Şimdi Ara

Türkiye'de sol neden kürt hareketi olarak görülüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de emperyalizmin son 40 yılda uyguladığı ve başarıya ulaştığı sol ile kürt hareketi(!)'ni ve terörizmi özdeşleştirerek solu yok etme operasyonu sonrası, solun kendi kendine bunun farkına varabiliyor olması umut verici.

    40 yıl, dile kolay, sosyalizm ve komünizm pkk ile bir anılır hale geldi ülkede, pek çok insanın soldan ve sosyalizmden umudunu kesme sebebidir bu durum.



  • bakınız 1978 seçimleri öncesi Bülent Ecevit hem solcu hem milliyetçi söylemler yaparak %41 oy almayı başarmıştı. şuanda CHP hem milliyetçi hem solcu söylemde bulunsa oy oranını ciddi şekilde artırabilirdi,ama şuanki CHP yönetimi milliyetçilikle hiç alakası yok, Sezgin Tanrukulu gibi HDP ajanları partiyi ele geçirmiş.
  • ne kadar vatansever solcular varsa gittiler temizlediler teröristleri saldılar
  • Devlet düşmanı diyenler bir zamanlar fetönün peşinden ayrılmıyorlardı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de solun bitirilmesi ve geriye eski sol/şimdiki faşist/Amerikancı PKK'nın bırakılması, istihbarat örgütümüzün/örgütlerinin kararıydı ve başarıyla uygulandı.

    Forumdakilerin ve tabii ki sokaktakilerin %99'unun bilmediği bir detay vardır; Sol örgütler "Yadadışı terör örgütü" olarak tanımlanırken, PKK "Ayrılıkçı terör örgütü" olarak tanımlanır ve bu temelde ele alınırlar. En azından, alınırlardı.

    Son 20 yılda, henüz AKP başa geçmeden hemen önce, Türkiye'de sola çok büyük çaplı operasyonlar yapıldı ve bu süreçte PKK'nın önü bilinçli bir şekilde açık bırakıldı. Sol örgütlerin desteklendiği varoşlar ablukaya alınırken, PKK'yı destekleyen varoşlar genişleme sürecine girdi. Sol örgütler, özellikle fabrikalarda örgütlenmeye çalışırken PKK varoşlarda, yasadışı işlerle uğraşana gruplar arasında ve Kürt kökenli sanatçı/işadamları üzerinde baskı kurarak genişleme yolunu seçti.

    Tüm bunların yanı sıra, Türkiye'nin meşhur milliyetçi partisi MHP'yi en fazla destekleyen ülke konumundaki Almanya, aynı zamanda PKK'yı da maddi ve lojistik kaynakları ile destekledi. Almanya'nın bu desteğine bir örnek, Ludwigshafen'da göze çarpar; 3 katlı bir binanın ikinci katı ülkü ocağı iken, üçüncü katı PKK irtibat bürosudur. (En azından bundan 15 sene önce öyleydi)

    Yani, PKK Türkiye'de bilinçli bir şekilde güçlendirildi ve sol örgütler de bilinçli bir şekilde ortadan kaldırıldı. Bugün ise, birçok sol örgüt PKK'nın taşeronluğu yapmakta, onun giremediği bölgelerde (Doğu Karadeniz gibi) etkinliklerini PKK'ya kiralamaktadırlar.

    Özetle; Türkiye'de sol örgütlerin planlı bir şekilde bitirilmesi ile, PKK'nın Amerika tarafına kayıp, mafyalaşması ve Avrupa uyuşturucu trafiğinde en etkin oyunculardan biri haline gelmesinin aynı tarihlere denk gelmesi tesadüften ibaret değil, planlanmış olaylar silsilesinin sonucudur.




  • ben de solcuyum ama sosyalist solcu değil. milliyetçi solcu.
    burada ki milliyetçilitten kasıt MHP milliyetçiliği değil.
    Atatürk ilkelerindeki milliyetçilik,ulusalcılık.
    kısaca benim düşümcem Uğur Mumcu nun solculuk anlayışıyla aynı.

    Türkiye'de sol neden kürt hareketi olarak görülüyor?
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    milliyetçi ve solcu


    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerkanHur

    milliyetçi ve solcu


    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    ne hııımı. kardeşim bakınız Atatürk ilkelerine
    Halkçılık,Devrimcilik ve Milliyetçilik bunlar ayrılmaz bir bütünün parçası birini alıp ötekini yok sayamazsınız.

    ülkücüler sadece milliyetçiliği alıp devrimciliği öteki ilkeleri yok sayıyor,sosyalist solcular sadece devrimcilik ilkesini alıp ötekilerini yok sayıyor.

    gerçek bir Atatürkçü bu ilkelerin hepsini özümsemek zorunda.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    tm anlıom seni solcu ve milliyetçi ol sen en iyisi xdd
  • Selocan serkan güldürdün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 21 Eylül 2017; 11:0:8 >
  • PKK, net olarak sosyalist bir örgütlenmedir, Dünya'daki diğer sosyalistler örgütlenmeler ve partiler destek veriyor kendilerine.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerkanHur

    milliyetçi ve solcu


    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    Sen gay ve kadın düşmanı olurken sorun yok ama değil mi ?





