Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
51.346
Cevap
244
Favori
4.013.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Tamam her şey güzelde;
    Türk Telekom fiber altyapısını doğru düzgün yapmıyor.
    Yüksek fiyatlara düşük hızlarda düşük AKK'li internet sunuyor ve sabit ev telefonu ücreti alıyor.
    Ben bir tüketici olarak düşük paraya yüksek hızda , yüksek akk'li taahhütsüz sabit telefon dahil 59 TL ödüyorsan ve ekstra ücret yansımıyor ve 1 ay ücretsiz hediye ediyorlarsa bunu neden Türk Telekom yapmıyor yada yapamıyor.
    Neden 1 Süperonline olamıyor ? Gece kuşu , Nitro , Nitro Upload gibi servis hizmetlerini çıkarmıyor ve ekstra para talep etmiyor.
    25 Mb hız neden diyemiyor Uydunet bile net hızı veriyor.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın konuşmanızı bölüyorum. Belki yazacaklarım Telekomu savunmak gibi opacak ama.
    Aslındq bunun tek sebebi diyebileceğim şey yukarıdaki sebeple aynı. Tekellik sebebiyle aynılarını Türk Telekom hapmaya kalksa ertesi gün şikayet yağmuruna tutar rakip firmalar.

    Onunda sebebi belli hukukn kendini korumak için 'e kadar kullanılıyor. Tam hız meselesi ise Türk Telekom'un abonelerinin çok büyük bir kısmı DSL olarak hizmet alıyor haliyle modülasyon sebebiyle kayıp oluşuyor ancak Turkcell, Turksat DSL ile hizmet vermediği için (kendi sistemlerinde) modülasyon gibi bir dertleri yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    hocam benim anladığım o çok övdüğümüz sol vodafone yüzünden mi bizlere ek hizmet verilmiyor kotalar bu kadar az fiyatlar yüksek tekeli burdan dengelemeye çalışmışlar ama artık sol olduğu yerde kimse tt kullanmıyor bu gidişle sol tekel olacak tt yi kimse seçmiyor ki iki hizmetin olduğu yerde bi sitede tt ve sol varsa solu seçiyor yani kısaca siteler genellikle
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Fiber abonelerine'de Mb/sn'e kadar demektedir.
    Uydunet'te böyle bir problem yok.
    Bu bir tekellik değildir Türk Telekom'un altyapısı ise sende git kendi altyapını kur buda bir teşvik olur.
    Süperonline Türk Telekom gibi altyapı çekemicek bir güce mi sahip Türkcell kazandığı para aşırı derece Türk Telekom'a göre fazla bakma sen mobil abonelerden iyi para kazanmakta fakat Sabit abone ek gelir kapısı işte abone başına 30 tl kazansa 1 milyon * 30 TL = Ayda 30 Trilyon para bedavadan kazanıyor.Hani altyapı göremiyorum.
    Uydunet ciddi anlamda çok iyi yönetiliyor fakat şu bir gerçek yayılma problemi var eğer Türk Telekom gibi yayılsaydı çok güzel rekabet yaşanırdı lakin Uydunet'te Uygun fiyata Son sürat hızı alabiliyorsunuz ve Mb'e kadar 100 ise 98 alabiliyordum ben anlıyacağınız bu şekilde devam ederse Türkiye'nin altyapısı gelişmez.
    Türkcell Süperonline bakın haritasına Kocaeli'de var görünüyor ama bana sorarsanız yok 3-5 site'ye altyapı çekmekle Kocaeli'ye gelmiş olmuyor.
    Uydunet Kocaeli'de çok güzel hizmet veriyor fakat yeni yerleşim yerlerine yayılma sorunu mevcut inşallah bu sorunu aşarsa 10 yıl donanımhaber'e uğramam sorunum kalmaz




