Şimdi Ara

Türkiye'de Doğduğum Güne Lanet Olsun. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
5
Favori
45.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
489 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T Square

    Bu mesaj silindi.
    Ahaha dakikalardır gülüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumsuz. umarım ban yemem


    Türkiye'de Doğduğum Güne Lanet Olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Namaste. kullanıcısına yanıt
    Yanlış var. Hükümeti eleştiriyorum zaten. Türkiye Atatürk'ten sonra hiç iyi yönetilmedi. Nato'nun güdümünde kaldı. Asla özgür bir ülke olamadık.
  • emrz kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ağzın bal yesin..yaşım 38..eşimle ikimiz memuruz evimizi arabamızı aldık şükür istanbulda ve aylık 10 bin lira gelirimiz var Allah olmayanlara versin..

    Bunları neden yazıyorum..bu şartlarda ben 300 e mont bot bilmem ne almıyorum..gerek de duymam..mesela en son lüks olarak tabir edeceğim kiğılı dan mont aldım 600 den iki yüze düşmüş onu aldım..değiştirmek için aldığım mont defacto ve çok da güzel..

    Neyse bunlarda gereksiz aslında..ücretli öğretmenlik yaptım asgari ücretten az maaş alıyordum kaldığım evde farelerle beraber yaşıyordum o günlerden şükür buralara geldik şükür biliriz..

    Babasının evinde oturan ergen,bütün gün youtube izleyip avrupa abd ortamlarına özeniyor herkes de iphone var herkes kızlarla ortamda takılıyor sanıyor..bir baltaya sap olamadan atıp tutuyor..

    Hem hiçbir üretim,çaba,mücadele,zorluk karşısında dik durmak yok..hem de bulunduğu kaba hakaret pislemek var..

    Şimdi aklıma geldi demogoji olacak belki ama örnek olsun diye söylüyorum kurtuluş savaşında çanakkale savaşında mücadele eden 15 yaşındaki gençler bu arkadaş gibi ağlansa ne olurdu..gidip canlarını verdiler..biz öyle olabilir miyiz..

    Tamam ülkenin milyon sorunu var ekonomik sorunlar,geçim sıkıntısı var oğlu var..

    Ama bu arkadaşların sorunları bunların hiçbiri değil..ülkeyi rezil göstermek,onlara göre bu ülke yaşanmaz,avrupa çok güzel orda herkese güller dağıtılıyor..

    Çünkü bu arkadaşların ülkeye ve ülkenin değerlerine aidiyet duygusu hiç yok..ülke kötü şartlarda olsa da bizim vatanımız burası mücadele eder burda yaşar kimseye minnet etmeyiz zihniyeti asla yok..

    Tek düşünce tek amaç..parayı bulalım iyi yaşayalım ama zorluk olmadan,çalışmadan,avrupa nasıl şu anda yaramaz ve tembel çocuğu yunanistana devamlı para veriyor onlar da yiyip içip eğleniyor aynen böyle yaşamak istiyorlar..

    Bizi biz yapan milli ve dinî duygular maalesef gençlere aşılanmıyor,tamamen kapitalist bir düzen ve düşünce şekli..aksine milli ve dinî duyguları olanları da küçümseyip,ezik,gerici diye yaftalıyorlar..

    Bir de tabi forumdonanımhaber de İslam'a ve onun uzantısı olarak gördükleri şimdiki hükümete laf çakmak moda olduğu için bu sitemlerin içinde bunlar da var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cok güzel aciklamissiniz hocam. Bu ülkeye aidiyetleri yok kismi bu arkadaslarin bütün bu hal ve hareketlerini açıklıyor zaten. Adamin amaci tamamen kendi ülkesini kötülemek, yermek aslinda kendi ülkesi demek bile yanlış bir ifade. Arada kalmis hicbir yere ait değil. O yüzden nefret kusuyor. Bir zorluk gördüğü zaman hemen kacarak çözüm bulmaya çalışıyor o yüzden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşa katılıyorum dünyaya bir kere geliyoruz şansım olsa ülke değiştirirdim.

    işin din boyutu kişiyi bağlar sizi değiş yorumlama hakkını nerede bulunuyorsunuz
  • 2 öğretmen maaşı ile geçiniyorum. Vallahi 200 lira ve üstüne monta para veremiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arkadaş Avrupa'da olsa aynı şekilde olmasa bile benzer şikayetlerde bulunurdu. Bu ülkede hiç bir zaman asgari ücretle rahat bir yaşam sürüldüğünü hatırlamıyorum, bunu mevcut hükümeti şirin göstermek için demiyorum .

