Şimdi Ara

Türkiye'deki Oyun Fiyatları | Mail ve Twit Kampanyası! [İlk Sayfayı İnceleyin | Sessiz Kalmayın] (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
563
Cevap
15
Favori
13.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu GG da ps3 oyunları neden pahalılandı birdenbire anlayamadım

    birde PSX3 ne oluyor bütün oyunlara bu yazıyor
    eski oyunlar bile pahalılaşmış
  • Ben vergi olayını, toptan fiyattan oyunları aldıklarını yıllardır yazıyorum ama yetkililer tabii ki kabul etmiyor.
    Aral'da çalışan biri söylemişti, zamanın güncel oyunlarında adet başına alım maliyeti: 32$. 25-40$ arası değişiyormuş.

    Dönen vurgunun haddi, hesabı, hududu yok.
  • dostum deniyorum ancak, internet sayfası şöyle bir hata veriyor:


    Bu web sayfasında yönlendirme döngüsü var

    Yeniden Yükle ?!!!
  • Atabildigim her yere anasayfada ki metni yolladim size guveniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun FFX/X-2'ye indirim var. Indirimli diye eski fiyatindan koyarlar simdi, nasil bir sacmaliksa 90 liralik oyunu tak diye 130 liraya cikardilar bir anda.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bazı fiyatlarda düşüş oldu sanırım (indirimden bahsetmiyorum), Dragon Quest Inquisition Deluxe Edition 240'tan 209'a düşmüş mesela. Child of Light Vita 39, Borderlands 2 yine 58 görünüyor, bu oyunların artırılıp düşürüldüğünü onaylayabilecek var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar uzun süredir türkiye ps store a girmiyordum.Burada yazılan fiyatları görünce girdim baktım resmen şok oldum.Biz nerde yaşıyoruz bu nasıl bir vurgundur.Digital ortamda hiçbir masrafı olmadan satılan oyunlarda bile bu fiyatları belirleyenler tamamen kontrolden çıkmıştır.Bir an önce bu playstation türkiye bölümü çalışalanları temizlenmeli.Kimse kusura bakmasın ama tr ps store dan hala alışveriş yapan varsa aklına şaşarım.Mustafa yöğit ve ekibi paranın tadını aldı,daha bırakmazlar.En güzeli bunları şikayet etmek.Yoksa bunlar o kolyuğu bırakmazlar,bu çarkta böyle devam eder.Zamanında bu türkçe oyunlar ilk çıkmaya başladığında bir hayal gerçek olmuştu biz türk oyuncular için,uygun fiyat politikası uygulanmıştı.Büyük bir evrimdi ve sonuna kadar desteklemiştik.Ama ne zaman mustafa yiğit ve ekibi sapıtmaya başladı,desteğimizde bitti.Ben tüm arkadaşları yürekten destekliyorum.Birlikten kuvvet doğar,hepimiz oyuncuyuz oyunlar hayatımızın bir parçası,sesimiz tüm gücüyle yükselsin.En azından deneyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Mustafa Yiğit' i hiç bir zaman desteklemedim. Mustafa Yiğit' in hatalarını defalarca yazdım. Ben en başından beri Özgür Kirazcıyı destekledim. Desteklemeye de devam edeceğim, çünkü Türkiye ye orijinal oyunları sevdiren o, Türkçe oyunların mimarı o ve onun döneminde oyun fiyatları dolar karşılığı neyse oydu. O zamanda Türkçe dublaj vardı, o zaman ÖTV KDV aynı seviyedeydi. Özgür Kirazcı hiç bir zaman, Türk oyuncusundan aşırı kar edeyim diye düşünmedi. Ülkeyi soyup soğana çevirenlere, işçiyi öldürenlere, gençleri öldürenlere, teröristleri sevdirenlere, halk tepki göstermiyor ki, Sony Türkiye ye göstersin. Tepki göstermesini bilmeyen bir millet olduğumuzu Mustafa Yiğit de çok iyi biliyor ve ne kadar kar edersem o kadar prim alırım mantığıyla, Sony Türkiye Playstation bölümünü yönetiyor.

