Şimdi Ara

Türk Telekom ve diğer firmalar VDSL2 Plus (35b) veya FTTH Fibere geçsin! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
509
Cevap
18
Favori
40.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
867 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    santral ile kablo mesafem 700 metre ama direkt vdsl verecek teknolojisi yok, türknet direkt santralden 50mbs veriyor ama tivibu kullandığım için geçmiyorum, evdekiler alıştı tivibuya.
  • Valla totomuzu da yırtsak olmaz,yapmazlar.Türkiye'de heralde düşünülecek en son şey upload hızını arttırmak olur.Ha parasıyla diyorsan orası ayrı,varsa paran bastırır,hatta santralden evine hattı altın kablo ile çektirebilirsin,onun harici her şeyi devletten beklemeyin canım(!)(ironi)
  • Konular arasında bölünmeyelim upload etkinliğimiz yapılıyor yada yapılakta cimer istek örnek metin yolayın yağdırın (Belki konuyuyu görmemişinizdir )

    Sayın Yetkili,

    İnternet UPLOAD hızlarımız hakkındaki şikayetlerime BTK ile ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI'ndan hiç bir yanıt alamadım.

    Malum Koronavirüs "COVID-19" sebebiyle diğer insanların yaptığı gibi hepimiz evimizde hayatımızı sürdürüyoruz. Gerek öğrenci olarak evimde uzaktan derslere katılıyorum, gerekse evimde çalışmak durumunda kalıyorum.

    UPLOAD'un önemi DOWNLOAD kadar yüksektir. Kullanıcılara sağlanan 3-4 MBPS UPLOAD hızları ile görüntülü görüşme, canlı ders yayınları, kişisel dosyaları ve ödevlerimizi yükleme gibi "UPLOAD" gerektiren işlemleri sağlıklı yapamamaktayız.

    Tarafımıza sağlanan UPLOAD hızlarının en az 20 MBPS seviyesine çıkarılmasını ve içinde bulunduğumuz olağanüstü durum bitip, hayat normale döndüğünde de bu hızların kalıcı olmasını arz etmekteyim.

    Saygılarımla




  • Millet fatura ödeyemıyor siz sacma sacma konular acmaktan sıkılmıyorsunuz
  • Şu an bakırda en yeni teknoloji 35b değil GigaDSL'dir ve gigabit seviyelerinde veri geçebiliyor. Fakat yinede en sağlıklı sistem FTTH (eve kadar fiber) sistemdir ve simetrik hızlar rahat verilebilir ayrıca bakıra göre pingler birkaç ms daha düşük olur. Ama gelin görün ki bende de superonline ftth olmasına rağmen ADSL seviyelerindeki hızlara mahkum edilmek zoruma gidiyor.
  • 2020 Yılı fiber altyapı yılı olacaktı güyaaaa, yersen!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: treyturop

    Millet fatura ödeyemıyor siz sacma sacma konular acmaktan sıkılmıyorsunuz
    ne diyorsun be fakir

    senın agzın kokuyor diye herkes ölsün mü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zeen

    ne diyorsun be fakir

    senın agzın kokuyor diye herkes ölsün mü

    Alıntıları Göster
    E bizde onu dıyoruz zaten ulkenın %95i fakir hatta su an %99a cıktı . Hatta surıyelıler bıle olumune kacıyor ulkeden siz hala hayal alemındesınız olmus zaten haberınız yok
  • daha doğru dürüst fiber yok ne vdsl 2 si ben istan buldayım 10 15km yakınıma kadar fiber hattı yok burda daha vdsl2 plus olsa ne olur
  • kafadan 5 sene sürer. hatta tam yaygınlaşması 7-8 sene sürer. zamanında en yüksek hız benim hatırladığım 4 idi 8 oldu 16 oldu vdsl zaten 20 küsüre 100 alıyor.
    11 sene geçmiş hala ziyanlık.biz dsl modemlerle yaşarkena adamlar fiberi döşemişlerdi zaten :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silenforce

