Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (767. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
51.346
Cevap
244
Favori
4.013.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 765766767768769
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    12 tb veri indirmek, depolamak çok zor olmasa gerek , asıl zorluk o kadar veriyi tüketmek, filmlerin ham halini bile indirse 240 film yapar
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu işyerinde mi yaptı, ne diyeyim ince işlenmiş bir plan, helal olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Zaten başarılı adamlar için Türk Telekom köprü görevini üstleniyor. Bişeyler başaran, şirkete değer katan istisnasız herkes yurtdışına gidiyor. Geçen Mayıs ayında Tivibu IPTV çökmüştü adam onu düzelttikten sonra bu şirketten bişey olmaz deyip aldığı maaşı geri ödeyip Rusya'ya gitti. Oysa şirkette kalsa ikramiye alacaktı.
  • awsalli kullanıcısına yanıt
    Benim daha seneler önce alıp henüz izlemediğim DVD'ler var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Şirketin bu tür adamları ne yapıp edip tutması lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Amerikadaki uçuk hızları sunan çoğu ispde "data cap" denen akn benzeri yapılar var ama akn sonrası hızın limiti olmuyor taahhüt edilen hızlar verilmiyor , yani hattan arta kalan boşları alıyorsun ki bu bile bizim aldığımız hızlardan daha yüksek genelde, yoğun olmayan zamanlarda normal hız alabiliyorlar.Bu ülkede aveanın sınırsız öğretmen,polis hattını bebek telsizi, fındık bahçesine tarladakilere müzik yayını için kullanan vardı.Absürt olay çok.

    Öncelikle bireysel kullanım ve ticari kullanımın sınırları kanunda belirlenmeli, sözleşmelere girmeli.Ama bunlar sabit rakamsal verilerden ziyade telekom altyapı hattındaki anlık yük ve paket önceliği üzerine olmalı.Kapasite kullanımı son nokta olmalı ki onun kullanılacağı kişiler belli.Şuan hala 10mbit simetrik hat ile çalışan sunucular varken her ay 10tb indiren insan neyin peşindedir.Varsada ona göre oyuncu paketi falan çıkar sonuçta bir oyun olmuş 200gb.Evde cdn, seedbox, kaçak maç yayını yapcak haliniz yok herhalde.

    vatandaş devamlı abartıyor ise uyarı mesajı gidecek sözleşme hükümlerine göre bireyselden ticari pakete geçirileceksiniz diye.veri merkezine co-location sunucu kursan bile illaki sınır oluyor.bak bakalım ondan sonra ortaklaşa kullanan oluyor mu?
    Ondan sonra karalisteden ziyade bankaların kredi puanı sistemi gibi bir sistem olabilir.Hattın yanında cep telefonu almak için müşteri bile puanına bakılıyor.Puanı düşük kişiler indirimli kampanyalardan faydalanamaz.

    Youtube da iki tane video çekip 3 kuruş kazananın peşine düşmüyor maliye, firmalarla sponsorluk anlaşması yapıp vergi ödemeyenlerin peşinde devlet.Aynı mantık işi ticari denebilecek seviyede hat kullanımına çevridiysen ticari müşteri olursun ona görede para ödersin.Kaçak isplik yapmak ayrı bir konu tabiki.

    Operatör kapasiteye değil talep(request) sayısına bakarak karar verir.Aynı anda binlerce talep farklı yerlere aynı anda gidiyorsa orada bir tuhaflık vardır.Ayrıca sabit intenet bu , konum tespit edilip sarı bölgeye düşer , daha da devam eder kırmızı bölgeye düşer.Bölge mimlenir buna göre tasnif edilir.Olay ondan sonra adli makamlara havale edilir..Sözleşmeler ona göre yapılır.Yeni gelen kiracı gibi kişileride mağdur etmemek lazım.

    En önemlisi yok seviyesinde olan yurtiçi trafik arttırılarak akn den sayılmamalı tıpkı şebeke içi arama gibi.Gigabit hızları sağlandığı söylenen ülkelerde yurtdışına eriştiğin anda hızların 1gbitten 30mbtilere falan deli gibi düşebiliyor.Sonuçta japonyada oturan bir türk mynette okey,tavla oynayabilir, herkes steam manyağı değil sonuçta.

    eskilerin lafı vardır şalvar bol geldi pantolon dar geldi diye.Zamanında aknler belirli bir mekanizma ile kurulup düzenlense idi böyle şeyler hiç olmayacaktı.Aknler 250gb den başlasa kimse sorun etmezdiki comcast bile ilk başta bir-iki sene önce 300gb ile başladı, şimdi 1tb ve üstüne belli bir miktar ücret eklenerek gidiyor daha üst paket fiyatına varınca daha ekleme yapmıyor bizdeki sınırı aşınca para yazan kotalı gibi.Herkese 50gb az ama herkese de kontrolsüz sınırsız da fazla.

    Altyapı konusundada yasal değişiklik lazım, alternatif operatörlere kolaylık sağlanıyor ama adamların tek derdi al-satın biraz büyüğü fiber kirala-xdsl al-sat.yatırıma zorlamak gerekiyor firmaları yoksa rekabet oluşmuyor.