    Mustafa Yiğit denen soytarı, Özgür Kirazcının dişiyle tırnağıyla gece gündüz çalışarak, Türk oyuncusunun yararına kurduğu bütün sistemi bozdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 6 Temmuz 2014; 14:17:55 >
  • Vatan Bilgisayarın sahibi, Hasan Vatan' ın klasik taktiğini şimdide Sony Türkiye mi uyguluyor. Hafta içi alışveriş potansiyeli düşük olduğu için, Vatan Bilgisayar hafta içi yüksek fiyat politikası uyguluyordu. Hafta sonu veya özel günler geldi mi normal piyasa fiyatına düşüyordu ve bunun adına %25 %30 indirim diyordu. Milletimizin bunu anlaması epey zaman aldı. Yaklaşık 6-7 sene

    Sony Türkiye de bunu yapmaya başlamış ama yemezler. Vatan Bilgisayar hafta sonu geldi mi yine piyasa fiyatına düşüyordu. Bu Sony Türkiye' nin fiyatları zaten çok yüksek, birde üstüne aşırı yüksek fiyat çekiyorlar. Belli bir süre sonra, ilk önceki çok yüksek fiyatlarına geri düşüyorlar. Bunun adına da indirim diyorlar.

    Özgür Kirazcının dişiyle tırnağıyla gece gündüz çalışarak, Türk oyuncusunun yararına kurduğu bütün sistemi, Mustafa Yiğit kısa süre içinde bozdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 6 Temmuz 2014; 14:19:12 >
  • Bu oluşumu her zaman destekledik, senelerdir milyon tane kampanya başlatıldı; sonuç 0. Hırsızlık olarak nitelendirilen bu fiyatlara, PSN'den lokum gibi alan bir sürü insan varolduğu sürece hiç bir önlem alınmaz, inanmayanlar olabilir ama hırsız Aral ve bu Store'dan 200'lü fiyatlara oyun alanlar var. Ancak TR PSN'nin aylık Cirosu bayağı bir düşecek ki önlem alacak, o da zor baya.

    Çare SPOT.
  • Tabikide bu oluşumun mimarı özgür kirazcı orda hem fikiriz.Ama bu ekipte ilk başta onun izinden gitti.Gel görki sonradan ne mal oldukları ortaya çıktı.Kimse bunlara prim vermesin,bandrollü oyun almayın,tr psn den alışveriş veriş yapmayın.Tepki göstermenin en etkili yollarından biride bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dante06

    Arkadaşlar uzun süredir türkiye ps store a girmiyordum.Burada yazılan fiyatları görünce girdim baktım resmen şok oldum.Biz nerde yaşıyoruz bu nasıl bir vurgundur.Digital ortamda hiçbir masrafı olmadan satılan oyunlarda bile bu fiyatları belirleyenler tamamen kontrolden çıkmıştır.Bir an önce bu playstation türkiye bölümü çalışalanları temizlenmeli.Kimse kusura bakmasın ama tr ps store dan hala alışveriş yapan varsa aklına şaşarım.Mustafa yöğit ve ekibi paranın tadını aldı,daha bırakmazlar.En güzeli bunları şikayet etmek.Yoksa bunlar o kolyuğu bırakmazlar,bu çarkta böyle devam eder.Zamanında bu türkçe oyunlar ilk çıkmaya başladığında bir hayal gerçek olmuştu biz türk oyuncular için,uygun fiyat politikası uygulanmıştı.Büyük bir evrimdi ve sonuna kadar desteklemiştik.Ama ne zaman mustafa yiğit ve ekibi sapıtmaya başladı,desteğimizde bitti.Ben tüm arkadaşları yürekten destekliyorum.Birlikten kuvvet doğar,hepimiz oyuncuyuz oyunlar hayatımızın bir parçası,sesimiz tüm gücüyle yükselsin.En azından deneyelim.

