Şimdi Ara

Türkiye'de yanlış anlaşılan trafik kuralları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
2
Favori
9.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
132 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Son zamanlarda iyice artan garip trafik kuralları varmış. 10 saat filan uzun yol trafikte araç sürünce fark ettim.


    İşte fark ettiğim yeni ve yanlış trafik kuralları;


    • BMW ve Mercedes vb lüks marka diye inanılan araçlara her daim her durumda yol verilmeli.


    Hayır arkadaşlar böyle bir kural yok. Eğer yol verebileceğim bir şerit yoksa, ya da size yol vermek için kendimi tehlikeye atmam gerekiyorsa, 200le arkadan gelen lüks araban ne kadar selektör yapsa da, ışık yaksa da yol veremiyorum. Gidecek yerim yok. Kaçacak şeridim yok. Ortadan yok olamıyorum. Işınlanamıyorum. Böyle bir kural varmış gibi davranmayın lütfen. Yol yok yol.


    • Almancı plakalı araçlara hız cezası yazılmaz. Yabancı plakalı araçlar hiç bir şekilde kaza yapmazlar.


    Hayır. Böyle bir kural da yok. 30bin euroya aldığınız porsche marka araçlarınızla köy kahvesinde namınız yürüyor olabilir ama türkiyede hız sınırlarına uymak zorundasınız. Bu sadece ceza yememek için değil, aynı zamanda ailenizin ve başka insanların hayatlarını tehlikeye atmamanız için de önemli. Alman otobanında değilsiniz. Yolda oluşan 1 metre çukurlar aracınız 200km hızla giderken ne marka model olursa olsun sizi öldürür. Arabadaki herkesi öldürür.


    • Eğer çok iyi bir şöförse kamyonlar sol şeritten gidebilir.


    Hayır. Bu da yanlış. 4 şeritli bir otobanda kamyonlar sürücüsü ne kadar iyi olursa olsun en sol şeritten gidemez. Yasal değildir. Güvenli de değildir. Sizi varacağınız yere daha hızlı da ulaştırmaz. Bunu tecrübeyle filan alakası da yoktur. "benim bir tempom var ona uymadan gidemiyorum" da diyemezsiniz. o tempo sizi hapse kadar götürür. Bir aileyi altınıza alıp yok edersiniz.


    • Lüks araç sürücüleri hadsizlik yapsa da, makas atsa da, yol ortasında durup big o çizse de dayak yemez.


    Hayır arkadaşlar. Bu da maalesef yanlış. Aşağılayıp sıkıştırdığınız, selektör ve kornalarla taciz ettiğiniz, yanına gelip hareket yaptığınız, içinde çocukları bulunan, ailesinin hayatını tehlikeye attığınız, orta ve fakir sınıf diye gördüğünüz insanlar gayet tabi sizi durdurup eşek sudan gelinceye kadar dövebilir. Bindiğiniz lüks araba da onların elinden alamaz sizi.


    • İyi sürücü olanlar ne yaparsa yapsın trafikte kaza yapamaz.


    Herkeste böyle bir güven duygusu var gibi geliyor bana. Hayır böyle bir kural da yok. Son muayenesini 10 yıl önce yaptırmış vidası çıktı çıkacak bir sürüyle arabayla birlikte uzun yola çıkıyorsunuz. Etrafınızdaki her şey sizi öldürebilir. Bir kuş bile, öndeki kamyonetten çıkan küçük bir taş bile hayatınızı karartabilir. Dibine girdiğiniz bir araç panikleyip fren yapabilir, makas attığınız adam şerit değiştirirken sizi görmeyebilir, yanınızdaki araç sürücüsü telefonda instagram story'si çekiyor olabilir, arkada çocuğu ağlıyor dikkati dağılıyor olabilir, tekeri her an patlayacak olabilir. olabilir de olabilir. hepsi sizin ölümünüzle sonuçlanır b*k yoluna gidersiniz. takip mesafesine uyun ve tehlikeli hareketlerden kaçının.


    • 2 saatlik yolu 1 saatte gidince etrafınızdaki insanlar size hayran olur.


