Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (333. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Dejuf Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil1 Android
5 sn
51.347
Cevap
244
Favori
4.013.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tnrvrd1996 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim memlekette Görele Türk Telekom çekmiş oraya fiber valla. Koskoca İstanbul'un Sarıyer inde yok Nüfusu 32000 olan ilçede fiber var. İnsana koyuyor azda olsa.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hocam işin teknik yanını bilmiyorum belki mani vardır ama fiber kablo bu, niye etkilensin OPGW'den veri taşıyamazlardı o zaman ha tabi teknik bilgim olmadığı için yanılıyor da olabilirim.
  • Buradaki insanların hepsi bilgili şöyle bir video vardır.

  • Emre.Sefer kullanıcısına yanıt
    Onca çene çalıyorlar yok maliyeti karşılaması lazım bir kişi için uğraşılmaz kafasındalar. Üst mahallede fiber var ama bize yok. Herkese benden çay şakire yok kafası.
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Niye koparayım ya boynuma dolar intihar ederim
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Beni başkası ilgilendirmez, ben bilgilerimi internetten almadım.

    Boşu boşuna mesaj yazıyorum yazık forum ne hale gelmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 13 Aralık 2017; 18:35:44 >
  • Bende size güvenemediğim için hazır fiber optik proje hakkında bilgi almak için Gebze Türk Telekom'a gittim gelin beraber gidelim.

    Müdürün , Teknisyenin ve Altyapı biriminden daha çok bilginiz varsa gösterin.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Ben onlardan daha fazla bilgiye ve yetkiye sahip olduğumu ispatlasam ne olacak siz forumu yanlış bilgilerle doldurup + puanları 2 saniyede alıyorsunuz. Bu konuyu okuyup bu şekilde düşünenler zaten şu dakikadan sonra doğru bilgiyi hak etmiyor.
  • Müdür , Teknisyeni ve Altyapı biriminin verdiği bilgiyi küçümsüyorsunuz ve yanlış olduğunu iddia ediyorsunuz.

    Sizin daha doğru bilginiz varsa söyleyin 2 tarafı karşılaştırıp doğruyu bulalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 13 Aralık 2017; 19:0:6 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Benim bilgi karşılaştırma gibi bir durumum yok yazacağımı yazdım. Hem t1 hem tip1 var diyorsunuz konum, adres (google earh konum da yeterli) veya seri numarası bekliyorum. Müdüre sodum, orada burada var müdürden daha iyi mi biliyorsun gibi şeyler benim için geçerli bir şey değil. Bunu ispat olarak düşünenlere diyecek bir sözüm yok. Siz burada şu sistem var al işte nokta atışı yanılıyorsunuz diyeceksiniz ben de onu doğrudan sistemden inceleteceğim, o şekilde ikna olurum ki böyle bir şey zaten yok biliyorum ama yine de incelenir. Orta noktada ancak bu şekilde buluşabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 13 Aralık 2017; 19:28:17 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Bir bilgim bu konuda yok fakat tip7 type 7 t7 olarak da ifade edilebilir gibi geldi.



    Dp mümkünse departmanı özelden iletebilirmisiniz merak ettim. Forum dışında bir kanaldan da iletebilirsiniz.





    @NitroNos Her çalışana bence güvenmeyin bilgiyi başkası üzerinden değil direk kendiniz araştırmayı deneyin. Benim de apartmana il müdürlüğü fiber çekeriz diye düşünüyordu ama ilçe görevlisi dediki ben buraya zaten yedek olsun diye 2. T7 koyuyorum . Dibinde iki tane t7 olan apartmana fttb çekmem doğru olmaz dedi bu projeyi ankarada onaylamaz dedi. Ki bu ilçe çalışanı yılların tecrübeli çalışanı tanıyorum.



    İl görevlisi sen o hızı alamazsın derken ben gerekli detayı ve tahminlerimi söyleyince ilçe görevlisi biz çektik o kabloyu ve dediği doğru demişti. Yani yaşa rütbeye bakmaz tecrübeye bakar.



