Şimdi Ara

Türkiye gerçeği: İşsizlik yok, iş beğenmemezlik var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
6.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ne yazık ki ülkemizin en büyük sorunlarından birisi işsizlik. Acaba piyasada gerçekten iş mi yok yoksa insanlar iş mi beğenmiyor? Bu sorunun yanıtını vermek çok zor lakin gözlemlerim kadarıyla işsizlikten fazla iş beğenmeme durumu mevcut.

    Bugün oto lastikcide Suriyeli çocuk bile 1,700 TL'ye çalışabiliyorsa, bence işsizlikten ziyade ne istediğinize ve piyasanın sizden ne istediğine dikkat edin derim. Ben yabancı bir firmada kurumsalda çalışan biri olmama rağmen, Adana tarafına arayıp da bulamadığımız mühendis sonrasında durumu kesin kanaat getirmiş durumdayım.

    İşsizlik yok, iş beğenmemezlik var.

    Konu Ekşi Sözlük'de de yazılmış.

    Bağlantı:https://eksisozluk.com/turkiyede-issizlik-yok-is-begenmemek-var--3571990?p=4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stand Alone -- 18 Kasım 2018; 12:26:49 >







  • Doğru diyor arkadaş
    İş var
    Daha doğrusu vardı

    Mesela benim oğlanlar iş kur üzerinden başvurduğu patronlar iş yok demedi
    Sadece iş sabah başlar ve ancak iş bitince biter dediler
    Yemek içmek senden, iki ay boyunca sigorta filan da bekleme dediler

    Tabi herkes bu durumda değildi
    KPSS'den 87 puan aldığı halde Türkçe öğretmenliğine atanamayan bir akrabam vardı

    O daha şanslıydı
    Kendisi öğretmen olamasa da polis oldu ve şu anda Diyarbakır'da görev yapıyor

    Dediğim gibi şanslı sayılır
    Eşi başka ilde görev yaptığı için her sabah işe giderken eşinin yüzüne bakarak helalleşmek zorunda kalmıyor

    Polis olan Türkçe öğretmeni akrabam şanslı derken şaka yapmıyorum
    İki üniversite bitirip bir kamu kurumunda taşeron firma elemanı olarak paspas çekenler de var

    Onlar da iş beğenmemezlik yapmıyorlar ama iktidar torpili olmadan asgari ücrete paspas çekmek çok zor bu devirde


    Üniversite oku da adam ol evladım diye yolladığımız çocuklarımız asgari ücrete paspas çekince memnun olmayan karaktersiz babalar da var kardeşim

    Ne olmuş yani dört sene boyunca ortalama dörtte bir daire parası harcayıp lisans mezunu olarak boşta kaldıysan
    Asgari ücrete iş bulacak ve iktidara dua edeceksin

    Oldu asgari ücrete bile iş bulamadın
    CHP zihniyeti deyip iktidar hariç kim varsa küfredeceksin

    Durum bu yani
    İş var
    Hem de gani...
    Şimdi bakiyorum adamlar Önlisans lisans yada Ogretmenlik bitirmis insanlara otolastikci donerci garsonluk komilik bim de kasiyerlik guvenlikci gibi düsuk tahsil veya vasifsiz insanlarin pozisyonunda calismasini bekliyor .kimse beklemesin

    İs varda begenmeyen begenmez tabi sanane milletin iş begenip begenmemesinden.

    Devlet olarak insaat yol kopru avm den baska çakili çivisi olmayan devlet suçlanmiyor direk insanlar suclaniyor adamlardaki kafaya bak..

    17 yillik klima ustaligim var 14 15 yillik elektronik teknisyenligim var bir ara huylandim biraktim sanayide firinda calistim ne saniyorsunuz 1700 liraya elin bok degmis tekerini ne degistirim ne de 400 derece firinin basinda küreğe elimi sürerim calismam dalga mi geciyor millet. 1700 liraya git fabrikada calis en azindan saatin belli.saatini gecersen mesai var.

    Lastikci de calis aksam 6 da kepenk indirirsin bi araba gelir saat olur 8 9

    Duyanda her işi yaptiniz da başkalari yapmayinca iş begenmiyor mi oluyor

    Sabah 9 5 masa basinda 3 5 evrak döndürüp face de gari kiz kovalayan yeni yetme yada godoman tiplere apış arasi kokmuş deri koltuklardan kolay geliyor galiba hersey.

