Şimdi Ara

Türk Telekom'un yüzde 55'i bankaların eline geçecek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
5.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Türk Telekom’un yüzde 55 hissesine sahip Otaş’a kredi verip alacaklarını tahsil edemeyen bankalar alacaklarını tahsil etmek için Türk Telekom’a ortak olacak ya da Otaş’ın iflasını isteyecek.

     


    Yaklaşık 2 yıldır taksitlerini alamayan bankalar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile anlaştı ve alacakların tahsil edilmesi adına hukuki sürecin başlatılmasına karar verdi. Bankaların nihai amacının Otaş’ın iflasını isteyerek ya da anlaşarak sahibi olmak, bu yolla alacaklarını tahsil etmek olduğu görülüyor.


    Ayrıca Bkz.Video oyun pazarı bu yıl 170 milyar dolar olacak, aslan payı mobilin


    Türk Telekom’un yüzde 55 payına sahip Suudi Arabistan merkezli Otaş, 2013 yılında 20 bankadan toplam 4.7 milyar dolar almıştı. Bu bankalar içinden Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankasından alınan kredilerin fiyatı bir hayli yüksek. Alacaklı bankalar 2016 yılından bu yana anapara ve faizler dâhil hiçbir alacağın tahsilatını yapamadı.


     


    Bankalar bu yılın sonunda veya gelecek yılın başında Türk Telekom’un ağırlıklı payına sahip olacaklar. Sahip olacakları hisseleri satmak veya Türk Telekom’u işletme kararı ellerinde olacak.


     



  • Olaya bak ya... Bunu bir tek ben mi garip buluyorum. Memleketin iletişim ağı ne hallerde arkadaş. Kimin elinde ne var belli değil. Adamlar iletişimimizi ele geçirdiği yetmedi bu yolla milyon dolarlar çekmişler, yatırım sıfır tabi.

    Bir ara bu çekilen paraları devlet ödeyecek diyorlardı demek ki aslı yok . Devlet ödese daha iyi bence, en azından iletişim ağı devlet elinde olsun ya :S
    4.7 milyar dolar kredi alıyor, zamanında da 3 milyar doları yurt dışına aktardığı biliniyor. Haberin içeriğinde o da var, ediyor almamış orayı sanırım.

    Telekom ilk satıldığının da hata yaptınız, milli malı araplara sattınız, soyup sovana çevirecekler ülke malını dedik, akp li arkadaşlar çıktı hödü hödü dedi. Çıksın açıklama yapsınlar şimdi. Sizin ben kararterinizi ..
    Olması gereken o zaten alternatif firmalar taş mı yesin onlar olsun ki rekabet olsun ama sıkıntı bu alternatiflerin kendi altyapılarını kurmamaları çünkü 50 tane gereksiz yok belediyeye yok ona yok devlete yok yer kirası yok kazı parasıydı gereksiz harcamalar yapmak zorunda kalıyorlar iran da bile bu tür ücretler yok avrupayı söylemiyorum bile
  • Olaya bak ya... Bunu bir tek ben mi garip buluyorum. Memleketin iletişim ağı ne hallerde arkadaş. Kimin elinde ne var belli değil. Adamlar iletişimimizi ele geçirdiği yetmedi bu yolla milyon dolarlar çekmişler, yatırım sıfır tabi.

    Bir ara bu çekilen paraları devlet ödeyecek diyorlardı demek ki aslı yok . Devlet ödese daha iyi bence, en azından iletişim ağı devlet elinde olsun ya :S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 23 Ocak 2018; 14:0:48 >
  • Türk telekomdan çıkma vakti



    Bu ay uygun vakit bulduğumda yeni telefon hattı alıp evin internetini de değiştiriyorum





    Bu kadar rezil ve kazık hizmete rağmen zarar etmişler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatırımı unutun bankalar paralarını tahsil edene kadar somururler TT yi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayyum falan atansın su Türk telekoma
  • Taşeron yüzünden oldu bunlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Telekom falloş olacak desenize.