    Vaktiniz olursa fotoğraf çekersiniz kabinin farklımı aynımı belli olur ki bence hiç önemi yok büyükmüş küçükmüş içindeki cihaz ve kullanılan bağlantı tipi önemli




  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    O konuda bilgi veremem hocam yalnız şu rütbe konusu karışık. Önemli olan bir işi zevkle ve marakla yapıyorsanız her detayını bilirsiniz ama torpille yada sırf çalışmak olsun diye geldiyseniz sadece söylenenleri bilirsiniz. Bir yerde müdürseniz hem çalışanlar için hem şirket için a dan z ye kadar orada kimin ne yapıtığını ve sistemin nasıl çalıştığını bilmelisiniz.
  • Tartışmanıza girmiş gibi oluyorum ama Türkiye de kurumlar içi bilgi de çok dengesiz. Telekom bana zamanında 16mb üstünü alamazsın dedi ben kendim araştırıp 24mb alabileceğimi öğrendim. Bana bu bilgiyi tt sağlaması gerekmiyor muydu? Ama adamlar bilmiyor işte. Daha sonra da öğrendim ki hattım 64mb kaldırıyor. Bundan dolayı bir kurumun için bu A dır dense bile onun aslında B çıkma ihtimali var. Türkiye de böyle. Sebebi ne derseniz, Türkiye de kimse profesyonel çalışmıyor! Çalışanlar ise çok çok az. Sizi kötülemek amaçlı yazmadım, yada arkadaşı ön plana almak gibi bir gayem olmadı, bilmenizi isterim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Yeni trafo yapılması lazım çünkü trafoda çok eski. Telekom kadar kimse karışmıyor ama ülkedeki bütün firmalar aynı mantıkta az yatırım çok kar. Adamlara o kadar şikayet yazılmış mahallede herkes şikayetçi bazı binalar danaya girer gibi jeneratöre girmiş herkes ortaklaşa benzin alıyor. Şimdi bende eve akü sistemi kurdum.

    Evet bir yere kadar olduğu için mümkün olduğunca eşyaları gece yarısı çalıştırıyoruz. Modemde değil ama buzdolabı, çamaşır makinası ve ütüde sorun yaşıyoruz. Mesela çamaşır makinesi artık durduk yere stop ediyor. Buzdolabında bir tane transistörü değiştirdim büyük ihtimalle yine yanacak. Birde yeni evlendim eşyalar vs. yeni daha taksit öderken çektiğimiz çileye bakın. Az önce yine prizden ölçtüm 100 geliyor. Resmen çile ve ilgilenen yok.

    hayırlı uğurlu olsun hocam ömür boyu huzurlu ve mutluluk dolu geçmesini dilerim.




  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Oturduğum binada internet alt yapısı yoktu. Allen ettim kallem ettim. Bir şekilde internet çektirdim. Daha sonra fiber ne zaman gelir diye sordum.



    O tarafa fiber alt yapısının gelmesi 2 seneyi bulur dendi. Ben interneti aldıktan 6 ay sonra binaya fiber çekildi.



    Çevremde bir ton yeni bina var. Sadece bizim binaya fiber alt yapı geldi.



    Düşünün bir neden hocam.



    Daha önce telekomda staj yapmıştım ve şu anda büyükşehir belediyesine bağlı özel bir şirkette çalışmaktayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eoudoxias

    Oturduğum binada internet alt yapısı yoktu. Allen ettim kallem ettim. Bir şekilde internet çektirdim. Daha sonra fiber ne zaman gelir diye sordum.



    O tarafa fiber alt yapısının gelmesi 2 seneyi bulur dendi. Ben interneti aldıktan 6 ay sonra binaya fiber çekildi.



    Çevremde bir ton yeni bina var. Sadece bizim binaya fiber alt yapı geldi.



    Düşünün bir neden hocam.



