Şimdi Ara

Türkiye'deki kullanıcılar yavaş interneti tercih ediyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
9.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ülke fakir değil biz çok zenginiz açıklaması gibi bir şey

  • Ülkede internet, gelişmişliği, okumusluk seviyesi ile aynı kaderi yaşıyor. 3-5-7 mbitler üretmeyi halâ becerememis bir ülke için yeterli. Bilsek ki teknolojide üretim bazında çağ atlıyoruz, vatandaş olarak elin malını kullanacagimiza kendi öz teknolojimizi kullanıyoruz; o zaman deriz ki bu internetin hali ne kardeşim. Taş çağında mı yaşıyoruz. Bize bu 16-24 mbitleri lüks diye dayatanlar bence aynen böyle düşünüyor. Çok şeyde geri kalmış da, internet mi adam edecek.

    Hayatımızı gelir gider çatışması içinde bir fanus içine sıkıştıranlar, elbet bundan da haberdarlar.
  • Bizim zamanımızda çamaşır makinesi yohtı yegenim. İnternet zaten adı yohtı. Siz şanslısııız.

    Bu açıklamayı yapanı tutup ıslak sopayla döveceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gibi sıradan bir vatandaş bile 35 mb internet alırken, aşşağıda Dünyanın geri kalmış ülkelerinin hızlarını görün..

    Hepsi sürünüyor :) Biz ise uçuyoruz :)



    Geri kalmış ülkeler arasında bakın,bakın kimler var..

    Araba üretirler, cep telefonu üretirler ama internete gelince fosssssssssss :)




    Türkiye'deki kullanıcılar yavaş interneti tercih ediyor

    Konu Erdi beyindir , 4 yıl önceki durumdur.


    https://www.donanimhaber.com/iste-interneti-en-hizli-ulkeler-Turkiye-ile-kiyaslamali--88148





  • Mal çok mal. (kibar kelime bulamadım.)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben superonline 1G internet kullanıyorum. 1000 download / 20 upload. Aldığım günden beri 1000mbps görmedim. 3. ayın sonunda 850-950 arası gördü. Şuan gene 300lerde sürünüyor. İptal ettirmek istiyorum iptal etmiyorlar. Her iptal istediğimde interneti 850 950 bandına çekip kapatıyorlar konuyu. 2 hafta sonra gene düşüyor. Her ay 1000 TL para alıyorlar. Hepsi dolandırıcı ve hırsız.

  • altyapı sorgulamada vdsl 60mbps'a kadar alabileceğim interneti adsl2+ sinyaliyle 14 alabiliyorum (geçen hafta 12 idi)

    bence düşük hızları TTNET altyapısıyla bizim adımıza tercih ediyor gibime geliyor.

  • adam olana 1 mbit çok bile.


    ben hep 50 liralık yavaş internet tercih ediyorum.

  • daha geçen aya kadar 35mbit internete 89tl veriyordum. şimdi 16mbit internete 89tl ödüyorum. bakın internet hızım düşmüş. acaba neden? bunlar artık halk ile dalga geçmeye başladılar. o güvendikleri güç elbet bu ülkenin başından gidecek. o zaman hesaplaşacağız!

  • daha uygun fiyatlı olanı tercih ediyorlar dese eyvallahta yavaşı tercih ediyorlar söylemi çok talihsiz olmuş.

    hele ki ttnet geçmişten bugüne en kazıkçı firmalardan birisi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RevengeRain

    Şirketler Türk milletini yavaş internete mahkum ediyor.

