Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (357. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51.346
Cevap
244
Favori
4.013.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 355356357358359
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom Aralık Raporu yayımlanmış. Yıl sonu 8 şubatta yayımlanacak.

    http://www.ttyatirimciiliskileri.com.tr/Raporlar/2017/Yat%C4%B1r%C4%B1mc%C4%B1%20Sunumu-Aral%C4%B1k_2017.pdf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir türkiye gerçeğine tanıklık ediyoruz

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Bu kadar pazarlama beceriksizliği işe bu bile iyi. Yine yazıyorun ülkemizde en az 8 milyon hane fiber erişmi bulunmasına rağman ya hiç internet kullanmıyor ya da ADSL kullanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    hanede fiber var ise 24 ün altında paket sunmamalılar diyoruz fakat 2019 da zor telekomun 100 mbps akksiz i 85 tl civarında bile vereceğini düşünmüyorum (normalde 50gb akkli) netspeed, türknet gibi firmalar devam ederse ve çıtayı yükseltirse iyi günler mümkün
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Aynen. Fiber olan yerdeADSL vermiyoruz diyecekler.



    Genel olarak sanırım AKN kaktımı maliyetler artacak görüşü var ama ben böyle düşünmüyorum zaten olsa olsa vir iki ay yüklenme olur sonrasında heerkesin kullandığı veri çok fark etmez diye düşünüyorum. Zaten büyük bir kesin az veri harcıyor. Zaten download öanyakları şimdiden bile ennaz 500GB harcıyordur onu ne yaosan da durduramazsın durmasında toplasan ne kadar kişi bu kadar veri harcıyordur ki. Zaten şuanki sistem de bile eğer fiber varsa yüksek veri harcamasına bir mani yok abonenin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum ama firmalar bu paketleri yaparken evde korsan oyun film basıp sattığımızı düşünüyor herhalde 300 500 tl fiyat biçiyorlar şimdiden akksız 100 için

    Bizde şimdi yaklaşık 500 600 gb harcıyoruz kalksa da bir şey değişmez gece indireceğimi sabah indiririm, tv izlemiyoruz youtube, twitch, film online olarak hallediyoruz iptv pek düşünmüyorum bant genişliğinden gidecek
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Şöyle iyiyiz böyle iyiyiz reklamlarının arkasındaki gerçek bu. Hipernet-Fibernet paydasının artması beklenirken tam tersine ADSL paket abonelerinin sayısı artıyor. Bu da altyapının vasatlığını gösterir. AKN kararı sonrası adsl paketlere yönlendireceklerini zaten söylemiştim. Sağolsunlar beni yine şaşırtmadılar.



    Dünyada belli bir ismi, markası olan şirket nereden ne hallere düştü. Kimse kendini kandırmasın. Ortadoğuda bile bir marka değeri yok artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Pdf e biraz baktım penetrasyon üzerine durmuşlar avrupada bu kadar kullanım tr de bu kadar kullanım hiç internet kullanmamış veya sadece mobilde kullanım yapan birine sabit hat fazla pahalı yüksek gb lı düşük hızlı gelebilir mobilde tam tersine alıştığı için bence bundan dolayı adsl paketlerine yönlendiriyorlar çok ucuz değiller tabi ama sizin fikrinize de hak veriyorum

