Şimdi Ara

Türk Telekom Kota Hakkında Söylenilen İthamları Yalanladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
3
Favori
11.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom, 2019 itibariyle düzenleyici otorite Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) vizyonerliğinde diğer tüm internet servis sağlayıcılar gibi Adil Kullanım Noktası uygulamasını kaldırdı. Buna ek olarak, Türkiye’yi geleceğe bağlamak ve internet penetrasyonunu artırmak amacıyla, yaklaşık 8 milyonu aşkın mevcut perakende internet abonelerini hiçbir ek ücret talep etmeden mevcut paketi ne olursa olsun, çağrı merkezine veya SMS ile herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmadan limitsiz paketlere yükseltti. Dolayısıyla, gazetede yer alan “adil kullanım kotalı internet kullanan 1 Nisan’a kadar limitsiz internet alacak. Ancak o tarihten sonra paketi ‘kotasında duran’a dönüşecek” ifadesi tamamıyla gerçek dışıdır, 1 Nisan’dan sonra da taahhütlü ya da taahütsüz bir şekilde Türk Telekom internet ailesine katılmış mevcut müşterilerimiz limitsiz bir şekilde internetin keyfini sürdürmeye devam edeceklerdir. 12 Ocak 2019 tarihinden sonra Türk Telekom limitsiz internet kampanyalarına ek olarak GB’li kampanya seçeneklerini de portföyüne eklemiştir. Sadece ve sadece, 12 Ocak 2019 tarihinden sonra GB’li paketi tercih eden müşterilerin, aylık kullanım miktarına ulaşmaları durumunda internet hizmeti durur ve ek paket almaları durumunda o ay için internetten mevcut hızlarıyla yararlanmaya devam ederler. GB’lı paketlerden faydalanan müşterilerimiz bu durum hakkında detaylıca bilgilendirilmiş olup onayları ve tercihleri doğrultusunda GB’li pakete yönelmişlerdir.


    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Haber hakkında detaylı bir araştırma yapmaya çalışıyorum. Bu konu hakkında bilgisi olanlar konuya yorum olarak bildikleri şeyleri yazarsa sevinirim.
    Lütfen konuya yazılan önemli detayları da beğenerek öne çıkarın. Ayriyeten konuyu öne çıkarırsanız daha fazla kişi görmesine vesile olursunuz.

    Bu olayın Ocak'tan sonra AKN internet alanlara uygulanacağını söyleyen kişiler var. Bu konuda bilgim yok. Ama böyle olacaksa bile herkesin buna tepki göstermesi gerekiyor.
    Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı yüzünden zaten firmalar bizi böyle sömürür hale geldiler.

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internette adil kullanım kotasını (AKN) kaldırmasının ardından yeni paket fiyatları da netleşmeye başladı. Türk Telekom, internet servis sağlayıcı (İSS) şirketlere “Al-Sat Paket/Tarife Revizyonu” başlığıyla yeni toptan fiyat listesini dün gönderdi. Eğer BTK bu listeyi onaylarsa, artık İSS'ler Türk Telekom'dan aldıkları toptan fiyata yüzde 5 Özel İletişim Vergisi ve yüzde 18 KDV koyarak, yeni fiyatlardan satışa başlayacak. Türk Telekom'un listesinde toptan fiyatlar şöyle sıralanıyor: 8 Mpbs hızındaki internetin fiyatı 51.61, 16 Mpbs 59.52, 24 Mpbs 73, 35 Mpbs 99.60, 50 Mpbs 109.63, 100 Mpbs ise 146.30 TL.

