Şimdi Ara

Türkiye’de Uber kullanan kişilere 281 TL ceza kesiliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
5.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kim nasıl anlarsa anlasın Taksicilerin %90'ı cahil, kavgacı ve kendini bir şey sanıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dere.beyi

    ulan gariban şöförün umrundamı uber muber o aracını kullanıyo parasını alıyor
    .
    bu hak arayanlar 1,2 milyona plaka alan plaka sahipleri


    1.2 milyona bana getir 100 tane alayım
    2 milyon yakin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zgbayraktar


    quote:

    Orijinalden alıntı: dere.beyi

    ulan gariban şöförün umrundamı uber muber o aracını kullanıyo parasını alıyor
    .
    bu hak arayanlar 1,2 milyona plaka alan plaka sahipleri


    1.2 milyona bana getir 100 tane alayım
    2 milyon yakin

    cnm o noktalama değil virgül :)
    1-2 milyon arası demek istedim orda
  • ben zaten kullanmıyorum benim için sorun yok...

  • Yurtdışında severek kullanıyorum ve harika bir uygulama özellikle müslümanların fazla yaşadığı ülkelerde adam kandırma gereksiz dolandirma yaptıkları için Taxi ye binmeye korkuyordum. Bu uygulama ile bunun önünegeçtim . Türkiye de yasaklairsa eğer çok büyük haksızlık olur. Çünkü kimse kimseyi kandiramaz. Mesafeyi girip direk fiyatı görüyorsun çünkü .

  • Bu konuya özel söylemiyorum. Ben anlamıyorum, devletin görevi vatandaşını tutup taliplerine doğru domaltmak mı? Bu vatandaşın suçu ne, gelen vuruyor giden vuruyor. Devlet vatandaşının tarafında olup onların hayat standardını yükseltmeye çalışacağına, vatandaşını rant gruplarına peşkeş çekiyor hem de hayatın her alanında.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra da diyorlar ülkemizde girişimdi yok. Girişimci yok evet über'i akıl etsen de bu ülkede çıkarıp Dünyaya yayamazdın. Rant-talan ekonomisi devletin iliklerine işlemiş vaziyette. Bunun dışında bir şey yaparsan sistem dışısın.. Onun için az biraz parası olan hemen ev alma derdinde çünkü güvenilir bir ülke değil. Kim bilir hangi meslek odaları,mafya bozuntuları lobi yaptı...

  • Istanbula adim atan akrabami belki 40 liralik yer icin 150 lira alan bu taksiciler icin hic uzulmuyorum. Beter olsunlar.
  • Taksiciler de uber yada benzeri sistem kullansin.

    Yasaklama ve ceza ne alaka.
  • Taksiye bindiğim her seferinde şoför ile muhabbet eder sorarım , " taksi senin mi yoksa plaka kiramı diye" en son 16 sene önce kendi plakası ile taksisini işleten taksiye denk geldim.

    Şoförlere kızıyoruz çoğunlukla ama onlarda evlerine ekmek götürme derdinde olan insanlar en nihayetinde ; bu plaka sisteminin değişmesi sil baştan kanunlarla düzenlenmesi lazım , Sanayiye , istihdama , canlı ekonomiye hiç bir katkısı olmayan sermaye sahiplerinin devlete en az vergi ödeyerek ve en zahmetsizce para kazanmasını sağlayan plaka rantı tam bir kepazelik .
    Koca istanbulda 2 tane tüccar bütün plakaları neredeyse işletiyor ; sanatçılardan , gurbetçilerden , kayıt dışı para kazanan karanlık insanların paralarını kayıt altına almak için dümen ve tezgah olduğunu düşünüyorum , sonra bu 2 tüccar plakaları bir aracı gibi zavallı şoförlere kiralıyor , aylık 7bin tl idi en son duyduğum , yine bu tüccar kullanılacak arabayıda senetle üzerine aylık %5-%7 arası faiz ile gariban şoföre satıyor . Adamcağız sigortası yok , aylık arabanın borcu , plaka kirası , arabanın gideri ... derken bir dünya ciro yapmalı ki kendi aylık maaşını çıkarabilsin.

    Babam veya yakınlarım arasında taksi şoförlüğü yapan kimse yok , onların savunucusu da değilim. Ancak benim bu insanlar ile zaman zaman yaptığım sohbetlerden bu sonuca varıyorum . Devlete vergi ödemeden kara paraların aklandığı ve net kazançların bu soförlerin iliklerine kadar sömürülerek para kazanan tüccar ve plaka sahiplerinin hepsinin mal varlıklarının vergi müfettişlerince kayıt altına alınıp beyan edilen gelirlerinin tespit edilmesi gerekmekte.

    Çete gibi hareket ediyorlar ; belediye ise bu pazardaki çarkların bu şekilde hareket etmesinden nedense hiç rahatsız olmuyor .

    Uber gibi bir yapı üzerinden kimin nereden nereye gittiği , kaç para kazandığı ve kazancı nispetinde gelir vergisini sıfır kayıp ile toplayabileceğin bir yapı varken , devletin kolluk kuvetlerinin bir anda takiscilerin ( kazançları ve pazarda dönen paranın - vergi olarak karşılığını alamadığı ) plaka sahiplerinin yanında yer alması ve onların uşağı gibi hareket etmeleri inanılır gibi değil.





