Şimdi Ara

Türkiye’de Uber kullanan kişilere 281 TL ceza kesiliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
5.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uber sadece ulkemizde degil tum dunyada sorun yasayan bir olusum,



    fransada iki yoneticisi sanirim tutuklanmisti, hollanda da ofisi polis tarafindan basildi, almanya dan ise cekilmisti dondu mu bilmiyorum,



    Burada asil problem taksicilerin vatandasi cileden cikartmasi, gerci avusturya da olmasi lazim rota yuzunden uber kullanicisiyla tartisan surucu yolcuyu aractan atip ezmisti,



    Her iki tarafin da kendisine ceki duzen vermesi lazim..

  • Uber gibi kac milyar dolarlik sirket yasa disi is yapmaz. Uber surucunun ticari sigortasina kadar yapan bir sirket. Surucu uygulamayi actigi anda surucu ekstra ticari sigortaya bile sahip oluyor. Bundan 1-2 yil oncesine kadar bir cok ulkede hukuksal problemler yasaniyordu, cunku verdikleri hizmete karsilik gelen duzenlemeler yoktu. Su anda durum farkli, eger Turkiye'de faliyettelerse kanunen sartlari sagliyorlardir, gerekli gorusmeler yapilmistir. Ancak muz cumhuriyetinden bir farkimiz olmadigi icin bizimkiler hukuksal olarak gerekli duzenlemeleri yapmadigindan, ya da yetkililer/polisler bu duzenlemeler konusunda bilgi sahibi olmadigindan boyle sonuclar ortaya cikiyordur diye dusunuyorum.
  • Mahkeme yasaldir diyor baglanan araclari saliyor ama bunlar inadina baska sefer yeniden bagliyorlar. Olan sofore oluyor haftalarca arabasiz kaliyor.
  • Zaten taksicilere sorsan hep kendileri haklı.

    Kısa mesafeye mırın kırın eder.

    Yağmurlu günde yolcuya durmaz.

    Bozuk param yok der, para üstünü eksik vermenin türlü yolunu arar.

    Sözde kavşağı kaçırır, neden ordan gitmedin desen söylemedin der yolu uzatır, 20 liralık yere 50 liraya götürür.

    İçindeki yolcu varacağı yere yaklaştıysa ve yol kenarında hele ki elinde valizle bekleyen görürse kaçırmak istemez, yolcuyu indirip onu almaya bakar.

    Gideceğin yeri baştan söylersin götürürüm der, işine gelmediği yerde ben burdan girmem trafik çok diyip indirmek ister. İndirdiği yerde tekrar aynı yere gidecek taksi bulamayan müşteri parasıyla rezil olup yürümek zorunda kalır.

    Hatta bi seferinde verdiğim paranın 2 TL'sini kendi elinden düşürüp benden tekrar istemiştir. Neymiş o para artık yıkamacınınmış. Sığır herif hadi ben düşürsem ve elin ulaşamayacağı yerde olsa belki anlarım, o da belki. Zaten önde oturuyodum, kapıyı da açmştım. Üşenmedim eğildim parayı aldım, üzerine doğru hızlıca fırlatıp kapıyı çarptım daha aynadan öküz gibi bakıyo.

    Eski çalıştığım yerden evli bi bayana, evine yakın sürekli kullandığı durağın taksicisi tarafından taciz girişiminde bulunulduğunu, biber gazı sayesinde kurtulduğunu biliyorum.

    Arada iyileri var tabi. İhtiyaçtan evini geçindirmek için ek iş olarak yapıp müşteriyi yolma peşinde olmayan, önüne gelene kabadayılık taslamayan düzgün namuslu taksiciler de var.

    Trafikte yaptıklarını da yazmaya gerek yok, her gün görünen şeyler.




  • İçindeki cemaatleri susturamaz, topluma para cezası keser! Bak sen şu soygunculara hele!
  • ilk gidiş bedavaydı arkadaşlarla etilerdeki okulumuza gittiğimiz doğrudur hizmet çok güzel ama :)

  • al vergini , denetiminde büyük yükü şirkette ve taksilerede rakip gelir kendilerinie çeki düzen verirler, überle sorun yaşadığında taksiden daha kolay sorun çözülüyor ve karşılık buluyorsun, şirkette sorun aşadıkça sürücü seçerken daha dikkat eder git gide daha sorunsuz olur.

