Şimdi Ara

Türkiye’de Uber kullanan kişilere 281 TL ceza kesiliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
5.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence taksiler gitsin Uber gelsin.
    Ben illa senin kıçı kırık Albea'na binip, sallana sallana gidip 7-8 km yol için de 40 lira para mı vericem?
    Yakında blablacar vs hizmetlere de dil atarlar.
    Başka bir alternatifim olamaz mı yani benim?
    Yiyecem şu eski piyasa geleneklerini.
    İsteyen istediği hizmeti verir arkadaş.
    İlla plaka çıkarıp birilerini zengin etmen gerekmiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zgbayraktar


    quote:

    Orijinalden alıntı: dere.beyi

    ulan gariban şöförün umrundamı uber muber o aracını kullanıyo parasını alıyor
    .
    bu hak arayanlar 1,2 milyona plaka alan plaka sahipleri


    1.2 milyona bana getir 100 tane alayım
    2 milyon yakin

    Paket mi olsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korsan taksi candır
  • uberi destekliyorum.

  • Dolmuşlar, otobüsler ve taksiler en nefret ettiklerim. Uber iyi ama. Kampanyalarla süper oluyor. Halk yararına bir proje

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Colibri.

    Minibüsçüler ve taksiciler, potansiyel katil ve trafik canavarlarıdır, bunların bir an önce kontrol altına alınması lazım ya da bu sistemin değiştirilmesi lazım. Kırmızı ışıkta geçip, yeşil ışıkta en yoğun kavşakların ortasında durup indi bindi yapan şu minibüsçülerin Allah belasını versin. Minibüsleri kaldırsalar onun yerine düzenli bir toplu taşıma sistemine geçilse eminim istanbul trafiğinde %10-20 dahi olsa fark olur. Azımsanacak bir oran değil.

    Aynen öyle. En pislik şeyler dolmuşlar. Hem külüstür hem tıka basa dolduruluyor. Şoförleri ayrı birşey zaten. Dolmuşlar komple kaldırılıp yerine medeni bir şey gelmesi lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede üretim yokken serbest piyasa ve rekabete dahi izin verilmiyor her şeyin bir derebeyi var yazık çok yazık hayatımda taksiye binmedim bu gidişle de binmeyi düşünmüyorum
  • Uber ya da adı her ne olursa olsun plakasız taşımacılığa izin vermezler, bu ülkede her şey olabilir ama zenginin malına dokunulamaz, keşke taksi servis gibi araçların ön maliyetleri olmasa da bu araçların konforu ve kalitesi arttırılabilirse o olmuyorsa taşıma ücreti düşürülebilse ama türkiyede adamlar sistemi kurmuş.

    İstanbulda t plaka 1.6 milyon
    İstanbulda c plaka 1.7 milyon

    Elinde 10 larca plaka olan zenginler var ve bu plakalardan aylık kira gelirleri var.
    İstanbul daki 1.6 milyonluk t plakadan ayda temiz 8-10 bin tl kira geliri elde edebilirsin yakıt amortisman şöför ücreti gibi maliyetler olmadan bir plaka ayda 8000₺ kazanmalı, plaka maliyeti olmayan uber ya da korsan taksicilikte ya da vip servis dedikleri türdeki taşımacılıkta bırak mercedes vitoyu aylık 8000 bin tl ile bmw 7 serisi ile taşımacılık yapsan para kazanırsın.
    Türkiyedeki sistem sermaye sahiplerini gözeten bir sistemdir taksiciliğin kalitesini ve konforunu arttırmayı düşünmez.

    ben bu sistemi savunmam ama aklı başında birisi bu sistemin içinde uber, vip taşımacılık vs işlere yatırım yapmaz en lüksü 250 bin tl olan araçlarla 1.6 milyonluk plaka sermayesi ödemeden kaçmaya çalışırsan birileri peşini bırakmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uber'i Türkiye'ye yatırım yapmaya çağırıyorum.Böyle özgürlükçü,yatırım potansiyeli olan bir ülke bulamazlar.Denemesi bedava.
  • 2 yıldır çindeyim ve uber kulanıyorum.. normal taksi ile 10 tl ye gideceginiz guzergahı aracı ister diger bir yolcu ile paylasarak 3 tl gibi bir fiyata.. aracı paylasmak istemez iseniz 4-5 tl gibi bir fiyata gidiyorsunuz.hemde aracı cagırmadan önce ne kadar ücret odeyeceginizi bilebiyorsunuz. uber gibi 2-3 adet farklı uygulama mevcut pekinde.. 3 uygulamayı da deniyorum hangisi daha uygun fiyat verirse (o an için arac yogunlugu trafık yogunlugu musteri yogunlugu etkenlerini gozonunde buluarak hesaplıyor) onu seciyorum.

    tabi uber gelirse deli hava paralar eden plakaları bir yerlerine kacacagı için taksi plaka sahipleri bastırıyor dogal olarak uber gelirse...

    Canım Türkiyem de musteri secen, arabasının içinde fos fos sıgara içen çakal taksicilere daha cok para kaptırırız... TR'de iken sırf bu yuzden inadina toplu arac kullanıyorum ki bu cakallar para kazanmasın.

    Forever Uber...
  • Adamlarin geliri THY'nin yıllık gelirinden fazla.
  • Taksi dediğin olay ülkemizde baştan aşağı saçma. Sonuna kadar uber

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: düş_man

    2 yıldır çindeyim ve uber kulanıyorum.. normal taksi ile 10 tl ye gideceginiz guzergahı aracı ister diger bir yolcu ile paylasarak 3 tl gibi bir fiyata.. aracı paylasmak istemez iseniz 4-5 tl gibi bir fiyata gidiyorsunuz.hemde aracı cagırmadan önce ne kadar ücret odeyeceginizi bilebiyorsunuz. uber gibi 2-3 adet farklı uygulama mevcut pekinde.. 3 uygulamayı da deniyorum hangisi daha uygun fiyat verirse (o an için arac yogunlugu trafık yogunlugu musteri yogunlugu etkenlerini gozonunde buluarak hesaplıyor) onu seciyorum.

    tabi uber gelirse deli hava paralar eden plakaları bir yerlerine kacacagı için taksi plaka sahipleri bastırıyor dogal olarak uber gelirse...

    Canım Türkiyem de musteri secen, arabasının içinde fos fos sıgara içen çakal taksicilere daha cok para kaptırırız... TR'de iken sırf bu yuzden inadina toplu arac kullanıyorum ki bu cakallar para kazanmasın.

    Forever Uber...

    yok hocam ne insanımız nede devletimiz yaramaz hocam recep ivedik tipli canlılar ile yaşıyoruz tabi apaçileri bijileri unutmayalım
    umarım orası buradan iyidir




  • bu ülkede paran varsa devlette senin yanında.

  • Gecen laf ettim diye taksiciler beni topa tuttu. Anlamiyorum kendilerini nasil her konuda hakli goruyolar ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cloud Nine

    Taksicilere bak hele bak.



    10 liralik yere gidince surat yapan trip atan adamlar haklarini savunuyor bak hele.

    Turisti sogusleyen adamlar hak ariyor bak hele bak.

    İcinde yolcu yokken trafigi felc eden, içinde yolcu varken trafik teroru estiren adamlar hak ariyor bak hele.

    15 temmuz darbesini firsatciliga çeviren adamlar hak ariyor bak hele...

    Atatürk Havalimanı saldırısını fırsata çevirenler haklarını arıyor.
  • Bir şeyin para etmesi devletin üzerine yüklediği yapay bir değere bağlı olunca böyle saçmalıklar oluyor tabi.

    Taksi plakasını beşyüz bine satan devlet, para ile sattığı plakanın sahibinin hakkını korumaya başlıyor bu sefer. Tam mafya.

    Plakayı para ile satmasaydı veya plaka parası makul olsaydı bunların hiçbiri olmayacaktı. Olmayan bir değer yaratınca tabi, ister istemez devlet mafya gibi davranabiliyor. Şahsen hiç sallar mıyım? Hayır.
  • Hani " havaalanından otobüs kalkmasın sadece taksi olsun" diyenler mi hak hukuk peşinde?

    Mecbur mu millet daha ucuza gidebilecekken sana para yedirmeye?
  • ticari taksi şoförleri karaktersiz kötü niyetli insanlar ben dolandırıcı sahtekar olarak görüyorum nasıl bir coğrafyada yaşıyoruz ki uber kullanmak cezaya tabi

  • uberde evet araclar lüks segment vito caravelle tarzı araçlar yanlız mılletın yararından çok kendı yararına çalışır.ödeme sistemi yurt dışında alışveriş görülüp iş ortaklarına banka havalesıyle gecer ve vergının muhatabı arac sahıbı olur uber yolculuk bası aldığı yuzde 20 lık komısyonu vergıye tabı olmadan direk cebe indirir.ön planda halka hızmet varken arka planda mılyonluk vergı kaçakçılığı ile halkı ve devletı soyan bı sıstem mevcut.bi ikinci husus tanıdığım çoğu taksi ve mınıbus plakası sahıbının uberde 1 den fazla aracı var biri kazanmazsa diğeri mantığıyla iş yapılmakta.Devlet içinde çalışan ve kodaman tabır edecegımız kışılerınde bu sıstemde aracları calısmakta ama kazanc tatlı olduğu için bu yasal boşluk göz ardı edılıp mıllete kıtlemekle gecıstırılmekte.ticari taksi plakasının yıllık vergısı 2500 tl kazancının bınde bırı nerdeyse ötv indirimiyle alınan araclarda cabası olduğu halde hala yalandan aglamaktalar.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.