Şimdi Ara

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
901
Cevap
9
Favori
52.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Digital Trendle görüştüm seri üretim bir ürün ve içerisindeki sıvının bazılarında az olmasından kaynaklanan bir sorun dedi. Gönderin direk değiştiriz dedi eksendede bir tane kalmış ayırttırdım bende gönderiyorum geri.
  • Yeni gelendede ses var ya orda sadece pompaya güç verip denedim ses yoktu şimdi adama söylesem burda denedikte der ya. Bu seferki daha az ama var yine vidalarıda fazla sıkmadım of ya soğudum bu işten.
  • olsun sonuçta para verdiniz gelsin baksın kendisi
  • Ya başka bişey falanmı vardır diycem ama ne olablirki anlamadım gitti. Ordayken sorun yoktu monte edince sorun cıkıyor nasıl iş bu anlamadım.
  • monte ettiğiniz yerden çıkartıp elinizde bir çalıştırın bakalım fanları sökün de sonra tekrar takın bi bakın
  • Yabancı forumlarda bakınırken denk geldim ve kasayı yan çevirince ses duyulmıycak kadar azalıyor ama dik çevirince tekrar başlıyor nasıl bir saçmalık bu ya
  • Önemli olan hiçbiryerde ses gelmemesi içindeki sıvıdan kaynaklanıyordur yine belki yatırınca eşit miktarda dağıldığı içindir.
  • dijital Trendle görüştüm bi gönderin bakalım diyolar 1 hafta sürer geri gelmesi hevesim kursağımda kaldı. Birkaç gün kalsında öyle göndercem artık.
  • Dün h100 kurulumunu yaptım. HAF v 942 kasa kullanıyorum.
    4 fanlı kurulum yaptım. 2 tanesi kendi fanları 2 tane de tt fan kullandım. Hava içeri şekilde yani kasanın içine doğru üflüyor.
    Yabancı forumlardan da çok araştırdım fanların yönünü ve buna karar verdim.
    i5 2500k işlemci ve asus maximus iv gene-z kullanıyorum.
    İşlemci boşta iken 21-22 derece anakart sıcaklığı 26 derece.
    Ortam sıcaklığı ile direk ilişkili. Birara oda havalansın diye balkon kapısını açmıştım ve dışarısı çok soğuktu.
    Bios ekranına bir baktım işlemci sıcaklığı 11 derece olmuş
    Bence hava soğutmadan çok daha iyi.
    En azından anakart üzerine 1.5 kg. lık bir kütleyi takmıyorum artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sir_recep

    dijital Trendle görüştüm bi gönderin bakalım diyolar 1 hafta sürer geri gelmesi hevesim kursağımda kaldı. Birkaç gün kalsında öyle göndercem artık.

    daha fazla sorun çıkmadan yollayın bence tadına gelince tam varın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocker

    Bir de 2 adet 120mm sessiz led fan almak istiyorum, tavsiye edebileceğiniz ürün var mı ?


    Şu fanın değerleri yazıldığı gibiyse çok iyi. ALıp denemek lazım.

    http://www.hepsiburada.com/Liste/khan-gaming-bearpaw-kg120pwm-ultra-sessiz-120mm-fan/productDetails.aspx?productId=bd761026&categoryId=1125




  • Bu Cougarlar Türkiye'de neden satılmıyor arkadaş ya kargo parası 32 euro olmuş o yurtddışıyle ilgili verdiğiniz sitede acaba amazondan felan alamazmıyız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemen54

    Bu Cougarlar Türkiye'de neden satılmıyor arkadaş ya kargo parası 32 euro olmuş o yurtddışıyle ilgili verdiğiniz sitede acaba amazondan felan alamazmıyız

    silverstone lar daha iyş bence.
  • Hangileri?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykutx

    quote:

    Orijinalden alıntı: egemen54

    Bu Cougarlar Türkiye'de neden satılmıyor arkadaş ya kargo parası 32 euro olmuş o yurtddışıyle ilgili verdiğiniz sitede acaba amazondan felan alamazmıyız

    silverstone lar daha iyş bence.

