|
Türkiye, ABD'ye savaş gemisi üretebilir: İSTIF sınıfı gemiler masada
-
-
Abd nin modüler hızlı ve verimli tersane üretim know how una ihtiyacı var zaten teknoloji transferi de yapacak bu ülkeler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
Hakan FİDANTürkiye için: Nükleer silah!Kıbrıs, Müslüman Türk milletinin küfürden alınmış mülküdür tıpkı Anadolu gibi: Kapalı Maraş imar olsun! -
😂😂😂😂😂😂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Vatansever -
-
amerika bizden know how mı alacakmış

tercümesini de ben yapmayayım...
amerikan donanmasi uzun yillardir eskisi gibi gemi siparisi vermiyordu, agir gemi ve tanker uretiminin uzakdoguya kaymasiyla beraber amerikanin gemi uretim kapasitesi ciddi oranda dusus gosterdi. en son covidle beraber tersanelerde bulunan kalifiye is gucunun baska alanlara gecmeside uzerine tuz biber oldu.
son senelerde amerikada cok tartisilan bir konu, cin hizla donanmasini buyuturken amerikanin buna cevap verebilecek uretim altyapisi bulunmuyor. baska ulkelerden gemi alma amerika icin gercekden cok buyuk karar, keza cok eski zamanlardan beri uygulanan amerikan gemilerinin amerikada uretilme politikasi vardir. acil ihtiyaclari olmasa bunu asla yikmazlardi.
-
Trump yönetiminin göç politikası sebebi ile tersanede çalışacak işçi bulması zor. rahata alışmış olan Amerikan gençlerini tersanede çalıştıramazsın
-
Amerikalılar zaten pek fırkateyn üretmeyi bilmiyorlar zira büyük okyanuslara özel dev gemiler seviyorlar.
Bir ara İtalyan fırkateyn almışlardı, devamını bizden alırlar umarım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu -

Ameirkanızın hali içler acısı. 40 trilyon borcu olmuş. trump, ortadoğudan kaçmak, yerini teröristlerine bırakmak isterken, epstein ile sıkıştırdılar savaşa soktular.
Rusya bastırıyor. Ukrayna'ya şimdiye kadar 400 milyar dolardan fazla para gitti.
Avrupa desen çanları çoktan çalmaya başladı. VW Almanya'da 4. fabrikasını kapattı.
amerika için çözüm: ucuz iş gücü ile maximum performans üretim.
Kore Türkiye Pakistan bile bu iş için seçildiler.
Polonya, Çekya gibi fakir ülkeler Abraham M1 alamayacakları için şimdi hepsi Koreli Altaya K2 tankı alıyorlar.
akp yerlı mıllı masalı bundan ibaret.
Geçenlerde yine burada okumuştum. Çin savaş gemisi üretim kapasitesinde Amerika'nın o kadar önündeki Amerika'nın yatırımlarla bile bu açığı kapatması 30-40 yılı bulabilir. Bu arada Çin de boş durmayacak elbette. Amerika için ithalat kaçınılmaz artık. Hele Taiwan savaşına adım adım yaklaşırken bu kanunun hükmü dolmuştur. Bu duruma ek olarak Çinlilerin üretimdeki hızının Amerikalıların hayal bile edemeyeceği kadar yüksek olması. Bu durumun aşılması zihniyetle alakalı. Çinlilerin pratik üretim modellerini hiçbir batılı ülke sistemine dahil edemez. Böyle yapmaları için bildikleri herşeyi baştan öğrenmeleri gerekir :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatsa52 -- 2 Eylül 2026; 22:51:57 >
_____________________________ -
Yakın dostları varken bize iş paslayacaklarını sanmıyorum. Japonya ya ihale ederler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ne uğraşıyorlar Çin'den alsınlar, orada fazlasıyla gemi var.
_____________________________ -
Olay aslında "fırkateyn yapmayı bilmiyorlar" kadar basit değil; arkasında doktrin değişimi ve ciddi bir stratejik çuvallama var. Soğuk Savaş’ta ürettikleri Oliver Hazard Perry (bizim Gabya) sınıfıyla dünyayı domine ettiler. Sonrasında ise odağı uçak gemilerini koruyacak yüksek tonajlı Arleigh Burke destroyerlerine ve Aegis sistemlerine kaydırıp fırkateyn sınıfını boşa çıkardılar.
Asıl patladıkları yer fırkateyn üretememek değil, LCS (kıyı muharebe gemisi) fiyaskosu oldu. Pahalı, arızalı ve yetersiz bu gemilere trilyonlar gömüp zaman kaybettiler. Açığı kapatmak için de İtalyan FREMM tasarımını temel alan Constellation sınıfını başlattılar. Fakat gemiyi hazır almadılar; lisanslayıp kendi tersanelerinde üretmeye kalktılar. Üstüne tasarımı sürekli değiştirip Amerikanlaştırmaya çalışınca proje ciddi gecikme ve bütçe aşımına battı.
Bizden gemi alma konusuna gelirsek; MİLGEM ve İ-sınıfı ile çok başarılıyız ama ABD’nin "Buy American" yasaları gereği ana muharip gemileri dışarıdan hazır alması hukuken imkansız. Kendi tersane lobilerini beslemek varken en fazla yapacakları şey yabancı bir tasarımın lisansını alıp üretimi yine kendi ülkelerinde yapmaktır.
_____________________________ Just leave me alone, I know what I'm doing!
(Kimi Räikkönen, Lotus F1 1st WIN, Abu Dhabi, Nov. 4 - 2012)
Kimi Räikkönen ''The Ice Man''
2007 Formula One World Drivers' Champion
En Beğenilen Yanıtlar
|
amerikan donanmasi uzun yillardir eskisi gibi gemi siparisi vermiyordu, agir gemi ve tanker uretiminin uzakdoguya kaymasiyla beraber amerikanin gemi uretim kapasitesi ciddi oranda dusus gosterdi. en son covidle beraber tersanelerde bulunan kalifiye is gucunun baska alanlara gecmeside uzerine tuz biber oldu.
son senelerde amerikada cok tartisilan bir konu, cin hizla donanmasini buyuturken amerikanin buna cevap verebilecek uretim altyapisi bulunmuyor. baska ulkelerden gemi alma amerika icin gercekden cok buyuk karar, keza cok eski zamanlardan beri uygulanan amerikan gemilerinin amerikada uretilme politikasi vardir. acil ihtiyaclari olmasa bunu asla yikmazlardi. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt