Şimdi Ara

Türkiye, füzelerin kalbi ısıl piller için bir AB ülkesinden daha ön sipariş aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye, füzelerin kalbi ısıl piller için bir AB ülkesinden daha ön sipariş aldı



    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, füzelerin güç kaynağı olarak savunma sanayinde kilit rol oynayan ve TÜBİTAK SAGE tarafından milli imkanlarla üretilen ısıl piller için Almanya'dan sonra bir AB ülkesinden daha ön sipariş alındığını açıkladı.



    Varank, SAGE’nin yurt içi teslimatların yanı sıra birçok farklı ülkeye 2012 yılından itibaren ısıl pil ihracatı yaptığını anlatarak, “Bu ülkeler arasında Almanya, Ukrayna, Brezilya ve Suudi Arabistan var. Isıl pil, büyük ihracat potansiyeline sahip. Hatta yakın zamanda Almanya'dan sonra bir AB ülkesinden daha ön sipariş aldık. Önemli bir sözleşmeyi imzalama aşamasındayız. Güçlü rakiplerimiz arasından sıyrılarak bu ön siparişi almamız oldukça mühim.” dedi.



    Birçok savunma sanayi ürününde temel güç kaynağı olarak kullanılabilen ısıl piller, dünyada bir kaç ülke tarafından üretiliyor. TÜBİTAK SAGE de ısıl pil teknolojisini geliştirme çalışmalarına 2002 yılında başladığına dikkat çeken Varank, "Şu ana kadar farklı teknik özelliklere sahip yaklaşık 250 ısıl pil tasarımı yapıldı. Bunların 38’i üretilerek uluslararası askeri standartlara uygun olarak kalifiye edildi.” şeklinde konuştu.



    Ayrıca Bkz.İngiliz Sahil Güvenliği arama kurtarma faaliyetleri için İHA kullanmaya hazırlanıyor



    Isıl pil nerelerde kullanılıyor?



    Isıl pil, elektrolitin 650°C sıcaklığa çıkartılarak eriyik hale getirilmesinin ardından anot ve katot arasındaki iyon iletkenliğinin oluşturularak elektrokimyasal reaksiyonların başlaması ilkesiyle elektriksel enerji üreten bir pil türü olarak açıklanıyor. Tek kullanımlık olan ısıl piller; füzeler, güdüm kitleri, güdümlü topçu mühimmatları, uçak koltuk fırlatma sistemleri, muharip uçak acil durum sistemleri, sivil havacılık uygulamaları, tapalar ve akustik karıştırıcılarda güç kaynağı olarak kullanılıyor.



    Isıl piller, SAGE tarafından geliştirilen milli sistemler olan Hassas Güdüm Kitleri (HGK Ailesi), Kanatlı Güdüm Kitleri, Seyir Füzeleri (SOM Ailesi) ve Hava-Hava Füzeleri (Gökdoğan ve Bozdoğan) ile diğer Türk savunma sanayi kuruluşları tarafından geliştirilen milli sistemlerde görev alıyor.



    Kaynak:https://sanayi.gov.tr/medya/haber/fuzelerin-ardindaki-milli-guc-isil-piller







  • Ya arkadaş yazmayayım, yazmayayım diyorum ama şu din düşmanı zihniyet ile tartışmayın. Allah'ın bizzat peygamberine bile hitaben kaç tane ayeti var "bunları sen mi yola getireceksin yoldan çıktılarsa, hiçbirinden mesul değilsin, onların cezasını ben vereceğim inanana da ödülünü vereceğim" kısaca bunu anlatan. Peygamberine böyle diyorsa biz kimiz arkadaş doğru yola getirecek bunları? Sadece "şu şöyle bu böyle" diye tebliğ edersin, biter senin görevin. Ondan sonraki onların kalbindekine kalmış. Bırakın kendi hallerinde takılsınlar, uymayın şunlara.

  • işte bu ya katma değer budur ,
    quote:

    vergilerimiz ne oluyor?
    deniyordu.. bir çok firmaya devlet arge için yatırım yapıyor,bu tip yüksek teknoloji yatırımlarının geri dönüşü yavaş yavaş oluyor..bizde sadece rusyaya dometes satmıyoruz artık

  • Acik dusmanimiz olan Suud'lara Yemenli cocuıklari oldurmesi icin ve bize silah satmayacagini aciklayip "D. Akdeniz'de sismik arastirma yapamazsiniz, yaparsaniz yaptirim uygulariz" diyen Almanlara silah satiyoruz. Uberiz, superiz, harikayiz, muhtesemiz.

