Şimdi Ara

Türkiye inanılmaz pahalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Lahmacuna 160 lira

Meyve suyu 30 lira

Sigaraya 25 lira(2 günde 1 paket tüketiyorum)

Pazar günü diye bir keyif yapayım dedim ve cebimden 400 TL çıktı inanın anlamıyorum. Paranın pul kadar kıymeti kalmamış.

Bu arada ben bir öğrenciyim ve boş zamanlarımda çalışıyorum ve günlüğüm 400 TL. Ailemin benden para beklentisi yok kendi harçlığımı çıkartıyorum ama eğer Allah varsa asgari ücretliye yardım etsin.

Kirada, çoluğu çocuğu olanlara gerçekten çok üzülüyorum. Asgari ücret umarım bu hafta kemiksiz 20 bin TL açıklanır.

Asgari ücrete zam gelirse şöyle böyle olur diyen tayfa da kendini belli etsin blok atıp geçeyim polemiğe bile girmem. Son memur zammı sonrası 2.evimizin kirasını Mart ayinda 10 bin liradan 15-17 bin lira bandına çıkartacağız. Evin konumu memur/esnaf ağırlıklı bir lokasyon. Yani en sevimli tabirle seve seve tutacaklar.

Şaraptan dolayı kafam biraz hoş kusura bakmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerçekten aklım almıyor. Geçenlerde babam istedi diye bizimkilere 3 çeyrek kokoreç (dana) ve 3 çeyrek köfte yaptırdım içecek falan almadım 250 lira ödedim. Aldığım yer inanın lüks bir yer değil son derece normal bir işletme.

Ya üstüne birde 2.5 litre kola alsam 300 lira oldu diyelim. 25 lira sigara param 30 lirada yok param 355 lira.

Asgari ücretin günlüğü 380 lira.

Sabah işe gittim akşama kadar çalıştım eve 2 tane 3 çeyrek ekmek arası birşeyler ve kola aldım ve günlük sigara ve yol masrafını düştüm ve cebimde kalan 25 lira oldu hahhaaaahahhahaa abi Allah aşkına bu nedir?

• crux07 kullanıcısına yanıt
    Bir tane sıfırı atınca ücretler normalleşiyor. Maaşlar hariç ama.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ìcki butun kotuluklerin anasidir ..OUT
    Enflasyon butun kotuluklerin anasidir ..IN

Ayarini bilerek icen adamdan zarar gelmez.. ayari olmayan adam icmese de zararlidir..Yani kotuluk icki de degil ayardadir..

not.. enflasyonda fakir daha fakirlesir zengin daha zengin olur, toplumsal ahlak coker ,kutuplasmalar baslar.. cinayet , mafya , hirsizlik dolandiricilik cogalir..

• Allah yardımcısı olsun dediğimiz kesim durumdan pek de şikayetçi değil. 7500 alan emekli, rahat rahat geçiniyoruz diyor. Asgari ücretli de para yetiyor, şükretmek lazım diyor. Herkesin ihtiyacı farklı. Sadece biyolojik ihtiyaçlar için yaşanırsa ücretler yetebilir.

• Navi kullanıcısına yanıt

O 11400 para değilki ihtiyaçları karşılasin asgari ücretli zicmiyordur acikmasin diye.

• hergün 1 bardak şarap hayat kurtarır. damar tıkanıklığını önler, kanserli hücreleri içerdiği antioksidanlarla mani olur. Çok içmek kötüdür ama 1 bardak şarap candır. Ama maalesef vergiler yüzünden şarap çok pahalı oldu. Aslında bindiğimiz dalı kesiyoruz haberimiz yok. yurt dışında çok insan türkiye ye gelmek istemiyor. Sebebi yemekle kola ayran fanta önerilmesi küfür eder gibi.

İster inanın ister inanmayın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dün Migros'ta Tuborg bira 44, Torku süt 45 TL idi. Bundan sonra içki pahalı demeyeceğim.

• lahmacunu nerde yiyon etilerdemi genel fiyatı 40-60 tl arası briyerde .

meyve suyuda 10-20 tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Aralık 2023; 22:26:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.