    Türkiye'de sol neden kürt hareketi olarak görülüyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerkanHur

    tm anlıom seni solcu ve milliyetçi ol sen en iyisi xdd

    bakınız 1978 seçimleri öncesi Bülent Ecevit hem solcu hem milliyetçi söylemler yaparak %41 oy almayı başarmıştı. şuanda CHP hem milliyetçi hem solcu söylemde bulunsa oy oranını ciddi şekilde artırabilirdi,ama şuanki CHP yönetimi milliyetçilikle hiç alakası yok, Sezgin Tanrukulu gibi HDP ajanları partiyi ele geçirmiş.




  • Kendine solcu diyenler genelde ortadoğu kültürünün farklı versiyonun yaşadığından kendi istediğini dikte etmek isteyen hypocratic tipler olduğundan olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08


    quote:

    Orijinalden alıntı: SerkanHur

    milliyetçi ve solcu


    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    ne hııımı. kardeşim bakınız Atatürk ilkelerine
    Halkçılık,Devrimcilik ve Milliyetçilik bunlar ayrılmaz bir bütünün parçası birini alıp ötekini yok sayamazsınız.

    ülkücüler sadece milliyetçiliği alıp devrimciliği öteki ilkeleri yok sayıyor,sosyalist solcular sadece devrimcilik ilkesini alıp ötekilerini yok sayıyor.

    gerçek bir Atatürkçü bu ilkelerin hepsini özümsemek zorunda.



    Hocam, Ziya Gökalp hakkında ne düşünüyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sol sendikalara bak nedenini görürsün.

    heleki disk kesk
  • SerkanHur kullanıcısına yanıt
    Atatürk bir devrimcidir. Sizin bugün solculuğa itelediğiniz, kaka diye gösterdiğiniz bir terim devrimcilik.

    Tabii bazı kitlelerin solculuktan anladığı tek şey, Komünizm, SSCB, Stalin, Lenin olunca bunun olması normal. Halbuki bugün Avrupa ülkelerinin bir çoğu, sol hükümetlerle bugün bu konumda. Günümüzde sol denilen şey sosyal devlettir. Şu an Türkiye, sosyal bir devlet konumundan oldukça uzak bir devlet.

    PKK'yı Amerika'nın beslemesinden de anlayabilirsin sol mu yoksa Amerikan uşağı bir terör örgütü mü olduğunu.

    Ben solcu sağcı gibi terimlere kendimi sıkıştırmıyorum. Bugün HEPAR sola yakın milliyetçi bir partidir. Aynı zamanda desteklediğim bir partidir. Tek eksik yanı, Osman Pamukoğlu'nun hitap sanatının düşük olması.
  • Çünkü bizim sol, gerçekte halkçı değildir. Üst tabakadır ve konforuna düşkündür.
    KArnı tok, sırtı pek olunca saçma sapan devrim hayalleriyle yaşar. Hayalini kurduğu "devrim"i yapacak kadar konforundan taviz de veremez. Bunu garibanın çocuklarını öldürterek yapmaya çalışıyorlar.
  • Marjinaller Solcuların arkasına sığınıyor
    Olan solculara oluyor
    Solcu ayağına yatanlarda az değil..
    %50 sağ %50 sol
    Kuş gibi iki kanatlı OLUR
    Bizdeki Kivi
    UÇMUYOR DEMOKRASİ
  • Dünyada ki siyaseti ve savaşları bilmek için siyasi, kültürel ve ekonomik alanda en popüler olan ideolojileri bilmek gerekiyor. Bunlar: Komünizm, Sosyalizm, Liberalizm, Kapitalizm. Komünizm ve Sosyalizm ideolojileri Rusya ve Çin gibi ülkelerin savunduğu ideolojilerdir. Kapitalizm ve Liberalizm ise ABD ve Avrupa Birliğinde ki ülkelerin savunduğu ideolojilerdir. Bu ideolojilerin Türk kültürü, yaşamı ve özü ile hiç bir alası yoktur. Türkler binlerce yıldır savaşmaktan, kendi ideolojilerini üretememişlerdir. Türk kültürüne, özüne ve yaşam biçimine göre bir ideoloji yaratan kişi ise Atatürk'dür. Kemalizm ideolojisinin amacı yurt sevgisi ve millet sevgisi üzerine inşa edilmiştir. Kemalizmin özü "Tam Bağımsızlık" ilkesidir. Atatürk "Tam bağımsızlık benim karakterimdir!" diyerek dünya üzerinde ki ideolojileri elinin tersiyle iterek, Türkler için yep yeni bir ideoloji yaratmıştır. Bu ideolojiyi sadece Anadolu Türkleri için değil, tüm dünya Türkleri için üretmiştir. Kemalizm ideolojisini Atatürk'ün 6 ilkesini ve Karma Ekonomik Kemalist Sistemi öğrenerek çözebilirsiniz. Bunun yanında Atatürk'ün Türk tarihi ve Türk diline bu kadar önem arz etmesinin sebebi, bu ideolojiyi Türklüğün unutulmuş büyük medeni vasıfları üzerine inşa ederek, milletimizin Türklük şuuruna tekrar erişmesini istemesidir. Bu ideolojiyi kısaca özetleyecek olursak, buram buram Türkçülüktür Kemalizm. Ayrıca Kemalizm ideolojisine saldıran birisi ya Türk düşmanıdır ya da Türklüğünü kaybetmiş bir etnik döküntüdür. Kısacası Kemalizm ideolojisi Türklerin dünya üzerindeki ideolojisidir. Bunun sağcılık ve solculuk ile alakası yoktur. Kemalizmi sağ veya sol gibi kavramlara çekmeye çalışanlar ya cahildir ya da bunu kasıtlı olarak yapıyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ser Jorah Mormont -- 22 Eylül 2017; 13:37:13 >




