Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (330. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51.277
Cevap
244
Favori
4.011.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 328329330331332
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doğu'da bir emekli Vedaşçıyla görüşmüştüm. Biz elektriği kesiyoruz, hatta hala elektrik var diyor. Meğer bölgede jeneratör kullananlar yön anahtarını değiştirmediği için elektriği şebekeye veriyormuş. :D

    Hatta komple hattı kesseler bile hat dağ tepelerinden bulut içinden geçtiği için bulutlardan elektrik yükleniyormuş yine. :D Elektrik kesildiğinde TT baz istasyonu bile sinyal kesiyordu, o derece zaten orada. :D Eve 220 volt gelmesi gereken elektrik özel trafomuz olduğu halde 110 - 120 volt geliyordu. Mahalle trafosundan beslenenler 60 - 70 volt. :D

    Bir de bu BPL olayında bildiğim kadarıyla binaya kadar fiber ile gelinip elektrik sayacını geçtikten sonra parçalar eklenerek bununla abone hattına İnternet veriliyordu. Tek noktadan bütün hatta toplu İnternet vermeye çalışıp abonelere ulaştırmak oldukça verimsiz olur. Telefon şebekeleri tamam da, bizde elektrik şebekeleri de düzgün değil ki. Kaç yıl boyunca ENTSO-E frekans kaymasından dolayı bizim YG şebekemizi kendi şebekesine tam bağlamayı reddetti. :D

    TT düz devam etsin, hiç yeni macera aramasın kendine. :D

    Aklıma geldi de 56k döneminde modemime gelen kablo kalın elektrik kablosu idi. ADSL'de verimli olmayınca Cat 4 kabloya geçince adam olmuştu İnternet.




  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Aman birdaha o kablo ellemeyin ve yaklaşmayın 😂 kabloyu çeken ekip kabloda hasar veya eklem yerinde hatalı bağlama yaptıysa iskeletiniz çıkar ortaya. Buna tt ve tedaş nasıl evet dedi oraya kablo çekti anlam veremiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    TT kanalları Maşallah herkesin hizmetinde olduğu için aklıma esen bir şey geçiriyor. Kanalizasyon verlenler dahi varmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha evvel de yazdığım gibi, ben altyapı konusında elektrik şirletleri ile bir ortaklık bekşemiyorum zira gerek yok. Ama pazarlama alanın neden bu kadsr öenmli görüldüklerini ve elektrik şirketlerinin buradan ne çıları olacağı kafa karıştırıcı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam oldu da Türk Telekom elektrik şirketine dava açsaydı bşr sonuç çıkabilir miydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Yüksek gerilim sıkıntılı bir durum sizi bildiğin çekiyor akım oluşturuyor iskeleti bırakın insanın külünü bırakır oradan kaç bin kV enerji geçiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 12 Aralık 2017; 21:1:47 >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Çektiğiniz kablonun cinsi tam olarak nedir ve telekomda bakır altyapı kablosu her yerde aynı türden mi oluyor?İsmini hatırlamasanız bile kablonun nasıl bir şey olduğunu hatırlarsınız sanırım.Benim bildiğim telekom kablolarında ekranlama için alüminyum folyo, örgü falan genelde olmuyor.Telekom turkuaz kablo kullanıyordu
    herhalde şunlardan birini döşüyordunuz.
    turkuazcable.com/tr/A-02Y(L)2Y.asp
    turkuazcable.com/tr/A-02Y2Y(L)2Y.asp

    Mesela apartman içinde müşteriler yanlış hatırlamıyorsam VBV telefon kablosu kullanır, altyapı kablosu PDV kablo diye hatırlıyorum onda hiç folyo yok.Öyle 10 santim yanında trafo bağlanılacak seviyede bir durumda sadece dış pvc kaplama yetmez folyo ile ekranlama hatta örgü şeklinde zırh bile gereklidir.

    VBAPV kurtarmaz o yakınlıkta, PCM kablo kullanmak lazım, PDPAP bile kurtarmayabilir.verdiğim linkteki firmada PCM-PIF diye bişey var onunla on numara iletişim yapılır CAT standardında karşılığı bile yok nasıl bişeyse:)