    EN DÜŞÜĞÜ 60 LİRA
    Yeni uygulamaya göre, satışı durdurulan AKN'li paketi kullanan aboneler 1 Nisan'a kadar mevcut hızlarında limitsiz olarak hizmet alacak ancak nisan ayından itibaren paketleri “kotasında duran”a dönüştürülecek. Yani 2018 boyunca avantajlı fiyatla hizmet alan aboneler, 8 Mpbs'lik en düşük pakete yaklaşık 60 lira ödemek zorunda kalacak. Paketi bittiğinde ise eskiden olduğu gibi hızı yavaşlatılmayacak, interneti tamamen kesilecek. Bu durumda ek paket önerilecek olan abone eğer bunu kabul etmezse en az 90 lirayı gözden çıkararak 44 Mpbs'lik pakete geçmek zorunda kalacak.

    Türk Telekom Kota Hakkında Söylenilen İthamları Yalanladı

    “YOLA BÖYLE ÇIKMAMIŞTIK”
    Bilişim Sektörü İşadamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) Başkanı Dağhan Uzgur, AKN uygulamasına son vermenin amacının internet hızının yavaşlatılmaması olduğunu hatırlatarak, “Biz bu yola internet hızı düşmesin, Türk gençliği en hızlı şekilde, ucuz ve kotasız şekilde internet kullanabilsinler diye çıktık ama geldiğimiz noktada daha önce kotası bittiği için internet hızı düşen ama erişimi kesilmeyen abonenin artık interneti tamamen kesilecek” dedi. Dünya standartlarına göre oldukça düşük bir hız olarak kabul edilen 8 Mbps hızın halen paketlerde yer alıyor olmasının bile ayrı bir tartışma konusu olduğuna dikkat çeken Uzgur, şunları söyledi: “Türkiye internet hızı konusunda dünyada 84'üncü sırada. Bu düşük hıza rağmen bir de kota ile kullanıcıların kısıtlanması doğru değil. ‘8 Mbps hızım olsun ama ucuz olsun' diyenler eskiden yaklaşık 30 TL'ye ihtiyaçlarını giderebiliyorken artık en düşük kotalı internete yaklaşık 60 lira ödemek durumunda kalacak. İnternetinin kesilmesini istemeyenler ise kesinin ağzını daha da açacak.”

    Haberle ilgili bazı kaynaklar;
    https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/saka-degil-gercek-internet-yavasliyordu-artik-kesilecek-3536606/
    https://tr.sputniknews.com/turkiye/201902151037679728-turk-telekom-yeni-tarife/
    https://teknoseyir.com/durum/1037331
    https://shiftdelete.net/turk-telekom-kotali-internet-paketi-ile-gundemde
    https://www.webtekno.com/akk-yi-dolduranlarin-interneti-yavaslamayacak-direkt-kesilecek-h63184.html

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Türk Telekom çıkan haberler hakkında bir duyuru yayınlamış.
    https://www.turktelekom.com.tr/hakkimizda/duyurular/Sayfalar/turk-telekom-hakkindaki-iddialara-yonelik-duzeltme-6.aspx

    15.02.2019 tarihinde bir gazetede, “İnternet yavaşlıyordu artık kesilecek” başlığıyla yayınlanan yazıda, Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekomünikasyon A.Ş. (“Türk Telekom”) ve internet toptan ve perakende fiyatlarına ilişkin yanlış bilgilendirme yapılması ve bu yazıdaki yanlış bilgilere farklı bazı yayın organlarında da yer verilmesi nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür.