  • uydunet devletin değilmi hocam? devletinse altyapı konusunda çok yetersiz kaldılar.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam hat zayıflaması varken 100 Mbps alırsın diyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam turksat neden turk telelomdan ayrılıdı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bagwell486 B kullanıcısına yanıt
    Uydunet devletin fakat Özel bir kurum gibi hareket ediliyor Zamanında Türk Telekom'u bu şekilde yapsalardı şimdi böyle boş boş konuşuyor olmazdık.
    Yıl oldu 2017 biz halen fiber çekilecek mi ? Saha dolabı gelecek mi? Bunları geçtim Adam gibi hizmet dahi veremiyorlar biz daha ne yapalım ha soran olursada altyapı gelişiyor bence altyapı dibe vurdu.
    Türk Telekom'un amacı Mevcut santral binaları satmak ve az maliyetle oraya fiber dolap koyup aktifleştirmek sonuç olarak santral binası mevkisi güzel bir yerde ise Trilyonlar'a satılabilir felaket kar yapabilir.
    Bıktık artık şu araplardan zaten şu anda çıkmazın için Türk Telekom sonumuz hayrola diyelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkeironnWH

    hocam türk telekomdada durum böyle mi ? büyük şehirdekiler iyi yerlerden küçük şehirde oturanlar daha kötü yerlerden mi çıkış yapıyor yurt dışına ?

    Hayır. Türk Telekom'da herkes aynı çıkışları kullanıyor. İstanbul'daki abonede Diyarbakır'da ki abonede aynı çıkışları kullanıyor. Ancak şehirlere verilen band genişlikleri değişiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bagwell486 B kullanıcısına yanıt
    Tabii ki. AKK'nin en büyük sebebide budur. Nasıl Türk Telekom ülke içinde diğerlerinden taşıma ücreti alıyorsa uluslararası sağlayıcılarda taşıma ve erişim ücreti alıyorlar. Örneğin buradan ABD'ye erişene kadar ortalama 9 sunucu dolaşılıyor. 3 tanesi ile peering anlaşmamız var diğerleri için taşıma ve erişim ücreti ödeniyor. Ne kadar trafik o kadar yüksek ücret.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Başka arkadaşta söylemiş. Serbest piyasa koşullarında tekel son kullanıcıya en kötü hizmeti verir ki kullanıcılar alternatif sağlayıcılara geçsin ve yatırımlar artarak tekelliğin bitmesi istenir. Ancak bizdeki sistemde alternatif sağlayıcılar sırtını yaslayıp karına baktığı için tekellik bitmiyor. Kendim çalışan olarak söylüyorum en kötü hizmeti veriyoruz yinede en yüksek abone artışına sahibiz. Şirkette çalışıp Superonline kullanan kişiler var. Gece AKK'siz, upload yükseltmek gibi şeyleri kabul ettirmek için yıllarca uğraştık. Hala 200 GB kota çok diye dava açan alternatif sağlayıcılar var. Türk Telekom'da upload'a kota koysun diye Turkcell'in açtığı dava var 4 yıldır devam ediyor.

    Santraller öyle çok güzel mekanlarda bulunmadığı için içindeki ekipmanlar para ediyor. Bunlarda yine alternatif sağlayıcılara satılıyor çünkü santrali bir eve çevirmek mümkün değil. Dolapların maliyetiyle santrallerin maliyetleri farklı. Ve her santrali kaldırıp yerine dolap koymak sürdürülebilir bir seçenek değil. Bu kabinler her mahalleye santral ihtiyacını kaldırıyor ama koca bir ilçeyi o dolaba emanet ederseniz interneti bırakın telefon hizmeti bile aksar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Tam manasıyla olmasa da büyük ölçüde böyle ne yazık ki. Haa isteseler bu durumu bal gibi çözerler ama alternatif ISS'lerin bilhassa işine geliyor mevcut durum. Zira Türk Telekom'un marka imajı yerlerde. Sebebi aslında tek vaktinde internete uygun olmayan altyapı ile ADSL verilmeye çalışılması. Haliyle sonuç da ortada olunca şöyle bir algı oluştu "Türk Telekom = Yavaş" halbuki Türk Telekom'un VDSL/Fiber müşterileri ile anket yapsak büyük ölçüde memnuniyet çıkacaktır. Turkcell işe DSL işine girmeyip direkt fiber ile girince ne oldu "Turkcell = Süper Hızlı" bakın sitelerde Turkcell tercih edilme sebebi büyük ölçüde marka algısı.