    Söylediğiniz pek doğru değil. Oldukça karmaşık bir problemin ortasındayız. Bir çok iss yüksek hızlı internet vermek ve bunun için altyapı yatırımı yapmak istiyor. Ancak engelleniyorlar. "O zaman Telekom altyapısından bize versin, hizmeti öyle verelim" diyorlar. O da engelleniyor. Türkiye'deki kullanıcılar yavaş interneti tercih ediyor 


    Sebebi şudur:


    Malum Telekom'un eski sahibi olan Arap'lar kaçtı. Telekoma kredi veren bankalar da Telekomun hisselerine el koydu. Bankalar verdikleri borcu geri çıkarma peşinde. Hükümetin kendi eli ile yarattığı bu sorunu çözme yöntemi de "Telekomu kollamak" üzerine kurulu. Telekom eski devlet kurumu olduğu için de, hemen hemen kimse Türk Telekom'un "kollanmasını" garip karşılamıyor. Halbuki Türk Telekom kamu kurumu değil. Türkiye'deki kullanıcılar yavaş interneti tercih ediyor 


    1) Bir yandan belediyeler altyapı çalışmaları için İSS'lerden fahiş ücretler istiyor. Öyle ücretler ki, aklı olan o yatırımı yapmaz.

    2) Bir yandan BTK İSS'lerin fiyat politikasını ve verecekleri hızı bile denetliyor. Hız ve karşılığı olan fiyatın aşağı yukarı bir karşılığı var. Bunun çok dışına çıkarsan kulağını çekiyorlar. Böylece rekabeti köreltiyor ve bir çok kullanıcıyı Türk Telekom'a itekliyorlar.

    3) İSS'ler Türk Telekom altyapısından hizmet verdiğinde de Türk telekom maksimum hızları ve özellikle upload hızını kendi belirlediği tarifenin dışına çıkmasına izin vermiyor.


    Böylece İSS'leri çembere almış ve kitlemişler. Türk Telekomu koruyorlar. Bu sayede Türk Telekom Bankalara olan borçlarını sanırım 20 yılda falan ödeyecek. Türkiye'deki kullanıcılar yavaş interneti tercih ediyor 


    -----------------------


    Hesap bundan ibarettir. Gayet basit bir düzendir. Bu düzeni patlatmanın yolu da bölgenize Türk Telekom harici bir altyapı es kaza gelirse anında ona geçmektir. Ve dahi, Starlink ucuzlarsa interneti direkt yurtdışından almak da bir seçenek olabilir. İster yasaklasınlar, ister sarımsaklasınlar. Gayet rahatlıkla yasak olmasına rağmen kullanılır.


    Tüketicinin Telekom'a nanik çekmesi ve Telekom'un bankalara olan borcunun mecburen devlet tarafından üstlenilmesi ve hükümetin "dolandırıldıklarını ve kandırıldıklarını" alenen ifade etmeleri gerekmekte. Aksi halde, "Telekom'un borcunu Telekom'un müşterisine ödet" metodu bizim internetin uzun yıllar daha sürünen hızlarla verilmesi ile sonuçlanacak.


    İşin özeti, öyle de bize girdi. Böyle de bize girdi. Köprü gibi. Türkiye'deki kullanıcılar yavaş interneti tercih ediyor Biri özelleştirme mi demişti? Türkiye'deki kullanıcılar yavaş interneti tercih ediyor Özelleştirmeye karşı değilim. Ama özellikle Türk Telekom gibi firmaların çok büyük dikkatle, uzun çalışmaların neticesinde özelleştirilmesi gerekiyor. Aksi halde, şimdi yaşadığımız problem çukurunun içine düşüveriyoruz. Bu konularda çok hevesli ve çok hızlı davranma taraftarı olan arkadaşlar vardı o dönem. "Bu yanlış" dediğimizde "komunist" olduk. Gerçi, onurunla yaşa da, ha komunist ha liboş... Neyse, bu arkadaşlar günümüzde ne düşünüyorlardır acaba içinde bulunduğumuz sorunla ilgili? Türkiye'deki kullanıcılar yavaş interneti tercih ediyor Neredeler? "Hata yaptık usta" derler mi? Yoksa "o zamanın doğrusu buydu, buraya gideceğini bilemezdik" falan diye pişkin pişkin zırvalarlar mı bilemem. Ama bildiğim bir şey var: Yanılan ben değilim. Türkiye'deki kullanıcılar yavaş interneti tercih ediyor 





  • Starlink ucuzlarsa da direkt geçerim. Yasak falan da dinlemem.


