Şimdi Ara

Türkiye'deki Oyun Fiyatları | Mail ve Twit Kampanyası! [İlk Sayfayı İnceleyin | Sessiz Kalmayın] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
563
Cevap
15
Favori
13.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konuyu okumadım ama adamların suçu yok ki adam oyunu aynı fiyata piyasaya sürüyor devlet baba ona vergi buna vergi diyip fiyatı 3e katlıyor. aynı şey arabalar içinde geçerli %200 vergi mi olur ? 1 araba almak için aynı arabadan devlete 2 tane daha alman gerekiyor.
  • Vergi konusunda tartışanlara şöyle bir bilgi vereyim. Digital oyunda TR vergisi yok çünkü Sony store üzerinden sattığı oyunları yurt dışında ki server'ları üzerinden satıyor. TR Playstation Store'un bağlı olduğu kaynak/serverler Türkiye içinde değil. TR store sadece aracılık görevi görüyor. Digital satış vergi kanunlarını bilmiyorsanız açıp okuyun. Kısaca özetlemek gerekirse vergi eklenebilmesi için Türkiye toprakları içinde Sony'nin satış yapacağı bir server açması ve oyunları bu kaynaktan satması gerekiyor. Yani digital oyunlar sadece kur farkına göre satılması gerekirken fazladan 60-70 lira gibi bir rakam alınıyor. "Nasıl alabilir yetkisi var mı ki ?" diye soracak olursak, aynı fiyattan çıkan oyunların TR psn'de farklı fiyatlara satılma durumunu göz önüne aldığınızda demek ki Sony TR'nin Store fiyatlarını belirleme yetkisi var. Buna 2.bir kanıt olarak TR psn ilk hizmete başladığı aylarda fiyatlar sadece kur farkıyla belirleniyordu. 10'a yakın oyun almışlığım vardı o dönem ve hepsinin fiyatlarına bakıyordum dolar/tr karşılığı neyse o fiyata satılırdı sonra muhtemelen Store işlerine bakan birim müdür patron her kimse içinde ki pay yaratma,para kazanma dürtülerine daha fazla hakim olamayarak buradan bir maden oluşturmaya başladı aydan aya, yıldan yıla 3 lira 5 lira 10 lira derken durmadan bir artış başladı ve şimdi 70 liralara kadar geldi ufak ufak arttı hep. Yani bunlara hala vergi deyip savunamassınız. Vergi kanunları ortada önce ki fiyat politikası ile şimdi ki ortada %100 bariz bir şekilde kişisel bir kar payı ekleme durumu var. Bunların çok detaylı bir şekilde Sony europe'a açıklanması ve hesap sorulması lazım.




  • 60$ lik oyuna 60$ vergimi veriyoruz birisi bunu açıklayabilirmi oyunlar yurtdışında çıktıktan birkaç hafta sonra 50-55 $ dolar arasına iniyor bizde 60$ da sabit kalıyor buna da kafam basmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    Haklısın şuan psn üstünden sunulan ve tr ile alakası olmayıp. Uk bağlı olan bir sistem üstünden satılan oyunlar sanki kutulu vergisi içinde oyunmuş gibi bize sunulmakta.

    Esasında euro üstünden hesaplanan birçok oyun en fazla 40 tl gibi bir kazıkla bize sunulsada. Burada bizi en çok sinir eden olay fiyatı tüm psn üstünden düşmüş oyunlarda. Fiyat indiriyoruz diye zam yapılması.

    Salak değiliz ! hele koyun hiç değiliz !! ben kendi adıma us psn kalıcı kullanıyorum. Bu gidişle tr psn yüzüne bakmam. Spotcu üstünden tr oyunları alır keyfime bakarım.

    Yinede bu fiyat anlayışına bir dur denilmeli destek veren herkeze teşekkürler.
  • mail attım 3 farklı hesapla. Aynı sistemi oyun üreticilerinede yazalım daha iyi olur bence...
  • Resogan us psn de 10 dolar. Bizde 30 tl. ( sozde indirim). Ya bu ubisoft un yeni cikan oyuna ne demeli?. Vilant bilmemne adi. Us psn de 15 dolar . Bizde 44 tl . Bunlar bizi ayakta ......... calisiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar en azindan Türkiye deki psn oyun fiyatlarinda azaltma yapamazlar mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelen cevabın özeti;

    Mailinizi okuduk ve endişinizi anlıyoruz.

    Amerika fiyatları global değildir. Şunu bilmenizi isteriz ki fiyatlar bölgeden bölgöye çeşitli unsurların etkisi ( vergi, diğer başka maliyetler ) ile değişkenlik gösteriyor. Bundandır ki her ülkede farklı fiyatlandırma görülmektedir.

