Şimdi Ara

Türkiye EA 7.'si TYT 33.'süyüm Tavsiyeler (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
114
Favori
6.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saddlemaker64

    Hmm demek sana ilkokulda öğretilen her şey herkes tarafından bilinen bir gerçek oluyor ahaha bunun kanıtı nerede hocam bir dayanak bulabilir misiniz?

    F=ma -> fizik
    Öğrenme teknikleri -> bilişsek psikoloji

    İkisi de bilim ikisinin de rasyonel araştırma metotları var birinin bulguları ok diğeri size ters geldiği için ok değil hadi ya

    Adama makale atıyorum görüşlerime saygı duy diyor ahaha şaka mısınız hocam. Burdan bu bireyselci bu da benim görüşüm hareketinin ne kadar uç seviyelere ulaştığını gösteriyor. Üzücü.

    Bir de çıtkırıldım olmayın ya şurda 2dk bir şey konuşuyoruz yok saygısız yok bilmem ne. Bunun heyecanı burda zaten dilin biraz ofansif olması lazım.

    Alıntıları Göster
    Buradaki insanlarla yüz yüze konuşuyor olsaydın, ofansif olabilir miydin?




  • Her zaman ofansif olabilirim ama bu fiziksel anlamdaysa kimseyle kavgaya tutuşmak gibi bir niyetim yok amacımız insanlara faydalı olmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir takım yanlış ön kabulleriniz ve çıkarımlarınız var

    Bilimsel makaleler eşit düzeyde değildir. Yani F ma olgusu ile bu konudaki makaleler eşit değildir. Bunun sebebi birinin fiziki alemle ilgili olup gözlemin direk aktarılıp yorum yapılmaması, diğerinin ise gözlemlerden bilimsel yorum yapılarak hazırlanmasıdır. Zaten bunun için onlara sosyal bilimler denir. Herkes kendilerini onlar hakkında konuşmaya hak sahibi hisseder tıpkı burada olduğu gibi, ama bu yanlıştır.

    Yine de sosyal bilimler hakkındaki bilimsel çalışmalar, makaleler kesinlikle bu böyledir, ötesi yoktur gibi bir durumda değildir.

    En basitinden felsefe veya ilahiyat bilenler anlar, bir konuda çok farklı fikirler olabilir. Ve bu felsefe sahipleri akademik camianın saygıdeğer isimleri bile olabilir ki olur da. Ama hiç kimse " ben Bertrand russelim şu ünide harika işler yapmışım bak inceledim ortamı bu sonuçlara ulaştım, bunlara uymak zorundasınız" demez. Bunu diyen de fikre değil otoriteye önem vermiş olur. Bu da bir fikir adamının işi değildir.

    Ayrıca bir fikri taassupla savunmak hiç doğru değildir. Çok yakın bir zamana kadar bilim camiasına göre evren etherle doluydu, hatırlasanıza?

    Öte yandan, eğer birisi bir bilimsel makale getirip bir tez sunuyorsa ve sen bu fikre karşıysan 3 şey yapabilirsin. Ya sen de bir araştırmayı getirip bak böyle bir araştırma var yani bilim camiasında böyle diyen insanlar da var dersin. Veya kendin bu tezin tam olarak karşı çıktığın noktasına sebep sonuç ilişkisi getirerek (bu bir istisna tespiti olabilir mesela) tavrını belirtirsin. Ya da susarsın. Yoksa siz her kafanıza uymayan şeye itiraz mı ediyorsunuz, yoo. Öyleyse bunda da iki dakka susmayı bileceksiniz.

    Her ne kadar sürç i lisan ettiysek affola, hayırlı bayramlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebecogi -- 11 Ağustos 2019; 22:47:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: saddlemaker64

    Her zaman ofansif olabilirim ama bu fiziksel anlamdaysa kimseyle kavgaya tutuşmak gibi bir niyetim yok amacımız insanlara faydalı olmak
    Eminim olursun kardeşim
  • Defalarca okuyarak çalışmak kime göre neye göre çok verimsiz bir teknik? Siz yapmadığınız için veya sizde ile yaramadığı için verimsiz mi oluyor?