    Konunu temeli istek üzerine kurulmuş,Türkiyede simetrik internet 1000/1000'lik dahi istek dahilinde sağlanabiliyor.Siz hala VDSL2 Plus derdindesiniz,olması gereken esasında simetrik internet sağlanabilmesi herkese.Hızı da bütçesine göre olmalı.Ancak o hizmeti verebilecek altyapıya ve donanımlı personele sahip bir ISS yok ülkemizde.Huawei'nin ilk tip Superbox'ını kaç tane Superonline veya Turkcell çalışanı mikrotik için kullanarak rot balans verebilir?Ben söylerim sizin yerinize,Türkiye'de hiçbir çalışanları bu hizmeti veremez.Bu kadar saçma ve basit işlerden bir haber çalışanlar ve yıllardır yatırım yapılmamış altyapılar ile dediklerinizin imkanı yok.Bu dediklerinizin olması için de bugün karar verilse 3 sene sonra anca bireysel kullanıcıya ulaşmış olur.
    Bu ülkede bazı şeylerin farkına varın.İnsanları kurtarmaya çalışmayın kendinizi kurtarmaya çalışın.Toplumu kurtarmaya çalışıcaksanız da oynadığınız oyunun kurallarına hakim olun.Türk Telekom işe yaramaz ırk olan araplara peşkeş çekilip de devlet bankası hortumlanmasaydı şuan her şey güllük gülistanlıktı.İnternet hızlarınız gayet de yükselmişti.Ama hortumlayan adam rüşvet verdiklerimin belgeleri elimde,façası yiyen dokunsun,gelip beni alsın diyebiliyor.Esas sorun burda.Derdinizi önce politikacılarla çöziceksiniz sonra hortumlayanla para geri geldiğinde de yatırımla.

    İyi Geceler.

    Ekleme;konuda sizinle aynı düşünmeyen insanlara hatalı düşündüğünü belirtemezsiniz.
    Çocuğum demiyeceğim. Bebiş naber agu demesini yeni öğrendin galiba ilk işin ırkçılık yapmak olmuş bakıyorum.

    Bebişciğim bu işler öyle sana yutturulan Aptamil 5 maması gibi birşey değil.

    Bizler sağcısı, solcusu, dincisi, ülkücüsü hepimiz Özal hükümetine kadar vatansever, asker ruhlu, nilliyetçi ve kendi insanı ile kendi kaynakları ile büyüyeceğine gelişeceğine inanmış bir MİLLET idik.

    Özal döneminde ilk defa dışa açık ekonomiye geçtik. Yani gerçek kapitalizmin ilk adımları atıldı. Yani MC Donalds'lar açıldı, Lee Cooper'lar Lewis'lar, Sony, Marlboro Kent ülkeye girdi vb vb.

    Düşün bunların hepsinin bu ülkeye girişi yasakken bunların tüm alternatiflerini biz kendimiz üretip kendimiz kullanıyorduk.

    Ağzında hala annesinden emdiği sütün kokusu olanlar Özal dönemini bilebilir mi?

    Peki biz durup dururken mi dışa açık ekonomiye geçtik?
    Doğu komünist Almanya Batı Almanya ile birleşti diye olabilir mi?
    Rusya'da perestroika oldu komünizm çöktü diye olabilir mi?

    Hayır hiç biri.
    Bizim sistemimiz Atatürk'ün altı ilkesi üzerine kuruluydu. Bugün bile komünizmin başaramadığı sosyal devlet yapılanması ile zirveye çıkmış kapitalizmin çok daha üstünde bir sistemdi.

    Ne var ki bu altı ilke her iktidara gelen tarafından (kendi yandaşlarıyla paylaşılmak üzere) sonuna kadar sömürülecek şekilde kullanılır olmuştu. Öylesine kanıksanmıştı ki eğer bir iktidar düzgün birşey yapsa enayilikle sonraki seçimde yalnız kalmakla suçlanır olmuştu.