    Türk Telekom, 2019 itibariyle düzenleyici otorite Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) vizyonerliğinde diğer tüm internet servis sağlayıcılar gibi Adil Kullanım Noktası uygulamasını kaldırdı. Buna ek olarak, Türkiye’yi geleceğe bağlamak ve internet penetrasyonunu artırmak amacıyla, yaklaşık 8 milyonu aşkın mevcut perakende internet abonelerini hiçbir ek ücret talep etmeden mevcut paketi ne olursa olsun, çağrı merkezine veya SMS ile herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmadan limitsiz paketlere yükseltti. Dolayısıyla, gazetede yer alan “adil kullanım kotalı internet kullanan 1 Nisan’a kadar limitsiz internet alacak. Ancak o tarihten sonra paketi ‘kotasında duran’a dönüşecek” ifadesi tamamıyla gerçek dışıdır, 1 Nisan’dan sonra da taahhütlü ya da taahütsüz bir şekilde Türk Telekom internet ailesine katılmış mevcut müşterilerimiz limitsiz bir şekilde internetin keyfini sürdürmeye devam edeceklerdir. 12 Ocak 2019 tarihinden sonra Türk Telekom limitsiz internet kampanyalarına ek olarak GB’li kampanya seçeneklerini de portföyüne eklemiştir. Sadece ve sadece, 12 Ocak 2019 tarihinden sonra GB’li paketi tercih eden müşterilerin, aylık kullanım miktarına ulaşmaları durumunda internet hizmeti durur ve ek paket almaları durumunda o ay için internetten mevcut hızlarıyla yararlanmaya devam ederler. GB’lı paketlerden faydalanan müşterilerimiz bu durum hakkında detaylıca bilgilendirilmiş olup onayları ve tercihleri doğrultusunda GB’li pakete yönelmişlerdir.

    Yeni ve mevcut Türk Telekom perakende internet müşterileri için haberde yer verilen fiyat bilgilerini de düzeltme ihtiyacı doğmuştur. Internet hizmetine başvuran mevcut ve yeni perakende abonelerine 2018’e göre çok daha uygun fiyatlarla limitsiz ve de GB’li abonelik paketleri sunulmaktadır:

    Yeni katılacak müşteriler için örnek taahhütlü fiyat tablosu:

    Türk Telekom Kota Hakkında Söylenilen İthamları Yalanladı

    Mevcut evde internet müşterileri için örnek taahhütlü fiyat tablosu:

    Türk Telekom Kota Hakkında Söylenilen İthamları Yalanladı

    * 2018 AKN’li paketler için en çok satışı yapılan Hesaplı Evde İnternet Kampanyası Limitsiz paketler için Zirvede Kal Kampanyası fiyat bilgileri baz alınmıştır.

    Ayrıca, toptancı kimliği ile de hizmet veren ve Türkiye’yi geleceğe bağlamak için durmaksızın çalışan Türk Telekom’un BTK onayına sunmuş olduğu toptan fiyat listesi perakende müşterilere sunulandan farklıdır ve Ülkemiz sabit genişbant pazarının yaklaşık binde birini etkilemektedir. Haberde bu ayrımın net bir şekilde yapılmamış olması perakende müşteriler nezdinde kafa karışıklığına yol açabilmektedir. Ülkemiz genişbant kullanımını destekleyebilmek için tüm internet servis sağlayıcıların makul fiyatlarla son tüketicilerle tarifelerini buluşturabilmeleri adına Türk Telekom, BTK’ya iletmiş olduğu toptan fiyat teklifinde limitsiz paket fiyatlarında %50’ye varan oranlarda indirim yapılmasını da önermiştir.

    Yukarıda yapılan açıklamalara istinaden, basın özgürlüğüne, bu özgürlüğün ana unsuru olan gerçek haber ve özgür yorum ilkelerine saygı duyduğumuzu ancak hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Türk Telekom’un zarara ve itibar kaybına uğratılmasına sebep olacak şekilde, Türk Telekom aleyhinde gerçeğe aykırı ithamlarda bulunulan söz konusu yazı dahil her türlü yayın ile ilgili yasal yollara başvuracağımızı, değerli kamuoyuna saygı ile bildiririz.

    TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş.​

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği yönetim kurulu başkanın açıklaması;

    Nisan ayından itibaren AKN'li paketler limitsiz olmaktan çıkıp "Kotasında Duran" paketlere dönüştürülecek. "Kotasında Duran" (Limitli) paketlere dönüştürülen abonelikler 2019 boyunca avantajlı fiyatla hizmet alırken, 2020 itibarıyla tüm paketlere liste fiyatı uygulanacak.

