Şimdi Ara

Türkiye’de bilgisayar satışları bu sene de düşüşte (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
7.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fiyatlar & ekonomik durum % ihtiyaç önceliğinde geriye gitmesi

    alınan bilgisayarların uzun sürece kullanılabilme durumu (2 nesil i7 işlemcili yada i5 işlemcili günümüz oyunlarını çok rahat bir şekilde oynatıyor neden yenisini alalım ki)

    ülkemizde insanların bu işlere zaman ayırcak vakti varken parası, parası varken vaktinin olmaması
  • Bilgisayarların parası ile falan alakası yok. Ülkemizde iyi bilgisayara ihtiyac duyan kesim çok az. Basit kullanıcı işini mobilden gördüğü için ve evdeki eski bilgisayarını da lazım olacak basit işler için beklettiği için yeni bilgisayara ihtiyaç duymuyor. Para ile alakası olsa herkeste üst seviye telefonlar olmazdı ama var. Bu demek değil ki ucuz olsaydı pcler yine az satacaktı. Ucuz olsa idi tabiki daha çok satardı ama temel sebep insanlarda genelde tek atımlık kurşun olması. O kurşunu da telefona atiyorlar bilgisayar almak yerine. Millet dolardan girmiş bilmen nereden çıkmış. Bence temel sebep ihtiyacların degismesi ve işlerini mobilden görebilmeleri. Para hemen arkasından geliyor. Baglantılı birbiri ile.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü bilgisayar ürünleri ithal ediliyor ve çok yüksek kur var ardından kdv ve mağaza kar'ı eklenince acayip fiyat yükseliyor ancak bu konuda kesinlikle sabit kur yada ülke pazarı için özel fiyat çekilmeli bknz; Rusya ve Brezilya da bu böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne doyumu neden bahsediyorsun?

    Adam gelmiş 10 sene önceki pc canavar gibi çalışıyor demiş. Kardeş ben 2010 daki pc me az bjraz modifiye ilr cs go yu 40 fps de oynuyorum bu neyin kafası



    Ha sen benim işim office YouTube dan ibaret diyorsan sana 20 senelik pc de yeter

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu biz %11.2 buyuduk haberi yok mu bunlarin.
  • Mediamarketye bi dolandim bi baktim fiyatlar ani ebay da 900 dolarlik laptop a adam 4599 tl yazmış buda nesi boyle uzun zamandir ilgilenmiyodim fiyatlari bilmiyodum öğrenmesem daha iyiydi

    Ama simdi akparti savasi örtü gibi kullanip üstunu ortecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redtwister

    çok pahalı ben 10 sene öncesinin teknolojisini kullanıyorum hala e6500 cpu 3gb ddr 2. taktım smart tv ye en kral smarttan daha smart oldu dizi izle film izle kablosuz klavye mouse. anakart mı yandı sahibinden al 50 tl ye devam et oraya i7 alsamda aynı diziyi izleyeceğim ne gerek var .

    benden kötüymüşsün bende Q9300 var ,gerçi ilk sistemi topladığımda Q serisi çok pahalıydı ,ileride ucuzlayınca alırım dedim ama yıllarca ucuzlamadı ,en son baktım fiyatları epey düşmüş ondan sonra aldım :)

    oyun müptelası olmadıkça hiç fark etmiyor , diğer türlü parayı conilere yedirip duruyoruz :)
    gerçi adamlar yeni sistemlere geçirtmek için bir sürü numara çekiyorlar ,eski sistemlere destek vermeyerek




  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Q serisi işlemciler efsanedir benim gözümde Q serisi extreme modeli olan hala son işlemcilere taş çıkartır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013te aldığım leptop ile devam çok şükür SSD taktım yenilerden farkı kalmadı ülkeyi bu hale getirenler utansın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • birazda cep telefonları ile alakalı. cep telefonu bilgisayar haline geldi.
  • Tamamiyle fiyat problemi yüzünden. 2011'de o döneme göre orta/orta üstü segment diyebileceğim bir bilgisayar almıştım; 1500 TL civarıydı. 6,5 yıldır da çok yoğun şekilde kullanıyorum. Bugüne kadar getirdi. Ancak bugünlerde işlemci iyice bilgisayarı yavaşlatmaya başladı. SSD, RAM takviyeleri oldu tabi bu süreçte ancak işlemci takviyesi de olmuyor dizüstüne; olsa bile o kadar para harcayacağıma yenisini alırım diyorsunuz ki ekran kartı da problem zaten. Tabii bahsettiğim durum günlük kullanım için değil, yeri geliyor yüzbinlerce satırlık Excel'le uğraşıyorum. O bile kasmaya başladı Daha kompleks programları saymıyorum bile.