    Sistem şu şekilde işliyordu. Birisi iktidara gelebilmek için tüm şirketlerini yatırımlarını pul edip propaganda için kullanır ve ona destek veren işadamları, medya, halk ve bir sürü göz boyayıcı kurum olurdu. O kişi iktidara geldiğinde vergiler ile ilk önce şirketlerine devletteki tüm ihaleleri verir sonra işadamlarına verirdi. Daha sonra medya kurumlarının patronları beslenir. Daha sonra ise

    Daha sonra ise
    İşte burası önemli
    Sıra kendine oy veren il başkanlıklarında belirli kişilerin hayatlarını mutlu etmeye gelirdi. Bu genellikle tüm devlet memuriyetleri (önceki kadrolar işçi statüsüne alıp vb yollarllar boşaltılarak) o vatandaşlara verilerek olurdu. O yüzden devlet kurumları önemli idi. İktidara gelen kendine oy verenin de karnını doyuracaktı. Devletin malı denizdi yemeyen kerizdi.

    Yani iski, tedaş, ptt, telekom hepsi iktidarın arpalığı besi çiftliği idi.

    Buraya memur olanlarsa verdikleri oy yüzünden partileri sayesinde olduğunu çok iyi bilirdi. Yani çalışmalasalar da o maaşı emekliliği alacaklarını bilirlerdi. O halde neden çalışmak zorundaydılar ki. Neden görevlerini yapacaklardı ki. Tamam yaparlardı belki ama bu iş için cebine ayrıca para girecek miydi..

    Böylece atıyorum telekomun başındaki siyasi (bakan veya iktidarın akrabası) telekomun tüm gelirlerini hazineye geçmeden kendi cebine aktarırdı. Bunun adı HORTUMLAMA idi. Telekomda çalışanlar ise vatandaşa hizmet götürmez, eğer götürecekse de RÜŞVET alırdı.

    Dahası mesela devletçilik ilkesi, sadece partizan işadamlarının cebini doldurmak için kullanılan yöntemdi, falandı filandı.

    -----------------------------------------

    Gelelim günümüze.
    İlkadımları Özal tarafından atılan dışa açık ekonomi ile ilk özelleştirme süreçleri de başlamış oldu.. Peki özelleştirme ile ne oldu?

    - Artık iktidara gelenler memur kadrolarını kendi oy verenleri ile dolduramaz oldu. (İBB için Ekrem bunu yaptıysa da devlet sayılmaz. Ayrıca konu dışıdır)
    - Devlet yüzbin hatta milyonlarca çalışana memur maaşı vermekten kurtuldu.
    - Devlet memuriyet emekliliğine para ödemekten kurtuldu.
    - Özelleştirilen kurumlar sıkı denetimle takip edilerek hem çalışanı mağdur edilmedi hem vergi kazancı sağlandı.
    - Özelleşen kurum rüşvet almak bir yana halka hizmet için yarışa girdi.
    - Özelleşen kurum çağa ne kadar ayak uydurabilirse o kadar kazanacağını bildiğinden sürekli bir gelişme yarışında oldu.
    - Özelleşen kurum milli değerlerimize bağlı kalmadığında başına gelecekleri bildiğinden gerçek bir Türk gibi değerlerimize sarıldı.

    Evvet ağzı anasının göğsünden emdiği taze süt kokan bebeler. Biraz da bu açıdan konuları değerlendirin. Kimsenin gözünüze at gözlüğü takmasına müsade etmeyin. Bizler nasıl tecrübeler ile değişimlere gidiyorsak ülkeler de kendi tecrübeleri ile bu değişimlere geçiyorlar.

    Daha bunu komünizmin çıldırdığı İSO'su Sigortası İşsizlik Maaşı falanı var onlar hep konu dışı değinmiyorum..




