Şimdi Ara

Stygian: Reign of the Old Ones (2019) [ANA KONU] #Türkçe (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
2.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj


  • Saygı duydum arkadaşlara. Keşke turn-base olmasaydı.
  • Oyun Steam'de indirimde. 30 TL fiyatı var. Turn-base olmasa alınır aslında.
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Ben yine de almayı düşünüyorum aslında firmaya destek amaçlı.
  • Yahu iki üç gün önce indirimdeydi kaçırdım bazı sebeplerden ötürü. Dün malum sürümünü denedim de oyun tam benlikmiş. İlk bir saatinden acayip keyif aldım. Edebi dili, sanat tasarımı fevkalade. Savaş sistemi pek hoşuma gitmedi ama rpg elementleri hoş. Hitabeti yüksek genç ve nihilist bir aktörle başladım. Diyaloglara etkiniz yeterli geldi bana hitabet yeteneğinize göre dallandırabiliyorsunuz. Valla oyunu oynarken suçlu hissediyorum yaz indiriminde alıp oynayacağım şu an daha fazla da ilerleyip tadını kaçırmayayım. Ah ulan nasıl kaçırdım geçenki indirimi be. Aslında indirimsiz fiyattan bile alınır dur bakalım.
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Greenmangaming.com'da %50 indirimde 30TL olarak gözüküyor. Bu arada oyunun kendine has bir yapısı var, klasik RPG yanında click point adventure oyunlarından elementler de var. Sonlara kadar gelip bitirmediğim halde 20 saate yakın oynadım. Oynanış süresini de göz önünde bulundurursanız kesinlikle indirimsiz bile alınabilir.
  • darth plagueis the wise D kullanıcısına yanıt
    Howlongtobeat 30 saat gösteriyor bitirme süresini. Bu tarz uzun soluklu oyunlara başlamak niyetim yok esasında, hele de en son Mass Effect üçlemesine 70 saat verince. Kafam bir süre sonra patates oluyor oyunu ne kadar sevsem de. Günde beş altı saat ayırmadıkça da bitmiyorlar malum. O yüzden 8-10 saatlik Alan Wake gibi oyunlardan devam etme niyetim var. Bu oyun da bir yandan kütüphanemde bulunsun istiyorum. Gerçekten değerli bir iş çünkü. Dediğiniz siteye bir bakayım. Hala daha kararsızım oyunu satın alsam bile başlamak konusunda.

    Site mail adresimi kabul etmiyor. Önceden üyeliğim var mı diye baktım yok. Deli etti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 26 Mayıs 2020; 17:19:27 >
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    30 saat biraz abartı bence. Steam'de gördüğüm kadarıyla inceleme yazanlar da ortalama 20 saat kadar oynamış. Oyun ilk çıktığında buglardan ve teknoloji/bilim ağırlıklı karakterlerden dolayı ilerleyememekten şikayetçiydi herkes. 30 saat gözükmesinde bunun etkisi olabilir.
  • darth plagueis the wise D kullanıcısına yanıt
    Çok doğru hocam yanlış bakmışım 15-16 saatte ana senaryo bitiyormuş. Greenmangaming üzerinden alacağım şu üyeliği halledip teşekkür ederim güzel siteymiş bu arada burası fiyatlar steamle aynı.
  • Bi' 9-10 saat kadar oynadım tecrübelerimi ve oyun hakkında fikirlerimi paylaşmak istedim.

    Oyunun hikayesi Arkham adlı bir şehirde geçiyor. Arkham’da kara gün adlı bir günde bazı esrarengiz olaylar yaşanmış ve şehir Dünya’nın bir parçası olmaktan çıkmış, esrarengiz olaylar ve kayıplar yaşanmaya başlanmış ve şehir bir bilinmezliğin içerisinde kalmış. Biz ise Kara Günden sonra beni bul diyen esrarengiz bir adamı aramaya koyularak oyuna başlıyoruz.

    Oyuna başlarken bir karakter tipi seçiyoruz. Araştırmacı, suçlu, soylu, asker gibi. Onun ardından karakterimizin Dünya bakış açısı/inanış biçimini seçiyoruz. Materyalist, hümanist, tanrıcı, ezoterik gibi. Seçtiğimiz inanış biçimine göre oynamak akıl sağlımızı yükseltmemizi sağlıyor. Akıl sağlığı nedir diyecek olusanız; Oyunda bir fiziksel sağlığınız birde zihinsel sağlınız var. İkisinden birisinin dibi görmesi ölmenizi sağlıyor. Fiziksel sağlınızı tamamen kaybetmeyip bir kısmını kaybetmek ise davranışlarınızı değiştiriyor. Bir konuşmada seçebileceğiniz akılcı tercihlerden birisi bir delinin söyleyeceği türden saçma bir konuşma metnine dönüyor. Akıl sağlını korumak önemli bu yüzden.

