Şimdi Ara

Türkiye, dünyanın en pahalı kırmızı etini tüketiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
22 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ee hani ekonomi çok eyiydi hani herkes bizi kıskanıyorduTürkiye, dünyanın en pahalı kırmızı etini tüketiyor. 

Dünya ortalaması: 6.72 dolar (276 TL)

Türkiye: 17.76 dolar (730 TL)

Türkiye, dünyanın en pahalı kırmızı etini tüketiyor.x (formerly twitter)
    Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) on X
    https://x.com/bosunatiklama/status/1959153571645018160

Bunu artik anlatmaktan yoruldum

Adamlar bedava doğan ineklerini danalarini doguda devletin arazilerinde bedava meralarda besliyor su kaynagi desen gani adam sadece kendi emegini katiyor 0 masrafla hayvan yetistiriyor neredeyse

Sonra kurban bayraminda sehre geliyor 1 paralik seyi en kotu 7 8 paraya satiyor (dolar euro bazında düşünüyorlar emin olun) sonra sen sag ben selamet

Bu kesim elektirik suya da para vermez mesela

Devlet kuruluş yillarindaki gibi et ciftlikleri kurmazsa daha cooook etten uzak kaliriz

Et kuruyemis gibi gidalar insanin beyin gelisimini dogrudan etkiliyor diye yazmisti bi forumdas zamanında haklıymis ulkede bunlarin tuketimi azaldikca toplum daha da sapitti
  • Türk halkı zengin olduğu icin olabilir İsviçre misali (!) ... Fakat gerçek şu ki yüksek faiz uygulaması ile herşey pahalılaştı . özellikle CHP 'li muhalefet İngiliz memonun politikasına destek verdiği için ülkede pahalılık arttı alım gücü azaldı . Eyt gibi CHP'li muhalefet iktidara yanlış politika yapmasına yönlendirdi. Eyt ile 20-40 yaş 50+ yaş üzerine kaynak transferi yapılırken yüksek faiz ile çalışan- üreten kesim yine para sahibi özellikle yabancılara servet transferine neden oldu ... CHP'liler iktidara yanlış politika yaptırarak belki oylarını biraz artırdılar ama doğru politikaya yönlendirerek ülkenin gelişmesi konusunda bir ümit ışığı yaratmadılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Gigabyte 990FXA-UD3 | Asus 560 Ti DirectCU II | AMD Phenom 955 BE | Thermalright Ultra 120 Rev. C Soğutucu | Gskill Ripjaws 1600 MHz 2x4gb CL 9 DDR 3 | HEC Cougar 700Watt PSU | Dark Knight Kasa | AOC V22+ Monitör
  • Bu gurur midelerimizin
    Tabiki ağzından girebilene
    Cüzdanıyla alabilene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 23 Ağustos 2025; 16:51:2 >

Türkiye, dünyanın en pahalı kırmızı etini tüketiyor.Alaylı Ekonomistyoutube
    📝 Açıklama (Description) Patates fiyatları dibe vurmuşken cips fiyatları neden hâlâ uçuyor? Üretici patatesi zararına satarken, marketlerde 40-50 TL’lik cips rafları dolup taşıyor! Bu nasıl sistem, bu nasıl fiyat dengesi? 🎥 Kısaca anlatıyoruz: Patates tarlada çürürken Cips tekelleri fiyatları yukarıda tutuyor Tüketiciye yansıyan dev kâr farkı! Sence bu adil mi? Yorumlarda düşünceni belirt! 🔑 Anahtar Kelimeler (Keywords) patates fiyatları, cips fiyatı, patates eylemi, gıda tekelleşmesi, gıda enflasyonu, cips neden pahalı, üretici mağduriyeti, market fiyatları, türkiye gıda fiyatları, gıda sektörü krizi, tarladan sofraya 🔖 Etiketler (Hashtags) #cipsfiyatı #patateseylemi #gıdatekeli #fiyatadaleti #tüketicihakları #shorts #gıdaenflasyonu #tarımsorunu #üreticimağdur #cipsnedenpahalı
    https://www.youtube.com/shorts/IW4KZGORPAE

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Gigabyte 990FXA-UD3 | Asus 560 Ti DirectCU II | AMD Phenom 955 BE | Thermalright Ultra 120 Rev. C Soğutucu | Gskill Ripjaws 1600 MHz 2x4gb CL 9 DDR 3 | HEC Cougar 700Watt PSU | Dark Knight Kasa | AOC V22+ Monitör
  • Elliki doğru ve rasyonel karar verebilmeyi öğrenebilirse bazı şeylerde düzelme başlar.
    ki bence öğrenemez o yüzden her geçen gün daha kötüye gittiğini bizzat görüyoruz bu görünenler elliki hakkında tespit yapmamız için yeterli.

