Şimdi Ara

Türk Telekom ve diğer firmalar VDSL2 Plus (35b) veya FTTH Fibere geçsin! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
509
Cevap
18
Favori
40.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
867 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kardeş hattım 150 mbps destekliyor ama internet pahalı 100 mbps internet kaç para sen biliyon mu ?
    ne gerek var bana 300 mbps desteklese ne değişecek ben yine 50 kullanıcam

    BEN DESTEKLEMİYORUM
  • Türk telekom Türklerin olmadı ki yıllardır. Gelenler Türk düşmanı hep. Sadece cepleri para görsün yeter. Zaten bu işlere kimseyi el attırmıyorlar. Şebeke var içerde.
  • 35B geçsek ne olacak cihazların parası gene bizden çıkacak hattımız 10g olsa ne değişirki internet pahalı olduktan sonra,şuanki cihazlarla sorunsuz kesintisiz internet alalım razıyım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdem the mixer

    Zamanında Adil Kullanım Kotasınında kalkmasının çok zor veya imkansız olduğu söyleniyordu. İnsanlar kotanın kaldırılması için birlik oldular ve uğraştılar. Uzun süren çabaların sonucunda kotalar kalktı. Benzer şekilde bizde şuan fiyatların ucuzlaması, Download ve Upload hız limitlerinin ADSL, VDSL ve Fiber hatlarda tamamen kaldırılması için uğraşıyoruz. Kotaları geride bıraktık, şimdi sıra Download ve Upload hız limitlemelerini kaldırmaya ve fahiş fiyatlardan vazgeçirmeye geldi.

    Buralarda eskiden zamanında kota kalkar mı sorusuna; "Yapamazsınız. Hayır. Olmaz imkansız." diyorlardı. Ama imkansız dedikleri şeyi başardık. Bunuda başarabiliriz. Birlik olalım, sesimizi çıkaralım. Bal gibi de olur.
    Normalde tek kelime etmeden, kendiliğinden yapılması gereken şey için resmen organize oluyoruz. Onu da güç bela, ite kaka, yarım yamalak (1 haziran'da upload hızlarının eski haline dönmesi) alıyoruz. Bu durumumuzu gören, "bizi kıskanan" avrupa ülkeleri halimizi görse ağzını bırakır başka yeri ile güler.
  • redsmoke R kullanıcısına yanıt
    Daha çok uğraşmamız gerek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok fantazi talep....

    1. Önce şuna bakalım TT nin alt yapısı 35B destekliyor mu? 30a 200Mbps destekler ama 35b çok yeni. 17a ve 30a beraber tanımlandı.. Desteklese tarifesi de olurdu... Doların böyle zıpladığı bir dönemde bir tıkla 35 e telekom geçemez. Dieğrlim geçmek istedi, buna avrupadaki kadar para ödemeye hazırmışız? ayda 50-60 Euro . biz 60-70 tl verebiliyoruz.100-150 bile bile çok fazla.

    2. şuan 17a 100mbps yı bile tam hız verecek alt yapı TT de var mı? yok tabi. Bir dağıtım kutusunda 40-50 port 1G b ile falan merkezlere bağlanıyormuş. kişi başı tam yoğunlukta 25-30Mbps düşüyor. boş olursa 100Mbps lere ulaşıyor. Bunu zaten yaşıyoruz. kimse bağlantı hızını her zaman aynen alamıyor... 100 e kadar olan diyorlar, görüyoruz...diğer ISP ler de tam 100 veremiyor. 50 bile her zaman alınamıyor. gördüğümüz sadece modemin onlara bağlantı hızı. o net. sonrası büyük iş.

    Şuan türkiyede çok nadir 30a modem var. satılan ürünlere bakıyorum 17a yıllardır. 100mbs kadar...genellikle %99 17a. ucuz olsun diye. 35b modemler çok daha pahalı. öncelle biz 30a modem router almalıyız. Telekom firmlaır önce 30a profile geçeceklerdir. bunu yaparken bir tıkla yapıp alt yapıda kaldırmayınca herkesle papaz olmak yerine, önce alt yapıyı hızlandırılar sonra geçerler. 200Mb indirme 100 gönderme olursa ben çok razıyım.. 150Mbler de gerçek hız verse o da yeter ilk etapta.

    Her iki taraftan bakmak gerekir. her şey güzel olsun en hızlı olsun ama onun Telekoma maliyetini ödeyecek bir de müşteri lazım. O olmayınca bu iş olmaz. zarara kimse iş yapmaz.
    önce 17 a yı tam alalım 50mbs, 17a 100Mbps 30a 200mbs sonra .. 17 a bile yokken.... 35b tarifesini de görelim bakalım ne olacak. Lafla olmuyor bunlar.. ortada yaşananlar varken. 35b vereceğim derse biri ona da inanmam. önce bir 17a 30a ver bakalım. alt yapını görelim. 100mbs veriyorum diyenleri görüyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 25 Nisan 2020; 1:58:7 >
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    Ancak 35b'nin uzak mesafede daha istikrarlı ve daha yüksek hız verme avantajı var. Altyapı yoğun olsa bile yükün altından daha iyi kalkabiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nasıl telekom alt yapsının yükünü kaldıracak? telekom alt yapısı şuan yetersiz. 35b bize sadece telekoma kadar olan bağlantıyı garanti eder ondan sonrasın telekom alt yapısı. Bu 8 şeritli yoldan 2 şeritli körüye bağlanmak gibidir. onu da şişliye vermeye benzer. hiç bir hıza faydası olmaz. Elbette kabloyla ilgili sorunlar var. bakır kablo kalitesi artırılmalı vs, g. vektörün desteklenmesi daha iyi olurdu.. bunu bile telekom yapamıyor sanırım.