    6 adet nitelik var. Kuvvet, çeviklik, duyu, zihin, irade ve karizma. 12 adet de beceri var. Atletizm, atıcılık, araştırma, tıp, yakın dövüş, okült, psikoloji, bilim, hitabet, gizlenme, düzenbazlık ve sağkalım. Başlangıçta verdiği beceri ve nitelik puanlarınızı dağıttıktan sonra oyunda level atladıkça bunlardan istediklerinizi artırıyorsunuz. Bunları seçtiğiniz karakter tipine göre dağıtmak lazım ve her level atladığımız vakit becerimize göre bir bonus kazanıyoruz. Silah kullanmada ıskalama şansınız düşürme, gelen saldırılardan kaçınma oranı gibi şeyler.

    Birde ANGST puanı diye bir şey var. Bu da level gibi bir şey. Oyunda gördüğümüz olumsuz durumlar ile artıyor ve her puan artışında bu sefer olumsuz bir değer alıyoruz. Daha çok bağımlılık, uzun süre kavga etmeyince zihin sağlığında düşüş gibi.

    Bu oyunun en çok eleştirildiği nokta buglar. Oyunda oyuna devam etmemizi engelleyecek büyük buglar var. Benim gördüğüm buglarda oyunu aç kapa yapmak düzeltiyordu ama hiçbir şekilde düzelmeyen ve ilerleyemiyorum diyenide görmüştüm. Gördüğüm buglara örnek vermek gerekirse: yanımızdaki yoldaş bizimle konuşmak istiyor ama konuşma ekranı gelmiyor. Senaryoda ilerlemek için gereken konuşma metini gelmiyor. Bir karakterle bir konu hakkındak konuşmak gerek ama bahsettiğim satır gelmediği için senaryo ilerlemiyor. Oyunu açıp kapatarak düzelen buglardı bunlar.

    Bug değil ama mantık hatalarıda var oyunda. Ben oyuna bir suçlu gangster seçerek başladım ve inanç şekli olarakta materyalist seçtim. Yani maneviyatı değil sadece maddiyatı düşünen, yarını yokmuş gibi yaşayan bir tip. Sokakta bir cinayet görüyoruz ve karakterimizin akıl sağlığı düşüyor. Sebep ise vahşete tanık olmak. Bir soylu veya sanatçı felan olsa arketipi anlarım ama seçtiğim karakter için bu çok saçma. Gizli bir yer altı tüneli buluyorum, karanlıktan korkup zihinsel sağlığı düşüyor.

    Şehirde bazı okulüsit olaylar var. Yani bazı gizli saklı elemanların değişik ayinleri felan var. Bir eve destursuzca girdim ve bu tiplerden birisi çıktı. Yere garip bir şekil çizmiş, mumlar biraz aydınlatmış ortalığı, değişik bir tip işte. Bir ayin üzerindeydi. Bunu görünce akıl sağlığı düşmesi seçtiğim tip için normal ama ilk bahsettiğim durumlardaki olaylarda çok saçma.

    Savaşlar sıra tabanlı. Bu bir sorun değil ama düzgün ayarlanmamış. Bayağı bi’ zor. 3 tane adam toplayıp 4 kişi giriyorum savaşa yine zor. Gangster karakter seçmişim sürekli atışları ıskalıyor. Karşıda düşman olarakta gulyabaniler var ve yaptıkları hareketler akıl sağlımı düşüyor. Her atışı ıskalarken bu seferde karakter kafayı yiyip saçma şeyler yapmaya başlıyor ve sıram boşa gidiyor.

    Karakter seçerken yaşımızı genç, orta veya yaşlı olarak seçiyoruz. Ne kadar gençsen zorluk seviyesi daha zor galiba.

    Para olarak sigara geçiyor oyunda. Oynadığım süre boyunca sigara kazanmanın yollarını sadece çöplerden bularak veya dinlenme sırasında kumar oynayarak kazanmayı buldum. Başka nasıl bulunur bilmiyorum ama idareli kullanmak fayda var.

    Karakteri –eğer varsa yoldaşlarıda– dinlendirirken bir aktivite seçebiriz. Kumar oynamak -> sigara kazanma şansı, kitap okuma -> yeni şeyler öğrenme, okült araştırma -> bir gizemli nesnenin ne işe yaradığını ve lanetini öğrenme gibi. Karakter dinlenince biraz akıl sağlıda kazanıyor. Yaptığınız aktiviteye göre daha çok akıl sağlıda kazanbilirsiniz. Ayrıca, başka akıl sağlını yükseltme yolları olarak karakterinizin karakterine göre davranışlarda bulunmak. Benim karakter içki içince veya bir hayat kadınıyla yatınca akıl sağlında yükselme oluyordu.