  • Türk Telekom ve diğer firmalar VDSL2 Plus (35b) veya FTTH Fibere geçsin!Türk Telekom ve diğer firmalar VDSL2 Plus (35b) veya FTTH Fibere geçsin!

    Türknet ile 85 liraya altyapının desteklediği tam hız olan 75mbps download alıyorum,fakat altyapı 50mbps upload desteklemesine rağmen, son 4-5 güne kadar 4mbps olan uploadım 8mbps'ye çıktı sadece.




  • Benim yeni koyulan tip7 ALU kabinin desteği var 35b ama açık mı değil mi bilemiyorum. Telekom 17a destekli modem verdi yine.
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom'dan modem almayın. Kendileri kalitesiz veya ucuz modem seçiyorlar. VDSL Desteği bile bir yere kadar. Zaten Türk Telekom modemlerini kendisine göre modifiye ettiriyor. Sizin Türk Telekom'dan Zyxel diye aldığınız modemin firmware yazılımı dahi modifiye. Türk Telekom'un modemlerinde bazı özellikler kısıtlı gelmekte. Modem alacaksanız ASUS DSL-AC51 veya ASUS DSL-AC88U modellerine bakın. Diğer bir önerim ise Keenetic Omni DSL modem. ASUS DSL-AC88U En iyilerinden birisi. ASUS DSL-AC51'den farklı olarak, Broadcom'un DSL modülü ve Wi-Fi çipleri bulunuyor. Eğer santralinizdeki DSLAM Broadcom ise, modem ile DSLAM çok daha verimli bir şekilde iletişim kurabiliyor ve özellikle Upload tarafı epey etkileniyor ve daha yüksek Upload hızlarına erişebiliyor. Kopma riskleri azalıyor. Ama elbette Download ve Upload hız limitlemesinin tamamen kaldırılması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 25 Nisan 2020; 12:15:30 >
  • omurgalar bile ucu ucuna yeterken 35b'ye geçilsin de 2007'ye throwback yapalım değil mi?
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    VDSL2 Plus (35b) 2007 yılında çıkan bir teknoloji değil. Bi' ara Wikipedia'dan edindiğim bilgiye göre 2014 yılında çıkmış bir teknoloji.
  • Hocam mecbur kaldım yoksa niyetim türknetin yeni çıkardığı 35b destekli ucuz zyxel modemi almaktı ama bu aboneliği açarken modemi kitlediler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peni_Silin

    Çocuğum demiyeceğim. Bebiş naber agu demesini yeni öğrendin galiba ilk işin ırkçılık yapmak olmuş bakıyorum.

    Bebişciğim bu işler öyle sana yutturulan Aptamil 5 maması gibi birşey değil.

    Bizler sağcısı, solcusu, dincisi, ülkücüsü hepimiz Özal hükümetine kadar vatansever, asker ruhlu, nilliyetçi ve kendi insanı ile kendi kaynakları ile büyüyeceğine gelişeceğine inanmış bir MİLLET idik.

    Özal döneminde ilk defa dışa açık ekonomiye geçtik. Yani gerçek kapitalizmin ilk adımları atıldı. Yani MC Donalds'lar açıldı, Lee Cooper'lar Lewis'lar, Sony, Marlboro Kent ülkeye girdi vb vb.

    Düşün bunların hepsinin bu ülkeye girişi yasakken bunların tüm alternatiflerini biz kendimiz üretip kendimiz kullanıyorduk.

    Ağzında hala annesinden emdiği sütün kokusu olanlar Özal dönemini bilebilir mi?

    Peki biz durup dururken mi dışa açık ekonomiye geçtik?
    Doğu komünist Almanya Batı Almanya ile birleşti diye olabilir mi?
    Rusya'da perestroika oldu komünizm çöktü diye olabilir mi?

    Hayır hiç biri.
    Bizim sistemimiz Atatürk'ün altı ilkesi üzerine kuruluydu. Bugün bile komünizmin başaramadığı sosyal devlet yapılanması ile zirveye çıkmış kapitalizmin çok daha üstünde bir sistemdi.

