Şimdi Ara

Türkçe Dil Desteği Kampanyası | UBISOFT | (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
3
Favori
10.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TackleBarry kullanıcısına yanıt

    Direk orjinal satış rakamıyla alakalı değil.


    Konu ile ilgili sosyal medya, ticket açma vs... hiç birinin etkisi yoktur. Firmanın sosyal medya uzamanından öteye gidemezsiniz.


    Firma sahiplerinin, yöneticilerin baktıkları en önemli kısım


    1- İstek Listesi

    2- Oyun geri iade nedenleri

    3- Olumsuz puan sebepleri.


    Oyun yeni çıktığı zaman geri iade edip nedenine Türkçe olmaması sebebiyle (tabi yazıyı süslemeniz lazım) diye belirtirseniz emin olun etkisi çok daha fazla olur...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARTALIZMA -- 6 Mayıs 2022; 10:23:24 >
  • Öncelikle bilgileriniz diğer küçük firmalar için geçerli olabilecek olsa bile Ubisoft için bunlar geçerli değildir;


    1- Ubisoft istek listesini umursamaz bu küçük geliştiricilerin kriteridir.

    2- Ubisoft oyun geri iade sebebleri ile ilgilenmez, %'lik dilim olarak farkına bile varılmazsın.

    3- Türkçe yok diye inceleme patlatması yapmak etik bir davranış değil ve küresel anlamda linç yersin.


    Yazdıklarınız kendi çapınızda haklı gibi görülse bile büyük firmaların umurunda olmayacak konular. Dediğiniz gibi sosyal medya uzmanından öteye geçebilmek ve marketing ekibinin dikkatini çekebilmek için doğru hedeflere doğru kampanyalar yapılıp bizzat yetkili kişilere taşınması gerekiyor, fakat daha önce dediğim gibi Ubisoft için bu defalarca denendi hatta Animus Projesi zamanında tüm AC'oyunlarını çevirdikleri referanslarını göstererek bir deneme de kendileri bulundu. Aynı zamanda Ubisoft şuanda online oyunları için (Rainbox, Hyper) veya mobil (AC) 23 Studio ile çalışarak Türkçe Dil Desteği sağlıyor. Tek yolu satış verisini marketing'in görmesi şuanda veya çok daha büyük kapsamlı bir kampanya ile yetkili kişilere ulaşabilmek.





  • Ubisoft yapımları büyük yapımlar hitap ettiği kitle fazla bence Türkçe gelirse kayıp yaşamazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satın alarak dikkat çekmek bir yere kadar. Hem para veriyorsun hem zaman veriyorsun hem türkçe değil. Bence satıcı alıcıyı aramalı biraz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhsanblack02 İ kullanıcısına yanıt
    Normalde müşteri velinimettir. Ama bunların karnı tok herhalde. Ne var yani Türkçe de eklesen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eklemezse eklemesin veya eklesin, tabiki kendileri bilir. Ben şu ana kadar hiç ubisoft oyunu veya dlcsi satın almadım. Alanlar kendileri bilir. Başta kaliteli ve Türkçe olan oyunlar para hak ettiğini düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla Türkçe yoksa para da yok kusura bakmasınlar. Müşteri miyiz dilenci miyiz anlamadım. Şimdi şöyle düşünün, bi sinema filmi çıkacak ing altyazı dışında seçenek yok sinemada. Yapım şirketi ''Önce bi sinemaya gelip bilet alsınlar ondan sonra çok bilet satılmışsa duruma göre biz de Türkçe altyazısını ekleriz''. Ne kadar saçma sapan bir olay olurdu. Sen bir ürün satıyorsa bir ülkede yerelleştirmek zorundasın arkadaş. Pazar payı yerelleşince artar. Bunu sadece Ubisoft yapmıyor bir diğer örnek Rockstar. GTA5 satışı eminim milyonu geçmiştir Türkiye'de. Geldi mi Türkçe yine yok. İndie firmaları ayırıyorum bu büyük firmaların alayına Rusya gibi çakacaksın dil yoksa oyunda yok yasağını. Valla oynamazsak da dünyanın sonu olmaz. Dil bilen arkadaşlar muhtemelen bizim ne suçumuz var diyecekler haklılar. Şahsen ben dil yoksa her zaman indirimin indirimini bekleyip alıyorum oyunları. Dil ekleyen oyun firmalarına burdan selam olsun. Paranıza para katın reisler.





  • Ben bu firmaların belli bir adet satışını yakalayamadıkları için Türkçe yapmadıklarını düşünüyorum. Bir diğer nedeni ise ekonomi olabilir. Türkiye pazarını en çok önemseyen Sony'dir. Playstation Türkiye'nin büyük bir kitleyi kendini çekti dublaj ile alakamız yokken dublajlı Uncharted çıkarttılar. Türkçe dil desteğini ellerinden gelenini yapıyorlar. PC pazarında da Polonyalı firmalar diyebilirim yerelleştirme işinde adamlar muazzam. Tek tük de indie yapımlardan geliyor çok sürpriz olmazsa diğer firmalardan. İlerleyen yıllarda ben inanıyorum ki her oyunda Türkçe desteği göreceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu güncel tutalım arkadaşlar.