  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt
    Geçiniz bunları ya sanki akpden önce teknolojiye yatırım yoktu. Atak helikopter veya milli gemiler gibi bir çok yatırım akpden önce başlamıştır.

  • Arge harcamaları, 2016 ya kadar bulabildim. güncel grafik bulan olursa paylaşabilir mi?

    Türkiye, füzelerin kalbi ısıl piller için bir AB ülkesinden daha ön sipariş aldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 4 Ağustos 2020; 15:35:8 >
  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt
    Sen vergi konusuna hiç girme bence. Diyanetin bütçesine bak bir de bahettiğin arge desteğini bir araştır istersen :) düzgün bir dağılım olsaydı uzaya roket çıkaracak kadar para aktarılırdı ama olmadı suriyelilere filistinli kardeşlerimize gidiyor paralar

  • Bir kaç örnek verirseniz daha açıklayıcı olacaktır.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    90larla bu gün zaten yapılması gereken harcamaları karşılaştırmak sadece sizin zihniyete özel bi şey galiba. 2007de belki başka parti olsa yine yapmayacağını nereden biliyorsun ? Ayrıca o teknolojik bilgi birikimi birden ortaya çıkmaz, geriden gelir. Yani ülkenin domates satmak için uğraşmadı ortada.

  • sorceress kullanıcısına yanıt
    Yani atak helikopter örnek değil mi ?

  • cengiz7 kullanıcısına yanıt
    bu nasıl bir saçmalık ya o zaman yemeyelim içmeyelimde uzaya çıkalım para ile çıkılıyorsa bomboş bir yorum

  • Bu tür gelişmelerden rahatsız olanlar yine damlamıştır diye düşünmüştüm. Yanılmadım.

  • StoneOcean S kullanıcısına yanıt
    başka parti kim mesela chp mi :) mına kodular o başka partiler ülkenin.. 99 öncesi ve sonrası dsp den indiler chp ye geldiler , hepsi boş oldugu için akp başa geldi... her gelen başarılı olsa idi şu an sen belki astronot olup uzaydan e sallardın

  • Tensi T kullanıcısına yanıt
    o almanlarda bize silah satıyor.. niye zoruna giderki

  • quote:

    Orijinalden alıntı: por favor

    Bu tür gelişmelerden rahatsız olanlar yine damlamıştır diye düşünmüştüm. Yanılmadım.

    Bunlardan rahatsız olan kimse yok. Akpden önce bitmiştik kafasında gelip buraya yorum yazanlarda problem var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: StoneOcean

    90larla bu gün zaten yapılması gereken harcamaları karşılaştırmak sadece sizin zihniyete özel bi şey galiba. 2007de belki başka parti olsa yine yapmayacağını nereden biliyorsun ? Ayrıca o teknolojik bilgi birikimi birden ortaya çıkmaz, geriden gelir. Yani ülkenin domates satmak için uğraşmadı ortada.

    90 lar çok eski değil, Gelişmiş ülkeler o yıllarda uzayda cirit oynuyordu. belki başka parti gelseydi daha ileri giderdik. ancak bu durum 2002 öncesindeki partilerin günahını örtmeye yetmez

  • cengiz7 kullanıcısına yanıt
    20 sene önce Jüpiter'e uydu fırlatan Mars'ta koloni projesi hazırlayan memlekette şimdi paralar diyanete suriyelilere gittiği için uzay araştırmalarına son verildi çok haklısın kardeşim mükemmel bir tespit...

  • çalışan emeği olan fikri olan dakikası saniyesini ayıran herkese teşekkürler.


    güzel işlerde yapılıyor ama yetmez o kadar eksin var ki bunlarla üstünü örtemeyiz padişahım.

  • bir gün öldügünde anlayacaksınız ne kadar büyük bir lider oldugunu ..belki yaşınızda kemala erecek yada eko gibi mansur gibi bomboş adamları başa getireceksiniz o zaman işte ah vah fayda vermeyecek

  • Almanya bize silah satmıyor biz kendi silah teknolojimizi satıyoruz. Daha bir hafta önce Yunanistan bizden drone aldı. Anlaması zor işler bunlar.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.