Şimdi Ara

TÜRKÇEYİ DÜZGÜN KULLANANLAR KULÜBÜ(RESİMLİ İMZA) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
0
Favori
18.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tesadüfen gördüm grubunuzu ve çok sevdim. eksikliğini nicedir hissettiğim fakan don kişot diye nitelendirilmemek için ve yanlış anlaşılmamak için sustuğum ve bu susuşlarda gerçekten çok sinirlendiğim bir konuydu bu "dogru yazım". muhakkak ki benim de yanlış yazmışlıgım vardır ama bu hataları "hata" olarak nitelendirebilecek kadar dogru yazmaya gayret ediyorum."gruba eklenmek" ne demek bilmiyorum, yani üye olunca ne oluyor bilmiyorum ama beni de ekleyin :) sizden ricam veya isteğim, forumda yazılan mesajlardaki yanlışları düzeltmek için tenkitler yazalım.bunu şu yüden istiyorum; eger hepimiz yazarsak bu yorumlar yadırganmaz.nacizane tavsiyem ve isteğim. saygılar...
  • arkadaşlar forumda gezerken bir üyenin imzasında tesadüfen gördüm:

    arkadaş imzaasında TÜRKÇEYİ DÜZGÜN KULLANANLAR KULÜBÜ DEMİŞ halbuki TÜRKÇE'Yİ dememiz gerek. zaten kulübün başlıgında da imla hatası var

    yetkili arkadaşa burdan hatırlatıroum. Türkçe'yi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: audiocu

    arkadaşlar forumda gezerken bir üyenin imzasında tesadüfen gördüm:

    arkadaş imzaasında TÜRKÇEYİ DÜZGÜN KULLANANLAR KULÜBÜ DEMİŞ halbuki TÜRKÇE'Yİ dememiz gerek. zaten kulübün başlıgında da imla hatası var

    yetkili arkadaşa burdan hatırlatıroum. Türkçe'yi

    Bir ara bir arkadaş bahsetmişti.Herhangi bir sözcüğe yapım eki geldikten sonra gelen çekim ekleri kesme işareti ile ayrılmaz.Ayrıca,şimdilik imlâ hatalarına dikkat etmek yerine,yanlış yazımlara ve yabancı sözcüklere dikkat etmek daha iyi olur.

    Mesaj>>>>>İleti
    Faks>>>>>>Belgegeçer
    Detay>>>>>Ayrıntı
    Topic>>>>>Konu
    Kulüp>>>>>Topluluk,cemiyet,birleşke
    İnternet>>>Genel ağ

    Aklıma geldikçe birkaç sözcük daha ekleyebilirim.

    Buna benzer bir konuyu da imzamda görebilirsiniz.Beni de eklersen sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daafis -- 2 Mayıs 2008; 19:06:42 >




  • BU GRUPTA OLMALIYIM.
  • Beni de eklerseniz sevinirim arkadaşlar.Siz eklemeden ben imzama koydum umarım sorun değildir.

    Bu arada bazı arkadaşlar edebiyat dersine çevirmiş ayrı yazılmalarda de da ya kadar irdelemiş. Benim maksadım bu kadar abartı değil. Düzgün yazsın. Bizim alfabemizi kullansın yeter. Günlük hayatta konuşurken dilbilgisine göre yorumlarsak birçok cümle devrik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commander -- 4 Mayıs 2008; 1:59:46 >
  • 14 Nisan'da beni ekleyin demiştim;imzayı da ekledim.Ama ne gelen var ne giden
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aytürk

    14 Nisan'da beni ekleyin demiştim;imzayı da ekledim.Ama ne gelen var ne giden


    Aynı durumdayım hatta eski üyeliğimlede başvurmuşum onun şifresini değişirken artık giremez oldum neyse baya zaman geçmesine rağmen o üyeliğim bile listeye alınmamış. Bir konu açıyorsanız sahip çıkın,
  • Ben de bu kulübe katılmak istiyorum.Elimden geldiğince bu konuda düzgün yazmaya çalışıyorum.Hatta bir oyun olan "popmundo" da bu konu hakkında rozet dağıtmışlığım var.
  • BhEnİdE AhaLIN YhA oRtAm Sufeee









































    Doğru bir Türkçe için el ele.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: :ReSpavVn:

    1-) "G" yerine "q" kullananlardan(qeliyorum, qideceğim,...)
    2-) Büyük ve küçük harf karışık kullananlardan(GiDECeğiM,...)
    3-) "V" yerine "w" kullananlardan(Weya,...)
    4-) Belli başlı kelimeleri, bazı harflerini atarak kullananlardan(Geliorum, Gidiyom...)

    TİKSİNİYORUM açıkça söylemek gerekirse. Hele 2.öncüldekini kullananlarda "Aşağılık" kompleksi olduğunu düşünüyorum.


    Edit : Beni de gruba ekle lütfen...


