ki onlarda da standart kişilikler mevcut.tanımaya gerek yok yani türünü biliyorum.

    küfür edilen birisini savunmak bana göremi bilemem ama evrim geçirmemiş Neandertalleri savunmaktan iyidir en azından...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just Silence -- 4 Kasım 2011; 15:41:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Betonaoturmaüsütürsün

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

    quote:

    İnsani gelişmişliğin yanında paralel olarak ekonomi gelmezse kusura bakmayın o ülkeden bir cacık olmaz. Aynı bizde olduğu gibi. Kapitalizm, ekonomik özgürlük getirdiğini düşünmek, dünya üzerindeki en cahilce yaklaşımlardan biridir. Sadece elit bir kısım gününü gün ederken, bu zengin amcalarımız genç mankenlerle miami yaparken, ilk eşinden olan oğlu, bilmem kimin kızına saplantılıyken bu insani gelişmişlik olamaz. Önemli olan insanca yaşam standartını her vatandaşa sağlamaktır! Bunu avrupa ülkeleri de bilinçli vatandaşından çekindiği için elinden geldiğince gayret göstermektediri. Avrupadaki hükümetlerin çoğu işçi partili. Bunun sebebi de halkın bilinçli olması Bunu sağlayan da esas halktır işte. Türkiye de refah düzeyini yükseltecek olan halktır.Hakta o potansiyel olduğu gibi, bitirilme çalışmaları son sürat devam etmektedir. Siz bizim "şansölye"nin laflarına bakıp da türkiyenin dünya ekonomisinde 17. sırada olması yalanına kanmayın! Dünya standartlarının çok altındayız. Daha 2-3 gün öncesine kadar yunanistan da yıllık geliri 12 bin euro nun altında olanlar vergi vermiyorlardı Yani 30 bin lira. Türkiye de bir öğretmen maaşı ne kadar? Taş çatlasa 19-20 bin lira. Ama verdiği verginin haddi hesabı yok! Cari açık, enflasyonu kapatıcaz diye önce doları yükselttiler. Ardından vergileri yükselttiler Dalga geçer gibi de "güncelleme" dediler Şansölye de çıkıp fiorino binin dedi. Sanki çok ucuzmuş gibi... Kısaca, vatandaşın hak ettiği 5 liranın 4 lirasını alarak cari açık,enflasyonu kapatmaya, hazinenin kasasını doldurmaya çalışıyorlar. Olay bu kadar basit. Zengin adamdan, fabrikatörden almadıkları vergiler yüzünden türkiye bu halde.


    Bak bir gerçekler vardır bir olması gerekenler vardır. Burda olması gerekenden bahsetmedim, gerçekten bahsettim. Öyle bir yalan yok olamazda. Kimse kalkıp tüm dünyayı 17. ekonomiyiz diye yiyemez. Boş konuşuyon. Çok çok boş konuşuyon hem de.
    Ekonomi gelişmişliğin göstergesi değildir. İnsani gelişmişlik gelişmişliğin göstergesidir. Güçlü olmak veya büyüklükle falan karıştırmayın bunu. ABD insani gelişmişlikte nerelerde bilmiyorum ama 7-8 olsa ondan öncekiler Amerikadan daha güçlü ve büyük devletler anlamına gelmez bu.

    Şimdi madem 17. falan değiliz sence kaçız? 30 muyuz önümüzdekileride tek tek say bana bakalım sayabilecenmi. Saçma sapan konuşmayın yahu. Milli gelirle falan, halkın yaşam standartlarıyla ekonominin ne alakası var. Refahtan bahsediyonuz ben ekonomiden bahsediyorum. Çin kaçıncı ekonomi bakın bakalım bir de insani gelişmişlğine bakın. Açlıktan pislikten ölüyo olmaları onların büyük ekonomi oldukları gerçeğini değiştirmiyo.
    Artık şunu öğrenin lan, bunu artık liselerde öğretmeye başlamaları lazım. Şunu anlamak için insanın üniveriste okuması gerekmemeli.