    Şu anda 100mbit Türksat kullanıyorum. 100 download, 5 upload. 20'de bir upload hızı komedi bir durum. Ama yapacak bir şey yok. TV ile birleştirince çok acıtmıyor.


    Ofiste de akıllı sınırsız kullanıyorum. Akşam 7'de hız 25mbit'e düşüyor. Ama o saatte ofiste değilim. Benim ofiste olduğum saatte hız 100mbit. 20 liraya da 10mbit upload paketi aldım. 100gb kotalı. Sabit IP aldım 5 liraya. Hepsi toplam 104TL. İki telefon hattımı da Türksat'a geçirdim. Tanesine 6TL ödüyorum. Telekom'da 30TL ödüyordum. Telefonla birlikte düşününce internetim ucuz. 100gb upload'a kadar da hızım 100mbit/10mbit şeklinde. İyi değil ama yeter.

  • yoo. altyapı yapsanız hızlı interneti tercih edecez.


    bizim burada fiber altyapısı yok. hatta 16 mbit üzeri internette sıkıntı çıkıyor mecburen 8mbits kullanıyorum. sanki sene 2005 ha Türkiye'deki kullanıcılar yavaş interneti tercih ediyor 


    ttkom geliyor altyapınız yok diyip gidiyor. e yapın o zaman fiber diyoruz ses yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 2 Ocak 2021; 19:45:18 >
  • Bulunduğum yerde desteklenen en fazla hız 20 mbit. Sen altyapını geliştir sonra bu açıklamayı yap bence. 16 mbit kullanıyorum o da zaten 14 mbit civarında verdiği için boşa 20 mbit tekliflerini kabul etmedim. Kim bilir kaç olarak gelecekti?

  • Kazıklı Voyvoda olasın gelir bazen ama...

  • Önce bazıları 16mbss yerine 16mbss e kadar diye yazmazsa, iyi İnterneti altın fiyatı yapmazsa uygun verirse herkes kullanır
  • "Tercih ediyor".Napiyonuz anlamiyom ki şirkette fiber kabloları mı sarıp içiyonuz? Bu nasıl kafa ?
  • Uzun yıllar hızlı bir şekilde altyapı çalışması yapan Turktelekom , Araplara peşkeş çekildikten sonra işler iyice rayından çıktı. 2021 yılında internetin durumu ortada. Turkün türkten başka dostu yoktur boşuna dememişler. Haberleşme, sağlık, eğitim, savunma sanayi bunlarda özelleştirme yaparken kılı kırk yaracaksın. Tabiki sermaye gelecek ama kuralları sen koyup, denetimi sıkı yapacaksın. 10 yıl geriden geliyoruz internet altyapısında. Bu gidişle de bu zihniyetle de bir 10 yıl daha sürünürüz

  • RevengeRain kullanıcısına yanıt

    Devletçilik, çok önemli ve aksatılmaması gereken bir ilke. Yoksa elin yabancısı senin telekomünikasyonunu böyle çökertip kaçar. Telekomünikasyon, fazla gelişmemiş ülkelerde özele, hele ki yabancıya bırakılmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 3 Ocak 2021; 0:55:51 >
  • şuan telefonsuz 8 mbit interneti bir zamanlar 16 mbite ödediğim fiyatın üstünde fiyata alıyorum o yüzden.. bende isterim 50 mbit kullanmayı yada japonyadaki gibi 500 mbit kullanmayı ama sırf webde yazı okumaya 720p film izlemeye yetiyor diye ucuza idare ediyoruz. iyi yanından bakalım 2013 yılında 1 megabite tonla para verip her gün netin sürekli koptuğu 360p videoyla yetindiğim günleri hatırladıkça yinede şükrediyorum şuan ki halime.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.