    Pislik kir pas leş gibi adamliktan cikip eve gelmeyi saymiyorum.

    Türkiye nin tek gerceği Tüm yatarimlarin 1 şehre yapilip geri kalan 80 şehrin süründürülmesidir.
    Yabancı kurumsal diyor, Suriyeli oto lastikçi diyor, mühendis diyor, 1700 diyor. Ne konuştuğunun farkında değil. Burada yazmak yerine en yakın işkur binasına gidin. Orada iş arayan insanlara, iş var ama beğenmiyorsunuz deyin. Bakalım sizlere gerçek hayatın ve insanların tepkisi ne olacak?
    Ayda yaklaşık 60 firma denetimi yapıyorum. Çoğu mesai saatlerini aşıyor.8 5 iken 8 6.30 yapıyor.sadece bu değil.2 ay deneme süresi diye çalışanları sigortasız çalıştırıp süre bitiminde by by diyen çok işveren gördüm. Hepsini gizliden şikayet edip SGK müfettişleri tarafından denetlenmesini sağladım. Hepsi de para cezası yiyip oturdular yerlerine.

    Eğer ses çıkmazsa bu düzen (düzensizlik) devam edecek.

    Hakkını aramayanın hakkı aranmaz . Demekle de olmaz.

    İş kanununu okumak gerek. Okuyun.
    En mantıklısı,açıklayıcı yorum bu aslında.

    İş var mı ? Ehh, var. Ancak sürekli özel sektörün %60-70'inin çalışanlara köpek çekmesi sebebiyle oluşan sirkülasyondan dolayı iş var.

    Bu tip sektörlerde iş alımı biter mi ? Hayır. Neden ? Çünkü haftalık 45 saate uymazlar, en az 50 saat barajı geçilir.Mesai tam yatar mı belli değil,mesai istemiyorum artı saatlerimi işim gücüm olduğunda kullanacağım desen, 1-2 tane insan evladına denk gelirsen eyvallah, ancak çoğu vermez, mırın kırın eder. Ve verdikleri para asgari ücret.

    AKP'den öncesi ve sonrası olarak ayırırsak zaten durumu anlarız. Eskiden asgari ücret çok matah bir şey değildi. Gerçi hala değil de neyse. Ancak öncesinde asgari ücret ile çalışan sayısı bu kadar fazla değildi. Şuan ülkenin büyük kısmı asgari ücretle çalışmak zorunda.

    Neden ? Çünkü şuanda ülkenin iş açığının çok büyük kısmını kapatan özel sektör. İpi çoktan vermişsin adamlara. Onlarda seni değil,çalışanlarını eziyor.

    Nasıl çözülür ? Özel sektöre bağlı olmak kötü bir şey değil ancak bu kadar bağımlı olma. Devlet olarak boş betona yatırım yapacağına, fabrika kur. Tarım ve hayvancılığı tekrar dirilt. Birden fazla sektörün önünü aç, rekabet ortamı sun. Tekeli engelle. Yandaş firmaların diye milletin vergi borçlarını silme. Onların devasa vergi borçlarını silerek devlet hazinesini boşaltıyorsun ve onuda milletten çıkarıyorsun, yapma.

    Eğitimin bir halta benzesin ki, okulu okuyan adam gibi birisi olsun gerektiğinde ciddi büyük işler kursun,gerektiğinde yeni nesil yetiştirsin. Okulu okumayan dahi gidip asgariye çalışırım vizyonunda olmasın, Zuckerberg gibi Harvard falan umurunda olmasın, gitsin Facebook kursun. Az biraz vizyonu olsun. Umudu ve fikri olsun. Boş koyun yetiştirme.

    O koca koca ''kurumsal'' firmalara belirli düzenlemeler getir. Çalışma saatleri gibi,iş ortamı gibi,alınan ücretler gibi,mesailer gibi. O firmalar 1 senede 100 tane daha mağaza açacağına 50 tane açsın. 3-5 sene içerisinde %30-50 büyüyeceğine %15-20 büyüsün ölmezler. Maaşları artıramıyorsanda bari sendikaların arkasında dur, onları güçlendirde işçinin,emekçinin hakkını savunsun.