    Malesef doğruları söyleyen, olması gerekenleri söyleyen ve bunun içinde mücadele verenler hep boş konuşurlar. Gelişmişlik düzeyi ekonomiyle düzeltmek zor türkiye de. Arap ülkelerine bakıyorum, adamlarda para var ancak din yüzünden cahiller. Türkiye de de aynısı olacak! Bu kaçınılmaz son! Bizim insanımız ve diğer müslüman ülke insanları din olgusunu başka taraflarından anladığı ve bozulmuş, içi çürütülmüş bir mezhep olan "sünni"liğe ve "hak mezhep" dedikleri diğer mezheplere cahilce, sorgulamadan bağlandıkları için kendi potansiyellerini de yok etmiş durumdalar. "Dinler toplumların afyonudur..." sözü şu ana kadar yapılmış en iyi tespitlerden biridir. Bizi yöneten kişiler de dini en iyi şekilde kullanmaktadırlar! Ayrıca sırf üniversite okumuş olmak için allahın unuttuğu bir üniversite de maliye,kamu, iktisat vs. okuyup da çok şey bildiğini sananlar,burda artislik yapanlar da "okumuş cahiller"dir Al bir profesörün kitabını ezberle. Başka birşey değil türkiye de üniversite. İşsizliği örtmek adına devlet tarafından her dağ başına üniversite yapılması, vatandaşa yapılan en büyük haksızlıktır! Çünkü önce ekonomik özgürlüğü sağlayacak iş sektörleri, ardından bilinç düzeyini daha da yükseltmesini sağlayacak üniversiteler gelmelidir.

    Sanal alemde o kadar çok olumsuz olay dolaşıyor ki hangisini paylaşacağımı şaşırdım. Ben nerede yaşıyorum? Türkiye falcılar, üfürükçüler, tecavüzcüler,katiller, hırsızlar... dana ne bileyim.. memleketine mi döndüde benim haberim yok? Rüyada mıyım, neyim? Birde bunları savunan kişiler benim arkadaş listemde var.. Ne yapmalıyım, polemiğe girsem, seviye yerlerde, girmesem küfür göklerde...bu tipler arsız olmuş, hırsızı, uğursuzu, tecavüzcüyü üfürükçüyü savunuyorlar..galiba listemi gözden geçirmem veya bu alemden uzaklaşmam lazım... bakacağız duruma..

    dediklerinede katılıyorum çok doğru tespitlerde bulunmussun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: HandsUpPantiesDown

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    cahillik + din = berbat bir toplum.

    şerefsiz seni dini neden karıştırıyorsun it

    Sofu Detected !!

    Tek hücreli detected !!

    Küfür eden birisini savunmak tam sana göre bir davranış zaten...

    Vah vah yesinler abisi ilkokul küfür psikolojisinden kurtulamamışsın küfür eden var küfür edilen var bak o veledi savunmakta sana göre bişey (mi) bilemiyicem çünkü seni tanımıyorum ama sen beni tanıyorsun galiba?

    yoo Küfür edip insanlıktan çıkan birisini savunmayı ancak insan olmayan birisi yapar zaten... ki onlarda da standart kişilikler mevcut.tanımaya gerek yok yani türünü biliyorum.

    küfür edilen birisini savunmak bana göremi bilemem ama evrim geçirmemiş Neandertalleri savunmaktan iyidir en azından...

    Küfür eden biri insanlıktan çıkıyorsa ben sana küfür etsem insanlıktan çıkmam o derece bişeysin profilini inceledim de..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: HandsUpPantiesDown

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    cahillik + din = berbat bir toplum.

    şerefsiz seni dini neden karıştırıyorsun it

    Sofu Detected !!

    Tek hücreli detected !!

    Küfür eden birisini savunmak tam sana göre bir davranış zaten...