    Büyük ve küçük yazanlardan ''Tiksiniyorum'' demişsin. Lakin senin nick'inde öle




  • Sen bile konu'yu açarken imla ve yazıma dikkat etmemişşin. Örnek bi konu değil ,anlamayan kişi direk bakar.
  • Forumda şu ana kadar gördüğüm en gerekli kulüp bu. Tebrik ederim...
  • Umarım geçen hafta sonu gerçekleşecen Kanal d den yayınlanan F1 yarışını izlememişsinizdir..Bir f1 hayranı olarak ne yazıkki yarışı dişlerimi birbirine sürterek ikide bir isyan ederek sinir harbi içerisinde izledim..Yanlış anlaşılmasın yarışın heyecanından değildir bu durumum..Neden sunucuları yarı İngilizce (Oktay Sinanoğlu hocamın dediği gibi "tarzanca") yarı Türkçe konuşmaları idi..Best lap (lamak) yada best lap yapmak top speed in yüksek olması , oversteer yüzünden yoldan çıkma aklımda kalan bir kaç örnek..Dahası nedense sunucuda dahil yorumcularında eyyymmm üymmm gibisinden İngilizlere özgü düşünme sırasında söylenen sesleri çıkarmaları idi..Anladık süper ingilizce biliyorsunuz..Bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı Türkiye Yarışlarından nefret eder hale geldim.İkinci olarak da geçen başıma gelen birşeyi söylemek istiyorum..Özgürlük parkında (göztepedeki) yürürken bir genç kız ile bir delikanlı yanımdan geçtiler..Ben aylak aylak yürürken onlar spor amaçlı yürüdükleri için yana geçip yol verdim ama o da ne aralarında resmen yarı ingilizce yarı türkçe bir sohbet geçiyordu..Acaba tiplerden birisi ingiliz mi diye düşünürken herhangi bir aksanlarının olmadığını anladım..İngilizcelerini geliştirmek için pratikde yapmıyorlardı..Yaptıkları şey resmen cıvık bir konuşma idi..Midem bulandı ne hale geldiğimizi düşündükçe..Bu forumun çok yararlı olduğunu düşünüyorum ama çığ gibi bir İngilizce hayranlı üzerine ne kadar bir gelişme kaydedilir bilemiyorum..Küreği olmayan şelaleye doğru yol almakta olan bir teknede geriye doğru yürümek bir şey ifade etmek..Önemli olan teknenin yol aldığı yöndür..Türkiye nin gidişi belli iken dilimizi düzeltelim diye ortaya çıkanlar ne kadar başarılı olacak karamsarım açıkcası..Herkese sevgiler..




  • Yazarmısın Benide
  • Türkçe'yi düzgün kullanmak sadece kelimeler cümleler bazında olmamalı.Türkçe'yi düzgün kullanalım diyen arkadaşlar Türkçe'yi reklam tabelalarında düzgün kullanmayan mekanlara gitmemeli.Yabancı markalı ürünleri almamalı ve bu gibi birçok şeye de tepki göstermeli.Türk gençliği yabancılara o kadar özeniyor ki onlar gibi giyiniyor, onların alışveriş yaptığı yerden başka yerde alışveriş yapmıyor , cümlelerinin içinde üç beş yabancı kelime kullanıyor vs...Türkçe'yi düzgün kullanmak topyekün bir savaşın sonucu ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.Her Türk insanının kanında milliyetçilik oldukça fazla dozda vardır zaten.Bu dozun ayarı yavaş yavaş kaçmakta ve belirtileri de devletin yüksek kesimleri de dahil gösterilmektedir.Yavaş yavaş önemini kaybeden milliyetçilik düşüncesi en başta dilimizi vurmuştur.İnşallah bir Türk gibi konuşan ve düşünen insanların sayısı her zaman çok olur.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: KüçükKötüEjderha

    Ben de üe olmak istiyorum, daha önceden kullanmıyordum fakat şimdi kullanmaya dikkat edeceğim. Çünkü değerli Türkçe'miz bizim en büyük miraslarmızdan.

    Oldu mu?


    üe --> üye
    Türkçe'miz --> Türkçemiz
    miraslarmızdan --> miraslarımızdan

    Bir iki tane de noktalama yanlışların var.
  • @
    Ediyoz değil ediyoruz
    Yapıyon değil yapıyorsun
    Söylüyoz değil söylüyoruz

    kardeşim bunlar zaten halk dilidir farklı söyleyişler olabilir sen buna nasıl türkçeyi doğru kullanalım diyorsun anlamadım !!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: slyman_b

    @
    Ediyoz değil ediyoruz
    Yapıyon değil yapıyorsun
    Söylüyoz değil söylüyoruz

    kardeşim bunlar zaten halk dilidir farklı söyleyişler olabilir sen buna nasıl türkçeyi doğru kullanalım diyorsun anlamadım !!


    benim babanem "geçen sene" yerine "bıldır sene" banada "burak" yerine "bırak" diyor acaba bundada bi türkçe yanlışlığı varmı?




  • Benide ekler misin
  • evet arkadaşım.beni de ekleyin.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.