    Hayır. Etrafınızdaki insanlar sizle arabaya binilmeyeceğini öğrenir ve içten içe sizden tiksinir.


    Kaçırdığım yanlış anlaşılmış kurallar varsa yorumlara ekleyebilirsiniz.

    İyi günler. Hepinize sağlıklı sürüşler.








  • Uzun zamandır yazmayayım yazmayayım diyorum, görünce bazı şeyleri tepkisiz kalamıyor insan.


    En sol şeriti sürekli kullanamazsın. Bu tarif ettiğin şekilde sende varsan arkadaşlara güzel haberlerim var polis arkadaşlar gördügünde “karaliyorlar makbuzu” o yüzden emin konuşmamak lazım kurallarda da yeride açıktır.

    Bu düşünceniz yanlış. Hız limitine uyduğunuz sürece (ki bu üst limit de olsa fark etmez) sol şeridi işgal edemezsiniz. Yani otoyolda hız sınırı 120 km/h ben de 120'yle soldan gidiyorum diyemezsiniz.

    Trafik ceza kanunu Madde 46/2-a der ki "Aksine bir işaret bulunmadıkça, araçlarını,
    gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli
    yollarda ise yol ve trafik durumuna göre
    hızının gerektirdiği şeritten sürmemek," kanuna aykırıdır ve cezaya tabidir.
    Yani sol şeridi meşgul/işgal edemezsiniz.

    Ayrıca hız limitlerine uymasa dahi sizden hızlı gelen araca yol vermek durumundasınız. Aracın içerisinde yaşanan durum ( nadiren de olsa) acil bir durum olabilir. Örneğin hastaneye yetişmeye çalışıyor olabilir.(Hastaneye yetişmek için hız limitleri aşılabilir demiyorum.)

    Aynı zamanda eğer siz sol şeritte gittiğiniz için bir araç sizi sağınızdan geçiyorsa, yine hatalı sizsiniz. Trafik ceza kanunu 55/1-a,b ve c maddelerinde bu durumların da tarifi mevcut.

    Özetle her halükarda sol şeridi işgal edemezsiniz.

    Edit: İmla
    Arkadaşın ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.

    132 ile sağımdaki aracı solluyorum adam 170le geliyor sellektor yapıyor. Ben 132 ile devam ederim hızlanmak zorunda değilim. Tabiki şerit benim değil ancak senin de değil.

    Bir gün akşam çeşme İzmir otoyolunda sol şeridi kullanmaya calis görürüm seni.

    Konuyu açan arkadaşın tespitleri çok haklı tespitler, katılmamak elde değil. 1-2 ufak eklemem olacak;

    1. premium (Mercedes-BMW-Audi) aracınız varsa hatta D segment bir aracınız varsa, motoru 1.5-1.6 dizel 110-115ps bile olsa hız sınırlarının üzerinde gitmek zorundasınız. Bu araçlarla şehir içi/dışı, ana cadde, ara sokak, otoyol vs fark etmeksizin sürekli dip gaz gidilmeli.
    2. Araçta "şimşek etkili selektör" varsa, öndeki araç şeridinde (sağ) gidiyor olsa bile mutlaka selektör atılmalı.


    Yine premium araç sahiplerinin çok kızdığım bir tavrı var, kendileri 300 metre geriden selektör atar ama arkalarına daha hızlı bir araç geldiğinde asla yol vermezler, sol şeridi boşaltmazlar. Buna o kadar çok denk geliyorum ki... Dikkat edin trafikte acemilerden sonra en çok sol şerit ihlalini premium araç sürücüleri yapar.


    Ben normalde çok dikkatli araç kullanırım, arkadaki trafiği sürekli kontrol ederim ve asla ama asla şerit ihlali yapmam. Araç sollarken arkamdan hızlı bir araç gelirse de gaza yüklenir ve sollamamı hızlı bir şekilde tamamlar, sağa geçer sonra tekrar seyir süratime dönerim. Ama arkamdan gelen sonradan görme 300 metre geriden selektör yapmaya başlarsa inadına acemi sürücü gibi yavaş davranıyorum ve yol vermiyorum. Geliyor arkamda "seve seve" yavaşlıyor, sonra ben de ağır ağır sağ şeride geçiyorum ve yine "seve seve" sağ şeride geçişimi bekledikten sonra yoluna devam ediyor. Selektör atmazsa ancak arkadan hızlı geliyorsa anında gaza yüklenip yol veriyorum, frene bile dokunmaması için elimden geleni yapıyorum. Herkese hak ettiği gibi muameleyi yapıyorum yani.