    Vah vah yesinler abisi ilkokul küfür psikolojisinden kurtulamamışsın küfür eden var küfür edilen var bak o veledi savunmakta sana göre bişey (mi) bilemiyicem çünkü seni tanımıyorum ama sen beni tanıyorsun galiba?

    senin gibi cahil kazmaları savunacağına, adam akıllı ne bok olduğumuzu cesaretle açık açık söyleyeni savunuyor işte, küfür edeni tanıması mesele mi ki laf söylemesin, onu destekleyen de bokun tekidir zaten, velet sana derler iki kelime edemeyen azgın tekeler sizi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ontario

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    cahillik + din = berbat bir toplum.

    neden böyle düşündüğünüzü anlayamadım. cahillik eğitimsizlik tamam da din ne??? dinimiz (şahsen benim inandığım din) OKU kelimesiyle başlıyor. eğer insanlar dini başka taraflara çekiyorsa sizce bunun suçlusu din midir???

    Cahilliğin ve dinin bir arada olduğu toplumlardan bahsediyor hocam.
    Bakın siz cahil değilsiniz bu yüzden dini doğru yorumlayabiliyorsunuz.
    Ama cahil insanları din aracılığı ile yönetmek kadar kolay bir şey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Betonaoturmaüsütürsün

    quote:

    Orijinalden alıntı: deadkorsan

    quote:

    Orijinalden alıntı: ucnoktabir

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

    Türkiye en büyük 16-17. ekonomi falan. Şişirilmiş falan boş konuşmayın. Öyle kolay mı lan yalandan yayınlamak bunu. Kafana göre ekonomini büyütmek kolay mı? Neyin peşindesiniz siz? Hayır zaten mantıklı düşünün dünyada kaç tane adam gibi ülke var ki. Zaten 16. ya kadar işte o tanıdığımız güçlü devletler falan var ondan sonra kötülere geçiyo biz varız aradada. Ne bekliyonuz. Bana ekonomisi bizden iyi olabilecek 20 ülke sayın bakalım ne sayacaksınız?

    İnsani gelişmişlikte diplerde olduğumuz zaten gerçek. İşte her şeyin ekonomiyle olmadığının göstergesi. ABD kaçta acaba onuda merak ediyorum.

    Ayrıca gelişmişliğin göstergeside ekonomi değildir insani gelişmişliktir zaten.


    +1

    +2

    İnsani gelişmişliğin yanında paralel olarak ekonomi gelmezse kusura bakmayın o ülkeden bir cacık olmaz. Aynı bizde olduğu gibi. Kapitalizmin ekonomik özgürlük getirdiğini düşünmek, dünya üzerindeki en cahilce yaklaşımlardan biridir. Sadece elit bir kısım gününü gün ederken,bu elit kısmın çocukları özel okullarda okurken, özel hocalardan dersler alırken, yurtdışlarında okurlarken, bu zengin amcalarımız genç mankenlerle miami yaparken, ilk eşinden olan oğlu, bilmem kimin kızına saplantılıyken bu insani gelişmişlik olamaz. Önemli olan insanca yaşam standartını her vatandaşa sağlamaktır! Sağlık,eğitim,barınma,ulaşım gibi hizmetler bir tek bu amcalarımıza ait olmamalıdır! Bunu avrupa ülkeleri de bilinçli vatandaşından çekindiği için elinden geldiğince gayret göstermektediri. Avrupadaki hükümetlerin çoğu işçi partili. Bunun sebebi de halkın bilinçli olması Bunu sağlayan da esas halktır işte. Türkiye de refah düzeyini yükseltecek olan halktır.Halkta o potansiyel olduğu gibi, bitirilme çalışmaları son sürat devam etmektedir. Siz bizim "şansölye"nin laflarına bakıp da türkiyenin dünya ekonomisinde 17. sırada olması yalanına kanmayın! Dünya standartlarının çok altındayız. Daha 2-3 gün öncesine kadar yunanistan da yıllık geliri 12 bin euro nun altında olanlar vergi vermiyorlardı Yani 30 bin lira. Türkiye de bir öğretmen maaşı ne kadar? Taş çatlasa 19-20 bin lira. Ama verdiği verginin haddi hesabı yok! Cari açık, enflasyonu kapatıcaz diye önce doları yükselttiler. Ardından vergileri yükselttiler Dalga geçer gibi de "güncelleme" dediler Şansölye de çıkıp fiorino binin dedi. Sanki çok ucuzmuş gibi... Kısaca, vatandaşın hak ettiği 5 liranın 4 lirasını alarak cari açığı,enflasyonu kapatmaya, hazinenin kasasını doldurmaya çalışıyorlar.Sonra da "dünya da şu kadarıncı ekonomiyiz..." diye bilinç düzeyi düşük olan vatandaşa artislik yapıyorlar. Olay bu kadar basit. Zengin adamdan, fabrikatörden almadıkları vergiler yüzünden türkiye bu halde.