    Daha önce telekomda staj yapmıştım ve şu anda büyükşehir belediyesine bağlı özel bir şirkette çalışmaktayım.

    hayırlı olsun sanırım tanıdık vardı hallettik diyorsun
  • Gatetrans kullanıcısına yanıt
    Hocam ben öyle iyi seviyeli bir yerde çalışmadım 3. işim ve uzun süredir çalışıyorum. Girdiğim işlerde hep gerekli veya gereksiz belki patronlardan fazlasını öğrenmişimdir çünkü merak ediyorum, monoton çalışma düzeni bana göre değil. İşler bana yeterli gelmediğinde de kendim başka işe geçtim, uzun süredir devam ediyorum şu an ve hala yeni şeyler öğreniyorum. Bu bittiğinde yine durum değişebilir çünkü kurulu bir düzenim yok şu an. Genelde iyi niyetli olup çevremde veya forumda da elimden gelenin fazlasını yaparak yardımcı olmaya çalışıyorum. Hem iyi niyet hemde bir şey olması gerektiği gibi değilse bundan rahatsız olup durumu düzeltmek için çaba sarf ediyorum o şekilde düşünün. Herkes hata yapabir, yanıldığım tabiki olacak insanız hepimiz ama bilgilerin okuyarak elde edilmesi farklı bir şey tecrübe ile elde edilmesi farklı bir şey. Bu konuda kendi müdürlerimle dahi tartışmışlığım (pozitif olarak) vardır ki aksi ispat edilmeyene kadar da beni ikna etmek zordur. Bu yüzden iş yerinde biri ile tartıştıp çıkmaya çalıştığımda (aslında aram herkesle iyidir) müdür 5 defa beni geri aramıştır. Mesajda kendimden bahsettim ama forumda çoğumuz zaten bazı insanlardan farklı (fazlasını) düşünüyoruz bu forumları sevmemen en büyük nedeni.

    Size o adreste 16 çalışır demişler ama bu öyle bir bakışta doğru söylecek bir bilgi değil. Pratik ve teori o yüzden çok farklı. Size gelen kablonun mesafesi ve coğrafi koşulları, doluluğu hep sonucu etkileyen şeyler. Pratikte nasıl çalışacağını tam kestiremezler. Size sadece cevap verebilmek için sisteme bakıp söylenmiştir. Oraya bağlantıyı yapan kişiler daha iyi bilir ancak onlarda tam bir şey diyemez çünkü dediğim gibi internet hızı bir sürü koşuldan etkileniyor.




  • Türk Telekom fiber çekerken Aykome'ye bildirmesi gerekmez midir ?

    Arkadaşımın evinin oralara fiber çekiyorlarmış aykome'de Elektrik,Su,Doğalgaz bilgileri var eskiden belirtilirken son zamanlarda bu bildirme işlemi yapılmıyor sebebi ne olabilir?
  • Eoudoxias kullanıcısına yanıt
    Ben altyapı çektirme olayına dikkat çekmedim üst rütbedeki adamın alt rütbedekinden daha fazla bilgiye ve tecrübeye sahip olmasına dikkat çektim. Ayrıca adam haklıydı 100 görüyorum zaten . Bana cihaz koyması gereksiz olduğunun kanıtı. Sizde de fttb/vdsl vardır.



    İşim olduğunda sağolsun yardım eden görevliler var. İstediğin kadar şikayet et 15 günde düzelmeye sorun cumartesi 10 dakikada hallolabiliyor. Burada direk o kişiler ile muhattab olmuyorum . Öncelikle sorunu gerekli yerlere iletiyorum sorun hallolmayınca bir üst kademe eğer yine hallolmaz ise onlara söylüyorum. Bu adamlar sağolsun eş dost a değil yani amaçları gerçen iş yapmak torpil değil herkese eşit davranan insanlar olduğu için ilçece memnunuz.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Anlaşma varsa bildirirler herhalde, o konuda hiç bir fikrim yok.
  • 
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.