    Özellikle son zamanlarda, çıkış 2 iniş 1 şerit olan yollarda iniş yapan araçların hiç karşı şeridi kontrol etmeden hayvan sürüsü gibi 2. şeride atladıklarını görüyorum. Bu hareket eskiden bu kadar yaygın değildi, arada tek tük kural tanımaz çıkardı ama artık bu tür yollarda trafiğin rutin akışı "orta şeridi kim kaparsa, kim kafa kafaya kazayı göze alırsa orta şerit onundur" olmuş durumda. Cehalet kangren gibi yayılıyor ve bununla gurur duyuyoruz.


    Bu yazdıklarımdan sonra şunu da ekleme gereği duydum, bu ülkede insan gibi araç kullandığınızı söylediğinizde, makas atanlardan ve sol şeritteki itlerden rahatsızlığınızı dile getirdiğinizde sizi peşinen acemi sürücü ve sol şerit işgalcisi olarak kabul eden tipler var. Oysa ki kendi adıma konuşursam, bu itlerden çok daha az şerit işgali yaparım, hiç bir zaman sol şeritte seyir halinde olmam; sollamamı bitirir sağ şeride geçerim. Yol 4 şeritliyse ve trafik uygunsa 2. değil, 3. şeritten giderim. Bu gibi tiplerin kafasındaki trafik modeli şu : Bunlar it gibi sol şeritte gidecekler, her türlü hayvanlığı yapacaklar ve trafikteki diğer sürücüler bunların sürekli önünü açacaklar. Adam Ankara trafiğinde 140km/s hızla sol şeritten gitmek istiyor ve önüne araçlar çıktığı için trafikteki diğer sürücüleri eleştiriyor. Böyle insan olamamış mahluklar yüzünden her gün şehir içinde ölümlü kazalar oluyor. Şaka gibi memleket. Bunlardan forumda da çok var, mesajlarından teşhis edebilirsiniz.

    arkadaş, anlamsızca trafik polisliği yapmanın gereği yok, senin yaptığınla 70 le giden aracı 71 ile sollamaya çıkan adamın yaptığı aynı şey. sollamanın ortasında görgüsüzce selek yapanlara ben de kızıyorum ama 132 ile giderim hızlanmak zorunda değilim diye birşey yok. o kadar acelen yoksa sollamayı sonra yaparsın, yada 140 ile sollamayı bitirirsen de sana hiçbirşey olmaz.

    Bu da çok doğru. Memleket verimli aga. Büyükbaş çok.


    Yanlış yanlışla kapatılmaz diyelim. 130 ile sollama yapan bir aracı arkadan 170 ile gelip darlamak hayvanlıktır. Hızın bir önemi yok. Sollayanı darlamak hayvanlıktır. 70 ile giden bir kamyonu 90 ile sollayan otomobili düşünelim. Adamın güvenli hızı o ona göre. Bize bok yemek düşer. İt gibi bekleyeceğiz tabii ki. Yol sollayanın... Ben sollayanı darlayanı yok hükmünde görüyorum. Sallamıyorum şahsen. Sollamam bitince çekilirim.


    Ben şimdiye kadar hiç arkadan hızlı gelirken sollama yapan bir araca selektör atmadım. Sıfır. Hiç yapmadım. Efendi gibi yavaşlarım. Uygun takip mesafesinde sollamanın bitmesini beklerim. Sollama bitince giderim. Şeride dönmez ise sadece bir kere selektör atarım. İkincisini de atmam.


    Sollama bitsin diye beklerken kıçıma yapışıp bana selektör atan olurdu. Onlarla çok güzel eğleniyorum. Türkiye'de arabaların çoğu montofon ineği gibi kasaya bit kadar motor. Vergilerden ötürü ben de bit motora geçtim. Ama ben kasayı da küçülttüm. Performansı seviyorum. Ondan feragat edeceğime arabayı küçülttüm. 1.5d mini var. Chip tuning'li. 150 beygir. Fena değil.