    Bu arada tebrik ederim başarınızdan ötürü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya hocam genel olarak konu boyunca bilime aşırı güvenme konusunda bir eğilimim oldu haklısınız. bugün savunduğum ki aslında benim savunduğum demem yanlış paylaştığım şeyler bundan sonraki yıllarda yanlışlanabilir. nitekim konu boyunca yanlış olduğunu söylediğim farklı öğrenme stilleri de 1957 tarihli bir makaleden çıkmış. fakat tüm elimizde olanlar sonucunda en iyi açıklamayı yapanın yine şu anki güncel araştırmalar olduğunu düşünüyorum.

    sosyal bilim temel bilim makalelerinin eşit derecede mutlak olmadığı konusuna gelirsek burada yapılan araştırmaları sosyal bilim olarak nitelemenin onları bir tık yanlış anlamamıza sebebiyet vereceğini düşünüyorum. tabi ki onlar sosyal bilim araştırmaları ama burdaki üzerinde çalışılan şeyin beyin olduğunu ve çoğu insanda beynin fabrika çıkışlı olarak aynı bağlantılara sahip olmasıyla birlikte yıllar içinde farklı şekilde gelişse bile bu değişimin yapısal olarak(çalışma açısından) çok fark yaratmadığını düşünürsek, bu araştırmaların bir f=ma mutlaklığında olmasa da doğruluğundan emin olduğumuz sonuçlar üreteceğini düşünüyorum.

    konu boyunca böyle bir yorum bekledim değerli mesajınız için teşekkürler.




  • Die Chemie. kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocamhttps://www.youtube.com/watch?v=ukLnPbIffxE&feature=youtu.be
  • saddlemaker64 kullanıcısına yanıt
    Asıl ben teşekkür ederim, doğrusu konu boyuncaki ofansif tavrınızdan dolayı bana da öyle davranacağınızı düşünerek önyargı oluşturmuştum.

    Hep siz tavsiyede bulunmuşsunuz konu boyunca, bu sefer de ben tavsiye vereyim izninizle: eğer siz veya az önceki düşünce tarzımı beğenen varsa İbrahim Emiroğlunun Mantığa Giriş kitabını tavsiye ederim.

    Fallacy / mugalataları tespit etmek isteyen ve onlardan kaçınıp doğru düşünmek isteyenler için çok güzel bir kitap.

    Eskiden fen ilimlerinin kaldırıldığı osmanlı medreselerinde bile kaldırılmayan mantık ilminin maalesef şuanda durumu içler acısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca konu boyunca ad hominem yapılmış, yapmayın lütfen şu saçma şeyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üslubunu beğenmiyorsanız lütfen konudan çıkınız.Benim gibi yazmayan çok fazla kişi var , tavsiyelerini okumak isteyen.

    Tebrik ederim fakat 12'nin başında 37 ayt mat neti çok değişik hissettiriyor insana. Ben bu sınavda 20-5 yaptım.Diyorum ki adam 37 net ile başlamış ben nasıl 30 ları göreceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saddlemaker herkese ted videosu atmış ancak herkes kendisi gibi özel ders alıp temeli sağlam değil :) ona da önereceğim al bu TED videosunu izlehttps://www.youtube.com/watch?v=hncVNNabglc
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    aynen panpa hep özel ders aldığım için. Özel ders alamayanlar ağlasın.

    Hayatım boyunca özel ders almadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtube noldu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nightmareex N kullanıcısına yanıt
    Anlatacağım şeyleri yazdım zaten ya o yüzden gerek yok şimdilik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son zamanlarin en itici tavsiye konusu. Up olur da bir gun derece yaparsaniz boyle olmayin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle birisi olup derece yapacağıma mezuna kalırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaTosun -- 1 Mayıs 2021; 12:53:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MustafaTosun kullanıcısına yanıt

    Adama tavsiye soruyorlar koca bi konu boyunca ogrenme teknigi kitabinin reklamini yapmis. Enayi yerine koyuyo insanlari. Bu sinavin teknige falan ihtiyaci yok belli bir bilgi yigini var onu alicaksin cok basit.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.