    Aslında mantıken yeni bir bilgisayar şart bana ancak gerçekten işime yarayacak, istediğim programları doğru düzgün çalıştıracak bilgisayarları en az 3000 TL civarı olarak görüyorum. Biraz daha ileriyi düşünüp daha uzun kullanımlık bir şey almak istesem 4000, 5000'i bulur. Daha ucuzları zaten işime hiç yaramaz, neden alayım. Almamamın tek nedeni fiyatların yüksekliği anlayacağınız. Şu ana kadar çalıştığım işlerde maksimum maaşım 2500 TL oldu. Yemeyip içmeyip iki aylık maaşı komple bilgisayara gömecek lüksüm yok açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 23 Ocak 2018; 10:59:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle beb asusdan N53 serisi i7 2. Nesik islemcili gtx550m kartli laptopu ilk ciktigi ay 2700 tlye almistim fhd ekran ve o zaman cikan oyunlari vs hic kasmadan acip oynatiyordu suan en fazla csgo aciyor orasi ayri yani ben suan ayni sistemin guncelini max 3500 felan gormek isterdim ki aliyim ama gel gor ki 6500 liralardan basliyor fiyatlari :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marketler zinciri olan bir firma hariç diğerleri aynı makineleri öyle pahalı satıyorlar ki. Resmen millete aptal muamelesi yapıyorlar. Hatta ekran kartı güzel bir notebook lazım, oyun oynayacağım dedim, adam bana Macbook Pro gösterdi, ekran kartı iyi dedi. Peki sen bana Mac için 3 oyun ismi söyleye bilirmisin dedim, bakın rafta bir sürü oyun var diye oyunların standını gösterdi. Git oradan 3 oyun getir dedim, Xbox oyunlarını getirdi. Ne zamandır bu meslektesin, yıllardır... Şimdi bunun gibi zibidiler satış elemanı, bunun bir alt tabakası da müdür olunca 100 TLlik ürün Türkiye 'de 500'e satılıyor. Adam oyun notebook'u olarak RX540, MX940 gösteriyor. Üstelik işe yarar ürünler ithal edilmiyor. Ya en pahalılar, yada işe yaramazlar...

  • dolar kuru yüksek

    KDV yüksek

    ÖİV yüksek

    birde miningciler çıktı başımıza adam tek seferde 22 kart alıyor, stok yetmiyor buda satıcının gözünden kaçmadığı için karaborsacılık başladı.

    EE nasıl alsın millet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gs09gs09

    Aynen oyle beb asusdan N53 serisi i7 2. Nesik islemcili gtx550m kartli laptopu ilk ciktigi ay 2700 tlye almistim fhd ekran ve o zaman cikan oyunlari vs hic kasmadan acip oynatiyordu suan en fazla csgo aciyor orasi ayri yani ben suan ayni sistemin guncelini max 3500 felan gormek isterdim ki aliyim ama gel gor ki 6500 liralardan basliyor fiyatlari :)

    Ben N56 serisi i7 3610QM işlemcili FHD ekran laptopu 2400 e almıştım Office ve Microsoft mouse ile. Şimdi arkadaşa aldık Lenovo'nun bişeyini 1366*768 ekranı görünce ayrı bir kaydık 3300 verince. Üstelik i5U he içim acıdı yeminle.
    Oyun laptopu almak zaten artık bırak laptopu, freedos laptopu 6000'e bulabilmek bile mucize şu an




  • Bu haber içeriğinin %99'u, sadece son 10 yılda asgari ücretin kaç dolara tekabül ettiğini gösteren bir grafikle sunulmalıydı. Çünkü bu grafikte, grafik okumasını bilen herkes söyleyecek hiçbir şey bulamayacaktı. KDV ve diğer vergiler bununla orantılı, nereden vergi ekleyeceklerini bulamıyorlar, kalmadı hiçbir şey. Bir insan, dünyanın başka yerinde kazandığı paranın 1/4'ü ile orta-üst segment bir sistem toplarken Türkiye'de aynı segmentte bir sistem alabilmek için 4 aylık kazancının hepsini harcamak gerek. Eminim ki, bu yüzden teknolojiden soğuyan ve uzak kalan milyonlarca insanımız var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neutumn -- 23 Ocak 2018; 18:9:15 >
  • valla. yok telefonlar çıkmış , bilgisayarın yerini almış. falan filan bilmem

    kendimden örnek vereyim. kafamda bir dizüstü almak var. ama fiyatlar uçmuş.

    fiyat uçukluğundan yanaşammıyorum.
  • ay sen ciddimisin düşüştemiymiş neden acaba
  • Hemen hemen herkes , düşüşün mobil pazarın büyümesine bağlamış .

    Tamam onunda etkisi var ama çöp diye elalemin kullanmadığı telefonlar bile 1000 kısır TL den giriş yapıyor .

    Dolar ebesinin nikahinda ,alım gücü yerlerde.

    Bilişim sektörü tek tek nalları dikecek böyle giderse .



    Coins vs olayları yuzunden bileşenler zaten dünyada artma trendinde .

    2018 bundan çok daha düşük olacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peynir ekmek gibi elektronik satılıyor ülkede, bilgisayarların son yıllarda fark yaratan bir özelliği olmadığı için tüketiciler de yenileme ihtiyacı hissetmiyor.

    Öyle ya da böyle, doyuma ulaşan bir ülkeden söz ediyoruz. Eskisi gibi yokluk dönemlerini atlattı Türkiye.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.