    Arkadan 170 ile x bir araba geliyor. Önümde sollama var. Sollama bitsin diye bekliyorum. O arada bana beş kere selektör atıyor. Neyse, sollama bitince ben sollamamı yapıyorum. Sonra çekiliyorum. Bu x araba atarlı atarlı hepimizi solluyor. Sonra çıkıyorum sol şeride. Onun bana yaptığının aynısını yapıyorum.    sollama yapan birinden ötürü yavaşladığında o önündekine selektör yapıyor ayı olduğu için. Ben ona yapıyorum. Durmadan, pat pat pat selektör. Ama ben pislik yaptığım belli olsun diye saniyede 3 kere, art arda 30 kere selektör atıyorum mesela. Nasıl tilt oluyor davar...   Genelde yol vermemeye, hızlanmaya çalışıyor. Ama dotunden düşmüyorum. Sonuçta bende ton başına 120 beygir var. Onda 90 beygir var. Nereye gidiyon yani...   

    -------

    Türkiye'de uzun yol hem tehlikeli hem çok eğlenceli. Milleti darlıyor. Önümüz viraj. Herkesi solluyor. Sonra viraj içinde frene basıyor dangalak. Sen sabit hız, onu geri solluyorsun.  lan gözün görüyor işte, önün viraj. Çıktığın hızla virajı dönmeye korkacaksan (üstelik viraj içinde frene basmak yani, Allah akıl fikir versin) niye viraj öncesi hızlanıyorsun a be mal yavrum.

    ------

    Bu tiplerin sayısı çok olmasa hem işlevsel, hem eğlenceliler, izleyip dalga geçmek eğlenceli oluyor. Ama sayıları çok olunca keyif kaçıyor.


    İşlevsel demem de şu yüzden. Bu tiplere "saldım kuçuyu önden" adını verdiğim bir yöntem uyguluyorum. Arama 300 metre koyup aynı hızda takip ediyorum. Fren koyduğunda anlıyorum ki radar var.   Onun için çok geç olsa da, benim için geç değil.  

  • Hız limiti neyse o hızda sol şeritte gidip yol verilmeyebilinir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HondatugraL

    Hız limiti neyse o hızda sol şeritte gidip yol verilmeyebilinir.

    Uzun zamandır yazmayayım yazmayayım diyorum, görünce bazı şeyleri tepkisiz kalamıyor insan.


    En sol şeriti sürekli kullanamazsın. Bu tarif ettiğin şekilde sende varsan arkadaşlara güzel haberlerim var polis arkadaşlar gördügünde “karaliyorlar makbuzu” o yüzden emin konuşmamak lazım kurallarda da yeride açıktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rdiesel kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.

    132 ile sağımdaki aracı solluyorum adam 170le geliyor sellektor yapıyor. Ben 132 ile devam ederim hızlanmak zorunda değilim. Tabiki şerit benim değil ancak senin de değil.

    Bir gün akşam çeşme İzmir otoyolunda sol şeridi kullanmaya calis görürüm seni.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HondatugraL

    Hız limiti neyse o hızda sol şeritte gidip yol verilmeyebilinir.

    Bu düşünceniz yanlış. Hız limitine uyduğunuz sürece (ki bu üst limit de olsa fark etmez) sol şeridi işgal edemezsiniz. Yani otoyolda hız sınırı 120 km/h ben de 120'yle soldan gidiyorum diyemezsiniz.

    Trafik ceza kanunu Madde 46/2-a der ki "Aksine bir işaret bulunmadıkça, araçlarını,
    gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli
    yollarda ise yol ve trafik durumuna göre
    hızının gerektirdiği şeritten sürmemek," kanuna aykırıdır ve cezaya tabidir.
    Yani sol şeridi meşgul/işgal edemezsiniz.

    Ayrıca hız limitlerine uymasa dahi sizden hızlı gelen araca yol vermek durumundasınız. Aracın içerisinde yaşanan durum ( nadiren de olsa) acil bir durum olabilir. Örneğin hastaneye yetişmeye çalışıyor olabilir.(Hastaneye yetişmek için hız limitleri aşılabilir demiyorum.)

