Şimdi Ara

turkcell vın mı vadafone mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
43.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar evımde sureklı net gıdıp geldıgı ıcın vın yada vadafone almak ıstıyorun suzce hangısını tercıh etmelıyım ???...........



  • bir kampanya dahilinde vodafone' dan 5gb kotalı 3g modem aldım, şu an vodafone ile bağlanıyorum internete. Fakat Vodafone - edge ile !

    öyle ki bulunduğum yerde (silivri - park köy) , Turkcell ve Avea' nın 3g şebeke sinyalleri mevcutken Vodafone 3g şebekesi ortalarda yok. edge şebekesi mevcut sadece.

    3g' ye para ödüyor; sonucunda edge ile bağlanıyoruz! Kaldı ki burası İstanbul. Böyle sorunların olmaması gereken şehirdeyiz.


    ...tekrar etmek gerekirse, şu an bulunduğum yerde Avea ve Turkcell' in 3g şebekelerinin olduğu yerde Vodafone' un 3g şebekesi yok. Belki fikir verir.

    Buraya mı özel, genelde hangi operatörün sinyali "daha bol bulunuyor" bilemem. ben kendi adıma bulunduğum yer adına konuşuyorum.

    size de tavsiyem, bulunduğunuz yerde ne yapıp edip hangi operatörün 3g şebekesinin kapsama alanında olduğunu öğrenin ondan sonra karar verin. Hız karşılaştırması yapmak da önemli ama önce, çekmesi lazım !




  • hayret. burada da turkcell ve avea 3g yok, vodafone 3g var.
  • vodafonenun kontörlü aboneler için yaptığı kampanya var. 99 tl ye usb modem + 3 ay boyunca ayda 1 gb internet bedava. kontrat montrat yok. kesinlikle tavsiye ederim. bu arada bizim burada vodafone 3g çok daha iyi..
  • vodafone un kampanyası çok iyi gerçekten
  • slm arkadaşlar:))...sormak istediğim birşey var......3G usb modem almayı düşünüyorum fakat şöyle bir olayım var.....yaşadığım yerde nerdeyse yüzyüze bakıştığım bir vodafone baz istasyonu var,,,,,yüzyüze bakıyorum diyorum çünki benim odamın balkon seviyesi ile caminin minaresine reseptörleri yerleştirilmiş istasyon aynı seviyede......paraleliz yani...(yatayda 70-80mt.felan var aramızda)biliyorsunuz baz istasyonları da mantık olarak yatay polarizasyonda çalışırlar.....hal böyle olunca, vodafone mı,turkcell vınn mı almalıyım?.....ben ters orantının işlediğini duydum böyle olunca....yani vodafone baz istasyonuna bu kadar yakın olunca, turkcell ve aveanın max. çektiğini duymuştum..(cep tellerinde)bu ne kadar doğrudur.....? aslı varmı?....eğer öyleyse turkcell vınn max.seviyesi olan 21mbps bağlantı hızına erişecek demektir.....:))) yada tersi doğru ise; hiç çekmeyecek:)) bilenler bilgilendirirlerse sevinirim arkadaşlar....(ayrıca umut ederim ki, vodafone değildir bu max.seviyede çekecek olan çünki baz istasyonuna yakın olduğumuz ve kanser tehlikesinden ürktüğümüz için mahalleli olarak vodafonela davalıyız..hala mahkememiz sürüyor,temyizde davamız.......umarım vadofone demezsiniz........psikolojik nedenlerden dolayı hiç sıcak bakmıyorum çünki vodafone modem almaya....)




  • TRCELL VINN kullanicisiyim 3aydir.. ve hic kimseye TAVSIYE ETMEM..! 1 senelik anlasma yaptik 4gb lik kotali ve hesapli olacagini dusunmustum.

    ilk 3 ay 19 TL. dediler
    ben ilk ay 32 tl odedim..
    2.ay 84.50 tl odedim..
    3.ay 85.5 tl odedim..
    2.ve 3. aylarda data kullanimi sadce 50 tl lik. geri kalan ucretleri vergiler turkcelin kafasindan uydurdugu paket ucreti falan fistik.. kotayi astiginiz anda acayip bir vergi tahakkuk proseduru basliyor sanirim.