  • Yerelleştirme konusunda ülkemizi en sallamayan firma Ubisoft'tur herhalde. Adamlar İstanbul'da geçen oyuna bile Türkçe dilini eklemedi. Umarım ilerleyen zamanlarda bu tutumlarından vazgeçerler.

  • Öncelikle bu konunun öne çıkarılması gereklidir. Olumlu bir gelişme midir bilemem ama ubisoft un youtube ana sayfası son videolara Türkçe altyazı dilini eklemiş(bu önceki videolarda yoktu)bir ihtimal dil desteği söz konusu olabilir mi acaba? 

    Oyuncular dil desteği beklerken arapça eklendi sonraki eklenen dil tayca oldu ama iş bizlere gelince süreç ya hiç işlemiyor ya da böyle çok basit mobil oyunlara anca dil desteği veriliyor malesef. 

    konu siyasi değil diyeceğim ama avrupadaki çoğu firma halen rusça dil desteği veriyor, ulan rusya avrupaya gazı kesti ,gıda eneji,teknoloji,savaş ve daha pekçok olumsuz etki biraktı ama bunlar hala dil desteğini kesmedi ve üstelik yeni çıkacak oyunlarına rusça ses+altyazı eklemeye devam ediyorlar. 


    Diyecekseniz ki rusça dünyada çok konuşulan diller arasında sanki Türkçe birtek ülkemizde konuşuluyor. Siz kendinizi kandırıyorsunuz olay bu sadece.


    Korsan diyarı rusya çin güney amerika ve arap ülkelerine de sürekli destek devam.

    Türkiye de de korsan kullanımı fazla ama bizlere de dil desteği yok.Oyun almayanlar kadar orjinal alanlar da fazla emin olun.Dil desteği olmayıp da parası olanların bile almayan bir kitle mevcut bunu da göz önünde bulundurmuyorlar.

    Gerçekten inanılır gibi değil biz de suçu kendimizde diye boşuna arıyormuşuz.

     


    Bir de oyunlara resmi çeviri yeterli değil.Az çeviri şirketi var ve yeterli oyun çevrilmiyor.Diğer çeviri şirketleri de başka sektörlerde uğraşıyor ama bu oyun sektörününde yaban atılacak bir tarafı yok.Oyunları pek kale alan yok ama bu bir iş alanıdır, unutulmamalıdır.Ülkemize gelen her ürün dil desteği ile gelmek zorunda ama ne hikmetse bu oyunlarda yok malesef. 


    Neyse konu amacından sapmasın hocam mücadeleye devam,bunlara inat artı destek.

    Kolay gelsin ve başarılar dileriz 





  • Ubisoft sanirim ilk defa bir oyununa Turkce dil getiriyor tamamiyle, o da "The Division Resurgence" kisaca mobil oyun. Resimlerden goruldugu kadariyla oyun Turkce dili de icerecek.

    Bu bir ilk ve oyun mobil platforma gore cok saglam gorunuyor, The Division 1'den cok alinmis. Bu sefer ciddilar galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IcyTea Lemon kullanıcısına yanıt
    Rainbow Six Siege

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Onda olduğunu biliyorum ama hikayeli, görevli vs bi oyun değil CS:GO türü bir oyun olduğu için onu türkçeleştirmek çok da uğraştırmasa gerek. Her ne kadar mobil de olsa bahsettiğim oyun tam ollarak 1 oyun, dialog, arayüzü her şeyiyle türkçe geliyor gibi duruyor o yüzden şaşırdım bayağı.

  • IcyTea Lemon kullanıcısına yanıt

    Yeni oyun çıkarıyorlar AC: MİRAGE diye. Bu oyunda Türkçe dil desteği için Ubisoftun kapısını aşındırmalıyız. Ama konu ölü ben o kadar mail attım, o kadar tweetten desteğe PM yağdırdım, kendi forumlarında beğeni ve yorum yaptım ama forumun geneli kolunu kıpırdatmıyor.


    Bazı üyeler de gidin ingilizce öğrenin diyor. Bak güzel kardeşim mesele yabancı dil öğrenmek değil, mesele adam yerine konulmuyoruz. Ne diyor biri de satış rakamları yetersiz. Nesi yetersiz biraderim. Sadece ben en az 2 bin tllik oyun aldım ps4, xbox ve pc için ubisofttan. Ve sırf hangimiz önce bitireceğiz diye Valhalla'yı 5 arkadaş satın aldık. Ucuz da değildi. Bu 2 saçma sapan sebebi lütfen bahane göstermeyin. Ben oynayacağım oyunların Türkçe olmasını istiyorum kardeşim. Bakın Sony'e adamlar Türkçe dublajlı oyun çıkardı ya! Bu bir ilk Crysisten sonra. Dünyada en çok oynanan bir oyun Türkçe dublaj alıyorsa ve ilk çıktığından beri Türkçe desteği varsa Ubisoft bunu seve seve yapar.