    İstanbul'da eski yaşadığım yerde hala 13 mbps veriyorlarmış 5 yıldır yatırım yok!
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Sorun burada zaten halihazırda birçok yerde adsl port mevcut, bu portları iptal edip vdsl2 port eklemek istemiyorlar. Yeni yatırım yaptıkları yerlere genelde vdsl2 port açılıyor. Aynı bölgede hem vdsl hem adsl port olduğunda abone doğal olarak vdsl(hipernet) paketleri tercih ediyor. Bu da adsl portları değersiz hale getiriyor. Bu yüzdendirki "internetsiz ev kalmasın" gibi sadece adsl ve ftth altyapı üzerinden satılacak bir paket çıkardılar. Ve bu paketi BTK'da tüm iss'lere sattırıyor. Bu paketin görünen amacı ucuz internet paketiyle her evi internet abonesi yapmak. Görünmeyen amacı ise boşta kalan adsl portları değerlendirerek VDSL altyapıya olan yatırım ihtiyacını azaltmak. Bu kampanyada tüm iss'larda Hipernet(vdsl2) altyapısından hizmet verilmesi engeli var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Tamam da artık yer yer fiber gelen yerlerde tabi dolapşara ADSL kart koymadıkları bile oluyor. Zaten eski saha dolapşarı pşastik reglet kutusu beş para etmez. Böyle bir fikirleri olduğunu hiç mi zannetmiyorum zira fiber yatırımına ihtiyaç olmazdı ki.



    Penetrasyonu arttırma çabaları abone sayısını arttırmak dolayısı ile geliri yükseltmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Gerçek olan bir durum varki, en çok kazancı VDSL2 paketlerden yapıyorlar. FTTH yatırımı pahalı ve geri dönüşü kısa değil. Zaten birkere FTTH yatırım yaptığı yerde artık adsl-vdsl porta gerek kalmıyor. Tutup da bide bakır hattan dsl hizmeti vermesini beklemiyoruz FTTH olan yere zaten. Benim bahsettim vdsl port olmayan yada sınırlı vdsl port olan, çoğunlukla adsl portlu dsl saha kabini olan bölgeler. Ki bu bölgelerin sayısı bir hayli yüksek.

    Fiber yatırıma her zaman ihtiyaç var ama yapan yok. Şu an yaptıkları şey çoğunlukla hiç FTTC altyapısı olmayan yerlere saha dolabı getirmek veya yeni yerleşim yerlerine FTTH yapmak. Şimdiye kadar yapılmış ilk FTTC yatırım bölgelerine neredeyse hiç dokunmuyorlar. Ancak bir arıza falan olacakda öyle. Mevcutta adsl varsa adsl devam ediyor. Eski dolaplara Vdsl kart takıyım veya kabin yeniliyim falan bir dertleri yok benim izlenimim.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Arkadaşı iyi dinleyin il müdürlüğünün gönderdiği mailde çok benzer ifadeler yer alıyordu. Çok küçük bir yanılgınız var onu düzelteyim.

    Şimdi hali hazırda 17 küsur milyon ADSL port, 9 Milyon VDSL port var. Şu anda VDSL kart ile ADSL kart arasında fazla fiyat farkı yok sadece abone farkları var ADSL kart daha fazla abone alıyor. Ancak şu anda ne 9 milyon port dolu ne de 17 milyon ADSL port çünkü ülkemizde o kadar abone yok.

    Peki 4 Mbps paketi niye çıkarıldı? Birincisi tabii ki ucuz internet hizmeti sağlayarak hiç yatırım gerekmeden daha fazla abone. İkincisi de hiçbir işe yaramayan ADSL portları doldurmak hepsi dolmayacağını onlarda biliyor ne kadar dolarsa o kadar iyidir diyorlar. AKK kalktıktan sonra da zaten 50, 100 Mbps gibi hızları kullanmak hayal olacak. Mevcuttaki altyapı da abonelere 35-40 Mbps seviyesinde hizmet verebilecek durumda. Arkadaşın yanıldığı tek nokta VDSL'e talebin çok olduğunu düşünmesi ama ne yazık ki öyle bişey yok eğer öyle olsaydı şu anda 6 milyonun üzerinde abone VDSL kullanıyor olurdu. VDSL/Fiber getirdiğimiz yerde hala 8 Mbps, 16 Mbps hatta bunları kotalı kullanan yüzbinlerce abone var.




  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa Telekom markasının 80 ve 90 larda ölüm fermanını imzaladı 2000'li yıllardaki özellesştirmenin günümüzde tamamen fiyaskoya dönüşmüş olmasıyla da tüy dikildi.