Soğan mı vatan mı? Cevabı yeterli gelmeyenler için güzel olmuş

Şu ekonomide bile RTE/AKP varlığı hayret edilecek bir vaka iken acaba muhalefet kendisini sorgulayabilmeli mi...

Dedeme oy verseydiniz ahh...

Ama pardon bu dedeye oy verip ALLAH KORUMUŞ BU ÜLKEYİ diyenleri hatırlayınca yanlış oldu

Demokrat dedeye ülke emanet edecekken şimdi partiden kovalamaya çalışan zekaların kısaca chp paradoksu hiç bitmez.

RTE ne kadar teşekkür etse az bulunmaz nimet bu muhalefet. RTE karşısına yine bir tuvalet terliği bidon diplomasız yolsuzluk rüşvet örgüt vb suçlarla anılan adayla kaldığı yerden devam Türkiye, dünyanın en pahalı kırmızı etini tüketiyor. 

• Başlık ne yazık ki yanlış. Klasik aşırı muhalif kanal abartması.

Türkiye'de et fiyatları pahalı mı pahalı. Ama dünyanın EN PAHALISI DEĞİL. Dünya sıralamasında pahalıkta 14-15 lerdeyiz.

Tabii burada sözde muhaliflerin atladığı bir şey var bizim ülkede Kurban bayramı diye bir şey var ve insanımız genelde kurban keser. ( Aşırı dindar olsun olmasın keser. )

Ve kestiği danadan atıyorum 40 kg et çıksın 10-15kg ını yaa dağıtır ya dağıtmaz 30 kg'ı dondurucuya atar.

Veya koç mu kesti 30 kg et mi aldı 10 kg ya dağıtır ya dağıtmaz kalan 20 kg ı dolaba atar. O yüzden kasaptan et nadir alır yani.

Not: Bu arada et fiyatlarında karkas ile kasap fiyatları arasında fark büyük. Normal bıçakta 400-450 TL iken et kasapta 750-800 TL üstü oluyor.

ChatGPT'ye sorduğumda dünya sıralamasında 17.yiz dana but baz alınırsa muhalif bir haber kanalıa görede 14. sıradayız oda genel tüm etlerin ortalamsını alıyor. Yani 15-16 flanızdır ortalamada da. Yani DÜNYANIN EN PAHALISI DEĞİLİZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 23 Ağustos 2025; 19:31:11 >

• bugün de kısmetten bu video gelmişti.

Bunu artik anlatmaktan yoruldum

Adamlar bedava doğan ineklerini danalarini doguda devletin arazilerinde bedava meralarda besliyor su kaynagi desen gani adam sadece kendi emegini katiyor 0 masrafla hayvan yetistiriyor neredeyse

Sonra kurban bayraminda sehre geliyor 1 paralik seyi en kotu 7 8 paraya satiyor (dolar euro bazında düşünüyorlar emin olun) sonra sen sag ben selamet

Bu kesim elektirik suya da para vermez mesela

Devlet kuruluş yillarindaki gibi et ciftlikleri kurmazsa daha cooook etten uzak kaliriz

Et kuruyemis gibi gidalar insanin beyin gelisimini dogrudan etkiliyor diye yazmisti bi forumdas zamanında haklıymis ulkede bunlarin tuketimi azaldikca toplum daha da sapitti

Açıkçası bu fiyatları tercih ederim, çünkü Türkiye herhangi bir endüstriyi denetleyemeyeceği için, kırmızı et de tavuk endüstrisinde olduğu gibi riskli ve sağlıksız hale gelir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Morgan Freeman
  • Türkiye, dünyanın en pahalı kırmızı etini tüketiyor.Asam Haberyoutube
    Sokak röportajında konuşan kadın: "Bana ne bonfileden, ben bonfile yemiyorum. Makarna 15 lira. Benim karnım makarnayla da doyuyor." (Video: Instagram - Haber Gazete)
    https://www.youtube.com/shorts/nRPn8R9xWVY

o yüzden herkes makarna yemeli.

Bu arada gecen gun ki cagrima cevap vermedin, unuttum sanma.

bir burada hamburger al malum şirketlerden bir de avrupada, burada lastik gibi bir şey veriyorlar

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.