Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (355. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
51.337
Cevap
244
Favori
4.013.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
54. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 353354355356357
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • isikayhan kullanıcısına yanıt
    Hattın hala adsl porta bağlı o yüzden hız böyle vdsl'egeçmen lazım daha yüksek değerler için.
  • isikayhan kullanıcısına yanıt
    Vdsl sinyali olmadan o yüksek ulaşılabilen hızları göremezsin.Şuan gösterilen adsl2+ sinyali ile ulaşılabilen hızı gösteriyor.Modemin vdsl2 uyumluysa ve vdsl2 sinyali varsa görebilirsin yani.Şuanda bir sorun gözükmüyor.Kabinden sonraki bakır kabloda ve bina içi tesisatında çok büyük bir sorun yoksa 100 mbps hızı vdsl2 ve şuanda yaygın olarak kullanılan profil 17 de 100 metreden azsa rahat bir şekilde alabilirsin.
  • Önemli olay körfez sermayesi türknete ortak oldu.
    Körfez fonu Gulf Capital, TurkNet'e ortak oldu

    Ortadoğu'nun en önemli yatırım şirketlerinden Gulf Capital, TurkNet'e ortak oluyor. Abu Dabi merkezli Gulf Capital, Çelebiler Ailesi'ne ait TurkNet'ten hisse alacak ve şirketi birlikte yönetecek. Konuyla ilgili Rekabet Kurumu'na da başvuru yapıldı.

    Türkiye'yi yakından tanıyan ve Türk şirketlere yatırım yapan Gulf Capital, daha önce de bağlı şirketi Gulf Capital Partners ile TurkNet'e 15 milyon dolarlık kredi sağlamıştı. Bu kredi anlaşması 2013'te gerçekleşmişti.

    Gulf Credit Partners'ın eş başkanı Walid Cherif, o dönem yaptığı açıklamada, "TurkNet'i kuran ve Türkiye pazarının önde gelen telekomünikasyon operatörü haline gelmesini sağlayan Çelebiler ailesi ile kurduğumuz ortaklıktan ötürü son derece memnunuz" ifadesini kullanmıştı.

    Sabancı Ailesi'nden aldılar
    2006 yılında kurulan Gulf Capital 2011 yılında Banker dergisinin "Orta Doğu'nun En İyi Özel Sermaye Şirketi" ödülüne layık görüldü. Abu Dabili şirket, 2013'te Doğu Tıp'ı satın almıştı.

    Yaklaşık 250 çalışanı bulunan TurkNet ise Mehmet Çelebiler ve Cem Çelebiler tarafından, Netone adıyla kuruldu. Daha sonra Sabancı Holding bünyesindeki Turk.net markası Netone tarafından satın alındı ve şu andaki TurkNet'in temelleri atıldı.




  • müntekim M kullanıcısına yanıt
    İnşallah ülkemiz ve sektör için hayırlı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 5 Ocak 2018; 21:21:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telekom suudi ve katarlilardan ne zaman kurtulursa o zaman duzelir. En iyisi japonlara vermeleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu son çıkan Meltdown ve Spectre bug'ı sizi etkiledi mi? Gerekli patchleri yaptıktan sonra performansta düşüş oluyor %5-30 civarı. Datacenterlarda, pop noktalarında veya yurtdışı çıkışlarında bilmiyorum nerelerde işlemci kullanımına ihtiyacınız oluyor.
  • fp kullanıcısına yanıt
    İşlemci her yerde kullanılıyor data center tarafında ciddi etkiledi. Sunucu performanslarında düşüş oldu PPOE sunucu tarafında bir sunucuya 100 kişi takılıyordu şimdi 75'e indirdiler ama onuda her yerde yapmadılar. Yani hem TT'yi hemde aboneyi biraz etkiledi.
  • idris-tolar kullanıcısına yanıt
    Keşke öyle yapsalar ama Japonlar'dan teklif yok. Zaten Japonlar için TT tamamen parayı çöpe atmak olur daha iyi alternatifler var. Parayı çöpe atmaya hazır tek millet Araplar, bir verip 3 kazanmak isterler TT'de bunun için oldukça ideal. Mesela Saudi Telecom neden France Telecom'a teklif vermiyor? Çünkü orada istediği gibi at koşturamayacak minimum yatırım tutarı TT'nin yıllık geliri kadar.
  • saha ekibine sordum 2018 sonuna kadar mahallenize fiber gelmiş olur dedi ne kadar doğrudur ? bide gelmeyen tek yer bu mahalle kaldı dedide burası hariç heryerde fiber olduğunuda sanmıyorum vdsl yi kastetmiş olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    2017'nin başında gidip sormuştum bu yıl sonu gelir demişlerdi, geçen ay Aralık ayında da 2018 bitmeden gelecek proje hazır dediler :( Yani biraz ilginç konuşuyorlar.