  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    SerkanHur kullanıcısına yanıt
    2 nizinde hatalı olduğu nokta şu

    Serkanhur: Milliyetçi solcu kavramı vardır, sadece ismi bizim dilimizde çevrilince kavramlar mana olarak birbirine zıt olduğu için biz iç güdüsel olarak komik buluyoruz, yoksa kapı gibi nasyonel-sosyalizm kavramı var dünyada ve gerçekten hem solcu hem de milliyetçi olabiliyorsun. Burada önemli olan kime sosyalist yüzünü gösterip, kime nasyonalizmin sert tokadını vuracağını belirtmek.

    ozbey08: bir Kemalist için tamamen ütopik bir kavramdır. milliyetçi solculuk. Zira kavramlar arasında kaybolmuştur. Solculuk ilkesi ile toplumun her kesimine özgürlük eşitlik kardeşlik kavramları ile yaklaşırken, aynı toplumda bölücü unsurlara sahip olan azınlıklara ne yapacağını bilememektir.

    gerçek bir Atatürkçü şunu özümsese yeter,

    Atatürk'ten miras aldığı, muasır medeniyetlere erişme ödevini gerçekleştirmek adına, ülke bütünlüğünü, bağımsızlığını, bekasını, tek dil tek bayrak tek vatan olgusuna muhalefet eden her kim var ise, otoritenin genelleme yapma hakkına dayanarak, hiç bir ayıklamaya girmeden bütün bireyleri toplum üzerinde asimilasyona uğratmak.

    Çağdaş ve modern yaşam standartlarına, din, inanç ibadet gibi kişiye has kavramları tüm topluma empoze etmek adına modern ve çağdaş yaşam formundan çıkıp, toplumu inanç kuralları çerçevesinde yaşatmaya çalışan kesimi toplum üzerindeki etkinliğini ortadan kaldırmak.

    Ülkede demokrasi ve cumhuriyet kavramlarını yaşatmak adına yukarıda belirtilen unsurlarla yapılan mücadelede insan hakları, temel hak ve özgürlükler, demokrasi gibi kavramların arkasına sığınarak bu mücadeleye muhalefet olmaya çalışan sözde demokrasi bekçilerini toplumdan soyutlamak (İşte Atatürkçülerin neden milliyetçi olamayacağının sebebi de bu. Sen bir şey yapıyorsun o gidip demokrasi, solculuk, hümanizm, insan hakları adına suçluyu savunuyor. Mesela SİHALARA karşı çıkması gibi)

    İşte ondan sonra ülke nüfusunu kendine yetebilen bir sayıya, siyasi ve ideolojik olarak ta demokrasi, cumhuriyet, insan hakları, toplum refahı, insanların toplum bilinci ile birbirine saygısı, bağımsız, bir ülke olursun.

    Bu ülke kurulduğunda bunu yapmadığı için bu gün zaten biz bu 2 lemi yaşıyoruz.

    Mesela solcular sadece devrimcilik ilkesini almış diyorsun ya; Türkiye'deki solcular onu bile alamamış. Herkes Rus devrimini kendine örnek alıyor da hiç kimse o devrimin nasıl gerçekleştiğini konuşmuyor.

    1917 Rusya'sında iktidarda olan Çarlık ile, toplumun diğer kesiminde filizlenen kominizim ülkede büyük bir kutuplaşma yaratmıştı (tıpkı bugün bizim ülkemizde olduğu gibi)

    Komünistler Çar yanlılıları ile apansız bir mücadeleye girdi, ve sonunda bu kutuplaşma sonucu ülke eksenini bulduğunda artık herkes biliyor duki Rusya'da bir daha Çarlık hortlamaz.

    Bizde 29 Ekim 1923'te cumhuriyet kurulduğunda, bu düzen 100. yılını görmeden eski düzeni geri getiririz diyen kesim özellikle son 15 senedir demokratik platformda büyük bir atakla söylediklerini yerine getiriyorlar.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.