  • müntekim M kullanıcısına yanıt
    Bizim ülkede herşeyin kolayına kaçılıyor, en az masraf isteniyor. TT'de de bir QoS sistemi var ama o da çok saçma ve çok fazla ayırım var. QoS'un QoS'u gibi bir sistem TT Kurumsal Müşteri, TT Bireysel AKN'siz ya da Tivibu IPTV kullanan abone, AKN'li abone, Al-Sat yapan 1. ISS, 2. ISS diye çok karmaşık bir sistem Kurumsal ve Bireysel diye ayırıp sisteme bir limit gireceksiniz o kadar. O zaman sistemin daha rahat işleyeceğini düşünüyorum. Şu anda boş kapasite varken bile adama ayrılan QoS bilmem kaçıncı olduğu için darboğaz yaşayabiliyor.

    Bireysel-kurumsal kullanım içinde BTK'nın bir ayrımı yok. Metro Ethernet mevzuatı bile yok, ISS'ler kendi başına sınır belirlerse de böyle komik rakamlar ve kurunun yanında yaşı da yakan sistem oluyor. Baştan aşağı herşeyimiz yanlış ve herhalde en başıboş bırakılmış sektör bu. Kapasite yetersizliğimiz bile sistemi düzgün kuramamaktan kaynaklı 40 Gbps cihaza 200 bin abone, 280 Gbps'e 50 bin abone. Sonra kapasite yetmiyor kota koyalım. Kapasite yetersiz değil yük dağıtımın düzgün değil.

    Sürekli bir şekilde TB'larca kullanan abone 10 milyonda belki 100 bin'dir. Bizim sorunumuz danaya girer gibi internete girmek. 3 Mbps interneti 5-6 apartmanın kullandığını gördüm ve itiraz yok. Adalet sistemi de çok yavaş ortak kullanım için arama iznine kadar adam interneti iptal ettirip yenisini vs. alıyor. Bu yüksek fiyatların sebebi de %90 ortak kullanım alternatifler bile bundan şikayetçi. Öyleyse fiyatları yükseltelim ortak kullansınlar şeklinde saçma bir çözüm üretmişlerdir. Hiç devlete gidip şu işe çözüm bulalım dediler mi acaba? Ama onlardan da fazla bişey beklemiyorum sonuçta BTK lokal IP'yi engelleyin diyebiliyor.

    Avrupa ülkelerinde internet almak için mesela bazı prosedürler var. İtalya'ya gittim basit bir ön ödemeli hat için adam benden envai çeşit belge istedi. Faturalı hat almak için, internet için bankadan teminat, emniyetten sabıka kaydı istiyorlar. Burada bayi limit doldurmak için hayali aboneler oluşturuyor.

    Dünyada bu AKK, kota gibi sistemler için ortalama kullanım baz alınıyor. ABD'de ortalama kullanım 300 GB civarı olduğu için 500 GB, 1 TB civarı rakam belirleniyor o yüzden kimse sorun etmiyor. Bizde ortalama kullanımı herkes farklı bir rakam çıkarıyor. TT'nin 300 GB AKK'li paketi çıkarması için bile Türknet'in 150 GB AKK vermesi gerekti. Ama 300 GB'ın fiyatı da yüksekti. Sonuçta bu bandwith harcamasında yurtdışı maliyeti birkaç euro oynayabilir en fazla sonuçta adamın ücretlendirmesi 5 TB, 10 TB başına.

    Bu ISS'lerin yatma sebebi ülkemizin koşulları yüzünden mi yoksa daha fazla kazanç için mi nedir çözemedim gitti. Turkcell ısrarla ortak bir şirket kuralım altyapıyı onlara devredelim herkes ücretsiz kullansın. İyi güzel diyorsunda kardeşim tek bir altyapıdaki sorunları sen Karadeniz'deki selde gördün şimdi Muğla örneği var hala ortak diyorsun bir felakette tüm iletişim gitti. Avrupa'da adamlar tek bir caddeden 4 operatör geçmiş kimse sorun yapmıyor hala yatırım yapan var. Alternatif ISS'leri devlet destekliyor ama Türknet dışında cihaz yerleştirip trafiği teslim almaktan aciz ISS'ler var. Full zarar içinde olan Türknet Frankfurt'a kendi hattını çekiyor diğer tarafta Millenicom, fiyatı 5 dolar diye RIPE'ye IPv6 başvurusu yapmıyor. Demekki senin abone sayın Vodafone kadar bile olsa dükkanı kapatıp gideceksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustifb -- 20 Aralık 2018; 19:35:2 >




  • Ben 2018'in ocak ayında başladım şubat ayı boyunca şikayet ettim ilgilenmediler hocam hatta umurlarında bile olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten telekoma telefon dahil 90 lira ödüyordum bu güne kadar. Bakıcam bir ping konusunda istediğimi alamazsam kapatırım superbox'a para akıtırım artık. Ping'in önemli olduğu oyunları oynamam artık napalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Aslında fena fikir değildi Google ile doğrudan peering'i iptal edip yapılabilirdi ama sistemi beceremezdik aboneler mağdur olurdu.
  • awsalli kullanıcısına yanıt
    O adamın amacı veriyi tüketmek değil zaten öyle olsa o kadar indirmez benim birkaç dizi ve biraz film arşivim var toplamda 200 civarı. Hepsini izlemeye kalksam 6 ayda ancak biter.

