Şimdi Ara

TÜRKİYE'DE İLK DALGA ENERJİ ŞİRKETİNİ KURMAK İSTİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,


    Ben Yasin BİLGİ, yenilenebilir enerji kaynaklarından dalga enerjisini kullanarak elektrik üreten ve yeni buluş olan bir makine icat ettim.Patentini almış olduğum bu makine 13.08.2020 tarihinden itibaren İstanbul Beylerbeyi sahilinde sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.Dünya da en iyisi olduğunu savunduğum bu makinenin çalışma alanı çok daha geniş bir yelpazeye sahiptir.Rüzgar kuvvetinden elektrik üretimi,deprem ölçümü,spor aletlerinden elektrik üretimi ve savunma sanayi alanında da kullanılabilirliği mümkündür. Amaçlarımın en temeli ; ülkemizde mevcut olan bu enerji kaynaklarının maksimum düzeyde verimli kullanılması,küresel ekonomide de A kalite kaynak olabilmesi-rol oynayabilmesi ve bu aksiyonun sürekliliğini devam ettirmektir.Bu süreçlerin oluşumu için sizlerden desteğinizi ve ilginizi rica ederim.İlgilenen kişilere proje FİZİBİLİTESİNİ gönderebilirim.


    ARKADAŞLAR SESİMİZİN DUYURULMASI İÇİN LÜTFEN sosyal medya hesaplarından profilimde sabit olan bu konuyu

    PAYLAŞIN ve RETWEET yapın


    twitter : https://twitter.com/yasinbilgi_?s=20

    instagram : bilgiyasinokta


    Makine Tanıtım Videosu - https://www.youtube.com/watch?v=ShXozvfe2jk 



    Saygılarımla

    Elk. Elk. Mühendisi

    Yasin BİLGİ








  • Dünyada en iyi elektrik üretim yöntemi 100lerce yıldır biliniyor: Atmosferik elektrik çekmek.

    Yüksek pilonlara asılı çıplak kablolar ile sağlanıyor.

    Atmosferde trilyonlarca GWh elektrik enerjisi yüklü ve bunu direkt çekmek en verimli elektrik üretme yöntemi. Tüm ülkeler bu yöntemle şehirlere elektrik veriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konulardan daha iyi anlarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Açıkçası deniz dalgasından elektrik üretme konusunda pek bilgim yok. Temel prensibi biliyorum ama kinematiğine ilişkin detaylı bilgim yok.


    Öte yandan işin teknik boyutu bir yana, yasal boyutunun daha sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. En azından Türkiye'de...


    Okyanus dalgalarından ticari olarak enerji elde etme işi sanırım ilk İskoçya'da denenmişti. Zamanında TUBİTAK Bilim-Teknik dergisinde okumuştum ama o zamandan bu yana ticari bir yaygınlık göremiyoruz. Güneş panelleri ve rüzgar türbinleri aldı başını gitti ama deniz dalgalarından elektrik işi nedense tavsamış görünüyor.


    Mutlaka teknik sebepleri vardır. Sanırım tam olarak aşılamayan teknik bir darboğaz var ya da ürettiği elektirğin maliyeti bir nedenle çok yüksek.


    Arkadaşın girişimini destekliyorum ve başarılı olmasını diliyorum. Yenilenebilir enerjiye yapılan her kuruş yatırım altın değerinde çünkü...





  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    deniz dalgasından enerji üretmek zor . enerji dönüşüm verimliliği ben diyeyim %1 siz diyin %5.

    zaten gerek yok. elektrik atmosferden her gün milyonlarca GWh cekiliyor. yüksek pilonlara asılı ve pilondan izole edilmiş km'lerce uzunlukta coklu çıplak aluminyum nikel kablolar , atmosferdeki elektrigi büyük (%100 e yakın) verimlilik oranıyla her gün her saniye sorunsuz cekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Projesine guvenen maddi manevi kaynagin yarisini disariya saklasin.
    Hayal kirikligi belirli duzeyde kalir.
    Devletin basindakiler halktan fazla milliyetci degiller..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 11 Aralık 2020; 17:52:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Öncelikle ilginiz için hepinize teşekkür ediyorum . Deniz dalgalarinin kuvveti rüzgar ve güneşin sağladığı kuvvetten hayli fazla . Dalga enerjisinin dünyada yayginlasmamasinin genel olarak 3 nedeni var .

