Şimdi Ara

Türkiye de Plastik Sektöründe hammadde kalmadı! (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
10.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Musty86 M kullanıcısına yanıt

    o iş düşündüğün gibi değil kardeşim müşteriden boşu alıyoruz öyle müşteriler varki çocuğu delenmi dersin içinde rakı yapanmı dersin içine temizlik maddesi koyanmı dersin haliyle biz bunu anlamıyoruz taki fabrikaya gönderip dolum esnasında makinada anlaşılıyor tabiki bu damacana bayinin başına kalıyor bayide yenisini ücreti mukabilinde fabrikadan tekrar almak zorunda birde bunların yanında fabrikadan bayiye nakliye ücreti malum akaryakıtlar belli suyun maliyeti,depolama,eleman,vergi,stopaj,kira,dağıtım bedeli mevcut şuan suyun satış fiyatı izmir için konuşursak 9 lira civarında bu gider kalemleri varken daha araçların bakım arıza giderlerini katmadım emin ol bu hammedde olayı en çok bizim canımızı yaktı çünkü fabrika sahiplerinin bayi sahibine söylemesi kolay bayi mecbur almak zorunda ama bayinin yüzlerce müşterisine dert anlatması kolay değil malesef.

  • paker kullanıcısına yanıt

    Hocam bende esnafım ama konumuz plastik hammadesine zam. Bunu stopajla, kirayla, faturayla, damga vergisiyle alakası yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musty86 M kullanıcısına yanıt

    Çok alakası var hocam sizin sektörü nekadar etkiledi bilmem ama bizim sektörümüzü çok etkiliyor heleki pandemi döneminde çok daha fazla etkiliyor sizin tuzunuzun kuru olduğunu varsayıyorum bazı şeyleri dile getirmemiz pek hoşunuza gitmedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paker kullanıcısına yanıt
    damacana fiyatları şuan 20 22 25 tl, birde yarın mahalledeki sucuları dolasayim unutmazsam

    35 tl damacana diyorsunuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • paker kullanıcısına yanıt

    Kardeşim konu plastik hammadesine yapılan zam ve bunun sizin sektörle alakası için yazdım ama sen stopaj, kira falan demeye başladın. Bunlarla alakası yok konumuzun. Vergilerden dert yanıyorsan yeni konu açabilirsin. Damga vergisinin 58 liradan 76 liraya çıkmasını konuşuruz. Ama şu an konu farklı. Kimsenin tuzu kuru değil artık hele ki küçük esnafın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluefour B kullanıcısına yanıt

    Aynı kaynaktan dolum yapan firmaların bile biri10liraya satarken diğeri 20liraya satıyor. Bu nasıl iş gelsin biri açıklasın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musty86 M kullanıcısına yanıt

    bu işin içinde olan birisi olarak yanıtlayım size burada asıl pastayı büyük markalar yiyiyor örneğin hayat su herkes tek bir yerden dolum yapıldığını sanır ama hayat su satış yaptığı bölgedeki bölgesel bir markaya fason dolum yaptırır ama üzerine hayat markasını vurunca 3 liraya yaptırdığı dolumu 13 liraya satar burada yapılan marka satmaktır içlerinde herzaman en iyi sular bölgesel satış yapan markalardır talep sadece o bölgedeki kadar olunca rahat su çıkartıp dağıtım sağlarlar hem fiyat uygun olur hem gerçek doğal kaynak suyu olur hemen hemen 5 yıldır bu sektördeyim öyle büyük markaların öyle dandik firmalara fason dolum yaptırdığını gördümki evinize alıp su diye koymazsınız.

  • Sonuç olarak Sasa mı alalım ışık plastik mi alalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • playstation candır valla oynamak ciddi anlamda stres attıran terapi gibi bişey olmazsa olmaz..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam elimizde 40 ton kadar co pp mevcut. Ne kadar eder acaba?

  • geri dönüşüme önem vermiyoruz ki, yeterli bütçem olsa ikinci sektör olarak geri dönüşüm işine girerdim. Neyse belki bir gün olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.