    Özetlersek: Daha önce kotası bittiği için internet hızı düşen ama erişimi kesilmeyen abonenin artık interneti tamamen kesilecek. 8 megabit hızım olsun ama ucuz olsun diyenler bile eskiden 30₺ öderken artık 60₺ ödeyecek. İnterneti kesilmesin isteyen kesenin ağzını açacak...

    Fazladan Twitter post koyunca yazılar bozuluyor. O yüzden ekleme yaptım. Post bakmak isteyenler yazıya tıklayarak gidebilir.

    Ekşi sözlükte ''akatreil'' adlı üyenin belirttiğine göre;

    Türk Telekom Kota Hakkında Söylenilen İthamları Yalanladı

    İçeriklerde 2-3 ekleme dışında tamamı kaynaklardan kopyalanmıştır. İmla kuralları varsa kusura bakmayın.

    Bunlar kişisel görüşümdür. Konu ile bir alakası yoktur.

    Kotalı fiyatlar ve kotasız fiyatlara baktığımız da amaç kotalı İnternet'e insanları itmek ya da tamamen kendilerinden müşteri uzaklaştırmak gibi görünüyor.
    Yoksa akılı bir şirket asla böyle bir fiyatlandırma yapmaz. Kişisel tavsiyem diğer ISS'leri inceleyin.

    Türk Telekom firmasına naçizane tavsiyem İnternet gibi temel bir şeyin fiyatını artırmak yerine diğer hizmetlerinizde ilgi görmeyenleri kapatmak ve reklam ajansı gibi sürekli bir şey kitlemeye çalışan müşteri hizmetlerinizde küçülmeye gitmeniz yararınıza olacaktır. Özellikle müşteri hizmetlerin de prim kazanacağım diye bir şey kitlemeye çalışırken sülük gibi yapışan çalışanlarınızın marka değerinize büyük zararı vardır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drktower -- 15 Şubat 2019; 20:41:45 >







  • Kota seven arkadaşlar bir azalamadı ya ben gerçekten anlamıyorum, sınırsız internete geçmişiz ileri doğru öyle ya da böyle bir adım atılmış "kota gelecekse akıllı sınırsız olsunmuş!" diye fikir beyan edilebiliyor.

    Ya nolur ya daha iyisini istemeyi, birlikte hareket etmeyi öğrenmek yerine sıtmaya razı bir toplum nasıl ve ne zaman olduk ya?

    Ya gerçekten verin tanzim satışlı interneti müstehak bize. Gerekirse kuyruğa falan da girelim daha çok şükrederiz halimize. Daha da bir şey yazmayacağım böyle milleti böyle yönetirler.
  • İlla kacak netmi kullanalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaka mı bu ?

    aralıkta tahhhut bıtıyordu yenıledım. 2 sene lımıtsız olacak dedıler. sımdı bu ne boyle. Ben zaten kotalı degıldım kı adil kullanım noktalıydım. 75 den sonra 8 e dusuyordu hız. ben kotalı degıldım.


    ayrıca onlıne ıslemlerde ınternet paket bılgılerımde lımıtsız gorunen yerı kaldırmıslar. sadece 24 megabıte kadar yazıyor.

    yıne bırseyler donuyor ama dur bakalım.

    ses kaydım hersey ortada. bana 2 sene lımıtsız kullanacagım soylendı. umarım baska bırsey ıcındır bu.
  • bu konuyu bir bilen açıklasa da ne yapacağız bilsek ?
  • böyle bişey yapamazlar turk telekomun binasını yakarlar valla
  • arabistan olma yolunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz bunları yazmıştık.

    Bunlardan her tür uyanıklık beklenir.