    Turkcell asla teke olmaz mevcut strateji ile zaten bilhassa Türk Telekom'un tekelliğinin artmasını istiyorlar ki hiç de ucuz olmayan fiyatlara yüksek merka algısı ile ürün satabilsinler hem de rakipleri olan Türk Telekom marka algısını yükseltemesin diye. Zaten kaldı ki Turkcell yayılmaya çalışsa erişim hatları çöker bunun izahı daha önceki sayfalarda yapıldı. Ama akıllıca oynuyorlar amaçları elit kesime hizmet. Mesela hesapta Türk Telekom'da Turkcell'de FTTB/Eth kurulu ortalama daire sayısına sahip bir binalardan oluşan 20 blokluk bir site diyelim hesapta her iki şirkette her daireye sitedeki 100mbps verebilir ama aslında veremez. Neden Turkcell için zaten siteye gelen fiber diğer siteleri ve tekrar veri merkezine dönünceye kadar bağlı olan tüm abonelerine hizmet verdiği için çökecektir. Türk Telekom'un erişim altyapısı her daireye neredyese 1gbps verebilir ama bu seferde Telekom'un FTTB kabinlerinin kapasitesi yetersiz kalır ama Telekom bunj ufak bir değişikle çözer T serisi kabini söker yerine MTU ya da FTTH kurar böylecek her abone 1gbps hız alabilir. İşte Turkcell ise ne yapıyor basıyor reklemı 1gbps diye ama binada 20 kiśi 25mbps kullanıyor kalan 5 kiśi 50-100mbps kullanıyor. Mesela Turkcell'in bu çičekli yükleniyorlu reklamı vardı çok zekice hazırlanmış bir reklam. Şimdi bunu izleyen Türk Telekom'un 20 senelik dolabından zar zor 5mbps'lik bağlantı kuran bir aboneyi düşünün. Adam ne düşünür derki "Ulan buTelekom hep bizi kandırıyor fiberliyoruz diye bak Turkcell'e kaşke gelse de geçsem.". Tabi bu işin Turkcell kısmı. Türk Telekom'un marka imajının yerlerde olmasının bir sebebi de ilk başta FTTC'ye fibernet diye satmas8ydı sonuç ne oldu insanlar ahı çıkmış cvahı kalmıß dolaplardan kurtulduğuna sevineceğine "çakma fiber" demeye başladı.

    İşte Türk Telekom'un marka imajı zaafını alternetif ISS'ler bal gibi kullanıyor. Mesela hatirlayın 2016'nın başında Türk Telekom "Yeni Yıl Tarifeleri"ni çıkarttı. 24mbps + 75GB + Alo/Yalın = 45₺ idi yanlış hatırlamıyorsam. Fiyat çok da ucuz olmamasına rağmen hemen şikayet edildi de kalktı o tarifler. Yani şuan öyle bir durum var ki tekeli azaltma amacı ile koyulan rekabet kuralları tersine tekelliği arttırıyor üstelik alternetif ISS'ler tekelliğin artmasını amaçlıyor böyle bir piyasada siz rekbaetin olabileceğini mi düşünüyorsunuz. Mesela bir üye bir kaç mesaj üstte Turkcell olmasaydı TT 24mbps vermezdi Turkcell en baştan başladı diye söyledi. Kendisi lütfen yanlış anlamasın dediklerini yermek maksadım yok ama şöyle bir husus var evet Turkcell'in fiber işine girmesinin bir etkisi var TT'nin de son kullanıcıya bu h8zları vermesinde ama gerisi yok. Zira Turkcell'in hizet verdiği şehirler belli niye diğer şehirlere de gitmiyor çünkü hedefi o değil ee Türk Telekom da o zaman neden Turkcell'in gitmediği şehirlere fiber götürüyor rakibi mi var ki. 1mbps dahi verse herkes mecbur TT'yi kullanmak zorunda. İşte burada şu fark görülüyor Turkcell ile Türk Telekom birbirinin rakibi değil farklı kulvardalar.