  • bir taksizede olarak uber cıktığından beri kullanıyorum.
    kapın acılıyor,nezaket,sekiz kişi binebiliyosun,söför kaprisi yok, kandırılma ihtimalin yok,araba guzel kokuyor,lüks, vs vs vs...
    durum artık taksicilerin tekelinde diil. metro var, metrobus var vs. ustune bide uber var. artık pasta cok bolunuyor. dolayısıylada taksiciler cart curt ediyo
    gecenlerde sabiha gokcende havas otobusune saldırmışlardı bunlar. bi uber soforunude tekme tokat dovmezlerse sasırmam.
    taksicilerin ne yapması gerek...?
    oncelikle rekabete alışıp daha kaliteli hizmet vermeleri gerekiyor. aralarındaki kotuleri temizlemeleri gerekiyor.
    oyle cartla curtla olmaz bu işler.
    iyiki uber var. kullanmaya devam!!!!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • #freedomforuber

  • İstanbul'a ailemle gezmeye gittiğinde Taksim'den taksiye binip, Zeytinburnu'nda otelin ismini söylediğimde bana "e5'den mi, TEM'den mi gidelim" diye sormuştu. Aklınca alternatifli soruyor, birini seçeyim diye. Sahilden iç yoldan git deyince de çok bozulmuştu. Hiç trafik falan yoktu o saatte.

    Uçaktan inip CNR'a gidecek olursun, duraktakilerin sinir edeceğini bilirsin, gelenlerden birine bineyim dersin, bindiğin taksicinin üzerine yürürler.

    Nedense istanbul'lu değilsen, İstanbul'u bileni azdır. Hep seni sınarlar, şanslarını denerler yolu uzatabilmek için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şoförlük meslek olmalı.

    ipsiz, sapsız, bir baltaya sap olamamış adamlar, hiç olmadı şoför olayım diyor.

    sadece taksi için değil. minibüsü, otobüsü hepsi aynı.

    devletin acilen şoförlüğü meslek statüsüne alması lazım. gerçek meslek ama.

    açıcaksın 2 yıllık meslek yüksek okulu. araç kullanmaktan, insan ilişkilerine, motordan yabancı dile kadar 2 sene eğiteceksin. hatta muhasebe dersi bile vereceksin. belki para üstü dönmeyi öğrenirler.

  • taksicilere mizah güncellemesi gelmiş çok komik adamlar valla
  • Taksi ve taksicilerin dezavantajı

    Doğru dürüst Türkçe konuşamamaları ve anlayamamaları,

    Geneli albea,symbol olan göt kadar araçlarda pis,yırtık(%90) şekilde seyahat ettirmeleri,

    Parayı veren biz, yani kaliteli hizmet almak gerekir ama mahçup oluyoruz birde sinirleniyorlar,

    Para üstünde genelde asla 1 2 tl leri geri ödememeleri(%90) isteyince birde sinirlenmeler,

    Emniyet şeritleri kullanma,akıllılık yapıp araç sıkıştırarak trafik atlatma vs gibi girişimleri,

    adama uzunçayırdan bindim adama şenesenevlere gidicez dedim bostancıya yanımda nişanlım var konuşuyoruz bir baktım ümraniye yoluna girmiş nereye gidiyosun dedim şenesenevlere dedi. Şenesenevler bostancıda dedim ümraniyedede var abi dedi. Ulan dedim içimden hayatında kaç tane ümraniye şenesenevler yolcusu aldın,26 yıldır istanbuldayım ümraniyede hiç şenesenevler duymadım. Neyse deyip bostancıya dön dedim parasını eksik verdim bozuldu söylendi. Mahçup olması gerekirken sinirleniyor. Aslında 1.90 lık adamım çivi gibi çakıp taksinin içinde bırakmam lazımdı ama güzelce gitmesini söyleyerek gönderdim. Yani taksiciler evlat olsanız sevilmezsiniz.





  • Avustralya'da cogunluk uber kullaniyor. Taksiden daha ucuz ve kaliteli. Istedigin saatte hemen bulabiliyorsun

  • quote:

    Orijinalden alıntı: silver0021

    Bence kimse taksicilere sayıp sovmesin. Suanda istanbulda bir tek taksi plakasi ruhsatina sahip olabilmek için 600bin lira ödeyen taksicilerin mağduriyetini sikayet etmesi cok normal bir durum. Uber korsan taksi işlerini ben pek tasvip etmiyorum taksiciyle onun kazandığı bir değil. Taksici yillarini veriyor o ruhsatin odemesine 3 kazanip 2sini krediye ödüyor ruhsat sahibi olabilmek için. Bence bizlerinde bu duruma duyarli olmasi lazım.

    Özellikle İstanbul'da taksiye binmek paranla rezil olmak demek. taksi deyince tüylerim diken diken oluyor ama bazan mecbur kalıyorsun. bırak uberi korsan taksilerde bile hizmet on numara. 5 TL'lik yola gideceksin adam kalkıp geliyor alıyor seni ve bırakıyor gideceğin 5 TL'lik yola. ha ben uğraşmıyorum uberle falan ama millet için oldukça cazip bence.




  • Taksiler ve dolmuşlar olmasa ne güzel olurdu

  • Minibüsçüler ve taksiciler, potansiyel katil ve trafik canavarlarıdır, bunların bir an önce kontrol altına alınması lazım ya da bu sistemin değiştirilmesi lazım. Kırmızı ışıkta geçip, yeşil ışıkta en yoğun kavşakların ortasında durup indi bindi yapan şu minibüsçülerin Allah belasını versin. Minibüsleri kaldırsalar onun yerine düzenli bir toplu taşıma sistemine geçilse eminim istanbul trafiğinde %10-20 dahi olsa fark olur. Azımsanacak bir oran değil.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.