    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dan-ikinci-bomba-tahahutu-devam-eden-aboneler-akn-siz-internet-kullanamayacak-mi--136364369



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 15 Şubat 2019; 11:46:44 >
  • online işlemlerden kullanıcı işlemleri tüketici şikayetleri bölüm

    internetim için online işlemlerde paket bilgilerime girdiğimde "limitsiz" yazan yerin kalktığını görüyorum. Ki daha önceden printscreen almıştım ilk 2 ayda limitsiz olarak yazıyordu. Aralık 2018 tarihinde taahhüt yenilemek için beni aradığınızda 1 ocak itibariyle 2 sene boyunca interneti limitsiz olarak kullanacağımı söylediniz. "24 megabit 75gb akn" paketine geçirdiniz.

    Aralık 2020'ye kadar limitsiz şekilde interneti kullanacağım söylendi. Online işlemlerde ki limitsiz ibaresi neden kaldırıldı peki ?

    Bugün basında 2018 de taahhüt yenileyenlerin; " AKN'li paketi kullanan aboneler 1 Nisan'a kadar mevcut hızlarında limitsiz olarak hizmet alacak ancak nisan ayından itibaren paketleri 'kotasında duran'a dönüştürülecek. " Haberi var.

    Cevabınızı merakla bekliyorum.




    şeklinde bir şikayet metni yazdım gönderdim. Cevabı merakla bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkbskc -- 15 Şubat 2019; 12:19:41 >




  • ayrıca ;

    "Değerli müşterimiz,
    1 Ocak'tan itibaren mevcut hızınız değişmeden ve ek bir ücret ödemeden, evde/işte internet paketinizden artık limitsiz olarak faydalanacaksınız. Limitsiz internetinizi iyi günlerde kullanmanızı dileriz."


    şeklinde bir mesaj gelmişti telefonlara !!!!!!!!!!!!!!!!!

    14 aralıkta göndermişler bunu bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Biz bunları yazmıştık.

    Bunlardan her tür uyanıklık beklenir.

    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dan-ikinci-bomba-tahahutu-devam-eden-aboneler-akn-siz-internet-kullanamayacak-mi--136364369
    burada ilk mesajda bulunan maili yapmaya çalışacaklar o zaman. Şaka gibi olur. Rezalet olur. Başka ne diyim ki.

    14 aralıkta artık hızınız limitsiz diye mesaj atıp sonra buna dönerlerse büyük ayıp olur cidden. Ne diyim. O zaman niye aradınız taahhüt yenilediniz telefonda bu sözleri verdiniz.








  • https://www.turktelekom.com.tr/hakkimizda/duyurular/Sayfalar/turkiye-interneti-sinirlari-kaldiriyor.aspx?

    Tahhütlü müşterilerin taahhüt bitiminde paketlerine ne olacak?

    Taahhüt süresince, mevcut paketlerin taahhütlü ücretleri değişmeden limitsiz hizmet sunulacaktır. Taahhüt bitiminde de limitsiz kullanım hakkı devam edecek ve müşterilerimiz dilerse taahhütlerini yenileyerek limitsiz internetten mevcut müşterilerimize özel avantajlı fiyatlarla faydalanabilecekler. Mevcut müşterilerimize özel kampanyalarımız çok yakında duyurulacaktır.

    Türk Telekom Kota Hakkında Söylenilen İthamları Yalanladı




  • bu konu gündemde kalsın. Verilen sözler tutulsun. Çocuk oyuncağımı bu ?

    Eğer bu sözlerden cayılırsa bende giderim tüketici mahkemesine. Yapacak birşey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkbskc

    burada ilk mesajda bulunan maili yapmaya çalışacaklar o zaman. Şaka gibi olur. Rezalet olur. Başka ne diyim ki.

    14 aralıkta artık hızınız limitsiz diye mesaj atıp sonra buna dönerlerse büyük ayıp olur cidden. Ne diyim. O zaman niye aradınız taahhüt yenilediniz telefonda bu sözleri verdiniz.

    Alıntıları Göster
    Tarifede yazan 50 GB dan kıllanmalıydık hocam.Madem sonırsız neden yazıyorsun 35-50-75 diye.Bende aralık da yeniledim 24 ay bama da sınırsız kullanacağım söylendi.Son gelen faturada sınırsız yazıyordu zaten şimdi neyin kotası bu?

