Şimdi Ara

Türkiye’den savunma teknolojilerine 5 milyar dolarlık destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye’den savunma teknolojilerine 5 milyar dolarlık destek
    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı kapsamında "Yenilikçi Savunma Teknolojileri" çağrısını başlattıklarını açıkladı. 5 milyar dolarlık destek bütçesine sahip programla savunma teknolojilerinin büyük ölçekli üretimine yönelik yatırımların hızlandırılması hedefleniyor.

Ciddi finansman ve teşvik sağlanacak

Ankara'da, 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında düzenlenen Savunma Sanayii Forumu'nda konuşan Kacır, programın yenilikçi şirketlerin üretim kapasitesini artırmayı ve ölçeklenmesini hızlandırmayı amaçladığını söyledi.

Türkiye’den savunma teknolojilerine 5 milyar dolarlık destek
    Çağrı kapsamında yatırımcılara yüzde 60'a varan vergi teşviki, yüzde 20'ye kadar hibe desteği, kamu alım ve istihdam desteği, kamu test ve doğrulama altyapısına erişim, yatırım yeri tahsisi ile yatırım tutarının yüzde 70'ine kadar uygun finansman sağlanacak.

Ayrıca Bkz.Erdoğan'dan F-35 mesajı: "5 uçağın sözünü aldık”

Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan HIT-30 Programı'nın 2030'a kadar 30 milyar dolarlık devlet desteğiyle yüksek teknoloji yatırımlarını Türkiye'ye kazandırmayı hedeflediğini hatırlattı. Program kapsamında daha önce yeni nesil mobilite, yarı iletken, yapay zeka ve veri merkezleri gibi alanlarda çağrılar yapıldığını, yeni adımın ise savunma teknolojilerine odaklandığını ifade etti.

Kacır, "Biz halihazırda 4 bin firmaya erişmiş, 100 bin nitelikli insan kaynağına istihdam sağlayan savunma sanayimizin ölçeğinin daha da büyümesini amaçlıyoruz. Binlerce yeni KOBİ'nin ve üretici firmanın bu alana dahil olabilmesini, yenilikçi projeler geliştirmesini ve ölçeklendirme süreçlerinin hızlanmasını amaçlıyoruz. Türkiye bir AR-GE ve inovasyon ülkesi. 114 teknoparkımızda, 13 binden fazla teknoloji girişimi var ve istiyoruz ki bu teknoloji girişimlerinin, inovatif projeleri de ölçeklensin." dedi.

Kaynak:https://hit30.sanayi.gov.tr/
    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/bakan-kacir-hit-30-programi-yenilikci-savunma-teknolojileri-cagrisinin-detaylarini-aaya-degerlendirdi/3988720

• "Çağrı kapsamında yatırımcılara yüzde 60'a varan vergi teşviki, yüzde 20'ye kadar hibe desteği, kamu alım ve istihdam desteği, kamu test ve doğrulama altyapısına erişim, yatırım yeri tahsisi ile yatırım tutarının yüzde 70'ine kadar uygun finansman sağlanacak." Benim içim dışım vergi olmuş. Doğrudan ve dolaylı sayarsak biz yokuz. Neyin teşviki, neyin desteği, neyin vergi istisnası? O para bizim paramız. Yine bir şeyler dönüyor. Sol elimle vereyim sen yarısını sağ cebime koy.
  • Çin'i örnek alamıyoruz maalesef

• "Çağrı kapsamında yatırımcılara yüzde 60'a varan vergi teşviki, yüzde 20'ye kadar hibe desteği, kamu alım ve istihdam desteği, kamu test ve doğrulama altyapısına erişim, yatırım yeri tahsisi ile yatırım tutarının yüzde 70'ine kadar uygun finansman sağlanacak." Benim içim dışım vergi olmuş. Doğrudan ve dolaylı sayarsak biz yokuz. Neyin teşviki, neyin desteği, neyin vergi istisnası? O para bizim paramız. Yine bir şeyler dönüyor. Sol elimle vereyim sen yarısını sağ cebime koy.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ben bu teşviğin doğru yerlere gideceğinden emin değilim.

Olan beri gelsin.

• malum hırsızlar içeri atılınca para birikmiş, güzel gelişmeler

• Mylevi M kullanıcısına yanıt
    Türkiyenin 2001'de askeri teknoloji ve yerli silah projesi 30 civarındaydı, şimdi bu sayı 1500'leri aşmış durumda. Bitenleri saymıyoruz.

2001'de askeriyede yerlilik oranı %20'lerdeydi şimdi %86'lara geldi.

Bugün Türkiye 5.nesil savaş uçağını, jet eğitim uçağını, temel eğitim uçağını, jet motorlu insansız savaş uçağını, turbofan motorlu sihasını, yerli motorlu sihalarını, altay tankını, obüsünü, siper ve hisar hava savunma sistemlerini, Tayfun kısa, orta ve uzun balistik füzelerini, Atmaca gemisavar füzesini, Akya torpidosunu, Milgem korvetini, İ-sınıfı fırkateynini, Tepe sınıfı muhrip gemisini, Milden denizaltısınız, MÜGEM uçak gemisini, tanksavar füzelerini, zırhlı araçlarını, yerli motorlarını, uydularını üretebilen bir ülke haline geldi. Tüm bunlar hükümetin proje yönetimi, teşvikleri, hedeflerini yönetmesiyle oldu.

Hal böyleyken siz bunları yazarken neyin kafasını yaşıyorsunuz merak ediyorum.

• hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Şu kafayla yazıyorum , liyakatsizlik orduya şirayet ederse eğer rusyanın ukraynada, amerikanın iranda düştüğü duruma düşeriz. Yani , siz olmasanız ben bu rütbeleri rüyamda görürdüm diyen adama ordu emanet edilir mi bilmem.

Ayrıca burada da yazıldı, yurtdışından robot köpek getirip yerli yaptık diye paylaşımlar döndü ihale kapabilmek için. 1500 yazması kolay, ben 9999999 yapayım. Maksat ne bak bundan kimse emin olamıyor. Rant dediğin yerde akan sular duruyorken dilediğini yaz. Kimsenin kafası yalan çekecek halde değil artık.

Yol yabtık demek çok hoş di mi? Şimdi bunu yemeden, cebini doldurmadan yapsana? O olmuyor di mi ya.. nasıl dönecek devran, nasıl yatacak trol maaşları..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.