Şimdi Ara

Türk telekom haftalardır sorunumuzu çözmüyor ve ilgilenmiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Şikayetim: 2 Yıldır kullanmakta olduğum 8 megabite kadar internetimin hızı 4 megabite sabitleniyor ve yukarısına çıkartmak istediğimde sürekli kopmalar yaşıyorum snr sınırım çok düşüyor 3 haftadır sorunum devam ediyor binada diğer arkadaşlarda aynı sorunu yaşıyormuş 8 defa telekomdan arkadaşlar geldi splitter bozuk dedi 3 farklı splitter denedik sorun çözülmedi tekrar aradık tekrar geldiler modem bozuk dediler 4 farklı modem denedik hiç birisinde 1db dahi snr sınırını yükseltemedik bütün modemlerle aynı değerleri aldık sonrasında bina içi kablolarınızı yenileyin dediler bütün bina kablolarını yeniledik halen daha sorunumuz çözülmüş değil harici olarak bütün evin içindeki hat kablolarınıda yeniledik sorun çözülmüş değil.
    CAT5 kablo kullanmaktayım şuan yeni çektirdim ama snr sınırı 8 megabitde 6 civarı hatta bazen modemime sinyal ulaşmadığı için 3 4 saat bekliyorum.
    Telekomdan 8 defa arkadaşlar geldi sorun yok diyip gidiyorlar ben 30 35 defa türk telekomu arayıp şikayetde bulundum dsmart netle görüştüm onlarda arıza kayıt alıp telekomu bilgilendirdi ama sorunum çözülmedi.
    Benimle aynı sorunu yaşıyan 2 komşum var binada ikiside ttnet 8 megabite kadar tarifesi kullanıyor aynı sorunlar ve sinyal düşüklüğü onlardada var.
    Geçen yine geldiler telefonu bozdular telefonlar çalışmıyordu şimdi onu düzeltip gittiler 5 kişi geliyor her seferinde ama sorunu çözemediler mantıklı açıklama dahi yapmıyorlar bizim yapabileceğimiz bu kadar diyorlar.
    Dedikleri herşeyi yaptık ben bölge müdürlüğüne kadar ulaştım ve sorunlarımı anlattım santraldende bölge müdürklüklerindende ekipler geldi ve hat değerlerimizin düşük olduğunu bildikleri halde hiç birşey yapmadılar.
    Yapmam gereken nedir arkadaşlar yardımınıza ihtiyacımız var Allah rağzı olsun şimdiden çok teşekkürler.
    Denenen çözümler: 4 Farklı modem, 3 farklı splitter, her dairenin bina içi tesisat kabloları cat 5 ile değiştirildi ve ev içi tesisat kabloları yenilendi
    Hat değerlerim:

İnternet (WAN) Durumu

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 6138 797
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 15384 1071
    SNR Sınırı (dB): 7.4 3.5
    Hat Zayıflaması(dB): 30.0 13.5
    Güç (dB): 18.9 12.4

PVC Adı Bağlantı Durumu IP Adresi Protokol
    Smile Bağlı 31.200.57.168 pppoe

Diğer arkadaşlarda aynı değerleri almaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 28 Ağustos 2012; 0:16:09 >

• Sana benzer aynı sorun bende de var aynı şekilde bende d-smart mağduruyum 3 haftadan beri hızım 1 mb altında ve ben 70 tl para ödiyeceğim sorunu takmışlar ev hattınızdan diyip diyip duruyorlar bir elektirikçi çağrıp evdeki kabloyu ölçdürün diyor vallahi az kaldı kapatıracağım esasında sözleşmem de bitmişken kapatırsam mı :) 70 tl bana göre çok yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mahsun494

Sana benzer aynı sorun bende de var aynı şekilde bende d-smart mağduruyum 3 haftadan beri hızım 1 mb altında ve ben 70 tl para ödiyeceğim sorunu takmışlar ev hattınızdan diyip diyip duruyorlar bir elektirikçi çağrıp evdeki kabloyu ölçdürün diyor vallahi az kaldı kapatıracağım esasında sözleşmem de bitmişken kapatırsam mı :) 70 tl bana göre çok yahu

Sorunumuz türk telekomdan kaynaklı birşey türk telekomu arayıp şikayetini iletirsen ekip gönderip bakarlar belki sahiden senin kablolarında veya ankastre kutunda problem vardır.
    SNR sınırını görebilirsen yardımcı olmaya çalışırız.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.