    Silverstone'ların üflemesi güzel olsa da, yüksek devirlerde çıkarttığı ses rahatsız edici. Cougar fanlar'ın en büyük avantajı yüksek hava akımını düşük gürültü seviyesi ile dengelemesi.
  • Bir yere kadar ses tamam bende kabul ediyorum ama yani aşırı bir ses mi çıkıyor ? Birde şöyle bir şey var mesela aynı fan yan tarafa taktığımda son devirde mükemmel ses çıkıyor ama fanı kasa içinde bir yere mesela eskiden pasif soğutucu kullanırken onun üstüne taktığımda ses yapmıyordu son devirde biraz burada yankı da söz konusu işte mesela egzoz fanı dışarı üflediği için kaç devir olursa olsun yankı yapmadığı için ses çıkartmıyor bende zaten H100'ün üstündeki ve egzoz fanını değiştirmeyi planlıyorum işte burda hava akımı mı önemli kaç CFM olduğu yani?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TorwaK

    quote:

    Orijinalden alıntı: menem
    hocam kullandiginiz fanlari nasil aldiniz ne kadara mal oldu


    quote:

    Orijinalden alıntı: egemen54
    Türkiye'de ben bulamadım nerden aldınız o fanları yardımcı olurmusunuz? Ayrıca 5ghz'de yükte nasıl 65 derece olabiliyor ki ? İşlemciniz nedir?
    Arkadaşlar fanlarıwww.aquatuning.de sitesinden satın aldım. Tek fanın bana maliyeti 15,4Euro oldu. Sitede normalde 17,99Euro olarak görünüyor fakat ödeme sayfasında teslim adresini Türkiye seçince vergi düşülerek hesaplanıyor. Toplamda 4 adet fana 61,6Euro + UPS ile kargoya 18Euro ödedim. Bu noktada size tavsiyem kargo hariç siparişlerinizde kesinlikle 75Euro sınırını geçmeyin. Aksi taktirde kargoyu UPS 'den alabilmek için 150-200TL ardiye + gümrük masrafı ödersiniz. Bu nedenle ben 5 'nci fanı ekstradan başka bir siparişimde getirttim. Siparişi verdikten sonra kargo elinize maksimum 4 gün içersinde ulaşıyor.

    Eğer o siteden alışveriş yapmayı planlıyorsanız mutlaka ve mutlaka kendinize Coollaboratory liquid metal thermal compound Liquid Pro termal macun da alın. Mevcut kullandığınız macuna göre CPU 'nuz abartmadan söylüyorum ''8-9C'' daha az ısınacak. Bende bu macunu çok araştırarak aldım, daha iyisi şuanda piyasada mevcut değil. Buna Indigo Extreme de dahil.

    Daha önce Corsair H100 'ü Arctic Silver MX-2 ile kullanıyordum. Bu da alüminyum bazlı bir iletken. Normalde bilgisayar yük altına 85C leri görürken, Coollaboratory liquid metal thermal compound Liquid Pro kullanmaya başladıktan sonra Prime95 'de dahi 75C 'yi geçmiyor.

    http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p2562_Coollaboratory-liquid-metal-thermal-compound--Liquid-Pro.html

    Fanların linki...

    http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p12374_Cougar-Vortex-PWM-CF-V12HP--120x120x25mm-.html


    Towark önerdiğin macun 2-3 derece fark etti yani 40 tl verip almaya değmez ayrıca Türkiye'de 15 Tl'ye satılıyormuş 40 Tl'ye aldıktan sonra koydu :). Fanların şeklide herşekilde denedim en iyisi üstten veya alttan sıcak havayı kasanın dışına verecek şekilde egzoz gibi yani. Fanları içe doğru vericek şekilde yapınca 3-4 derece sıcaklık arttı + Kuzey köprüsü gibi bileşenlerede vurduğu için sıcak hava bunlarında sıcaklığını artırdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egemen|54| -- 22 Ocak 2012; 9:54:27 >




  • İyi günler dilerim arkadaşlar bende Corsair H100 kullanmaktayım radyatöre 4 tane fan takabilmek için gerekli olan uzun vidalardan nerede bulabilirim kutudan sadece 2 fan takabilecek kadar çıkıyor bu vidaların ebatları nedir ? ve nerede bulunur ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imphetus -- 23 Ocak 2012; 14:17:43 >
  • İlla o vidadan bulmana gerek yok dostum normal vida ile fanın üst deliğinden geçebilecek bir tornavida bulduğunda herhangi bir vida ile bu sorunu halledebilirsin bende bir şey aldığımda yanından çıkmış ufak bir tornavida var fanın vida boşluğundan girerek üstten alttaki vidayı sıkabiliyor bu yüzden sorun olmuyor. Yada çapraz olarak vidaları takıp dört fan takabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.