    Bu ülkede doğuştan şanslı veya ciddi bir desteğe sahip değilsen, çabalamadan zorlamadan rahat bi hayat süremezsin. Bu dünyanın bütün ülkelerinde geçerli, fakat bizde daha da geçerli...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o kadar haklısın ki 10 sene önce gelişmeye en müsait kendi halinde takılan turizm ve tarım ülkesi olarak geçerken şuan tüm dünyada rezil konumdayiz ve gün geçtikçe insanlar daha bı duyarsizlasiyor koyunlasiyor kimsenin umrunda değil olan bize oluyor bıcok insana göre ülke müthiş konumda deliricem cidden kafayı yiyorum artık hepsine haram zıkkım olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çerkes89 Ç kullanıcısına yanıt
    Devletin basindakilerle halk arasında fena halde uçurum var farkında mısın arkadaşın muhtemelen şikayetçi olduğu durum bu. Artık orta gelirli aile sayısı azaldı ya zenginsin ya fakir hala gelip algı yapma burda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye nin durumu açık,

    Din özgürlükleri, temel haklar kategorisi,
    Kamu düzeni, hükümet şeffaflığı,yolsuzluk ve cezai adalet konularinda ülkemizin notu malesef cok düşük. Özellikle son 15 senede en büyük gerilemeyi kaydetti.

    2008 böyle değildi.

    Ekonomiyi tartışmaya zaten gerek yok.berbat ve çokomelli. Ve daha da beter edecekler 3 4 yila..  eğitim ondan da kötü..

    Freedom house ve bm raporlarina gore
    Türkiye, dünyada son 10 yılda
    özgürlükler açısından en büyük geri gidişi yaşayan ülke.
    Türkiye’yi Orta Afrika Cumhuriyeti, Mali, Etiyopya, Bahreyn, Venezuela gibi ülkeler takip ediyor.. klasmanimiz artık bunlar

    2023 ilerlerken,
    İşler dahada kötüye gidecek.
    Özellikle ekonomide, duvara çarpacak.


    Tavsiye, imkani olan, okulu bitirip yabancı dil öğrenip, kaçıp kurtulmak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Sağın Ermenistan solun Yunanistan.. seni tutan mı var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirkette yönetim kurulundayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman yapacak bişey yok, kendin yaşayarak öğreneceksin.Evine bombalar düştüğünde aklın başına gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canyash kullanıcısına yanıt
    Şu mesaja gelen beğeni sayısı ile üstteki karikatüre gelen beğeni sayısı forumun görüş ve karakterini ortaya koyuyor zaten maalesef ülke düşmanları yetiştiriyoruz kötülemek için ellerinden geleni yapıyorlar bizim ülkeden yediği tasa işeyen çok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında almanyaya isviçreye gitmeyen dedelerimi ......Ölüyoruz açlıktna nefrsimiz kokuyor iş yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canyash kullanıcısına yanıt
    sizin gibiler konuyu saptırma konusunda başı çeker. Sen kimin ne kadar çalışıp ne yaptığını nerden biliyorsun da yok çalışmayıp etmeyip laf ediyorlar diyorsun? ne yani şimdi ben 20 bin tl kazanınca susacak mıyım? Süper 20k para alıyorum fiyatlar uçuk da olsa vergiler yüksek de olsa ödeyebiliyorum laf etmeme gerek yok mu demeliyim? Kusura bakma, sizin gibi koyunlar yüzünden geçirdikçe geçiriyorlar. Başka ülkelerle kıyas yapmazsan nasıl gelişeceksin? Gidip afrika ülkesiyle mi kıyas yapalım? E zaten onun önündesin. Avrupada adam gayet rahat yaşıyor ama en ufak bir şeyde isyan etmesini de biliyorlar. Yani biz hayatımızı yaşıyoruz susalım demiyorlar bazılarınız gibi :) Hollanda'da staj yaptığım dönemde gayet iyi anladım farkı. Yani siz memur olmuşsunuz diye başka insanlara, onların ne yaşadığını, nasıl azim ettiğini bilmeden yok çaba etmeden, mücadele etmeden pisliyorlar deme hakkınız hiç yok. Bu sadece boş yapmak olur. Ortada bir gerçek var ve bunu konuşuyoruz, siz ise konuyu evirip çevirip kendi kafanızdaki boş şeylere getiriyorsunuz. Yani sözün özü, milyarder dahi olsan susmayacaksın. Susup bir de yetmezmiş gibi başkalarını susturmaya çalışmak en büyük acizliktir. Bir de çocuk gibi, haklı yere ettiğimiz şikayetlere ağlamak demişsiniz. Gerçekten lise çağındaki çocuklar gibi konuşuyorsunuz, ülkemizdeki memurlar da böyle konuşuyorsa, yazık bize de ne hale düşmüşüz. Bir dahaki sefere umarım düşünüp de öyle konuşursunuz :)




  • Bence bu gibi ekonomik durumlar ülke için gelip geçici şu an zengin fakir arasındaki fark baya fazla evet doğru ama bunun gibi nedenler yüzünden ülkenden nefret etmek hiç doğru değil gelişmeye her gün daha iyisini üretip bu durumu gençlerimizin yaşamamasını sağlayabiliriz.
  • thebiqboss kullanıcısına yanıt
    Geçen yaz 29.90 TL'ye aldım, tamamen sentetik olsa gerek, bir kere giydim ayaklarım pişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanın Türkiye ye gelişi 70bin

    Ali araba almak istiyor bayiye gitti
    70 bin liralık araca 100 bin dediler
    Ali gitti bankadan 100 bin kredi çekti

    ali bir araba kendine bir araba devlete 2 araba bankaya almış oldu

    ali gibi cömert olun
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.