    Yer: Sultanbeyli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 6 Ocak 2018; 13:14:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fp kullanıcısına yanıt
    Sanallaştırma kullanıyorsa etkiler kullanmıyorsa decided ise performans sıkıntısı olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Pppoe kernel bazında . Hattan bir megabitte geçse 60 da geçse cpu fazla yük binmiyor. Sizinkiler sürücü sistemi donanımsal değil yazılımsal ve sanallaştırma varsa etkiler.

    Bende digital oceanda sanal sunucu alıyordum bakalım ne olacak .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Sadece internet açısından sorun çıkmayabilir ama hem Tivibu IPTV hemde internet kullananlarda performans sorunu oluşmuş. Birde PPOE sistemimiz genelde sanal. Mesela Dell 920 gibi bir sunucuyu abonelere ayırmışlar neredeyse Acıbadem'in bütün kullanıcılarını sırtlıyor. Her sanal sunucuda 100 kişi vardı şimdi 75 kişiye düşüreceklermiş. Birde kurumsalların kiraladıkları sunucular vs. onlarda da sorunlar olacaktır.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Kurumsal hizmette kullanılan sanal sunucuyu anlarım. Orada ihtiyaca göre kullanıcıya ayrılan değişiyor. Bu adamlar değişken olmayan bir durumda neden sanallaştırma kullanıyorki onu da anlamadım. Direk decided sistem verim açısından kat kat daha iyi olacaktır.
  • Merhabalar,
    3-4 aydır evde değildim dün gelince eve yaklaşık 180 metre uzaklıkta bu kabini gördüm Burada sadece adsl olduğu için hemen incelemeye koyuldum.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]


    Ne zaman koyulduğu hakkında bir fikrim yok ve üzerinde 2011 yazıyor. Ama eminim bu kabin en fazla 4 aydır burada, üzerinde 2011 yazması kafamı karıştırdı .
    Bugün koyulduğu düşünürsek ne zamana aktif olur sizce ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xSwindLer -- 6 Ocak 2018; 18:11:35 >




  • xSwindLer X kullanıcısına yanıt
    O kabinin üretim tarihi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Sıkıntıyı tam olarak incelediniz mi acaba? Birkaç Türkçe kaynakta sanal makine kullanımında sıkıntı olduğu yazmış sadece ki, o zaman tüm sistemi yavaşlatacak bir güncelleme yayınlamaktansa neden sadece sanal makine çalışırken etkinleşecek bir yama geliştirmiyorlar diyordum. Sonra yabancı kaynaklardan anladığım, olayın sadece sanal makine kullanımında değil sürekli olabildiği. Tarayıcıdaki bir Javascript kodu ile bile kullanıcı alanında çalışan bir uygulama kernel alanında çalışan bir uygulamanın verisine erişebiliyor imiş. Süreçlerin sanal bellek kullanımını sanal makine kullanımı olarak almış hani bu kaynaklar. Tabi yine de çok anlamadığım için tam da bir şey diyemem ama tek sanallaştırma kullanımında güvenlik açığı olmuyor, sürekli var.
  • xSwindLer X kullanıcısına yanıt
    Bende diyorum bu binalar çok tanıdık geliyor diye bizim oralarmış sokak tabelasında gördüm :D h.o adsl'den kurtuluyosun sanırım.
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim :)
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Aslında etiketleyecektim seni hocam aklımdan çıkmış :D Okul var mâlum eğer kurtulursam uzun süreli olmayacak , bir iki gün oldu geleli görünce heyecan yapmıştım ama aktif değil sanırım daha
  • 
Sayfa: önceki 353354355356357
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.