    Zamanında GSM ve internet yokken %100 tekel iken marka tabi olarak değerliydi. Ama sonra iki darbe (GSM ve İnternet) sonrası o değerli bakır altyapı çöpten farksız hale gelmiş oldu. O zaman bakır döşediğimiz omurgayı şimdi fibere çevirdik yani patinaj. O zaman Avrupa'da fiber döşenirken bakır döşemeyseydik daha farklı olabilirdi.

    2000'li yıllara geldiğmizde devletin hatası kurumu bu hale getirdi bence. Neticede ortada GSM ve internet sebebiyle ciddi yatırım yapması gereken bir kurum ve tekel bir piyasa mevcut. Devlet de haliyle para harcamı sevmiyor bu sektöre. Özelleştirelim piyasayı de tekellikten kurtaralım dediler de her şeyi firmaların insafına bıraktılar. Alternatifler biraz yatırım yaptı sonra yattılar, Oger mevzusu malum zaten. Adam gibi sözleşme hazırlamamışsın, alternatiflere yatırım zorunluluğu getirmemişsin yani bu durumda kime versen ver sonuç pek de farklı olmayacaktı bizim düşünemdiğimiz sektörümüzü elin adamının düşenecek hali yokya. Öyle de olursa 10 milyar USD borcu da takarlar. Ee biz kaşındık adam gibi sözleşme hazırlamadan.



    Ama bence hala durum kurtarılabilir. Evvela Oger'in taktığı borç için dava mı açarlar ne yaparlar bilemem ama Telekom'un üzerinden almalılar. Devlet de bir zahmet kendi taktığı borçları da silecek ki. Kurum dışarıdan borçlu algısından kurtulsun ha normal şrkilde de kurtulabilir pek ala amma kurum niye 20 milyar USD devlet ve Ogerin borcunu ödesin ki. O kadar parayla ISS'ler dahi satın alınabilir, ülke fiber deryasına döndürülebilir (yaklaşık 20-25 senelik yatırıma denk bir para) Türk Telekom International büyütülebilir.



    Ben devlet olsam,

    1)Türk Telekom'a özerk statü veririm.

    2)Devlete düşen borçları silerim. Artık Oger borçlarına da (4.5Milyar USD'lik borç değil bahsettiğim) bir çare bakmaya çalışırım.

    3)TT dahil tüm ISS'lere yatırım zorunluluğu getirim.

    4)Belediye izinleri konusunı hallederim.

    5)En azından yabancı yatırımlara dönük vergileri azaltabilrim.



    Sözüm meclisten dışarı yoka ouvv battı, deyip ağıt yakmak hiç bir işe yaramaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Hocam yani şöyle bir durum var benim için FTTC de FTTH de fiberdir. Ancak dediğiniz gibi eski fiber kurulumlarımda ADSL port daha fazla oluyor ancak istatistiğini bilmiyorum ama Fibere talebin az olması sebebiyle yoğun aboneli yerler hariç VDSL port üzerinden ADSL kullananlar dahi hayli fazladır bence. Zaten @mustifb hocamız da belirtmiş kartlar arasında çok fiyat farkı yokken yeni kurulumlarda artık ADSL kart koymak mantıksız. Ki geçen seneki (2016) donanım güncellemesi sonrası ADSL port sayısı epey azaldı kabinlerdeki tabi yeni kurulumlardan bahsediyorum hatta yer yer hiç ADSL kart konulmuyor da.