    1- Dalgaların kıyıya belirli periyotlarla vurması . Örneğin; periyodu 6 sn dalgalara sahip bir sahilde dalgalar 6 saniye de bir vurur ve bu da enerji üretiminde elektriksel dalgalanmalara sebebiyet verir ve verimin düşük olmasına sebep olur . Daha da anlaşılır şekilde ; cihaz 1 saniye çalışırken 5 saniye boşta durur .

    2- dalga enerji sistemlerinin şuana kadar kabul görmüş olan ve bilinenlerin hepsi sadece doğrusal kuvvetlerden yararlanır . Yani dalganin yukarı kaldırma ya da yatay ittirme kuvveti gibi.

    3- dalga enerji üretim sistemlerinin deniz suyu ile teması oldukça fazla olduğu için ömürleri genel olarak kısa ve mâliyetleri fazladır. Y

    Ürünüm tam olarak bu 3 soruna çözüm buluyor. Yaptığımız cihaz 3 boyutlu olarak çalışıyor , şu üzerindeki tüm esnek hareketleri tam manada kavrıyor ve sürekli elektrik üretiyor . Su ile temasi yüzde 5 civarında olduğu için ömrü daha fazla diyebiliriz.

    Şuan yabancı bir sirketle görüşme yapmak üzereyim . 3 yıl devlet kademelerine ulaşmaya çalıştım. Üzgünüm sanırım yurtdışına çıkanlar da bu sebepten çıkıyormuş .

    Bu arada güzel dilekleriniz için teşekkürler .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Bu söylediğinizi biraz daha açar mısınız ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir belgeselde izlemiştim yer amerika onlarda suyun altında oluşan akıntılarla enerji üretiyorlardı.

    Belgeselin ismi gezegen mühendisleri olması lazım.

    Benim vasfım yok ben de e-dönüşüm ile ilgili hayallerim var her türlü atık elektrik-elektronik ürünü dönüştürmek isterdim.

    Başka bir belgesel de tüplü televizyonların veya monitörlerin 1000 tanesinden 1 tanesine dönüştürülüyor diye bölüm vardı.

    40 yaşındayım tavsiyem sonunuz Hasan Kum’un gibi bir şey olacaksa bu ülkeye yatırım yapmayın.

    Patent iyidir fakat yabancı yatırımcı gelmeyen bir ülkede böyle bir projenin patentli olması da önemli değil.

    Zira Hacettepe Üniversitesinde yapılan EVT S1 in destek görmemesi gibi.

    Eninde sonunda böyle bir proje de yurtdışına çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enerjiokta E kullanıcısına yanıt
    Yeterince açık değil mi?

    Atmosferde her zaman bulunan katrilyonlarca GWh elektrik var ve pilon denilen yüksek direklere porselen insülatörler ile asılı kilometrelerce uzunlukta çıplak aluminyum-nikel kabloların oluşturduğu elektrik alanı üzerinden bu elektrik çekiliyor. 100.000 Volta kadar çıkan bu elektrik trafo ile 380V 220V 110V AC ye düşürülüp sehirlerde dağıtılıyor.

    Elektrik üretiyor dediğimiz termik, hidrolik (baraj), HES, nükleer, güneş, rüzgar santrallerin henüz olmadığı 1870 li yıllarda Amerika da binalar ampul ile aydınlatılıyor ve binaların içinde fountain denilen su pınarları çalışıyordu. ampul ve pınarı çalıştıran motorun elektriği nereden sağlanıyordu. o binaların dışında insulator üzerinde gökyüzüne dikine bakacak sekilde ve elektrik alanı güçlendirmek üzere eğimli takılmış çelik borular vardı onlar atmosferdeki elektriği çekiyordu bunların resimleri var

    TÜRKİYE'DE İLK DALGA ENERJİ ŞİRKETİNİ KURMAK İSTİYORUM


    Pilonlar elektriği iletiyor deniliyor. Yanlış. Elektriği atmosferden çekiyor. Açık arazide elektrik ileten pilon, görüldüğü gibi kablolar yana doğru yayılmış bunun sebebi atmosferle etkileşim alanını maksimize etmek. Şu resim, iletim hattından cok çamaşır kurutma iplerine benziyor. Çamaşır kuruturken ipler en havadar olacak şekilde düzenlenirse burada da hava ile en cok temas olacak şekilde kablolar düzenlenmiş.

    TÜRKİYE'DE İLK DALGA ENERJİ ŞİRKETİNİ KURMAK İSTİYORUM

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • MrDj kullanıcısına yanıt

    Hasan Kum cok zeki bir adam ama ne iş olsa yaparımci . Küresel Dünya'da tek bir konuda uzmanlaşmak lazım diye düşünüyorum. Ben 4 yildir Denizlere aşık oldum .