    Ne var ki bu altı ilke her iktidara gelen tarafından (kendi yandaşlarıyla paylaşılmak üzere) sonuna kadar sömürülecek şekilde kullanılır olmuştu. Öylesine kanıksanmıştı ki eğer bir iktidar düzgün birşey yapsa enayilikle sonraki seçimde yalnız kalmakla suçlanır olmuştu.

    Sistem şu şekilde işliyordu. Birisi iktidara gelebilmek için tüm şirketlerini yatırımlarını pul edip propaganda için kullanır ve ona destek veren işadamları, medya, halk ve bir sürü göz boyayıcı kurum olurdu. O kişi iktidara geldiğinde vergiler ile ilk önce şirketlerine devletteki tüm ihaleleri verir sonra işadamlarına verirdi. Daha sonra medya kurumlarının patronları beslenir. Daha sonra ise

    Daha sonra ise
    İşte burası önemli
    Sıra kendine oy veren il başkanlıklarında belirli kişilerin hayatlarını mutlu etmeye gelirdi. Bu genellikle tüm devlet memuriyetleri (önceki kadrolar işçi statüsüne alıp vb yollarllar boşaltılarak) o vatandaşlara verilerek olurdu. O yüzden devlet kurumları önemli idi. İktidara gelen kendine oy verenin de karnını doyuracaktı. Devletin malı denizdi yemeyen kerizdi.

    Yani iski, tedaş, ptt, telekom hepsi iktidarın arpalığı besi çiftliği idi.

    Buraya memur olanlarsa verdikleri oy yüzünden partileri sayesinde olduğunu çok iyi bilirdi. Yani çalışmalasalar da o maaşı emekliliği alacaklarını bilirlerdi. O halde neden çalışmak zorundaydılar ki. Neden görevlerini yapacaklardı ki. Tamam yaparlardı belki ama bu iş için cebine ayrıca para girecek miydi..

    Böylece atıyorum telekomun başındaki siyasi (bakan veya iktidarın akrabası) telekomun tüm gelirlerini hazineye geçmeden kendi cebine aktarırdı. Bunun adı HORTUMLAMA idi. Telekomda çalışanlar ise vatandaşa hizmet götürmez, eğer götürecekse de RÜŞVET alırdı.

    Dahası mesela devletçilik ilkesi, sadece partizan işadamlarının cebini doldurmak için kullanılan yöntemdi, falandı filandı.

    -----------------------------------------

    Gelelim günümüze.
    İlkadımları Özal tarafından atılan dışa açık ekonomi ile ilk özelleştirme süreçleri de başlamış oldu.. Peki özelleştirme ile ne oldu?

    - Artık iktidara gelenler memur kadrolarını kendi oy verenleri ile dolduramaz oldu. (İBB için Ekrem bunu yaptıysa da devlet sayılmaz. Ayrıca konu dışıdır)
    - Devlet yüzbin hatta milyonlarca çalışana memur maaşı vermekten kurtuldu.
    - Devlet memuriyet emekliliğine para ödemekten kurtuldu.
    - Özelleştirilen kurumlar sıkı denetimle takip edilerek hem çalışanı mağdur edilmedi hem vergi kazancı sağlandı.
    - Özelleşen kurum rüşvet almak bir yana halka hizmet için yarışa girdi.
    - Özelleşen kurum çağa ne kadar ayak uydurabilirse o kadar kazanacağını bildiğinden sürekli bir gelişme yarışında oldu.
    - Özelleşen kurum milli değerlerimize bağlı kalmadığında başına gelecekleri bildiğinden gerçek bir Türk gibi değerlerimize sarıldı.

    Evvet ağzı anasının göğsünden emdiği taze süt kokan bebeler. Biraz da bu açıdan konuları değerlendirin. Kimsenin gözünüze at gözlüğü takmasına müsade etmeyin. Bizler nasıl tecrübeler ile değişimlere gidiyorsak ülkeler de kendi tecrübeleri ile bu değişimlere geçiyorlar.