  • biri arap yalaması, diğeri ensarcı, diğeride ingiliz ..

    ne var ne yok, sabit, mobil ve interneti (çevremdekileri etkileyerek)

    turknet ve vodafone a taşıdım, taşıyorum, bu saatten sonra TT bitmiştir
  • o kadar pahallı ürünlerde hala batıyorsa içerisini birileri iyi hortumlamış .türk telekom bankaların eline düşerse zamanında faturaları ödemek gerekiyor gecikirse faizi ayrı cabası olur
  • Zamaninda cok uyarildi.



    Adamlara sifir risk ile 45-50 milyar liralik altyapiyla birlikte ttyi uc kurusa verdin. Alacaklarini aldilar, paralari guzelce cukkaladilar. Simdi de ne halt yerseniz yiyin diyerek dalgalarini geciyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scooting2563

    o kadar pahallı ürünlerde hala batıyorsa içerisini birileri iyi hortumlamış .türk telekom bankaların eline düşerse zamanında faturaları ödemek gerekiyor gecikirse faizi ayrı cabası olur

    Eskiden tek tek banka hortumlarlardi. Simdi tum bankalari bir yerde birlestirip oradan hepsini daha az zahmetle hortumluyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bankaların stratejisini görmek lazım borç tahsilatını ön plana alırlarsa yatırım (?) durar. Eğer işletip değer yaratıp hisselerin kıymetlenmesini gerçekten istiyorlarsa bunu da zaman gösterecek. Telekom tekelini devletin aynen devretmesinin problemleri çözülecek gibi durmuyor ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dağıtılan temettülere bakılırsa adamlar telekom'a özelleştirme için verdiği parayı geri aldı bile çoktan. Ama 60 bin çalışanı ile yılda 2,5 milyar dolar kâr ederken satılan bir kuruluş, geçen yıl 22 bin çalışanı ile 24 milyon TL zarar etti. Türk Telekom’un patronu ve Lübnan’ın Başbakanı olan Saad Hariri’nin ne kadar zor durumda olduğu, Güney Kıbrıs Başbakanından bile destek istemesiyle ortada. Kendisi batarken telekom'u da yanında sürüklüyor. Yazık acıyorum.



    Akbank, BNP Paribas Fortis, Citi, Deutche Bank, JP Morgan Limited ve Garanti Bankası. En büyük kredi akbank'tan çekilmiş. Keşke bu bankalar alsa da belki adam akıllı yönetilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu soyguncu dolandırıcıların iflas etmeleri imkansız. Bu tamamen hukuksuz denetimsiz düzensiz ülkemizde çok rahatlardı aslında. Adamlar her sene milyar dolar kar açıklıyordu ama gram altyapıya yatırım yapmıyordu. Çünkü gerek duymuyordu hiçbir kanun zorlama olmadığı için aynen devam. Bizim caddedeki saha kutusu 10 yıl önce oraya konmuş mahalle 1000 kişi yaşarken. Şuan 30.000 nufusu var ama saha dolabı aynı duruyor full dolmuş. Sahadaki elemanlarına sormuştum 2 yıl önce dolduysa neyi bekliyorsunuz biz mi yenileyecez dolabı. Utanmaden evet dediler resmen. Siz başvurmanız lazım merkez müdürlüklerine yenilenmesi için diye. Böyle yozlaşmış bir firmadan bahsediyoruz. BTK'nın bu son AKN kararı da morallerini bozmuştur sanırım yoksa planları 1940'lardan kalma bakır kablo altyapısı ile sıfır yatırım harcama 2030 hedefiydi. Baktılar olmayacak götürdükleri milyar dolarları cebe indirip hiçbir borç vs. bile ödeme gereğide duymamışlar normal kaç yıllık bu düzenin geleceği nokta adamlar biz niye para verelim demişlerdir hep soymaya alışınca ve bu duruma öyle gelmişlerdir benim düşüncen tamamen böyle.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurt Knispel

    Bankaların stratejisini görmek lazım borç tahsilatını ön plana alırlarsa yatırım (?) durar. Eğer işletip değer yaratıp hisselerin kıymetlenmesini gerçekten istiyorlarsa bunu da zaman gösterecek. Telekom tekelini devletin aynen devretmesinin problemleri çözülecek gibi durmuyor ama.