    Komünizm mod-on




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: HandsUpPantiesDown

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    cahillik + din = berbat bir toplum.

    şerefsiz seni dini neden karıştırıyorsun it

    Sofu Detected !!

    Tek hücreli detected !!

    Küfür eden birisini savunmak tam sana göre bir davranış zaten...

    Vah vah yesinler abisi ilkokul küfür psikolojisinden kurtulamamışsın küfür eden var küfür edilen var bak o veledi savunmakta sana göre bişey (mi) bilemiyicem çünkü seni tanımıyorum ama sen beni tanıyorsun galiba?

    senin gibi cahil kazmaları savunacağına, adam akıllı ne bok olduğumuzu cesaretle açık açık söyleyeni savunuyor işte, küfür edeni tanıması mesele mi ki laf söylemesin, onu destekleyen de bokun tekidir zaten, velet sana derler iki kelime edemeyen azgın tekeler sizi

    xxfearxx

    iki kelimeyi sen et xxfearxx :D liseliye bak allahım xxfearxx sen utanmadan birde yorum mu yapıyon git büyüde gel




  • din düşmanları konuyu basmış hemen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: HandsUpPantiesDown

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    cahillik + din = berbat bir toplum.

    şerefsiz seni dini neden karıştırıyorsun it

    Sofu Detected !!

    Tek hücreli detected !!

    Küfür eden birisini savunmak tam sana göre bir davranış zaten...

    Vah vah yesinler abisi ilkokul küfür psikolojisinden kurtulamamışsın küfür eden var küfür edilen var bak o veledi savunmakta sana göre bişey (mi) bilemiyicem çünkü seni tanımıyorum ama sen beni tanıyorsun galiba?

    senin gibi cahil kazmaları savunacağına, adam akıllı ne bok olduğumuzu cesaretle açık açık söyleyeni savunuyor işte, küfür edeni tanıması mesele mi ki laf söylemesin, onu destekleyen de bokun tekidir zaten, velet sana derler iki kelime edemeyen azgın tekeler sizi

    xxfearxx

    iki kelimeyi sen et xxfearxx :D liseliye bak allahım xxfearxx sen utanmadan birde yorum mu yapıyon git büyüde gel


    ben yeterince konuştum, ama senin azından veletten başka laf çıkmadı, ha bide şakirti savunmaya kalktın o kadar , kimin liseli olduğu zaten ortada yaşını belli ediyorsun yazdığın yorumlarla ergen sen git tuvalete oyun oyna aklın ona çalışır bu yaşta sadece




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    quote:

    Orijinalden alıntı: Darth Furko

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    quote:

    Orijinalden alıntı: ontario

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    cahillik + din = berbat bir toplum.

    neden böyle düşündüğünüzü anlayamadım. cahillik eğitimsizlik tamam da din ne??? dinimiz (şahsen benim inandığım din) OKU kelimesiyle başlıyor. eğer insanlar dini başka taraflara çekiyorsa sizce bunun suçlusu din midir???

    bunu gerçekten merak ediyorsan internet elinin altında, ama din dediğin şey zor durumda kaldığında birinden yardım dilemekten başka birşey değilse tabi ki öyle düşünürsün, bu ülkede müslüman olduğunu söyleyen ve hararetle savunan insanların tamamına yakını hayatında kuranı açıp birkere okumamıştır,

    formül basit kuran ve dini ne kadar merak edip araştırırsan dinden o kadar soğur ve uzaklaşırsın, sosyal boyutundan bahsetmiyorum biye, kadınları cinsel obje gibi görüp kapatan sonra bastırdığı cinsel dürtüleri tecavüz ve pedofili olarak dışarı vuran, sonra yargıda iyi hal alıp ceza indirimi yapılan bir ülke olursun, bunların bütün sorumlusu da dindir

