Şimdi Ara

Türkiye'de Eylül ayında en çok satılan otomobiller: İlk 10'da yeni isimler var! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
5.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Tesla statü göstergesi değil ki ! En azından yurt dışında. Fiyatı en uygun elektrikli araçlardan biri. Hatta makyaj ile maliyetleri azaltıp fiyatı daha da düşürüyorlar. Corolla gibi en çok satan bir model statü göstergesi olamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ford binek araç neredeyse satmıyor artık. 2018'den sonra bıraktılar binek işini Türkiye'de, sebebi Transit delisi KOÇ.

Bayilere gidiyorsun binek araç yok, her yer Transit teşhiri kaynıyor.

Bir de şöyle bir şey var;

ABD'de sıfır km Mustang 31.000$'a satılıyor.

Türkiye'de sıfır km Fiesta 48.000$'a satılıyor.

Türkiye'de nasıl satacak ki?

ABD'de 31.000$'a ulaşmak mı kolay, yoksa Türkiye'de 48.000$'a ulaşmak mı kolay?

ABD'de Burger King'de çalışan birisi bile Mustang hayali kurabilir, yemeden içmeden 3-5 sene içinde sahip olabilir ama Türkiye'de Burger King'de çalışan biri Iphone 14 Pro Max bile alamaz.

Arada ki fark bu.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Mercedes, BMW ve Audi'nin eskiye göre çok satması normal, sebebi şu;

Focus olmuş 1.7 milyon TL

Audi A3 Sedan olmuş 1.7/1.9 milyon TL

Yani adam gidip Audi alıyor. Keza CLA200 AMG paket 2.2 milyon TL

O paralara çıkanlar gidip Premium marka tercih ediyor.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • Moueson kullanıcısına yanıt

Peki Ford neden pahalı ?? Çünkü döviz malum , enflasyon malum , vergiler malum

4. tekrar farklı yol deneyelim. Bakalım olacak mı. Sana özel sabır gösteriyorum.

Hadi bakalım.

Ford için geçerli olan döviz malum, enflasyon malum, vergiler malum Renault, PSA, VAG grubu vb. için geçerli değil sadece Ford için mi geçerli? Türkiye'de Eylül ayında en çok satılan otomobiller: İlk 10'da yeni isimler var! 

Diğer markalar nasıl satıyor diyorsan genellikle en çok satan araçlara baktığında zaten fiyatı uygun araçların olduğunu goreceksin . Clio , egea , cherry vs

Yok öyle sormuyorum. Fiesta ele aldım ve aynı sınıfta diğer marka araçlar ile kıyasladım.

İstersen Focus ile C Sedan, Kuga ile C-SUV, Puma ile B-SUV kıyaslaması yapabilirim fakat sonuç değişmeyecek bunu biliyorsun ama inat ediyorsun. Sorun yok. Sen PES diyene ve haklı olduğumu itiraf edene kadar devam Türkiye'de Eylül ayında en çok satılan otomobiller: İlk 10'da yeni isimler var! 

Ülkemizde gayet popüler olan sokağa çıktığında farklı markalarda görebileceğin C-SUV ele alalım. Hadi gel, aşağı bak

Ford Kuga

Türkiye'de Eylül ayında en çok satılan otomobiller: İlk 10'da yeni isimler var!

Peugeot 3008

Renault Austral

Skoda Karoq

Nissan Qashqai

Eveeet. Gelelim fasulyenin faydalarına. Ne yazıkki herkes bu listede zevkine ve rengine göre tercihler yapsa bile, tercih sırasına göre en sonda Kuga gelir. Sokağa çıktığında en az onu görürsün.

Gerçekler acıdır. İtiraf etmek yumuşatır.

• @Moueson gel gel bak güzel yorumlar var burada

• @Moueson hadi gel havlu at Türkiye'de Eylül ayında en çok satılan otomobiller: İlk 10'da yeni isimler var! 

• Moueson kullanıcısına yanıt

• Haklılık payınız yok demiyorum. Ama tüm suçu ford'a yükleyemezsiniz en azından ülkemiz için konuşuyorum . Vergi ve şuan ki ekonomiyi görmezden gelemez siniz . Mesela şuan çinliler Avrupalı markalardan çok daha uyguna otomobil satıyorlar. Bu durumda gözler çinlilere kaydigindan ve Avrupalı markalar satılmamaya başlandigin da Avrupalı markalar için başarısız diyebilir miyiz??

Veya tam tersi çinli markalara ek vergi geldiğinde bu durumdan dolayı satış yapamadıklarında çinli markalar başarısız diyebilir miyiz??