    www.ersekablo.com.tr/tr-TR/pdv--pdv---k/3/18/295




  • O resim increasebroadband sitesinden yani , ingilteredeki şu meşhur dönüşümü gösteriyor haliyle değerler düşük çünkü diğer grafikler üreticilerin verdiği ideal şartlarda sağlanabiliyor kaçımızın altyapı kablosu cillop gibi hemde eksiz.Ayrıca vektör olayıda hesaba katılmıyor.Adamlar daha gerçekçi tahminlerde bulunmuşlar yoksa dediğin gibi profil 17a 100 megabit öngörülmüş standartta ama 120 megabit maksimum değerini gören çok var.
  • müntekim M kullanıcısına yanıt
    Evet her yerde aynı türden bakır kablo kullanılıyor sadece kalınlığı değişiyor. Yer altında 32 çift, 64 çift diye 2400'e kadar yukardaki linklerdekinden farklı olarak jelli bakır kablo kullanılıyor. Aliminyum Folyo hiçbirinde yok, örgü ise prensibal kablolarda var.
    Fiberde sıkıntı olmuyor ama elektrik geçtiğinde hatta ciddi sorunlar oluşabiliyor. Ne yazık ki bu konuda kalıcı bir çözüm yok yani elektrik firması oradan kablo geçirmesin diye dua etmek dışında seçenek yok. Olurda geçerse TT kesin bir çözüm bulmaz kablo eskiyse değiştirir garanti bir çözüm bulmaz.
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Elektrik hatlarını biliyorum hocam bir kere yüksek gerilim hatlarının oraya yaklaşmıştım kablo çok havadan geçmesine rağmen yaklaşınca vücutta bir karıncalanma oluyor.

    Elektrikte bu işin bir parçası santrale, veri merkezi, POP noktası bunların hepsine elektrik geliyor.
    Kimsenin evet demesine gerek yok bizim kanallar yol geçen hanı gibi ne ararsanız mutlaka bulunur. Su hattıyla elektrik hattının aynı yerden geçtiğini gördüm.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Konu dışı ama bir şey soracağım acaba şehir efsanesi mi? Orta ya da Yüksek gerilim hattına dokunmasak 1 metre yarım metre gibi değemedeb kolumuzu uzatsak yine akıma kapılır myız acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Heh işte o bizim Dudullu POP noktasında var 3500 Volt elektrik gelmesi gerekiyor ama henüz kimse 3500 Volt'u görememiş. Gerisini jeneratörler hallediyor ben TT'nin yerinde olsam elektrik vs. yerine petrol işine girerim. Bizim mahallede de aynı sorun var akım korumalı prizler vs. aldım çünkü henüz prizden 220 ölçemedim en fazla 200 geliyor. Bazen eşyaları nöbetleşe çalıştırıyoruz. Tabii çalıştırabilecek elektrik bulabilirsek çünkü akşamlar kullanım artınca kesiliyor. Elektrik firması trafo yetersiz deyip gitti. Hem işle hemde elektrik firmasıyla uğraşıyoruz.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Sayacın mavi tuşuna basın orada voltu ve amperi göreceksiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    O dedikleri her voltta olmuyor. 110 220 380 de yaparsın ama iller arası aktarımda olmaz .





    https://youtu.be/9CUz8XNHbiY



    İnsan vücudu da helikopterde kondansatör ve bir miktar topraklama görevi görür. Yüksek voltajda havada dahi olsanız elektrik size atlar. Sağ kolunu dokundurdun diyelim sol kolu da dokundurduğunda elektriğin bir kısmı senin kollarından geçecektir.

    Bu işlerde içte yalıtılmış kıyafet , ortada metal kıyafet (faraday kafesi görevi) ve en sonda tekrar yalıtılmış kıyafet vardır. Dıştaki yalıtılmış kıyafetten bir yerden akım adama geçmeye çalışırsa orada aradaki iletken üzerinden geçer ve adam korunur. Helikoptere geçece akım adam her dokunduğunda olmasın onun yerine daha iletken olan kablodan geçsin diye ilk tel dokunduruyor. Ki yinede geçme ihtimali var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 12 Aralık 2017; 19:32:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Ev için diyorsanız değişken işte hocam. Gece yarısı 220 Volt ve 32 amper tam görülebilirken gündüz aynı değer görülemiyor.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    8000 watt evde ne harcıyorsunuz ? İndiksiyon ocak mı var şofben 3. Kademede mi kullanıyorsunuz 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    1 Metreyi bırak 5 metre uzakta olsan bile akım çekiyor bizzat ben yaşadım
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Benim derdim evdeki işyerindeki beni ilgilendirmez. Oraya da elektriğin az geldiğini söylediler oradan söylüyorum oraya az geliyorsa senin evine geldiğine şükret demişlerdi.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam internet neyse de netiecde yavaş, hızlı ikisi de kullanılabiliyor, ama elektrik de biz 150 volt ile de idare ederiz denemez haliyle, şimdi yolun ortasına da trafo koyamacaklarına göre, hocam büyük dert sizinki. Çözümü de olası değilse tam işkence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Yapmayın hocam yav geçmiş olsun.



    Peki bu hani güreşci insan tipine benzeyen direklerden geçen hatların altına girmak tehlikeli midir ? Benim oturduğum yerin tepesinde dolu bu direklerden, gerçi yüksek gerilim geçiyor mudur bilemem, oturduğum bölgede her mahallede 3-4 tane OG trafo köşkü var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 328329330331332
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.