    Ha dediğiniz gibi o sebeple port bekleyenler illaki vardır ama eski defterler açılacaksa ondan daha büyük sorun T serisi kabinler var. Ha ama mevcutta da bence TT büyük hata yapıyor aboneye fiber getirdiği yerde hala ADSL satmakla halbüki adamaı yüksek hızlars yöneltsen adamaidan daha fazla para alacaksın geçmezse de yüksek hıza kaybın da olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Yeri geldiğinde yok ortalama hızımız avrupaya göre düşük diyorlar akk kalktıktan sonra iyice düşecek önceden en azından akk lı 50 100 mbps veriyorlardı şimdi ne olacak kotalı paketleri mi hep önce çıkaracaklar ayrıca netspeed 50 mbps sınırsızı 99 tl ye veriyor tt en azından 110 tl ye verebilmeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 9 Ocak 2018; 16:34:9 >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam benim anlamadığıö bie nokta var AKN kalkınca 50-100Mbps hala olacaksa maliyet yükselmesi lazım ISS ler AKN kaşkımca abonelerin deli gibi veri hercayacağını mı düşünüyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 9 Ocak 2018; 16:34:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Altyapı en fazla 35 40 verebilir demişsiniz ama telekom türkcell gibi akk li paketleri durdurmadı hala satıyor müşteri 2019 a girmeden alırsa ne olacak akksiz e dönüşmeyecek mi yok 100 mbps e kadar deyim 50 bile zor mu verilecek kafamda deli sorular

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Yok o hız genel kapasite yani tüm herkes 10 milyonn küsür tüm yüklenmeyle sabit abonenin hepsine eşit verilebilecek hız. Ama ADSL aboneleri zaten 8-10Mbpsden fazla alamıyor. Fiberde de herkes 50-100Mbps kullanmıyor bu sebeple sorun olmaz. Turkcell'de sorun kapasirelerinin çok düşük olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    2016 nın 4 üncü çeyreğinde abonelerin ortalama aylık kullanımı 68 gb mış
    2017 nin 1 inci çeyreğinde aylık ortalama kullanım 72 gb olmuş.
    2017 nin 2 inci çeyreğinde 76 gb olmuş (nisan-mayıs-haziran) mayıs ayı akn düzenlemesi geldi
    2017 nin 3 üncü çerreğinde 87 gb olmuş.

    Bir önceki çeyrekler ortalama 4 gb artarken son çeyrek 11 gb artmış.

    Ortalama aylık 4 gb olarak beklenen artışın bir anda 11 gb artması maliyetleri bu kadar çok yükseltir mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 9 Ocak 2018; 17:56:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Arkadaşı iyi dinleyin il müdürlüğünün gönderdiği mailde çok benzer ifadeler yer alıyordu. Çok küçük bir yanılgınız var onu düzelteyim.

    Şimdi hali hazırda 17 küsur milyon ADSL port, 9 Milyon VDSL port var. Şu anda VDSL kart ile ADSL kart arasında fazla fiyat farkı yok sadece abone farkları var ADSL kart daha fazla abone alıyor. Ancak şu anda ne 9 milyon port dolu ne de 17 milyon ADSL port çünkü ülkemizde o kadar abone yok.

    Peki 4 Mbps paketi niye çıkarıldı? Birincisi tabii ki ucuz internet hizmeti sağlayarak hiç yatırım gerekmeden daha fazla abone. İkincisi de hiçbir işe yaramayan ADSL portları doldurmak hepsi dolmayacağını onlarda biliyor ne kadar dolarsa o kadar iyidir diyorlar. AKK kalktıktan sonra da zaten 50, 100 Mbps gibi hızları kullanmak hayal olacak. Mevcuttaki altyapı da abonelere 35-40 Mbps seviyesinde hizmet verebilecek durumda. Arkadaşın yanıldığı tek nokta VDSL'e talebin çok olduğunu düşünmesi ama ne yazık ki öyle bişey yok eğer öyle olsaydı şu anda 6 milyonun üzerinde abone VDSL kullanıyor olurdu. VDSL/Fiber getirdiğimiz yerde hala 8 Mbps, 16 Mbps hatta bunları kotalı kullanan yüzbinlerce abone var.

    AKK kalktıktan sonra 50, 100 Mbps hızları kullanmak hayal olacak demişsiniz. AKK'nin kalkacağı tarih belli. Geçen sene BTK açıkladı şu tarihte kaldıracaksınız diye. Şu anda o hızları kullanan kullanıcılar ne olacak? Bu kullanıcıları mağdur etmemek için neler yapılıyor?




  • 
Sayfa: önceki 355356357358359
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.