  • Yarım kalan Juventus maçından sonra havaalanına gitmek için 50 TL istedi benle birlikte 3 yolcu daha aldı onlardan da 50 şer lira aldı haksızlık deyince beğenmiyorsan binme diyenler şimdi haksızlık yapılıyor diye ağlamaya başlamış beter olun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canmania -- 22 Aralık 2016; 23:33:20 >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Guzel yorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşverin arkadaşlar kullanan kullanmaya devam etsin ubet bizzat kendi ödüyor 20 tllik biyere gitsenizde firma sizin yolcu olduğunuzu sizden özür dileyip kuponu yükleyerek cezanızıda ödemekte. Varsınlar bana kessinler 20 tllik yere gidince yüzü düşen veya binmeden nereye diye soran tiplerle uğraşmıyorsunuz. Firma gibi firma mı arkasında mı müşterinin bitmiştir olay.
  • Uber daima yanındayız onlar yapmazsa gerekirse biz kapalı sistem taksi uygulaması yaparız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 21 Aralık 2016; 20:51:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ostime gelip korsan nedir görsünler
  • Kurban olayim ozellikle istanbuldaki taksicileri savunmayin, illallahettim artik. Bu kadar mi kotu olur. 3 yil once eptda toplantilari icin istanbul hilton oteline davet edildim. Yabancilar agizlarini istanbuldaki taksi rezilligi ile actilar onlada kapattilar. Boyle bir rezillik olmaz. Savunulacak hicbir taraflari yok bunlarin. Ondan sonra adam olamiyorlar, bu kadar ah alirsan olamazsin tabi, surunur durursun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen aracımı taksi duraginin yakınına çektim. Taksici gelip benim aracima sıfır parketmis. Ne geveledi sinirden tam anlamadim, araci oraya çektim diye telefonunu kendi aptallığı ile düşürmüş kırmış. Bunun suçunu da bana yüklüyor. Hakkımı helal etmiyorum diye bağırıyor. Telefon düşürmesi ile benim aracımın parkı arasında ne alakasi var anlamadim. Ama tek bildiğim bunların çoğu nankör ve psikopat serseri. Bende hakkımı helal etmiyorum. Önüme kırıkları için, yol vermedikleri için. Öküz oldukları için.
  • türkiyedeki her işten pay alan bi mafya var adını hepimiz biliyoruz

  • su taksicileri bitirecek herseye destek veririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 21 Aralık 2016; 20:51:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cloud Nine

    Taksicilere bak hele bak.



    10 liralik yere gidince surat yapan trip atan adamlar haklarini savunuyor bak hele.

    Turisti sogusleyen adamlar hak ariyor bak hele bak.

    İcinde yolcu yokken trafigi felc eden, içinde yolcu varken trafik teroru estiren adamlar hak ariyor bak hele.

    15 temmuz darbesini firsatciliga çeviren adamlar hak ariyor bak hele...

    sadece 15 temmuz mu? ataürk havaalanındaki patlamada millete 200tl'den taşımacılık yapmışlar insafsızlar.

    uber heryerde yasal.türkiye'dede belgeleri var.ama taksiciler sevmiyor çünkü abi orda trafik var 2 misli uzun yoldan götüreyim demiyor.gideceğin yeri vereceğin parayı biliyorsun.söğüşlemece yok.
  • rahmetli babamı diyaliz merkezine götürmek için karda 1 saate yakın taksi aradığımdan beri taksilerin hiç birine üzülmüyorum(arada tabiki iyi taksiciler sonuçta yine bir taksi götürdü.ama kurunun yanında yaş yanar misali)!

  • Atatürk Hava limanından cnr a sırf valiz var diye tutulan taksi 100 dolar alıyor ve denetlenmiyorsa komple kaldırsınlar o bölgelerden. Söğüşlemeye alışmışlar.

  • Imkani olan uber olsun yolcu ceksin,

    Ihtiyaci olan uberi tercih edip isini gorsun,

    Yayin, yayginlastirin.

    Bu ulkede neyin mafyasi yok ki, tabiki istemezler cunku heryere coreklenmisler,

    Taksici mafyasi, minibus mafyasi, hal mafyasi, her yerin her seyin mafyasi var,

    Bakin bir zamanlar netflix hayaldi, degil mi?

    Bugun gercek oldu, neden ? Iste boyle boyle ranta cokmus mafyatik girisimlerin sonu bir bir gelecek ...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.