    Ekleme : Bunları yapınca o özel sektör tasını tarağını toplayıp gitmez merak etme. Kapitalizm cenneti şuanda Türkiye.

    Ha bunları yaptığında ''kısa'' vadede, ne asgari 1600'den 2000'e fırlayacak, ne başka bir şey olacak belki ancak, o kısa vadede hiç yoksa alım gücüne 3-5 faydan dokunurda, millet aldığı 1600'ü az da olsa daha verimli kullanır. En azından yaşadığını hissedebilir.
  • Dün eve bir kiracı geldi çocuk 19 yaşında falan annesi ile kalacakmış, biraz sohbet ettik annesi kocasından kalma 800 lira emekli aylık alıyormuş. Sen ne alıyorsun falan dedim 1200 lira abi Ankara Siteler'de kaplamacıyım dedi. 3 gün oluyor, hikaye %100 gerçektir. İş var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firmanın birinde, ki firmanın "Kurumsal" olduğunu belirterek bu firmada çalışan kişinin çıkarımına destek sağlayalım, bir gün bir eleman açığı oluşmuş ve bu eleman bulunamayınca, ülkede işsizliğin olmadığı, iş beğenmemezliğin olduğu kesin bir şekilde ortaya çıkmıştır.

    Artık istatistik tutmaya, TÜİK ya da İŞKUR gibi kurumlara gerek yok.

    Hatta, kafanızı pencereden çıkarıp, yoldan geçen BMW ve Mercedes sayısına bakarak ülke ekonomisinin gelişmişliği ile ilgili yorum da yapabiliyoruz.
  • siz işinizi bırakıp iş arayında görürsünüz iş var mı yok mu acayip acayip konuşmayın
  • iş ararken kendimi dişlerine bakılan beygir gibi hissediyorum
  • Yol yemek içinde iş ilanı veriyoruz 900 tl yi duyan vazgeçiyor ne yapalım?

    - iş var ama (16 saat mesai almadan) çalışacak adam bulamıyoruz diye söyleyin


    Ekonomi battı aksine nasıl inandıracağız?

    -eskiden yağ kuyrukları vardı şimdi herkeste bmw var diye söyleyin.

    Kafa bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 17 Şubat 2018; 14:27:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım böyle konuşuyorsan senin ya tuzun kuru yada kafanı evden çıkartıp iş aramamışsın

    Kimse iş yok demiyor zaten iş var ama öyle insanlık dışı şartlara varki şerefi olan bir insan gidip o işte çalışıp o omurgasızlara para kazandırmaz! Adamlar günde 12 saat eşek gibi 6 gün çalış benden azar ye insanlıktan çık sonra gel asgari ücret 1600-1700 liranı al diyor ve işin acısı artık kurumsal firmalar bile uymamaya başladı mesai saatlerine şimdi sen bu şartlara iş beğenmiyorsun diyorsan senin hakkında taktiri okurlara bırakıyorum sahibinden.coma gir veya başka iş ilanlarına bak bakalım çoğu iş teklifi değil resmen ahlaksız teklif bulunduğum şehirde adamın biri iş ilanı girmiş çiğ köftecide çalışcak adam arıyorum birsürü özellik dizmiş altına günde 8 saat çalışcak genç arıyorum demiş "günlük 20 tlye çalışacak" şaka değil bu başka bir ilana bakıyorsun masa başı iş çalışma saatlari uygun ücreti makul özelliklere giriyorsun dış görünüşü iyi giyimine dikkat eden 20-25 yaş arası özellikle "bekar" bayan aranıyor adamın eskorta parası yetişmiyor direk maaşlı birini arıyor resmen