    Dindar insanlar tecavüz ediyor hep dimi. Bastırılmış cinsel dürtülerini dışarı vuruyor falan. Ülkede her kadın çarşaflı ya, herkes dindar, herkes müslüman ya, işte bu yüzden bu kadar bozuk bir toplumuz biz değil mi? Allah'ın emirlerini uygulamaya geçiyoruz, ne yapalım. Allah'ın emir ve yasaklarına uyunca, böyle bozuluyor toplum işte. Tecavüzler, cinayetler, çalmak, çırpmak, zulmetmek, yardım etmemek vs. bunlar dinin gerekleri tabi.


    Kardeş sen ve ailen temiz olabilirsiniz ben %100 her müslüman böyle demiyorum ama inan bana yazdıklarının hepsi tamı tamına gerçekler, ve orada daha yazılmayan sosyotravmatik boyutlar, normalleşmiş günlük yaşamın parçası olmuş olan olaylar varki insan iğreniyor resmen :)

    Belki ben seni yanlış anladım. Amacın dini kötülemek değil sanırım.
    Gerçek manada islamı yaşayan birinde Allah korkusu olur ve bir kötülük aklından geçerse eğer, Allah korkusu sayesinde üstesinden gelir. Bir de müslümanım deyip, her türlü pisliği yersen o zaman emir ve yasaklara uymamış olursun. Bu dinin suçu mudur, yoksa kişinin mi? Kişilerin yaptıklarını dine mal etmek yanlıştır. Herkes kendinden sorumlu ama bir de senin dediğin gibi toplumumuz genel olarak cahil malesef. Cahil bir müslümandan da korkacaksın. En tehlikeli insan cahil insandır. İster ateist, ister müslüman, ister başka bir inancı olsun.
    Bu gelişmiş denilen ülkeler de çok iyi yerler sanmayın. Bizim Hollanda'da akrablar var. Belçika'da tanıdıklar var. Hiç de iyi şeylerden bahsetmiyorlar. Bu insanlar medeniyse, Türkler en medeni insanlardır diyorlar. Bi taraflarını yıkamayı bilmiyorlar diyorlar. Leş gibi b.k kokuyorlarmış. Daha neler neler... Onların Türkler hakkındaki tespitine de itibar etmemek lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: HandsUpPantiesDown

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    cahillik + din = berbat bir toplum.

    şerefsiz seni dini neden karıştırıyorsun it

    Sofu Detected !!

    Tek hücreli detected !!

    Küfür eden birisini savunmak tam sana göre bir davranış zaten...

    Vah vah yesinler abisi ilkokul küfür psikolojisinden kurtulamamışsın küfür eden var küfür edilen var bak o veledi savunmakta sana göre bişey (mi) bilemiyicem çünkü seni tanımıyorum ama sen beni tanıyorsun galiba?

    senin gibi cahil kazmaları savunacağına, adam akıllı ne bok olduğumuzu cesaretle açık açık söyleyeni savunuyor işte, küfür edeni tanıması mesele mi ki laf söylemesin, onu destekleyen de bokun tekidir zaten, velet sana derler iki kelime edemeyen azgın tekeler sizi

    xxfearxx

    iki kelimeyi sen et xxfearxx :D liseliye bak allahım xxfearxx sen utanmadan birde yorum mu yapıyon git büyüde gel


    ben yeterince konuştum, ama senin azından veletten başka laf çıkmadı, ha bide şakirti savunmaya kalktın o kadar , kimin liseli olduğu zaten ortada yaşını belli ediyorsun yazdığın yorumlarla ergen sen git tuvalete oyun oyna aklın ona çalışır bu yaşta sadece

    Gel kardeşim yüz yüze konuşalım yaşımıda gör işçievleri caddesi no 27 şirinyer buca izmir muhasebe bürosu klavye başından din kurtarmaya yada sizin gibi kaplanlık yapmaya çalışmıyorum çünkü ne sen biyere varırsın ne ben bi yere varırım tek edinmiş olucağımız şey sen egonu biraz yükseltirsin o olur ben aştım bunları artık ondan seni dalgaya alıyorum daha yolun başındasın ama kötü bi yol umarım gözlerin açılır gelirsende beklerim bi çayımı içersin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

    quote:

    Orijinalden alıntı: ontario

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    cahillik + din = berbat bir toplum.

    neden böyle düşündüğünüzü anlayamadım. cahillik eğitimsizlik tamam da din ne??? dinimiz (şahsen benim inandığım din) OKU kelimesiyle başlıyor. eğer insanlar dini başka taraflara çekiyorsa sizce bunun suçlusu din midir???