    Çözüm ise bellidir REKABET lazım. Mesela Türk Hava Yolları bugün Avrupa'nın en iyi havayolu olarak gösteriliyor peki THY bu konuma nasıl geldi rekabet sayesinde. Eğer Telekomünikasyon sektöründe rekabet olursa bu iddiamın da arkasındayım Türk Telekom da Avrupa'nın en büyük Telekomünikasyon şirketi olur hem de yurt içinde alternatiflerimiz artar ve fiyat/hizmet dengsei adam givi olur. Ama ilk başta yapılacak şey VAE sistemini kaldırmaktır VAE sistemi kalkmadıkça Tekellik bitmez. Ama VAE kaldırmqk da yetmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Ömceki mesajımda da anlattım. Ama burada da ekliyeyim sizin de dediğiniz gibi Turkcell Türk Telekom'dan čok daha fazla para kazanıyor ama amacı yayıomak değil.

    Turksat'ın sorunu aslında vaktinde Kablo işleri Türk Telekom'da iken bir sistem oturtulamamasından kaynaklanıyor. Ha devlet Turksat'ı Telekom'un rakini yapmaz neden yapmaz maliyetli diye zaten devlet bu alana yatırım yapacak olsaydı direkt kendi eliyle hiz TT'nin hisseleri kiralanmazdı.

    Diğer mesajınızda belirttiğiniz gibi Türk Telekom'a özel statü tan8nmalı delvet kurumu olmalı ama vergi veren kendi sermaysei olan kârının bir kısm8nı yatırıma ayıran kalanı ile de sermaye oluştiran bir yapıda olursa (aynı THY gibi) Avrupa'nın en büyük Telekomünikasuon şirketi olur. Haa yine tekellik çözülmek o ayrı bir mevzu.

    Nihaywtinde istenilen nedir. Biz kullanıcılar olarak sektörü bilmek ve tartışmak zorunda değiliz (ha ben yine öğrenmeye çalışırdım o ayrı) biz fiyatlara bakıp bize uygun olanı almamız lazım ama sektör bunu mümkünsüz kılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    İnanın o telefondaki mh'ler burada konuşuoanın onda birini bilmiyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam şu mh lere bilgisayarcı çağırın lafını kim söyleyin demiş merak ediyorum her sorun olduğunda adamları inandıramıyorum bağırıyorum çağırıyorum güzelce anlatıyorum adam ısrarla sorun bizden değil diyor bilgisayarcı çağırın diyor sonrada diyorum ki ben bilgisayarcıyım evimde 3 modem 2 leptop 3 tane hat geliyor hepsiyle denedim ama hızım aşırı düşük diyor ki sizde sorun olmadığını biliyorum ama bizdende kaynaklanmıyor ee ben anlamadım bu iş ne inanın sorun olduğuna inandiramiyorum adamı ya arıza kaydı oluşturmuyor ısrarla oluştursa ölecek sanki bugun 3 saat aradım ve arıza kaydı açtıramadım adamlara bunun sebebide türkcell felan olamaz hocam
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    hocam verdiğiniz örnek güzel ama kimse tt yi sen 1gpbs 100 daireye verebiliyorsun ama sol veremiyor diye seçmiyor ki hangisi mevcut hızda iyi hizmet verebiliyorsa onu seçiyor adam alıyor 25 mpbs sorunsuz kullanıyor ne hız düşümü var ne başka bişeyi nede ping ama türk telekom kullananların 10/5 inde hangi hıza geçerse geçsin sorun oluyor benim gibi mesela kimse 1 gpbs almak istemiyor ki kim 1 gpbs e para verebilir 25 i adam gibi alsın yada 50 yi yetiyor ama turk telekomun bahsettiğinize göre alt yapısı çok iyi peki neden doğru düzgün hizmet alamiyoruz ben sürekli sorun yaşamaktan bıktım bu adamlardan ne 24 mbit doğru düzgün verebiliyor ne 50 i nede 100 ü ama sol olsa burda eminim 25i sorunsuz kullanıcam 50 mbit vermesede olur tt veriyorda ne oluyor yarısı kablodan gelene kadar kayboluyor yani kısacası tt nin her daireye 1 gpbs vermesi umrunda değil kimsenin sen mevcut hızlarını doğru düzgün ver paramız olunca 1gpbs de kullanırız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkeironnWH -- 15 Aralık 2016; 6:55:50 >