    Daha bu sene bir istatistik paylaşıldı oecd tarafından en çok çalışma saati olan ülke Türkiye idi. Bak arkadaşım kimse iş yok demiyor bana göre bu ilanlar iş ilanıda değil ahlaksız teklif ama yine senin gibiler tarafından kabul gördüğü için iş ilanı deniyor. Birde özellikle çalışanı ezme huyu iş verenlerde çok olduğu için hem 1600 liraya 12 saatten 6 gün kölelik yapıyorsun hemde adam yerine kimse koymuyor eziliyorsun öbür türlü bu millet işsizler aptal değil iş olcakta bulamıyacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan09 -- 17 Şubat 2018; 14:12:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynen mesela benim gittiğim web-tasarımı kursuna gelen öğretmenler de atanamadıkları için değil iş beğenemdiği için geliyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 19 Şubat 2018; 1:13:47 >
  • insanlar işsizlikten kendini yakıyor intihar ediyor siz burda trollük yapın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lolobayram -- 17 Şubat 2018; 14:43:51 >
  • Is gayet var 1600 lira neyinize yetmiyor temel ihtiyaclari karsiladiktan sonra ayda 400-500 para bile biriktirebilirsin. 12 saat calisma saatide kotu degil calismak insani zinde tutar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahlaksız işverenler devletin haftalık 45 saat çalışma saatlerine ve asgari ücreti tam vermeye çalışırsa,çalışanının onun kölesi olmadığını anlarsa o zaman herkes işe girmek için can atar. Kaldı ki 45 saat oluyor minimum haftada 55 saat. Elin Alman'ı,Amerika'lısı 15 dk fazla çalışsan bile ücretini yatırıyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Turbolinea sen misin yoksa?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Suriyeli çocuk 1700 Tl alıyormuş...

    Lan oğlum bit bitmediniz be
  • İş var tabi. Tekstilde, sanayide ve diğer özel sektör işlerinde işçiyi köle gibi çalıştıran, emeğinin yarısını dahi vermeyen iş çok.



    Siz işçi değil köle arıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uff buda yeni moda oldu " İşsizlik yok, iş beğenmemezlik var".

    asgari ücretle günde 12 saat haftada 6 gün çalışmanaın neyini beğenecek insanlar söyler misin? bu çalışma şartlarını bize sunulan "lütuf"muş gibi yazmanız garip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 17 Şubat 2018; 15:32:43 >
  • Kölelik yapmaya Razı olan herkese iş var mesela mağazalar tonla eleman arıyor kişiliği karakterini bir kenara bırakabileceğinizi düşünüyorsanız basvurun beyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bakiyorum adamlar Önlisans lisans yada Ogretmenlik bitirmis insanlara otolastikci donerci garsonluk komilik bim de kasiyerlik guvenlikci gibi düsuk tahsil veya vasifsiz insanlarin pozisyonunda calismasini bekliyor .kimse beklemesin

    İs varda begenmeyen begenmez tabi sanane milletin iş begenip begenmemesinden.

    Devlet olarak insaat yol kopru avm den baska çakili çivisi olmayan devlet suçlanmiyor direk insanlar suclaniyor adamlardaki kafaya bak..

    17 yillik klima ustaligim var 14 15 yillik elektronik teknisyenligim var bir ara huylandim biraktim sanayide firinda calistim ne saniyorsunuz 1700 liraya elin bok degmis tekerini ne degistirim ne de 400 derece firinin basinda küreğe elimi sürerim calismam dalga mi geciyor millet. 1700 liraya git fabrikada calis en azindan saatin belli.saatini gecersen mesai var.

    Lastikci de calis aksam 6 da kepenk indirirsin bi araba gelir saat olur 8 9

    Duyanda her işi yaptiniz da başkalari yapmayinca iş begenmiyor mi oluyor

    Sabah 9 5 masa basinda 3 5 evrak döndürüp face de gari kiz kovalayan yeni yetme yada godoman tiplere apış arasi kokmuş deri koltuklardan kolay geliyor galiba hersey.

    Pislik kir pas leş gibi adamliktan cikip eve gelmeyi saymiyorum.

    Türkiye nin tek gerceği Tüm yatarimlarin 1 şehre yapilip geri kalan 80 şehrin süründürülmesidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adam 1600 maaş sigorta veriyor iyi tamamda seni bildiğin köle gibi çalıştırıyor tamam herkes devlete girecek masa başı iste çalışacak değil lakin Türkiye deki iş sahiplerinin çoğu karaktersiz olduğundan millet özel sektöre yanaşmak istemiyor ama ülke şartları buna mecbur bırakıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 milyonluk ülkeyi 3-5 gözlem ile açıklamak. Neyin kafasını yaşıyorsunuz arkadaş.



    2-3 Türk gördüm elinde baston o zaman bütün Türkler Bastonlu.



    3-4 Alman gördüm Uzun ve Sarışın o zaman bütün Almanlar Uzun ve sarışın.



    Tümevarim.. Saçmalık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam bir vahşi kapitalist kafası..

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.