    Bu ülkede fazla merak var. TT'nin yurtdışı çıkış kapasitesini öğrenmek için milyonlarca IP'ye traceroute çeken, santral kapasitesini öğrenmek için santrale DDOS yapan adamlar var.
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    4 Yıldır şikayet ediyorum fakat altyapı genel yatırım para o aydalar çıkıyor.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Google Fiber dediği gibi internet kısıtlaması yok sınırsız olmalı demişti.
    70 Dolar filan sınırsız simetrik internet veriyor Turkiye de olsa şuan kur üzerinden
    dolar 5.25 TL 367 TL yapar Turk Telekom 1000 MBps simetrik ayda 20 bin tl aşağı değildir.
    3000 MBps kullandım bir ayda TB kaç indirme yapardım
    100 GB filan saniye sürüyordu.
    1000 MBps ile adamlar ayda akç Tb indirme yapıyordur.
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
    https://www.youtube.com/watch?v=_Bw2NFBDxR8




  • fiberkentt projesi nedir? t7 lein üzerinde yazıyor.

    ayrıca neden başka ilçe müdürlüklerinin ismi kutularda yazar. gop ve kasımpaşa cekmece ile ne alaka=?
  • Türk Telekom'un 2018 2Ç raporlarına göre 268 bin km fiberi vardır.



    Nerde var ben niye görmüyorum yoksa yaşlandım gözler görmemeye başladı



    bn müşteri hizmetlerini aradım bana biber beklemeyin domatesle devam dedi yani alt yapın neyse o boşuna beklememe istediler adsl devam dedi bnde yok sağol almim kepek yapıyor 8 mb hiza 80 tl çok koyar insana



    Okuduğunuz için teşekkürler ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bjk_mustafa_bjk kullanıcısına yanıt
    hıyar verek
  • Hocam daha öncede söylemiştim sanırım ama türk telekom keçiörendeki verdiği hizmet neden önce mamak a gidip ordan altındağa geçiyor bu nasıl bir altyapı planlamasıdır anlayamadım direk ulusa bağlanan arkadaşlarım var onlarda sorun olmazken bende sorun oluyor genelde ara bağlantımı sıkıntılıdır nedir çözemedim

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Dmrl -- 20 Aralık 2018; 21:49:14 >




  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Şu anda hattınızda bir sorun yok ki GW'ye xDSL dahil 4 ms'de gidiyorsunuz. Bu ülkemizin şartlarında mükemmel bir değer denilebilir. Pingin yükseldiğini gördüğünüz "06-ulus-xrs-t2-2---06-mamak-t3-2" kısmında aslında ping yüksek değil. ICMP yapısı gereği birden fazla port açamadığı için orada değer yüksek görülüyor. Ama hemen altındaki "sof-col-2---06-ulus-xrs-t2-2" baktığınız zaman Sofya'ya 22 ms'de gitmişsiniz.

    Kaldı ki 06-ulus-xrs-t2-2 cihazı Alcatel 7950-XRS40, Mamak'ta Ericsson SSR8004 var. Benim Acıbadem'deki bağlantıdan daha iyi;

    Tracing route to google.com [172.217.17.46]
    over a maximum of 30 hops:

    <1 ms <1 ms <1 ms xe-0-5-2.mustafa-9970 [10.0.0.1]
    6 ms 6 ms 7 ms 93.155.2.30
    7 ms 7 ms 8 ms 81.212.107.85.static.turktelekom.com.tr [81.212.107.85]
    8 ms 8 ms 8 ms 34-acibadem-xrs-t2-1---34-acibadem-t3-6.statik.turktelekom.com.tr [195.175.171.149]
    8 ms 8 ms 9 ms 81.212.31.122.41-korfezsanayi-t4-1.41-yenikoy-ess1-t4-1.statik.turktelekom.com.tr [81.212.31.122]
    17 ms 18 ms 19 ms 307-sof-col-1---34-acibadem-xrs-t2-1.statik.turktelekom.com.tr [212.156.104.118]
    18 ms 18 ms 18 ms 74.125.51.44
    20 ms * 20 ms 108.170.250.184
    36 ms 38 ms 39 ms 209.85.240.160
    38 ms 38 ms 38 ms 216.239.56.69
    45 ms * * 209.85.142.96
    43 ms 42 ms 127 ms 216.239.43.37
    52 ms 51 ms 55 ms 108.170.241.193
    * * * Request timed out
    50 ms 52 ms 51 ms ams16s29-in-f14.1e100.net [172.217.17.46]




  • Adamlar son haftalarıda aknle devam ettiriyorlar la

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam o değerin doğru olmadığını demek istediğim ulusa bağlı olanlara göre daha fazla yavaşlama sorunları yaşıyorum genel ortalamada
  • 
Sayfa: önceki 765766767768769
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.