    Malinizi ilgili ekibe onların incelemesi ve geleceğe yönelik değerlendirmeler için yolladık.

    Umarız anlayışla karşılarsınız ( MALESEF BEN ANLAYIŞLA KARŞILAMIYORUM !!! )


    Malesef pek bir halt olmayacak bu maillerle. Tamam bizi duyuyorlar ama adamlar fiyatların ülkelere bağlı olduğu görüşünde ısrarcı görünüyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 30 Haziran 2014; 9:30:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostros

    Vergi konusunda tartışanlara şöyle bir bilgi vereyim. Digital oyunda TR vergisi yok çünkü Sony store üzerinden sattığı oyunları yurt dışında ki server'ları üzerinden satıyor. TR Playstation Store'un bağlı olduğu kaynak/serverler Türkiye içinde değil. TR store sadece aracılık görevi görüyor. Digital satış vergi kanunlarını bilmiyorsanız açıp okuyun. Kısaca özetlemek gerekirse vergi eklenebilmesi için Türkiye toprakları içinde Sony'nin satış yapacağı bir server açması ve oyunları bu kaynaktan satması gerekiyor. Yani digital oyunlar sadece kur farkına göre satılması gerekirken fazladan 60-70 lira gibi bir rakam alınıyor. "Nasıl alabilir yetkisi var mı ki ?" diye soracak olursak, aynı fiyattan çıkan oyunların TR psn'de farklı fiyatlara satılma durumunu göz önüne aldığınızda demek ki Sony TR'nin Store fiyatlarını belirleme yetkisi var. Buna 2.bir kanıt olarak TR psn ilk hizmete başladığı aylarda fiyatlar sadece kur farkıyla belirleniyordu. 10'a yakın oyun almışlığım vardı o dönem ve hepsinin fiyatlarına bakıyordum dolar/tr karşılığı neyse o fiyata satılırdı sonra muhtemelen Store işlerine bakan birim müdür patron her kimse içinde ki pay yaratma,para kazanma dürtülerine daha fazla hakim olamayarak buradan bir maden oluşturmaya başladı aydan aya, yıldan yıla 3 lira 5 lira 10 lira derken durmadan bir artış başladı ve şimdi 70 liralara kadar geldi ufak ufak arttı hep. Yani bunlara hala vergi deyip savunamassınız. Vergi kanunları ortada önce ki fiyat politikası ile şimdi ki ortada %100 bariz bir şekilde kişisel bir kar payı ekleme durumu var. Bunların çok detaylı bir şekilde Sony europe'a açıklanması ve hesap sorulması lazım.

    Daha önce de yazdım tekrar yazmaya üşendim.

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=93722905&p=10#93800096

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gelir dağılımı eşit ve kalkınmışlık düzeyi yüksek bir ülke olduğumuz için aklı evveller bizi direk UK PSN'e bağlamışlar ve oyunlar sterlin ile hesaplanınca durum ortada...
  • Yapılacak tek şey var tr psn den hiçbirşey almamak. Millet olarak birlik olabilsek ve psn den bir ay satış yapamasalar herşwy değişir ama nerde...
    1 yıldır tr psnden oyun almıyorum almamda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cantosman

    oyunsuz duramassın
    bende denemiştim daha önce oyunsuz durulmuyor dostum
    insanı kaşıntı tutuyor alışmışız bir kere

    Orası öyle 6 ayda bir tüm konsolları satıp geri alıyorum ama bu sefer kararlıyım. PS4 düşünüyorum sadece yani
  • Bugüne kadar istisnalar haricinde dijital oyunlarım için hep TR PSN'den alışveriş yaptım, ama store'da artık 200'lü rakamları (Dragon Age: Inquisition Deluxe ön siparişi 240 lira - ABD fiyatı 70$), hafta içinde iki kez fiyatı yükseltilen oyunları ve aradan seçile seçile yapılan zam yüzsüzlüğünü gördükten sonra PS4 ve PS3 için yalnızca ABD PSN'den alışveriş yapma kararı aldım.
  • Yatacak gibi ama yine de biz ısrarcı olalım bir de savunuyorlar ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cmax

    Kimse kusura bakmasıb ama bende önceden orjinal oyunları destekliyordum.Fakat oyunların pahalılığı canıma tak etti 1-2 yıl önceki oyunu zorla 100 tl ye bulabiliyordum.Buda bütün oyun oynama isteğimi bozuyordu.Üstüne bide hacklenmiş ps3ler üzerinden online oynama haberini duyunca mecbur ps3 kırdırdım şimdi çok rahatım kendi kendime önceden ne kadar enayimişim dedim.