    Aynı zamanda eğer siz sol şeritte gittiğiniz için bir araç sizi sağınızdan geçiyorsa, yine hatalı sizsiniz. Trafik ceza kanunu 55/1-a,b ve c maddelerinde bu durumların da tarifi mevcut.

    Özetle her halükarda sol şeridi işgal edemezsiniz.

    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbruz34 -- 26 Temmuz 2021; 11:45:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jquidd

    Arkadaşın ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.

    132 ile sağımdaki aracı solluyorum adam 170le geliyor sellektor yapıyor. Ben 132 ile devam ederim hızlanmak zorunda değilim. Tabiki şerit benim değil ancak senin de değil.

    Bir gün akşam çeşme İzmir otoyolunda sol şeridi kullanmaya calis görürüm seni.

    arkadaş, anlamsızca trafik polisliği yapmanın gereği yok, senin yaptığınla 70 le giden aracı 71 ile sollamaya çıkan adamın yaptığı aynı şey. sollamanın ortasında görgüsüzce selek yapanlara ben de kızıyorum ama 132 ile giderim hızlanmak zorunda değilim diye birşey yok. o kadar acelen yoksa sollamayı sonra yaparsın, yada 140 ile sollamayı bitirirsen de sana hiçbirşey olmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rdiesel

    Uzun zamandır yazmayayım yazmayayım diyorum, görünce bazı şeyleri tepkisiz kalamıyor insan.


    En sol şeriti sürekli kullanamazsın. Bu tarif ettiğin şekilde sende varsan arkadaşlara güzel haberlerim var polis arkadaşlar gördügünde “karaliyorlar makbuzu” o yüzden emin konuşmamak lazım kurallarda da yeride açıktır.



    Alıntıları Göster

    @elbruz34 Yanlış bilinen trafik kurallarına örnek verdim sakin olun.





  • Bu ülkede her şey çözülür belki ama bir kavşak bir de sol şerit kimin muhabbeti çözülmez.

    Kavşak kuralı basit çok çetrefilli değil ama işte bu ülkede birine yol verecek olma ihtimali bile devreleri yakıyor. O yüzden koyun trafik ışıklarını mal gibi bekleyelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HondatugraL kullanıcısına yanıt
    Pardon, siz öyle yazınca ben yanlış anladım :)
    Ben sakinim bu arada. Betimlemeyi severim onun için uzun oldu biraz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elbruz34

    Pardon, siz öyle yazınca ben yanlış anladım :)
    Ben sakinim bu arada. Betimlemeyi severim onun için uzun oldu biraz.

    sorun yok çok açıklayıcı yazmadıydım bende  

  • Sağ şerit dolu ya da yavaş ilerliyor. Hız sınırı da 120. Adam diyor ki 120 ile giderim sol şeritten. Arkadan gelene yol vermek zorunda değilim,zaten hız sınırı 120.
    Yav sanane arkadaşım. Ben 150 ile gidecem, ceza da yiyecem.
    Şahsen ayı gibi hızlı araba kullanırım. Genellikle sol şeritteyim o yüzden. O hız da anlık şerit değiştirmek istemiyorum ama gözüm sürekli dikiz aynasında kalıyor. Biri gelirse engel olmayayım diye. Sağ şerit boşsa hemen geçerim. Kafam rahatlar, artık zırt pırt dikiz aynasına bakmak zorunda kalmıyorum. Benim gibi hızlı araba kullanan biri bile bunu düşünüyor da diğerleri niye düşünmesin. Yav bak da dikiz aynasına bak. Sadece şerit değiştiriken bakıyorlar. Arkadan belki ambulans ya da başka bişey gelecek. Selektör yakmaktan nefret ederim de arkadaşım bakmıyorlar ki arkaya. Götüne kadar girmek zorunda kalıyorum arabanın. Ben çok uzaktan selektör yaparım, bak geliyorum diye, sonra daha da yapmam. Yol verince, eyvallah-selam niteliğine yaparım. Bir de sağ şeritte de olsa arabalar, geçerken yine selektör yaparım. Çünkü dikiz aynasına bakmıyorlar. Yanlışla geçmesin sola diye.
    Bir de, hız sınırı muhabbeti yapanların çoğu da emniyet kemeri takmıyordur ha :) ben takıyorum mesela. Ya da uymadıkları başka kurallar illa vardır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 2 kurala uyulsa yeter; sıkışık akıcı trafik olmadığı sürecek hız sınırı ne olursa olsun sol şeridi işgal edemezsin ve dönel kavşakta yok hakkı göbekteki aracındır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ehliyetim 3 senedir var ama ben yeni trafiğe çıkan acemi bir şöförüm. istanbul trafiğinde şunu farkettim karşılaştığım insanların çoğu kurallara uymuyor en basitinden şehir içinde hız limiti 50 önümdeki araba basıyor gidiyor 70-80 ile arkamdaki yolun en sağında olmama rağmen benden aynısını bekliyor. şehir içindeki cadde ve sokaklarda istanbul'daki şöförlerin çoğu yüksek hızlarda araç kullanıyor, kendisi gibi kullanmayan şöförlere selektör ve korna ile baskı kurmaya çalışıyor.