    özetle biz şöyle kampanya istiyoruz, hattımızın gerçek bağlantı hızının sağlanması! bu olursa, telekom alt yapıyı da düzeltir.
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    Kısaca ne olursa olsun VDSL2 Plus (35b)'ye geçmek bizim için hertürlü avantaj. Altyapı yetersiz kaldığı durumlarda bile SuperVectoring (35b) her anlamda daha iyi avantaj sağlar. Daha yüksek hız, daha iyi istikrar ve daha düşük ping gibi. VDSL2 Plus teknolojisi 35 MHz hızında çalışıyor.

    Türk Telekom'un verdiği VDSL destekli modemler genelde en fazla 30a destekliyor. Türk Telekom, 30a ve 35b'yi ikisinide aynı anda verebilir. Böylece modeminiz neyi destekliyorsa, onu alırsınız. 35b Destekliyorsa 35b, 30a destekliyorsa, 30a almanız sağlanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 25 Nisan 2020; 3:45:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • telekom genel kullanıma, şikayet oranına, müşteri kaybına bakar ona göre yatırım yapar senin burada her gün konu açman video çekmen bir şey ifade etmiyor, 700bin kişilik ilçede halen bakır kablo ile bağlanıyorum, istediğin kadar konu aç bir şey olmayacak.
  • Şikâyet oranını arttıracağız işte. Birlik olalım, sesimizi duyuralım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İsterse 10 milyon kişi burda oy versin bizim gibi 3. Dünya ülkesinde mümkün değil bu işler. Ülkede Akn kalksın diye forumlarda millet bi yerini yırttı Akn kaldıracağız derken fiyatları 2 katına çıkardılar. Benim Akn varken 75 liraya kullandığım paketi akn kaldırdık diye 150 lira yaptı Türk Telekom ve şu anda millete hala 4 mbps 8 mbps kotalı paketleri 60-70 liradan satıyorlar. Akn kalksın kararı veren Btk da dönüp sormadı bile ne yaptıklarını. Olmaz da şu konuda yazılanlar yapılsa dahi Türk Telekom 300 liradan aşağı paket satmaz ülkede. Sattırmaz da diğer firmalara. Yani uzun lafın kısası şansınızı çok zorlamayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C8C79990A

    telekom genel kullanıma, şikayet oranına, müşteri kaybına bakar ona göre yatırım yapar senin burada her gün konu açman video çekmen bir şey ifade etmiyor, 700bin kişilik ilçede halen bakır kablo ile bağlanıyorum, istediğin kadar konu aç bir şey olmayacak.
    Telekom tam bir komedi zaten. Yakın tarihlerde Çin mi Kore mi ne anlaşıp Türkiye'deki altyapıda bulunan kabloları sattılar.
    Telekom da övünüyor şu kadar fiber kablo döşedik falan diye ama o işin içinde de sahtecilik yapıyorlar.
    Ben daha yeni eve çıktım, tek başıma yaşamaya başladım. 16mbit internet hızım var ama upload yerlerde 2mbit bile değil.
    İlla beni üst pakete geçirtecekler çünkü video falan atarken internetim can çekişiyor. 4G kullandığım için pek önem vermedim ama olacak gibi değil şu anki hız.
  • nirvana08 kullanıcısına yanıt
    Vazgeçmeyeceğiz...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen istersen sabah akşam zorla bu işi kardeş Akn kalktı diyorsun kalktı gördük ne olduğunu paket fiyatları da şaha kalktı. Ben istemiyorum 35b bilmem ne. 300 lira internete ödeyecek insan değilim bizim ülkemizde onu ödeyecek adam da bir elin parmağını geçmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nirvana08 kullanıcısına yanıt
    Fiyatları arttırmalarına da müsade etmeyeceğiz ki. Bunuda düşündük. İsteklerimiz çoklu yönde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türk telekoma yeni abone oldum ftth altyapim var bana 107 liraya 16mbit verdiler 24 aylık bide.. hocam siz bu işleri boş verin 18mbit down 1mbit de up görüyorum verdikleri modem de hat değerleri gözükmüyor bile biz daha yok plus yok anex yok zırt pırt.

    Edit: Başka paket yokmuş MH ve bayi dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freddy_Krueger_46 -- 25 Nisan 2020; 4:59:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedesiniz deyin Türktelekom un altyapısı çok iyi değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vay ne ne kadar desteklemeyen varmış. Üzüldüm açıkçası. Dslam ve santralin dibinde olanlarda keyfi yerinde. Long Distince( uzak mesafe) yüksek hızlı bağlantılar için 35b şart. Nasıl avrupa bunu yapıyorsa Türkiyede de yapılır. Teknoloji üretemiyoruz bari kullanalım. Dslamda 35b varsa açarsın, paketlerin neyi destekliyorsa verirsin o hızı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 25 Nisan 2020; 5:7:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.