  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam haes proje ne durumda ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    mustifb M kullanıcısına yanıt
    SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    0365634b kullanıcısına yanıt
    Türkiye’nin Telekom Altyapısının Durumu ve Sorunlar:

    Türkiye’nin Bilişim-Telekom altyapısının bana göre en önemli sorunu “farkındalık”. Demek istiyorum ki Avrupa’nın Portekiz gibi bir orta seviye ülkesi ile karşılaştırırsak, ülkemizde 4 milyon km, Afrika’nın Gana gibi geri kalmış bir ülkesi ile karşılaştırırsak 2 milyon - 2,5 milyon km “Fiber Optik” altyapımız olmalıydı ama sadece 250.000 km fibere sahibiz.Farkında mısınız?

    Bu ülke, “2023’te hedefimiz dünyanın 10.’cu büyük ekonomisi olmaktır” diyorsa, bu fiber kapasitesi ki bugün ekonomi, ticaret, eğitim, askeri, savunma, kamu ve her şeyin alt yapısıdır ki “yetersizdir” kelimesi görüldüğü gibi az kalıyor. Peki nasıl yetişeceğiz? Bu yazıda, “nasıl yetişeceğiz”den ziyade, mevcut durumu anlatacağız. Belki bir başka yazımızda önerilerimizi de sunarız.
    Türkiye’nin Telekom Altyapısı Kime Ait? Alt yapıyı anlatmadan önce, telekom altyapısının kime ait olduğu konusunu açıklığa kavuşturalım.15 yıldır “farkındalığın” olmadığını gördüğüm bir alan da budur.Tüm ülkelerde 1980’lerden başlayarak telekom sektörlerinin özelleştirilmesi ve serbestleştirilmesi yapıldı.Bu yapılırken, her ülkenin özen gösterdiği konu, ülkenin telekom altyapısının satılmıyor ama kullanım hakkı veriliyor olmasıdır.Çünkü telekom altyapısı, her ülke için öncelikli ve stratejik bir varlık.Ama ilaveten, örneğin Türkiye’de bu altyapı 150 yılda ve Türk halkının vergileri yada ödediği aşırı ücretlerle finanse ettiği yatırımlarla gerçekleştirildi ve ülkenin gerçek bir varlığı. Değerinin ne olduğu daha önce tam hesaplanmamıştı.Ama sadece kablolardaki bakırı düşünürsek, 90-150 milyar TL civarı olduğu hesap ediliyor.
    Özelleştirme öncesi telekom hatlarının uzunluğu 30 milyon km olarak tahmin ediliyor.İşte bu altyapı Türk halkına ait.Bu nedenle de, özelleştirmede şirkete satılması yerine, firmaya “kullanım imtiyaz sözleşmesi” ile belirli bir süre için ve paylaşması şartıyla verilmesi gerekiyor. Sözleşmede Şerh, Kanun Değişikliği ve Danıştay Türk Telekom özelleştirmesinin karanlık bir noktası budur. BTK ile yapılan imtiyaz sözleşmesi, ihaleyi 6,65 milyar TL karşılığında kazanan Oger Telekom’a bu altyapıyı vermeye kalkınca.Danıştay bunun değiştirilmesini istedi[1].Buna karşılık Oger Telecom, sözleşmeye şerh koydu[2]. Bu şerhli sözleşmenin düzeltilmesi gerekirken, düzeltilmediği 2010 yılında Abdullah Gül’ün zamanında Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu tarafından ikaz edildi[3]. O dönem düzeltildi.Ancak bu şerhli sözleşmenin arada geçen yıllarda başka bir alanda (mesela teminat gösterilerek borç alınması gibi) kullanılıp, kullanılmadığı bilinmiyor.Diğer yandan, 2007 yılında TBMM’ye gelen Elektronik Haberleşme Yasa Tasarısında, 68/a maddesinde, bu altyapının kanun yoluyla Türk Telekom’a bırakılması gündeme geldi[4].Bu çaba CHP’nin çabalarıyla engellendi ve 2009 yılında çıkarılan 5809 sayılı kanunda yer almadı. Dolayısıyla, Türk Telekom’un 30 milyon km bakır ve 150.000 km fiber olarak teslim aldığı altyapı şirkete değil.Türk halkına aittir.Türk Telekom’un bu altyapıyı , 2026 yılına kadar, kullanması, geliştirmesi ve paylaşması gereklidir.
    Yatırım Şartı Sorası gelmişken, “İmtiyaz sözleşmesinde” bir yatırım şartı olduğunu da hatırlatalım. Ancak Türk Telekom yöneticilerinin bütün şatafatlı ifadelerine ve büyük rakamlar telafuz etmelerine karşın, sektörün uzmanları bu şartın yerine gelmediğini düşünüyor.