    Bazen dinlenirken rüyalar aleminde geziyorsunuz ve burada bir şeyler öğrenebilir, bir görevi devam ettirebilirsiniz. Akıl sağlınızı etkileyecek şeylerde olabilir tabi.

    Bu oyun Türk yapımı ve Türkiyede geliştirilmiş bir oyun. Asıl pazar yurtdışı diye oyuna Türkçe sonradan geldi. Oyunu yapanlarda, senaryoru ve diyalogları yazanlarda Türk. Nasıl her şeyi İngilizce yazıp Türkçeyi es geçtiler anlamadım. Senaryoyu yazan bir Türk ve ana dilide büyük ihtimal Türkçe. Bir yandan ana dilinde yazarken diğer yandan İngilizce yazarak senaryoyu oluşturmadılar, her şeyi İngilizce yazarak oyunu bitirdiler ve daha sonra çeviri yaptılar bilemiyorum.

    Oyun bir kickstarter projesi olarak başlayıp daha sonra bir dağıtımcı ile anlaştıktan sonra çıkmış bir oyun. Ne kadar maddi durum ve dağımtıcı firmanın baskısı etkilemiş olsada bence bu firma amatörlüğün getirdiği vahametle ciddi planma eksikleri ile işe başladılar ve işi zor kotardılar. Her büyük işte olduğu gibi kod yazmanın gerektirdiği işlerde de projeye başlamadan önce her şeyin planı hazırlanır. Kervan yolda düzülür fikri işe bayağı bir sekteye uğratır. Türkçe dili konusundan dolayı bu firmanın planlama konusunda sorunlar yaşadığını tahmin ediyorum.

    Oyun güzel bir oyun. İnsanların öve öve bitiremediği skyrim, witcher 3 gibi oyunlarda da bir çok buglar var ve bu oyunlara yapan firmalar tecrübesi olan ve çok daha büyük firmalar. Yeni bir firmanın ilk oyunlarında bu tarz şeyler olabilir durumlar. Fiyat çok fazla değil, 60 TL. Fakat disco elysium gibi bir oyunun 61 TL ile neredeyse aynı fiyata olduğu pazarda indirimsiz alınmaz. Ben 30 TL’ye aldım. Yerli firma, full fiyattan alıp destek olmak istiyorum derseniz kendi bileceğiniz iş. Ana pazar yurtdışı diye Türkçe’yi sonra ekleme gereği duyan yerli bir firma. Hayır kurumu değil, ticari bir oluşum. Her yerli firmaya yerli diye paramızı vererek destek olmuyoruz ne de olsa.

    Oyunu bir müddet oynamayıp daha sonra sıfırdan yeni bir karakter ile başlamayı düşünüyorum çünkü oynadığım karakterde takıldım kaldım ve ilerlemek çok zor bir hal aldı. Sevdiğiniz bir türse bir şans verin.




  • başlık düzenlendi
  • Yaz indirimleri kapsamında oyun 19,80 TL.
  • Geç de olsa alıp başladım. Bir 5 saat oynadım dünden beri aralıklarla. Dil ve sanat tasarımını geçmişte övmüştük zaten tekrar geçmenin manası yok da, görev sisteminin iç içe olması yoruyor. Ufacık haritada ne kadar zor olabilir diyebilirsiniz, benim gibi point and click adventure oyunlarından pek hazetmiyorsanız bıktırıcı olabiliyor. Savaş mekaniklerini ile pek sevmedim. Daha doğrusu Darkest Dungeon tarzı boğucu bir zorluğu var. Ambarın derinliklerine gittiğimiz kısımda gelen gulyabaniler oldukça zorluyor. Para deseniz kısıtlı. Açlık ve yorgunluk da cabası. Ciddi zor oyunmuş bu ya şöyle bakıyorum da. 2 saat aralıksız oynayınca bir kasvet çöküyor insana.

    Şöyle 15 saat dolaylarında bitirebilirsem tam tadında kalacak gibi.

    Yok. Gerçekten berbat bir savaş sistemi var. Ekranda imleci düşmana denk getirmek ayrı mesele, dibinde duran kendinden iki katı büyüklükte gulyabaniyi vuramamak apayrı bir mesele, ancak asıl mesele ne biliyor musunuz, son paranızla ürettiğiniz molotof kokteyli düşmanın kafasında patladığı halde "ıska" diyor ya işte benim orada tepemin tası atıyor. Bombayı düşmanın içinde patlatıp da ıskaladığınızda aldığınız haz paha biçilemez. 8 saat itibariyle çöpe yollamama az kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 10 Temmuz 2020; 17:16:20 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.