    Cahilliğin ve dinin bir arada olduğu toplumlardan bahsediyor hocam.
    Bakın siz cahil değilsiniz bu yüzden dini doğru yorumlayabiliyorsunuz.
    Ama cahil insanları din aracılığı ile yönetmek kadar kolay bir şey yok.

    katılıyorum bunun temel sebebi eğitimsizliktir. dinle hiç bir alakası yoktur. avrupa daha düne kadar banyodan bi haberdi unutmayalım.

    ayrıca tekrar uyarıyorum arkadaşlar LÜTFEN. birbirimize hakaret etmek yerine konuyla ilgili düşüncelerinizi yazalım. herkesin düşüncesi aynı değildir. olamaz da. eğer hakarete hala devam ederseniz hepimiz BAN yeriz.




  • Ne çok islamofobik insan varmış arkadaş
  • trollun biri dini kattı . Diğerleri devamını getirdi. Din her toplumda var . Obvioustroll.jpeg
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Silence

    quote:

    Orijinalden alıntı: HandsUpPantiesDown

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khiron

    cahillik + din = berbat bir toplum.

    şerefsiz seni dini neden karıştırıyorsun it

    Sofu Detected !!

    Tek hücreli detected !!

    Küfür eden birisini savunmak tam sana göre bir davranış zaten...

    Vah vah yesinler abisi ilkokul küfür psikolojisinden kurtulamamışsın küfür eden var küfür edilen var bak o veledi savunmakta sana göre bişey (mi) bilemiyicem çünkü seni tanımıyorum ama sen beni tanıyorsun galiba?

    senin gibi cahil kazmaları savunacağına, adam akıllı ne bok olduğumuzu cesaretle açık açık söyleyeni savunuyor işte, küfür edeni tanıması mesele mi ki laf söylemesin, onu destekleyen de bokun tekidir zaten, velet sana derler iki kelime edemeyen azgın tekeler sizi

    xxfearxx

    iki kelimeyi sen et xxfearxx :D liseliye bak allahım xxfearxx sen utanmadan birde yorum mu yapıyon git büyüde gel


    ben yeterince konuştum, ama senin azından veletten başka laf çıkmadı, ha bide şakirti savunmaya kalktın o kadar , kimin liseli olduğu zaten ortada yaşını belli ediyorsun yazdığın yorumlarla ergen sen git tuvalete oyun oyna aklın ona çalışır bu yaşta sadece

    Gel kardeşim yüz yüze konuşalım yaşımıda gör işçievleri caddesi no 27 şirinyer buca izmir muhasebe bürosu klavye başından din kurtarmaya yada sizin gibi kaplanlık yapmaya çalışmıyorum çünkü ne sen biyere varırsın ne ben bi yere varırım tek edinmiş olucağımız şey sen egonu biraz yükseltirsin o olur ben aştım bunları artık ondan seni dalgaya alıyorum daha yolun başındasın ama kötü bi yol umarım gözlerin açılır gelirsende beklerim bi çayımı içersin.

    haha şaka gibisin resmen sana sadece gülüyorum çok güzel kıvırmışsın liseli ergen iken bir anda 30 yaş üstü adam kesiliverdin , mesele yüzyüze gelip konuşmak tartışmak yada cahilin biriyle biryerde buluşup sırf kendi gibi düşünmüyorum diye beni dövüp egosun tatmin etmesi meselesi değil ki(senin için söylemedim) birçoğunuzun anlamadığı şey bir konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan insanların nedense her şeyi kesin ve net biliyor gibi konuşması




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.