    diğer konu ise 3 şeritli bir yolda diyelim yola katılıyorsun ve çıkış için sağa doğru geçmen lazım sinyal veriyorsun kimse yol vermek istemiyor senin sinyal verdiğini gören herkes bir an önce kaçmaya çalışıyor ya da korna çalıp seni engelliyor.

  • HondatugraL kullanıcısına yanıt

    sol şerit sollama şeritidir. sürekli sol şerit işgal edilmez bu da yasak. madem millete hız limiti zorluyosun kural diye o zaman sol şeriti sürekli işgal etmeyeceksiniz önce.

  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Farkındaysanız yol vermem demiyorum. O dallama benim sollama yapmamı beklemek zorunda.

    Arkamdaki kurallara uymuyor diye bende uymamak durumunda değilim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KAVŞŞŞŞŞAAAAKK = Dönel Kavşakta Geçiş Önceliği Apaci gibi hızlı gelenin değil, Önce Kavşağa girmiş, Kavşak Ortasında bulunan "Ada"nın yakınında olanındır., Kontrolsüz aksi tabela yoksa Kavşakta Sana göre sağındakinindir.

    YOOL VERR = Otoyollarda Yan yoldan Ayrılırken ya da Birleşirken kesik çizgilerden, OTOYOLDA gelen arabanın önüne ATLAMA! diye duran ters üçgen.

    DUR = Bunu NASIL Anlamıyorlar ?? Kırmızı Işık Değeri taşır!! Dur! lastikler Duracak Sağa sola bakılacak GELEN VARSA YOLA ATLAMA!! demek.

    YAYA Geçidi = YAYA yani, araca binmeyen insan demek, İNSAN! Yani senin gibi o da bir anadan doğdu, Öncelik Daha savunmasız olanın, AMA ülkede YAYA değil, KAMYON gecidi kuralları işliyor, Koy oraya Hafriyat Kamyonunu öyle üstüne sürebiliyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 26 Temmuz 2021; 8:43:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 gün içinde 4.523 km yol yaptım. Beyni alınmış o kadar çok insan gördüm. Artık kusacak durumdayım. Yazdıklarım otoban için geçerlidir. Zaten diğer yollardakilerini say say bitmez.
    1) Sol şerite davarca girilmez.
    2) Sol şeritin tapusu yoktur.
    3) Sol şerit kullanacaksan beyin özürlü olmayacaksın.
    4)Araçta 3 ayna var. Beyin özürlü değilsen özellikle sol ayna sürekli kontrol edilir.
    5) Vites düşürmek erkekliğinize bağlı değildir.
    6) Beynine 120 tabelası sokmuş gibi 120 ile herşeyi yapmaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açan arkadaşın tespitleri çok haklı tespitler, katılmamak elde değil. 1-2 ufak eklemem olacak;

    1. premium (Mercedes-BMW-Audi) aracınız varsa hatta D segment bir aracınız varsa, motoru 1.5-1.6 dizel 110-115ps bile olsa hız sınırlarının üzerinde gitmek zorundasınız. Bu araçlarla şehir içi/dışı, ana cadde, ara sokak, otoyol vs fark etmeksizin sürekli dip gaz gidilmeli.
    2. Araçta "şimşek etkili selektör" varsa, öndeki araç şeridinde (sağ) gidiyor olsa bile mutlaka selektör atılmalı.