    Mustafa yiğit gezici ayaklarına yatıyordu. Bunların menfaat be para uğruna psni ne hale getirdikleri ortada. En azılı kapitalistler gezici olmuş. Maskeler böyle düşüyor işte..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım ve kızdığım nokta Avrupa satış fiyatının direk kura çevrilmesi.
    Yani TR Store da satılan oyunlardan kar üstüne kar ediyorlar bu çok saçma.
    Aslında bizim yetkililer müdahale etse eminim ki fiyatlar değişir ama onlarda halinden memnun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birisi şu gelen cevap mailini çevirebilir mi lütfen, bir de bu irfan yiğit kim olaki?

    Dear Customer,

    Thank you for your time in reaching Sony Middle East and Africa FZE Contact Contact Center.

    We have gone through your email and understand your concern.

    Please be informed that the US prices are not Global retail prices, the prices vary across different countries on count of local customs duty and other costs, hence you will find a difference rates in US and other regions.

    Further, your below email has been forwarded to the concerned team for their review and future considerations.

    Hope above mentioned information meets your kind understanding.

    Sincerely,

    Irfan Yasin
  • E-mail atıldı.
  • Arkadaşlar attığınız mail'larda fiyatların yüksekliğinin yanı sıra son zamanlarda (bazen çifter çifter) keyfi olarak yapılan zamları da belirtirseniz daha iyi sonuç alınabilir diye düşünüyorum. Mağaza bazında fiyatların yüksekliği bizim sorumluluğumuz değil diyorlar gönderilen yanıtlarda, ama bu sessiz sedasız ve belirli oyunlara yapılan zamlar usulsüz bir uygulama olabilir SCEE için.
  • Çözüm bulamazsak artık boykot yapacağız. Tr psn ve Türkiye içinde hiç bir mağazadan oyun almayacağız.
    Maili görmezden gelebilirler ama oyunların elde kaldığını görünce bir şeyler olduğunun farkına varırlar.
  • Bana göre Türkiye'de oyun fiyatlarını yükselten firma ARAL. Sony TR yerine aral a yollanmalı bu tür mailler. Kutulu oyunların fiyatlarını düşürebilirsek eğer dijital oyunlarınki de otomatikmen düşecektir diye düşünüyorum.
  • Aral'ın rezilliği su götürmez bir gerçek yıllardır, ama şu an PSN'deki keyfi dijital artışlar gündemde. Zaten kur üzerinden yeterince arttığı yetmiyormuş gibi bir de Playstation Türkiye tarafından seçilen oyunlara %30-40 civarında zamlar yapıldı son 1-2 ay içinde. Yani fiziksel oyunla bitmiyor maalesef, dijitalde bile rahat bırakmıyorlar insanı.

    Ekleme: Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi, en iyi çözüm ne fiziksel ne dijital olarak buradan oyun almamak. Shopto, mariio128, tronixweb, amazon gibi sitelerden veya ikinci el almak/takas yapmak lazım. Biz ne kadar iyi niyetli yaklaşıp destek vermeye çalıştıysak Playstation Türkiye bir hafta geç gelen bültenlerinden forum diktatörlüğüne, PS4 lansmanındaki kıyakçı ve kontrolsüz uygulamalarına kadar hiçbir alanda bize bunun karşılığını vermedi. Şimdi de bu rezil ekonomide kur fiyatlarından sağlanan artışa rağmen merkezden bağımsız, kafasına göre zamlar yapıyor.

    Şu an FFX indirimde olmasına rağmen almayacağım, Plus üyeliğim ve trophy'lerim olmasa tamamen bırakırdım TR PSN'i ama bundan sonra benden Plus ücreti dışında para almaları çok zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salvo -- 3 Temmuz 2014; 10:42:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gny*

    Çözüm bulamazsak artık boykot yapacağız. Tr psn ve Türkiye içinde hiç bir mağazadan oyun almayacağız.
    Maili görmezden gelebilirler ama oyunların elde kaldığını görünce bir şeyler olduğunun farkına varırlar.

    Aslında oyunserver arkadaşlar tembellik etmeyipte bir protesto yürüyüşü düzenleyip katılsa ve olay ufak çapra medyaya yansısa çok daha iyi sonuçlar alırız elimizde resmi belgeli resimli delilleri de gösterdik mi olayın rengi değişir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.