    Ubisoft kendi oyunlarına Türkçe dil desteği versin yemin ediyorum satış rakmlarını alt üst eder Türkiye'de.


    Sizden ricam AC: MİRAGE için kapılarını aşındıralım. Türkçe gelsin. Ulaşabilen yayıncılara ulaşsın. 5 TL atın mesajınızı yazın. Jahrein, Elraen, Pintipanda, Eastergame ve diğer yayıncılara. Twitter adreslerini takip edin ve sürekli bu durumdan bahsedin.


    Ağlamayan çocuğa emzik yok beyler. Siz bilirsiniz.





  • Ağlamaya devam edeceğiz, her ortamda saldıralım.

  • Türkiye'de hemen her oyuncunun oyun kütüphanesinde mutlaka GTA, The Elder Scrolls, Fallout, Assassin's Creed, Far Cry serileri mutlaka vardır ama buna rağmen bu oyunların hiç birinde Türkçe dil desteği yoktur.


    Çok uzatmayacağım bütün bunlara rağmen halen çıkıp bu oyunlar az satıyor o yüzden Türkçe çıkmıyor diyenin aklına şaşayım. Ülkemizde bu oyunların yarısı kadar satıp halen Türkçe oyun çıkaran onca firma varken bu firmalar halen Türkçe çeviriye yanaşmıyor zeytin dalı uzatıp ülkeye şans vermiyorsa benim için bu firmalar ırkçının önde gidenidir.

  • Bizim kultur bakanligimiz da is yok cunku !!

    Bu oyunlarin dagitimi ve satisindan Kultur bakanligimiz sorumlu ve bu ise el atabilecek yagene kurum orasidir . Koskoca Brezilya apple da adaptor yok diye satisini durdurdu apple geri adim illa ki aticak bu konu da . Bizim de Kultur bakanligimiz seslendirmemi veya en kotu Türkce altyazimi eklemeden satis ve pazarlama yapamazsiniz bu ulke de derse bu is meyve vermeye baslar . Arkadaslar kim ne derse desin Turkiye cok ciddi bir satis pazaridir . Korsani kadar orjinal urun satisi da cok vardir . Bu ambargo firmalara uyarlanirsa ve mecbur birakilirsa bakin donusum nasil baslar gorursunuz . Ubiye mail at twitterdan yardir ticket at pm at bu is bununla cozulmez ayrica alay konusu olursunuz ki oluyoruz . Kisacasi kultur bakani bizi iplemedigi surece baskalarini iplemesini bekleyemeyiz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TackleBarry kullanıcısına yanıt

    şuan türkiyede en çok satan oyun call of duty. hayatında türkçe bir cod oyunu gördünmü? her şeyi siz biliyorsunuz. kafanız çö tenekesi gibi şu leş düşüncelerden kurtulamadınız gitti. sanki babanızın dükkanıymış gibi koca şirketleri savunuyorsunuz.

    misal rusyada oyunların rusça olması devlet politiskası. rusça değilse bu ülkede satamazsın diyorlar. oyunlar çok sattığı içinmi rusça oluyor oyunlar.


    yazık cidden...

  • 14 yıllık oyun hayatım boyunca çocukluk hariç (ps2 zamanı 3-5 oyun) korsana yönelmedim. İndirimdir pakettir kovaladık orj aldık hakkını verdik. Ama Rockstar, Ubisoft ve Ea Play Türkiye pazarında güzel nevale kaldırmalarına rağmen TR dil desteği getirmiyorlar. Umurunda olur veya olmaz bu 3 şirketin hiçbir oyununa 50kr vermem. Bırak satın almayı Playstation Deluxe, Ea play veya Gamepass kütüphanesinden bile indirmiyorum.

    Forumlarda Türkçe isyanı yaptık, çok bilmiş arkadaşlar git ing öğren heheh diye aşağılarken ve basit tavsiyeler verirken biz olayın büyük resmini görüyorduk. Olay kişisel gelişime bağlandı durdu. Koyun gibi kabullendiler. Para veriyosun fince var ama Türkçe yok. Danca, Lehçe? 84 MİLYONLUK ULUSU YOK SAYAMAZSINIZ!

    Bunun korsanla, satışla cartla curtla alakası olduğunu düşünmüyorum. Bir kin veya nefretin ürünü olduğunu düşünüyorum.

    Bu konudan yeni haberim oldu. Ne gerekiyorsa yapalım. Neden Adil kullanım kotası isyan konusundaki birlik beraberlik ve kararlılık olmasın. Yapabileceğimiz bir şey bu. Pazarın sahibi biziz. Teşekkürler, yarışmacı arkadaşlara başarılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.