    Ama bu projemin yurtdisina çıkmasında ve Hasan Kum'un toplum yararina değerlendirilememesinin temelinde toplumun bilinçsizligi yatıyor .

    Az bilenin dünyadan haberi yok sadece siyasetle ve hangi siyasetçi ile yürüdüğünü baktığı , orta seviye bilgisi olanın makamından ego yaptığı bir ülke .

    En kötüsü de herkes tarafından yurtdışına çıkmak normallestirilmis durumda.

    Medyanın bizim gibi girişimcileri örneğin '' Ardahanli Mucit '' diye alay eder gibi lanse etmesi vs.

    Ama bu medya benim projemi görmez , göremez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Atmosferdeki tüm ama tüm enerji güneş kaynaklıdır . Petrolü güneş oluşturur , rüzgar gunes ısısındaki değişimlerden olur , güneşi oluşturan ruzgar dalgaları oluşturur , bizim yedigimiz bitkisel gıdalar güneş enerjisinden olur , hayvanların yediği bitkisel gıdalar ve dolasiyla hayvansal gıdalar günes enerjisi sayesindedir .

    Sizin bahsettiğiniz durumda önceleri petrol vs . Yer altı kaynakları kullanılıyordu ve sonradan yenilenebilir enerji kaynaklarına yonenildi diye biliyorum .

    Yine sizin bahsettiğiniz çıplak kablolarla enerji üretimi için kimyasal bir tepkime gerekiyor . Açıkçası her fikre açık olmaya çalışırım ama ,biraz ütopik geldi . Şehir efsanesi gibi .

    Ancak , hangi elementlerin tepkimeye girip nasıl bir enerji oluşturup bunu elektrik enerjisine çevirdiğini söylerseniz bu konu üzerinde araştırma yapabilirim .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enerjiokta E kullanıcısına yanıt
    çıplak kablolarla enerji üretimi için kimyasal bir tepkimeye gerek yok. bu kapsamda "enerji üretme" deyimi yanıltıcı cunku kabloda enerji üretilmiyor, kablo sadece atmosferde yüklü katrilyonlarca (sınırsız anlamında) GWh elektrik yükünü iletken bir ortama taşıma işini yapıyor. Kablo, yerden yüksekliğe bağlı olarak 1000 Volt 10k Volt, elektrik potansiyeline sahip oluyor. Bu potansiyel, trafo ile 220V AC ye dönüştürülerek sehirde kullanılabilir yapılıyor. Tüm bunlar utilization adımları, production / üretim değil.

    Üretim ise dediğiniz giib güneş ile ilintili. Güneşin yaydığı enerji ısı, ışık gibi atmosferi elektrikle yükleme gibi etkisi de olmalı. Kısa açıklaması bu şekilde. Sonuçta atmosferde katrilyonlarca GWh elektrik yüklü. Yağmur bulutları bu elektriği kendine çektiği için şimşek ve yere cok yakın olduğundan yere çektiği için yıldırım oluyor. Bir şimşek ile 1000'lerce km2 lik alan hafif deprem gibi sallanabiliyor, bu da atmosferik elektriğin kapasitesini gösteriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Proje yurtdışına çıkmalı.

    Hasan Kum yurtdışından geldi de ne oldu.

    O kadar para harcadı karşılık 0.

    Derindere motorlu araçlar ceosu olması lazım , birilerinden bir şey beklemeyin demişti .

    ((((((Köy enstitüleri tekrar açılmadığı sürece bu ülkeye çivi çakılmaz.))))))

    Gönül isterdi ki burası gelişmiş bir ülke olsun fakat olmayacak,sonsuza kadar orta doğu çöplüğü olacak bir yerde beklentiler yüksek tutulmaz.

    Fırsatı olan gitsin hayatın geri kalanında huzurlu olsun , orta doğu atıklarının zevk i sefa sürdüğü bir ülkeden hiçbir cacık olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heh tamam şimdi bu arkadaşı ne zaman yurtdışındaki herhangi bir avrupa ülkesine kaptırıyoruz? Tam tarih belli mi?

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Şu anda en verimli elektrik üreten nükleer santraller diye biliyorum o yüzden kapatmak istiyorlar power-grab planında elektrik çok önemli.

    Bir ülkenin elektrik altyapısını zayıflatmak yok etmek ülkeyi ele geçirmekle eş değer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 15 Eylül 2021; 22:33:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu an projede hangi seviyedesiniz? Yeterli ilgiyi yurt dışında görebildiniz mi?

  • sonuç ne oldu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • " İcat çıkarma "

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.