    Türk Telekom Kota Hakkında Söylenilen İthamları Yalanladı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaplinn -- 15 Şubat 2019; 12:8:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chaplinn

    Tarifede yazan 50 GB dan kıllanmalıydık hocam.Madem sonırsız neden yazıyorsun 35-50-75 diye.Bende aralık da yeniledim 24 ay bama da sınırsız kullanacağım söylendi.Son gelen faturada sınırsız yazıyordu zaten şimdi neyin kotası bu?



    Alıntıları Göster
    benimde aynı şekilde son faturada. Bende 75 gb yazıyor. Bunlar o eski paketlerin ismi aslında.aylık kullanım bende de limitsiz yazıyor faturada. Ki taahhüt yenilerken de bana limitsiz olacak 2 yıl dediler. Yoksa niye yenileyim. 2019 yılında kotalı internet kullanmak nedir.


    Tekrar belirteyim. Bizim internetimiz kotalı değil !!!!!!!!! Biz adil kullanım NOKTASI şeklinde kullanıyorduk. Yani kotalı internet değil. Kullanım noktasını geçince hızı düşen paket. Yani paketin hiç bir yerinde kota yok. Kotalı paketler çok başkaydı. Bizim kota ile ne alakamız var ki !!!!

    2019 dünyasında internetin kapanması ne demek !!!!! Kabul edilemez bu. Düşünsene vergi ödemesi yapıcam hop tam o sırada internetim kapanmış. Nasıl büyük bir rezalet bu.

    Böyle olacaksa hızı 8 e düşen paket geri gelsin. Tüm işlerim internetten benim. Elli tane ödemem yapmam gereken işlem var. Düşünsenize o anda internetimin kapandığını.



    Online işlemlerde eskide 10 15 gün önceye kadar paket ismi 75gb ..... yazıyordu ama altında limit yazan yerde limitsiz yazıyordu.

    şimdi o limit yazan tablo bölümünü tamamen kaldırmışlar. Var bir şeyler ama bakalım.

    Eğer böyle birşey yaparlarsa sözleşmemi iptal edecekler madem öyle. Gram ceza ödemem. İnterneti kaparım daha iyi. Zaten 75 gb denen şey bana 2 gün gidiyordu. Tüm işlerim internetle benim. 28 gün internetsiz yaşayacağıma iptal etsinler üyeliğimi olsun bitsin. Başka internet sağlayıcılara bakarım olur biter.

    Ben hala böyle birşeye inanmak istemiyorum. Bakalım göreceğiz.




  • Tanzim internet satışı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkbskc kullanıcısına yanıt
    Size ne cevap verecekler bakalım burda paylaşın bizimle.Eğer doğruysa ev telefonunu kapatıp interneti taşırım ay sonuna kadar.
  • Şaka gibi !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chaplinn

    Size ne cevap verecekler bakalım burda paylaşın bizimle.Eğer doğruysa ev telefonunu kapatıp interneti taşırım ay sonuna kadar.
    merakla bekliyorum bakalım.

    Sizlerde yazın mutlaka bir şeyler Türk telekom'a. Duysunlar sesimizi. Bakalım sizlere ne cevap verecekler ?

    Yada müsait olanlar arasın sorsun burada paylaşsın.

    Cevabı paylaşırım hesapta 10 gün içinde cevap veriyorlar.



    Böyle bir durumda sözleşmeyi tek taraflı değiştirmiş olmuyorlar mı ? O zaman ceza ödemeden fesih ederim. Beni aralıkta arayıp niye yenilediler o zaman. O gün söyleselerdi bunu bana.


    iyi ki print screen aldım online işlemlerde limitsiz yazan yeri. Şimdi o yer yok. Sadece paket ismi yazıyor. Merakla bekliyorum. Çıkar kokusu yakında. Başlarlar zaten aramaya bizleri.




  • var mı bu durumu soran arayan birileri ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.