< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye Borsasından Para Yapan Gördünüz Mü?

-
-
Gördüm, aynada.
-
Ciddi mi hocam
Nasıl kazandınız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2018'den itibaren devlet karşılıksız para basıp, faizi de düşürüp, senelerce enflasyon yarattı. o süreçte herşeyin değeri TL bazında uçtuğu için borsa hisse değerleri de uçuruldu. o dönem borsacılar kendilerini bişey zannettiler. iki ellerinin beş parmağını birleştirip hayatın anlamını çözme videoları yapıyolardı ve borsaya girmemiş kişilere Neandertal muamelesi yapıyolardı.
halbuki bişey kazandıkları yok. adam diyo ki işte paramı 15'e katladım diyo. eee birader ben de 2018'de bedava kredi ile ev-araba aldım bunların değeri de 15'e katlandı napacaz? üstelik ben cebimden çok az nakit çıkarttım yani zaten ödemelerin çoğunu kredi ile yaptım ve 2019'dan itibaren öyle enflasyon oldu ki benim kredi geri ödemeleri cücük kadar kaldı.
2018'de ben ev alırken bi arkadaşım evini satıp borsaya girdi. benle alay etti eleman, taşa para verilir mi diye. sonraki senelerde bu arkadaşım kendi annesinin evinde yaşadı ben kendi evimde yaşadım. onun otomobili yoktu benim vardı. bu adam bana enayi diyokendi borsada katladığı parası ile 2018'de sattığı evi geri anlamıyo
bu herif bana yıllarca öküz muamelesi yaptı borsaya girmedim diye. komedi. ve bunun hâlâ evi arabası yok. akşama kadar tabletten borsa bakıyo. hayatı öyle geçiyo. bu akıllıymış ben aptalmışım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 20 Nisan 2025; 21:39:36 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
benim şansım şu: ben 2018'de çok ciddi borçlandım. gırtlağıma kadar kredi borcuna girdim. ve faizi çok düşük olarak girdim bu borca.
2018 sonrası enflasyon dalgasına borç ile girdim. yani tam ideal durum.
böylece borcum TL bazında sabit kaldı ama:
1- maaşım her sene katlandı.
2- aldığım varlıkları tepe tepe kullandım ve onların değerleri de katlandı.
bu süreçte benim arkadaş her gece sabahlıyodu borsa için. sabaha kadar yazılım kasıp bot yapıyodu sonra sabah botu çalıştırıyodu. ben hiç böyle uğraşmadım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Zengin falan değilim, milyonlar kazanmışlığım yok tabi ama kendimce güzel kazançlar elde ettim, etmeye devam ediyorum.
Halka arzlar için birden çok hesapla.
Sürekli al sat yaparak.
Hisseyle duygusal bağ oluşturmayarak.
Zararda bekleyen hissede "nasılsa yükselecek" diye durmadan.
İnişli çıkışlı, belirsizliğin yüksek olduğu zamanlarda temkinli (şuan gibi), sabit seyreden zamanlarda agresif.
Şans.
Şans faktörü çok önemli çünkü durduk yere bazı siyasiler borsanın içinden geçebiliyor. Bu durumlarda içeriden biri olmadığınız sürece kaçma şansınız 0'a yakın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Trump -- 21 Nisan 2025; 11:46:56 > -
Güncel
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
dönemsel acayip paralar kazanılabiliyo, 2022 civarı dolar bazında %100 artmıştı bist100 endeksi. hem dolar satıp doları arttırmama hem de eşek yüküyle para basma mevzuları olduğu için böle bi durum yaşandı ama enflasyona karşı dolar da ezilmiş oldu aynı bugün gibi. kafası çalışan benim kumarım biter deyip çıkıp altına sp500'e falan girdi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X