Satış adetleri sadece tek bir kriter olarak ele alınmamalı arka planlar da neler dönüyor onlara da bakılmalı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 4 Ekim 2023; 2:5:46 >

Bak işte anlayamadığın konu ucuza satma mevzusu değil. Ben Ford markasını Çinli üreticiler ile kıyaslamadım. Fakat sen haksız olduğunu bile bile halen konuyu Çin'e getiriyorsun.

Sana B-Hatchback ve C-Suv örnekleri verdim. Hiçbiri Çinli veya Çin üretimi değil. Çin'i unut.

Ekonomi ve vergi sistemini unut. Konumuzun bunlarla alakası yok.

Çünkü verilen örnekler aynı vergi sistemine dahil. Şartlar eşit.

Ben açıklıyorum ısrar ediyorsun. Diğer kullanıcılar açıklıyor yok yine yok kabul etmiyorsun.

Neden bu ısrar?

• tiggo az satmış

stok mu bitti ne

Statü göstergesi değil doğru ama, adını tam koyamıyorum anla işte. Adam merso, bmw, audi yerine bunu tercih etmiş.

Hocam 2018'den önce Türkiyedeki Fiesta ABD'deki Mustang'den daha ucuzdu da son yıllarda mı değişti... Fiesta 48 bin dolar da Polo 20 bin dolar mı sanki Türkiye'de... Basbaya binek işini bıraktı Ford Türkiye, çok da yazık oldu. Fiesta, Focus falan çok güzel arabalardi; Opel ile birlikte segmentinin en iyi yol tutan arabalariydi. Bir ara bakmistim, yeni makyajlı mhev focus'lar için sarı sitede ilan bile yoktu neredeyse. Tıpkı sizin de dediğiniz gibi Transit delisi oldular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 4 Ekim 2023; 19:23:43 >
  • abandonware A kullanıcısına yanıt
    Ford dünyada binek işini bıraktı sadece tr’de değil. Abd’de kamyonet ve suv olmayan tek ford modeli mustang…

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Tiggo 2 ve 4 Türkiyeye gelse stepway ve egea cros un esamesi okunmaz. Özellikle geri dönüşüm malzemesnden yapılan stepwayden nefret ediyorum birde o araca 1.1 milyon istiyorlar.

Dünyada SUV'lar yükselişte ve SUV harici araçlara talep azalıyor. Yakın gelecekte golf gibi ağababalar hariç çok da fazla bi model kalmayacak. O sebeple focus ve fiesta'nın da artık yavaştan devri kapanıyor, ona bir itirazım yok. Ancak, 3008, T-Roc, Tucson gibi araçların peynir ekmek gibi sattığı piyasada bu Kuga ve Puma niye satmıyor? Hadi Kuga artık demode görünen bir araç ama Puma gayet şık ve modern bir araç olmasına rağmen onu bile yollarda göremiyorum. İnsanlar T-Roc mu alayım, 2008 mi alayım diye düşünürlerken Ford markası akıllarına gelmiyor bile, şunların bir web sitesini açayım bakayım demiyorlar. Ford Türkiye binek işini bıraktı işte tamamen, reklamı bile dönmüyor, kampanyası bile yapılmıyor binek araçların.

• quote:

Orijinalden alıntı: venomboy_85

Peki Ford neden pahalı ?? Çünkü döviz malum , enflasyon malum , vergiler malum

4. tekrar farklı yol deneyelim. Bakalım olacak mı. Sana özel sabır gösteriyorum.

Hadi bakalım.

Ford için geçerli olan döviz malum, enflasyon malum, vergiler malum Renault, PSA, VAG grubu vb. için geçerli değil sadece Ford için mi geçerli?  

Diğer markalar nasıl satıyor diyorsan genellikle en çok satan araçlara baktığında zaten fiyatı uygun araçların olduğunu goreceksin . Clio , egea , cherry vs

Yok öyle sormuyorum. Fiesta ele aldım ve aynı sınıfta diğer marka araçlar ile kıyasladım.

İstersen Focus ile C Sedan, Kuga ile C-SUV, Puma ile B-SUV kıyaslaması yapabilirim fakat sonuç değişmeyecek bunu biliyorsun ama inat ediyorsun. Sorun yok. Sen PES diyene ve haklı olduğumu itiraf edene kadar devam  

Ülkemizde gayet popüler olan sokağa çıktığında farklı markalarda görebileceğin C-SUV ele alalım. Hadi gel, aşağı bak

Ford Kuga

Peugeot 3008

Renault Austral

Skoda Karoq

Nissan Qashqai

Eveeet. Gelelim fasulyenin faydalarına. Ne yazıkki herkes bu listede zevkine ve rengine göre tercihler yapsa bile, tercih sırasına göre en sonda Kuga gelir. Sokağa çıktığında en az onu görürsün.

Gerçekler acıdır. İtiraf etmek yumuşatır.

Austral seçtim bile :)

• Cherry ölüm vuruşuna doğru geçiyor vw ye

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.