    Yine premium araç sahiplerinin çok kızdığım bir tavrı var, kendileri 300 metre geriden selektör atar ama arkalarına daha hızlı bir araç geldiğinde asla yol vermezler, sol şeridi boşaltmazlar. Buna o kadar çok denk geliyorum ki... Dikkat edin trafikte acemilerden sonra en çok sol şerit ihlalini premium araç sürücüleri yapar.


    Ben normalde çok dikkatli araç kullanırım, arkadaki trafiği sürekli kontrol ederim ve asla ama asla şerit ihlali yapmam. Araç sollarken arkamdan hızlı bir araç gelirse de gaza yüklenir ve sollamamı hızlı bir şekilde tamamlar, sağa geçer sonra tekrar seyir süratime dönerim. Ama arkamdan gelen sonradan görme 300 metre geriden selektör yapmaya başlarsa inadına acemi sürücü gibi yavaş davranıyorum ve yol vermiyorum. Geliyor arkamda "seve seve" yavaşlıyor, sonra ben de ağır ağır sağ şeride geçiyorum ve yine "seve seve" sağ şeride geçişimi bekledikten sonra yoluna devam ediyor. Selektör atmazsa ancak arkadan hızlı geliyorsa anında gaza yüklenip yol veriyorum, frene bile dokunmaması için elimden geleni yapıyorum. Herkese hak ettiği gibi muameleyi yapıyorum yani.


    Özellikle son zamanlarda, çıkış 2 iniş 1 şerit olan yollarda iniş yapan araçların hiç karşı şeridi kontrol etmeden hayvan sürüsü gibi 2. şeride atladıklarını görüyorum. Bu hareket eskiden bu kadar yaygın değildi, arada tek tük kural tanımaz çıkardı ama artık bu tür yollarda trafiğin rutin akışı "orta şeridi kim kaparsa, kim kafa kafaya kazayı göze alırsa orta şerit onundur" olmuş durumda. Cehalet kangren gibi yayılıyor ve bununla gurur duyuyoruz.


    Bu yazdıklarımdan sonra şunu da ekleme gereği duydum, bu ülkede insan gibi araç kullandığınızı söylediğinizde, makas atanlardan ve sol şeritteki itlerden rahatsızlığınızı dile getirdiğinizde sizi peşinen acemi sürücü ve sol şerit işgalcisi olarak kabul eden tipler var. Oysa ki kendi adıma konuşursam, bu itlerden çok daha az şerit işgali yaparım, hiç bir zaman sol şeritte seyir halinde olmam; sollamamı bitirir sağ şeride geçerim. Yol 4 şeritliyse ve trafik uygunsa 2. değil, 3. şeritten giderim. Bu gibi tiplerin kafasındaki trafik modeli şu : Bunlar it gibi sol şeritte gidecekler, her türlü hayvanlığı yapacaklar ve trafikteki diğer sürücüler bunların sürekli önünü açacaklar. Adam Ankara trafiğinde 140km/s hızla sol şeritten gitmek istiyor ve önüne araçlar çıktığı için trafikteki diğer sürücüleri eleştiriyor. Böyle insan olamamış mahluklar yüzünden her gün şehir içinde ölümlü kazalar oluyor. Şaka gibi memleket. Bunlardan forumda da çok var, mesajlarından teşhis edebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 26 Temmuz 2021; 10:0:40 >




  • Her iki yanda ve ortada bulunan aynaların opsiyonel olarak satılmamasının sebebi sürekli kullanılması gereken bir donanım olmasıdır.


    Özellikle uzun yolda ve hele hele sollamaya çıkarken o aynaya bakmak tüm gelmişinize küfredilmemesine ve dahası kaza yapmamanıza imkan sağlayabilir.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.