    bu yatırımların durmamış devam eden hali mi??? 16 mbit çıkalı kaç sene oluyor hatırlayamıyorum bile, keşke dursada gerçek özel şirketler el koyarak şirketi verimlileştirse,

    TT anca böyle aptal saptal şeylerle uğraşsınhttp://d4r.turktelekom.com.tr
  • silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 11 Eylül 2020; 0:28:0 >
  • 12 yıl önce söylediklerimiz gerçek oldu. O dönem iktidarın peşinden gidip aynı şekil düşünenler de yanıldı. Az olan doğrunun gördüğü gerçek oldu. Ve bugünde bir şeyler söylüyoruz ama artık az değiliz. Fakat doğruya sonradan eklenenler oldu bunlar öz ve doğrunun çıkış ışını değildir. Bunu da hesaba koymalı bu zaman zarfında doğruya eklenenlerin özü kalplerine iletmeliyiz. Atatürk'ün hedefinden ayrılmadan hep beraber. Başka yol yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 312 .

    Bu soyguncu dolandırıcıların iflas etmeleri imkansız. Bu tamamen hukuksuz denetimsiz düzensiz ülkemizde çok rahatlardı aslında. Adamlar her sene milyar dolar kar açıklıyordu ama gram altyapıya yatırım yapmıyordu. Çünkü gerek duymuyordu hiçbir kanun zorlama olmadığı için aynen devam. Bizim caddedeki saha kutusu 10 yıl önce oraya konmuş mahalle 1000 kişi yaşarken. Şuan 30.000 nufusu var ama saha dolabı aynı duruyor full dolmuş. Sahadaki elemanlarına sormuştum 2 yıl önce dolduysa neyi bekliyorsunuz biz mi yenileyecez dolabı. Utanmaden evet dediler resmen. Siz başvurmanız lazım merkez müdürlüklerine yenilenmesi için diye. Böyle yozlaşmış bir firmadan bahsediyoruz. BTK'nın bu son AKN kararı da morallerini bozmuştur sanırım yoksa planları 1940'lardan kalma bakır kablo altyapısı ile sıfır yatırım harcama 2030 hedefiydi. Baktılar olmayacak götürdükleri milyar dolarları cebe indirip hiçbir borç vs. bile ödeme gereğide duymamışlar normal kaç yıllık bu düzenin geleceği nokta adamlar biz niye para verelim demişlerdir hep soymaya alışınca ve bu duruma öyle gelmişlerdir benim düşüncen tamamen böyle.

    Benzer durum benim bölgemde de mevcut 5 aydır her ay düzenli olarak arıyorum port sorunu olduğunu sokağımda kentsel dönüşüm yüzünden tek katlı müstakil evlerin yıkılıp 32 daireli yapıların geldiğini belirtiyorum ve sokağımda Fiber sonlandırma cihazı ile yeni tesisat çekilmiş 2 apartman haricinde hiç kimsenin portunun olmadığını 2012 de TTNET ten Süperonline a geçerken de 1 küsür ay port sorunu ile cebelleştiğimi sonunda Pendik Türk Telekom Müdürlüğü Santralini bir Cumartesi basmam ile sorunu güç bela çözdüğümü belirtiyorum şimdi ise ISP taşıma özgürlüğümün olduğunu ve istediğim Sağlayıcıya geçebileceğimi ama Port sorunu yüzünden bunun gerçekleşmediğini belirtiyorum velhasıl sokağımdaki saha dolabının 100 mt ötesine yeni apartmanların olduğu noktaya yeni Saha dolabı yerleştirmişler ama içi boş içide muhtemelen 2019 a girerken anca dolar diye tahmin ediyorum.

    Fiber Muhabbetini geçeli çok oldu istediğimiz sabit bir VDSL hatta ile kabul edilebilir hızlara ulaşabilmek ADSL in artık 2018 de yeri olmamalı ancak burası Türkiye ve bahsi geçen kurum Kankiye Peşkeş için verilen bir kurum olduğu için anca Paralel evrende bu dileklerim gerçekleşir bununda farkındayım.
  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 20:57:10 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.