    ARTI 12 TL DE TRcell BAYISI AVANTASINI ALIYOR..vodafone da bu yok..

    3.faturam 19 tl gelecekti sozde tamam kotayi astim da 50 tl odemem lazim. bu hesabin nasil yapildigini calisanlari da bilmiyor. ozel bir birim kurmuslar orayi aradiginizda da odemeniz gereken fatura bu diyolar zaten konusan ablanin uzmanligi sadece vin sikayetleri :) faftura kesim tarihini degistirelim cevap hayir.. kotayi asinca interneti kesin ona da hayir.


    Ücret Tipi Net Ücret
    Aylık Ücret 5,69 TL
    İnternet Paket Ücretleri 5,69 TL
    Kullanım Ücreti 50,05 TL
    Diğer Ücretler, İndirimler, Diğer İndirimler 12,61 TL
    Diğer Ücretler 0,61 TL
    Tahsilatına Aracılık Edilen Ödemeleriniz 12,00 TL
    Diğer Vergiler, Harçlar, Fonlar 4,09 TL
    Telsiz Kullanım 1,02 TL
    Telsiz Ruhsat 3,07 TL
    Toplam 72,44 TL +12 tl bayiye odenecek para = 84.50 tl


    kisacasi hesapli olur diye evden- isten seyyar modemlere sozlesmeli olarak internete sakin ola girmeyin derim. 2 katini verin sinirsiz baglatin. her isi uzmani olan yerden baglayin. cep telefonu servis saglayicisindan evden internet bu kadar oluyor. pahali hizmet. bence lukse giriyor bu. ayda 20 tl sabit telefon parasi versem suan turkcelin 4gb kotali keyfi degil de sinirsiz internet keyfim olurdu. sadece 20 tl farkla. bir de burdan bakmam lazim olaya.

    bu arada turkcel in internet hizi iyi guzel baglan deyince de aninda baglaniyor programi hizli calisiyor. sinyal problemi hic yok. sakaryadan istanbula dogru gelirken otoban da baglandim orda da cekiyor evimde de. problem yok ama byte cabuk yiyor hizli oldugundan sebep sanirim. vodafone baglanirken yavas ama byte i fazla yemiyor turkcelli benzinli vodafone lpg li gibi diyim :P boyle bir fark iste aralarindaki :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dignity84 -- 5 Şubat 2011; 1:02:04 >




  • her zaman paraya bakmamak lazım Turkcellden şaşma
  • sakın ha sakın vin'a bulasmayın.. ttnet en iyisi... ben 3 aylık vın kullandım. internet baglantısı hızına kanmayın..

    KULLANIMLA İLGİLİ
    1- türkcell cekimi zayıf olan bölgede verim düsük alırsınız.
    (örnegin, telefonun sinyalinin 1 dis bile zayıf oldugu yerde vın hızınız 3g hızı degil edge hızıyla baglanıosunuz ve iki saate isinizi halledersiniz)
    2-kota hemen doluyor
    (örnegin, günümüzde cogu siteye giriste 7 ile 20 mb arası sayfa uploadı var. ve 4 gb bi kotalı vın da sadece bir site ye girmeniz 10 mb. ortalama. hic müzik dinleme,indirme, film izleme,indirme, vb... saymıyorum bile)

    MADDİ BOYUTU İSE..

    1-ben 3 aylık 39 tl kullandım. acılısta modem parası icin 39 tl ödedim
    2- 3 aylık icin 3 fatura ödeyecegim söylendi (5 fatura geldi)
    3- 3 ay sonunda kapatmak istedigimi bildirdim size cevapları: hani size basta anlatılmayan vergiler varya onları ödeyin dediler. yaklasık 50 tl
    4- bunların hepsi 7 ödeme yaptı mı? evet..

    simdi kararı siz verin kullanmayı.............




  • ya bosversenize gerekırse gidecegim yere kablo cekerim gene de vına bulasmam kaldı ki 8tl ye cep telefonunuza sınırsız net alın PCSUİTle pcye baslayın sınırsız girin nete(biraz yavas ama olsun)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.