Müşterilerin %89'unun bankada 10 bin liradan az parası var. (Sözcü) ![]() |
Türkiye'de bankalarda tutulan paranın %78'i müşterilerin %1'lik kısmına ait.

-
-
bankalar içindeki parana göre sana saygı duyuyor bu arada
bi kere bankada param azdı bi müşteri temsilcisi aradı kredi kartım ödenmemiş diye tepeme çıkacaktı nerdeyse başka hesabımda az bi dolar vardı zorla onu bozdurmaya çalıştı adi herif
global sosyalizm gelir de hepsi kapanır inşallah insanların zaten parası yok kısıtlı bir kesim hariç onlar da faizden voleyi vuruyor
-
Altın alıp eve koyuyor olabilir insanlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O değilde .... Parası olan %1 grup diyenler birde faizler artsın diye yıllardır propaganda yapıyordu
Faizlerin artması kısa vadede zararlarına, ama uzun vadede faydalarına olur belki
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Adalet (X)
Kalkınma (X)
Parti (V)
-
Faizde duran parayla kimse zenginleşmez aksine fakirleşir. 100 liran var bununla bu sene bir maldan 100 tane alabiliyorsan, yüzde 50 faizde seneye 150 liran olur ancak aldığın mala yüzde 50'den fazla zam gelir. Yani faiz geliriyle seneye aynı maldan 100 tane bile alamazsın.
-
Millet fiziki döviz ve altına bağlıyor parasını ama bu seçenek de çok güvenli değil.Ben şahsen fiziki alıp evimde saklama riskine giremem.Depremi var hırsızı var kaybolması var gerek yok.Bankadan kasa da kiralamam kesinlikle.Yurtdışında güvenilir bir banka bulabilirsem bakalım buraya transfer ederim gibi.Burdakilere bile güvenemiyorum.
Türklerde olan para kimsede yok. Belli aralıklarla telefon dolandırıcı haberleri çıkıyor, köylü teyzelerde bile altını, dövizi 4 milyon, 5 milyon lira çıkıyor, daha bunların evi tarlası da hesapta yok, çoğu para altın hep zulaya saklıyorlar, köyler çok tutumlu, aldıkları emekli maaşının her ay en az 10.000 lirasını arttırıyorlar, çünkü tarladan, bağdan, hayvancılıktan gelirleri var, geçen köydeki komşu 800.000 e 2023 model ford küçük kombi aldı tık paraya, yani ağlandıklarına bakmayın hepsi iyi para yapıyor, seçimlerde de sabahtan gidip oylarını köylerde verirler.
Ben o hatayı yaptım bir kere açtım telefonlarını bir daha da açmadım
Kredi biraz gecikti diğer ayla aynı zamana denk geldi kadın nasıl it köpek muamelesi çekiyor görsen
açmayın hocam telefonları sinir olduğunuzla kalırsınız arayıp dursunlar problem değil..
-
zaten bir yanlıştan dolayı 24 ay ödedim kurtuldum hocam şimdi günlük arıyorlar mesaj atıyorlar şu kadar krediniz hazır diye bir zamanlar telefonda çektikleri muameleye bak şimdide kapımızda yatıyorlar nolur kredimizi kullanın diye :D
-
öyledir hocam beni birkaç ay önce iş bankasından arıyorlardı şube müdürü bir isteğiniz var mı diye soruyordu kredi kmh vs diye..şimdi gördükleri yerde gelmişime geçmişime.. :)))
-
O kadarını bilemem de nasıl ki doları olup devalüasyon beklentisinde olanlar olduğu gibi bankadaki birikimini yüksek faizde değerlendirmek için faizlerin artmasını isteyenlerde olmakta
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Mayıs 2025; 23:59:59 >
Son birkaç yılda altın ithalatı inanılmaz boyuta gelmişti iktidar altın ithalatına kota bile getirmişti ... Birikim yapan %15-20lik kesim var şu an ama eskiden %20den daha fazlaymış. Döviz ve TL faizin belirsiz olması altına hücumu artırdı ülkemizde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Mayıs 2025; 23:56:28 >
Bakış açınız yanlış. TL cinsinden yüksek faiz ile EUR/USD cinsindeki paranızı artırabilirseniz hiç yoktan para kazanmış olursunuz. Avrupa’daki enflasyon genellikle %2-3 seviyesinde oluyor ve faizlerle %20’den fazla kazancınız oluyor. TL ile satılan ürünlere %200 zam gelse de önemi olmuyor. Parası olanlar genellikle Türkiye’de yaşamıyor zaten.
Tamam altın alıyordur eyvallah da detayda " %89 'un on bin lira altı parası var diyor.
Yani aşağı yukarı iki gram altın parası yok .
Hiçbir şey olmasa bile kartta bir akşam yemeği için,market için bile tutulur o para.
Hep aynı örneği veriyorum
2001 krizinin ertesi haftasında ya posta yada milliyet gazetesi sür manşet şöyleydi
"Şanslı 13 milyon, Türkiye'de 13 milyon insan Avrupa standartlarında yaşıyor"
Yani çeyrek asırda AKP kendi cenahını zenginleştirmekten başka hiçbir halt becerememis
Ama buna rağmen oy almış.
Memur ve beyaz yakalı tuzu kuruları çıkarsan çalışma hayatı tamamen asgarî ücretten oluşan ve asgari ücretin de 22 bin lira olduğu yerde ayın sonunun gelmesi mümkün değildir.
Eğer nakit avans ve kredi kartı olmasa millet hepten yanardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 12 Mayıs 2025; 8:36:51 >
artık tl önemli değil. yastık altı birikimler bankada değil.
-
10 bin mi,
-
İşte o 10,000 liradan az parası olan müşteriler de Android 16 çıkana kadar telefondan bankacılığa girmem, Samsung S25 Ultra olmazsa kullandığın telefon çöptür, eski S23'ü kullanırsam bankadaki paramı çalacaklar, çip takacaklar, bizi kandırıyorlar diyen komplocu kesim :D
Bonus Bilgi: Güncelleme gelmezse 10,000 lirasını çalmak için bekleyen 100 kişilik hacker ordusuna da inanır bu kesim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 13 Mayıs 2025; 16:30:52 >
En Beğenilen Yanıtlar

Altın alıp eve koyuyor olabilir insanlar.
|
Benzer içerikler
- erlik kimdir
- migpack apk
- suriye'de araba fiyatları
- muhalif kanallar hangileri
- 2025 düğün masrafları
- tesla model y türkiye fiyatı
- 5g ihalesi
- turkcell şebeke sorunu son dakika
- the line projesi
- trendyol go satıldı mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X