    Sen resmen orjinal oyun alıp oynayan bizlere enayi demiş oluyorsun o oyun yapımcıları arasında sende yer alsan aylarca uğraşsan ve para kazanamasan millet korsan alsa hoşuna gider mi hakkını helal eder misin lütfen kendine bunu bir sor
  • Tr psn'den oyun almıyoruz ve bu defterde burada kapanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  [sizer]Türkiye'deki Oyun Fiyatları | Mail ve Twit Kampanyası! [İlk Sayfayı İnceleyin | Sessiz Kalmayın]



  • Hi

    Thanks for your e-mail about PlayStation.

    I can see from your e-mail that you have a Marketing / PR related query. As you’ve contacted our service for Technical Support, I’m unable to help you with this matter. However, you can register for further information on our press site atwww.sceuk-press.net.

    I hope this helps, but if you have any other questions please contact PlayStation Support using the contact details below or by replying to this e-mail.

    Thank you,


    Bart
    PlayStation Support

    Türkçe meali nedir acaba




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostros

    Vergi konusunda tartışanlara şöyle bir bilgi vereyim. Digital oyunda TR vergisi yok çünkü Sony store üzerinden sattığı oyunları yurt dışında ki server'ları üzerinden satıyor. TR Playstation Store'un bağlı olduğu kaynak/serverler Türkiye içinde değil. TR store sadece aracılık görevi görüyor. Digital satış vergi kanunlarını bilmiyorsanız açıp okuyun. Kısaca özetlemek gerekirse vergi eklenebilmesi için Türkiye toprakları içinde Sony'nin satış yapacağı bir server açması ve oyunları bu kaynaktan satması gerekiyor. Yani digital oyunlar sadece kur farkına göre satılması gerekirken fazladan 60-70 lira gibi bir rakam alınıyor. "Nasıl alabilir yetkisi var mı ki ?" diye soracak olursak, aynı fiyattan çıkan oyunların TR psn'de farklı fiyatlara satılma durumunu göz önüne aldığınızda demek ki Sony TR'nin Store fiyatlarını belirleme yetkisi var. Buna 2.bir kanıt olarak TR psn ilk hizmete başladığı aylarda fiyatlar sadece kur farkıyla belirleniyordu. 10'a yakın oyun almışlığım vardı o dönem ve hepsinin fiyatlarına bakıyordum dolar/tr karşılığı neyse o fiyata satılırdı sonra muhtemelen Store işlerine bakan birim müdür patron her kimse içinde ki pay yaratma,para kazanma dürtülerine daha fazla hakim olamayarak buradan bir maden oluşturmaya başladı aydan aya, yıldan yıla 3 lira 5 lira 10 lira derken durmadan bir artış başladı ve şimdi 70 liralara kadar geldi ufak ufak arttı hep. Yani bunlara hala vergi deyip savunamassınız. Vergi kanunları ortada önce ki fiyat politikası ile şimdi ki ortada %100 bariz bir şekilde kişisel bir kar payı ekleme durumu var. Bunların çok detaylı bir şekilde Sony europe'a açıklanması ve hesap sorulması lazım.

    Olay budur hocam.Yani uzun lafın kısası, sony türkiye çalışalanları kafalarına göre fiyat belirleyip at koşturuyorlar.O bişey değil spotçularda sapıttı piyasayı öyle bir hale getirdilerki,150 tl ye oyun görünce insanlar sevindirik olmaya başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bana gelen cevap da aynı, başımıza birde İrfan Yasin dallaması çıktı. Herkese aynı cevabı gönderiyor.

    ----

    RE: Turkish Gamers Do Not Deserve This [ ref:_00D90XxjZ._50090OtGIi:ref ]

    Dear Customer,

    Thank you for your time in reaching Sony Middle East and Africa FZE Contact Contact Center.

    We have gone through your email and understand your concern.

    Please be informed that the US prices are not Global retail prices, the prices vary across different countries on count of local customs duty and other costs, hence you will find a difference rates in US and other regions.

    Further, your below email has been forwarded to the concerned team for their review and future considerations.

    Hope above mentioned information meets your kind understanding.

    Sincerely,

    Irfan Yasin
    Customer Care Representative | Contact Centre
    Toll Free No. 8007669 (UAE) | +971-8007669 (Overseas)
    Sony Middle East and Africa FZE
    sonycustomercare.mea@ap.sony.com |www.sony-mea.com
    Sunday to Thursday 9:00 am – 6:00 pm, Saturday 9:00 am – 5:30 pm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 30 Haziran 2014; 21:31:21 >




  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.