Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) on X https://x.com/bosunatiklama/status/1922553080689676599 |
Türkiye'de ortalama kira bedeli 10 bin TL'nin altında olan şehir kalmadı.

-
-
ne 10 bini en düşük 25 den başlıyo yaşadığım yerde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Başta sığınacak kimsesi olmayan emekliler, dullar olmak üzere ülkedeki insanlarının önemli bir bölümünün en ciddi sorunu barınma ve beslenme. Siyasi gündemlerden dolayı pek konuşulmuyor, muhtemelen konuşulması istenmediği için her gün yeni bir siyasi gündem yaratılıyor ama konuşmasak sanki bu sorunlar ortadan mı kalkıyor.
4-5 sene öncesine kadar en düşük emekli maaşı kira ve faturaları bir şekilde karşılıyor üzerine mutfak için biraz para kalıyordu ama şimdi çoğu bölgede bu maaşlar kirayı bile karşılamıyor.
Özellikle İstanbul'da kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan binalar sonrası kiralık daire ihtiyacının artması da fiyatları arttıran önemli bir faktör. Halbuki devlet bazı noktalarda geçici konutlar yapsa evi dönüşenler işlem biter kadar buralara taşınsa o bile kira rakamları üzerinde olumlu etki yaratır.
-
Hangi sehirdeki emekliler olduğu da onemli tabii ki.
Mesela adapazarinda bag bahce yada tarla statusundeki her yer mustakil evler villalar dikildi.Sahibinden bir ilana bakip tapu siteden kontrol et dersinki bu adamlar nasil yapmis?
Adamini bulmuslar bu düzenide ölümüne savunur oradaki emekli,havadan ev sahibi olmuşlar.
istanbul da sultanbeyli sancaktepe smandira gibi yerlere bakin kacak kat devlet arazisine çöken emekli haci amcalar cok memnundur mesela.
Zaten gercek emekli kimsenin hakkina girmemis insanlar o maaslarla ancak apartman aidati oderler malesef ki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen öyle. Bunlara göre emekli çöpden artık topluyor. Nasıl oluyorsa tüm ev sahiplerim emekliydi hepsi benden sonra diğer kiralarını toplamaya gidiyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Emekliyi çok düşünmeyin onlar hallerinden memnun. Bu adamlar emekliden hâlâ süpürme oy alıyorsa gelip geçinemiyoruz diye ağlamaya hakları yok. Ben asgari ücretliye, yetimlere falan acıyorum yoksa emekli daha beterlerini hak ediyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Büyükşehirler öyle ama ilçe ve kasabalarda 3000-7000 tl arası.
-
"Emekli maaşı alan herkes" demedim o yüzden. Düşük kademedeki emekli veya dul maaşından başka geliri olmayanları kast ettim, hangi şehirde olursa olsunlar işleri kolay değil, büyük şehirlerde daha da zor. Tabi kira bedellerinin yüksek oluşu sadece emekliler için değil ay sonunu zor getiren herkes için sıkıntı.
Verdiğiniz örnekler de gibi haksız şekilde malk mülk sahibi olanlar zaten memnunlar gidişattan.
-
bu gidişle türkiyede de evsiz sınıfı oluşacak.
-
Aile evinde kira ödemeyen arkadaşlar gelmiş burada emeklinin hali yerinde yazıyor. Şaka gibi
Her yaşlı emekli değildir haberiniz olsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X