    Daha bunu komünizmin çıldırdığı İSO'su Sigortası İşsizlik Maaşı falanı var onlar hep konu dışı değinmiyorum..

    Alıntıları Göster
    Yazınızı beş,altı kere okudum,sırf bana bebe dedikten sonra bir halt bildiğinizi varsaydığım için.Düşündüm düşündüm düşündüm.Dedim acaba ne demek istemeye çalışıyor ki bu tarihi eser?Sonra gördüm ki insanların bildiği şeyi farklı kelimeler ile anlatmaktan başka bir halt bildiğiniz yok.Onu anladığımda da bıraktım zaten.
    Bu arada dışa açık ekonomi,zararlı bir öcü gibi göstermişsiniz.Yakıştıramadım hayır siz zamanında çok mu Casper izlediniz de her halta hayalet gözüyle bakıp korkuyorsunuz?Bu durum dışa açık ekonomiden ziyade paraya açık cepler yüzünden oluşmuş bir durum.Şu insanımızın karşı çıktığı Glikoz Şurubu fabrikalarından tutun Ayran fabrikalarına kadar ülkemizde bir çok fabrikada görev yaptım.Emin olun yurtdışı kaynaklı firmalar elemanlarına yerli firmalardan çok değer veriyordu.Ve daha temiz,dürüst,kurallara uyan bir şekilde çalışıyorlardı.
    Geleliğim ırkçılığıma,ben faşizan bir ırkçı olduğumu düşünmüyorum.Eğer öyle olsaydım Türk'ten başka hangi ırk varsa karalardım.Ama Yahudiler,Almanlar,Ruslar,İngilizler,Amerikanlar(böyle bir ırk yok da biz var diyelim),İtalyanlar benim bunlarla bir sorunum veya sevmemezliğim,nefret etmişliğim yok.Ama araplardan nefret ediyorum,yağmurda su vermek istemiyorum.Benim mezhebim geniş değil.Ben dedesinin bana ihanet edeni unutmam,diyebilirsiniz ki diğerleri ihanet etmedi sanki,etmediler onlar düşmanımızdı.

    Bu arada hala ırkçı olduğumu düşünüyorsanız ben bununla gurur duyuyorum,söylediğim çerçevelerde olduktan sonra.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silenforce -- 25 Nisan 2020; 12:44:40 >




  • Daha ADSL var 🙁
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdem the mixer

    Türk Telekom'dan modem almayın. Kendileri kalitesiz veya ucuz modem seçiyorlar. VDSL Desteği bile bir yere kadar. Zaten Türk Telekom modemlerini kendisine göre modifiye ettiriyor. Sizin Türk Telekom'dan Zyxel diye aldığınız modemin firmware yazılımı dahi modifiye. Türk Telekom'un modemlerinde bazı özellikler kısıtlı gelmekte. Modem alacaksanız ASUS DSL-AC51 veya ASUS DSL-AC88U modellerine bakın. Diğer bir önerim ise Keenetic Omni DSL modem. ASUS DSL-AC88U En iyilerinden birisi. ASUS DSL-AC51'den farklı olarak, Broadcom'un DSL modülü ve Wi-Fi çipleri bulunuyor. Eğer santralinizdeki DSLAM Broadcom ise, modem ile DSLAM çok daha verimli bir şekilde iletişim kurabiliyor ve özellikle Upload tarafı epey etkileniyor ve daha yüksek Upload hızlarına erişebiliyor. Kopma riskleri azalıyor. Ama elbette Download ve Upload hız limitlemesinin tamamen kaldırılması lazım.
    peki hangi özellikleri kısıtlamaya gidiyorlardır peki?

    Ayrıca TÜRKTELEKOM boykotu yapılmadan hiçbirşey olmaz çünkü hatların sahibi onlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderweb -- 25 Nisan 2020; 13:7:11 >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.