Şimdi Ara

Türk toplumunun en büyük eksileri NEDİR ? Cevaplıyoruz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AB1E07F87

    -Bir bireyin bir yanlış yapması, o bireyin bütün yaptıklarının yanlış olduğu anlamına gelmez(ad hominem midir neyse artık).
    -Yanlış yanlışla düzeltilmez.
    En önemlisi;
    Her Çorumlu, muhafazakar değildir :((.

    Aaaah ah. Şunu yazıdan bir hafta önce hoş bir hanımla karşılaşmıştım. Çorumlu olduğumu duyunca burun kıvırmıştı. Sonra corona denen alçak yaratıklar bizim ülkeye de girdi ve tatiller matiller oldu. Ayrı kaldık, daha da görmedik kızı...


    Konuya tekrar bir şey eklemek isterim: mertebeyi abartılı şekilde yüceltme. O yüksek rütbenin en yüksek kademelerinin alanında en yetkini ve noksanı olmayanı zannediliyor. Bu yüzden eleştiriden kaçınılıyor: Vitor Pereira, RvP'yi oynatmıyordu. Sonra hocanın bir bildiği vardır dendi. Bir şey bildiğini de görmedik. RvP yerine oynatılan Fernandao'nun da ahım şahım performansı yoktu. Bunun siyasi örnekleri hayli hayli verilebilir. En meşhuru: devletimizin bi bildiği vardır.

    Milletimiz resmen anti-eleştirici. Tek yöne bakmakla ilerlenmez, medeniyetlerin farkı budur. Bugün bir cümle gördüm: Arkadaşlar aynı yöne bakar ama sevgililer birbirine(yani zıt yöne) bakarmış. Anlamlı...





  • 2 sene önce büyük bir şirkette, bir devlet şirketinde staj yapmıştım.

    Stajyer olarak bulunduğum şirkette ilk dikkatimi çeken şey şunlar oldu:

    Çalışma saatleri 08.00-17.00 arasıydı ve 12.00-13.00 arası öğlen izni vardı.

    Her gün 08.00 ile 10.00 arasında neredeyse hiç kimse iş yapmazdı. Biriken bir ton iş olmasına rağmen kimse tenezzül edipte bir iş yapmaya uğraşmazdı.

    Saat 10.00 civarına gelince yavaştan kalkmaya ve bazı işleri yapmaya başlarlardı onlarda da genelde bizi yani stajyerleri gönderirlerdi.

    Bu bahsettiğim kişiler 8.000₺+ ücret alan kişiler.

    Öğlen molasından sonra ise sanki birileri onların kuyruklarına basmış gibi sürekli bizi azarlayarak sanki tüm bunların sorumlusu bizmişiz gibi işleri hızlı hızlı ve yarım yamalak bitirmeye uğraşırlardı. En sonunda saat 17.00 olurdu ve herkes giderdi.

    Yani pek çalışmayı istemiyorlardı, sürekli olarak kaytarmak istiyorlardı ve bu neredeyse herkeste vardı.

    Bir diğer gördüğüm şey ise kolay yoldan para kazanmak istemeleri. Habire sağdan soldan duydukları şeylerle paralarını 10’a katlayacaklarını sanıp sürekli para kaybediyorlardı ya da hiç kazanamıyorlardı.

    Hiç kimse de kendimi geliştireyim, edindiğim bilgilerle daha iyi yerlerde çalışayım veya kendi şirketimi kurayım gibi düşüncelere sahip değildi.

    Ellerinde para bulunmasına rağmen gram cesaretleri bulunmuyor. Sadece stajyer olarak bulunduğum bu yerde değil bir çok yerde daha bu tarz şeyleri gözlemledim.




  • Kurallara uymaması.

  • Aşırı bir devletçi yapısı var. Devlet herşey bu toplum için. Bu yüzden de kendilerinden çok devletlerine güveniyorlar. Hayır! Devlet değil, bu topraklardaki tek yegane güç, sensin arkadaşım sen ! Bunu idrak edememiş bir millete ne desek boş. Okuyup öğrenmiyorlar ki.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.