Türkiye den neden ve nasıl ayrıldınız?

-
-
Keşke ben de 9 am'de işe gelip 4 pm'de çıksam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Başlık harika, insanlar en küçük fırsat yakalayıp gitme peşinde, fırsatı olupta cesaret edemeyenler var. Cesaret veren bir hikaye
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5
Keşke ben de 9 am'de işe gelip 4 pm'de çıksambende bu noktaya çok fena oldum
-
Birader anladik da bunu kahramanlik hikayesine evirmenin anlami ne
Altı üstü dünya burası la oraya gittin diye ölmeyecen mi tamam ülkede her şey kötü bizde sövüyoz da itin bi tarafina sok çıkar yapmanın manası nedir yani sabah sabah tilt oldum üslubuna ve noktalama isaretlerine
Ne mezunusun ne isler yaptin tam onlari da bi anlat bari o kadar okudum bosa gitmesin merak ettim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir de orada yaşadığınız psikolojiyi de anlatın.Birbirinizden başka dostunuz var mı?Ayrımcılık ırkçılık ne seviyede?Aileleriniz Türkiyede ise bunun size etkisi ne?Türkiye’de ki sevdiklerinizi özlemiyor musunuz?
Mesela şunu merak ediyorum.Bizim ülkemizdeki mizah anlayışı espriler bunlar bile orada farklıdır.Nasıl anlaşıcaz?Benim burada yaptığım bir şakayı elin ingilizi anlamayacak mesela.Bir de ne olursa olsun sen hep dış kapının dış mandalı olacaksın.Türk olacaksın bir kere.Ortadoğulu olacaksın.Hatta bazılarının gözünde hristiyan ülkesinin müslüman işgalcisi olacaksın.Mesela Avrupada ırkçılık yükselişte.Almanya’da evler kundaklanıyor.Nereden biliyorsunuz bunun sizin başınıza gelmeyeceğini?Nasıl güvenebiliyorsun?İnşallah gelmez de.Tek temennim bu fakat Avrupada artan bir ırkçılık gerçeğini unutmamak gerekir.Her şey tozpembeymiş gibi göstermenin de bir anlamı olmadığını düşünüyorum.
Bir de şunu merak ediyorum.Mesela yurtdışına çıkabilmek için şu aralar yazılımcı olmak lazım değil mi?Peki yazılımcı olduk diyelim.Bir şekilde çıktık.Ama şöyle bir şey var.Yazılımcılık sürekli kendini geliştirmen gereken bir alan.9-16 çalışabilirsin(Her ülkede olmaz da) ama günde 2 saat ekstra yazılım konusunda kendini geliştirmelisin.Çünkü sürekli bir yenilik var sektörde.Ee o zaman ne anlamı kaldı?Yine vakit kalmayacak hayata
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerKrc -- 3 Temmuz 2020; 9:51:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İyi yapmışsınız her şey para değil.
Yav adam fırsatını bulmuş kaçmış bu ülkeden, he dersiniz ülke en azından 15-20 seneki öncesinin şartlarında yazılanlar biraz doğru olablir belki ama ülke mok çukurunda
Krallık ile yünetilen despotik ve narsist bir kafanın etkisinden ilk fırsatta her insan kaçıcak bu ülkeden tabiki para pul sonra gelir,fikrini beyan edemiyorsun ki hürriyetin kısıtlı bir düşün daha neler var,sikik yurt dışı alışverisin bile zorla bitirildi vergiler ile insanlar sikindirik soslu medyada bile muhalefet yapamıyor işine gelmeyeni fetöcü diye kodesliyorlar sen hangi paradan hangi ikinci sınıf insan muamelisinden bahsediyorsun :) her vatandaş bu ülkede mok çukurunda şu anda bilmem kaç kişi farkında...
-
22-23 yasindayken ilk yurtdisi seyahatim work and travel ile amerika olmustu. Okulun son senesi oldugu icin uzun kaldim 6 ay kadar. Calistim ettim gezdim hala sisteme kayitliyim sosyal guvenlik numaram vs var gitsem devam ederim. Cok uzun hikaye ama kalici olarak nasil yerlestigime gelince,
Work and travelda rumen arkadaslarla tanistim hepsi davet etmisti beni Bukrese gel diye ilk turist olarak gittim 2.gun dedim ben burda yasarim. O zamanlar euro 2.5 liraydi yillik 2 bin euroye master yaptim sonra o sekilde is buldum kaldim. Arada baska ulkelere gittim calistim fln ama Romanyanin degerini anladim geri dondum kismetse omur boyu burdayim.
Dunyanin en buyuk firmalarindan birinde calisiyorum isim maasim hayatim ortalama ustu memnunum hayatimdan. Istanbula da yakin 1 saat ucakla ailemi ziyarete gidebiliyorum yilda 1-2 kere.
-
Henüz ayrılamadık. İki yıla güncellerim bu konuyu
-
Millet EU pasaportlu eşi nerden bulsun. EU pasaportu olan zaten durmaz burda.
-
Norveç'e
Evlilik yoluyla gideceğim.
Henüz gerçekleşmedi ama eninde sonunda gerçekleşicek.
-
Ben yaklasık 13 yıl once yuksek lisans okumak için Norvec e geldim.. sonra iş buldum ve kaldım ozetle.. su bitsin doneriz bu bitsin doneriz derken yillar geciyor.. :-)
-
Haa bu arada forumda bir de konu actim Norvec ile ilgili soruları olanlara cevap vereyim yardimci olayim diye forum yoneticileri kapadi nedense.. Nedeni de sorudm ama daha cevap alamadim.. Belki simdi gorurler buradann :-)
-
Aralıkta ayrılıyorum kısmetsequote:
Orijinalden alıntı: mrsmrcHenüz ayrılamadık. İki yıla güncellerim bu konuyu
Geçici bir ayrılık olacak ama olsun. Bana çok iyi gelecek.
Böyle şeyler okuyunca kendi hayatımla kıyaslayıp depresyona giriyorum.
-
yurtdışı çok pahalı
Daha Ayrılamadık
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Keşke ben de 9 am'de işe gelip 4 pm'de çıksam
|
Benzer içerikler
- kendi ter kokusunu sevmek
- lacoste çalışan yorumları
- eski sınıf listesi bulma
- boş rakı şişesi nereden alınır
- bosch mühendis maaşları 2023
- çay bardağı emojisi
- walmart dolandırıcılığı
- elektrikli bebek arabası
- exxen içerikleri
- resim çizen yapay zeka
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X