    Nedenlerini şöyle izah edelim;

    1. Türk Telekom’un teslim aldığında fiber 150.000 km’ydi. Bugün 197.262. Yani 10 yılda yaptığı fiber yatırımı sadece 50.000 km. Yılda 5.000 km eder.Bunun karşılığında ise, topladığı fiber kabloları satıyor.Ama bunun yatırıma yönlendirilip, yönlendirilmediği açık değil[5].
    2. Orta düzeyde bir Avrupa Ülkesi olan Portekiz’e bakarsak 545.000 km fibere, ya da geri kalmış bir Afrika Ülkesi ona Gana’ya bakarsak 2011’de 660.000 km fibere sahip olduğu görülür.Türiye’nin yüz ölçümü 783.562, Portekiz’in yüz ölçümü 99.090 Yani Türkiye’nin 1/8’si ve Gana’nın yöz ölçümü ise 235.538 km2'dir.Yani Türkiye’nin 1/3’ü (her 2 ülkenin nüfusları da aşağı yukarı aynı orantıda).Bu hesapla bakarsak, Portekiz Türkiye kadar büyük olsaydı 545.000 x 8 = 4,3 milyon km, Gana’nın yüzölçümü Türkiye kadar olsaydı (2011 miktarına göre bile) 2 milyon ve belki de 2,5 milyon km fiberi olurdu.Oysa toplam fiber şuanda 256.828 km. Yani Portekiz’in 16’da biri, Gana’nın ise 8’de biri kadar. Yani Türkiye’de yatırım zayıf kalmış.
    3.Bir de başka açıdan bakalım; İstanbul Belediyesi 2010 yılının ekim ayından bu yana İstanbul içinde yasal fiber kazı izni vermiyor. Bunun nedeni için tabi ki bazı rivayetler var.Ama son 5 yılda İBB’nin verdiği toplam kazı izni (kendi rakamları ile sadece 1.870 km)[6].Peki kazı izninin verilmemesi kime yarıyor?Bireysel ya da kurumsal kullanıcılara olmadığı kesin. Ama yatırım yapmak istemeyen birileri varsa ve karşısında rekabet istemiyorsa? Bu üzerinde durulması gereken bir konu.Bu arada not edelim, Türk Telekom için devlet şirketi olma zamanından gelme alışkanlık sürüyor.Türk Telekom bu izin için para da ödemiyor üstelik (ödese, yıllık 400 milyon - 700 milyon TL civarı tutabileceği tahmin ediliyor.
    4. Son olarak, başka bir geniş bant sistemi olan kablo şebekesine bakalım.1997 yılında Türk Telekom ile gelir paylaşımlı model üzerinden 7 firma ile 10 yıllık anlaşma imzalanmıştı.2007’de BTK kablo internet konusunda lisans ilan etti ama daha sonra, Türksat bütün firmalara, kablo şebekelerinin kendilerine teslim edilmesini bildirimi yaptı.O günden bu yana geçen 8 senede,
    kablo şebekesi duraklamaya girmiş durumda. 8 yıl önce 1.3 milyon kablo TV abonesi vardı. 8 yılda sadece 200 bin artarak 1,5 milyon oldu. Bunun da 583.000 tanesinde internet var.64.’cü Hükümet programına bakılırsa, sektörümüzü ilgilendiren bölümü 104-119 sayfalar arasında ve “Bilim, Teknoloji ve Yenilikçi Üretim” başlığını taşıyor.Bu bölümün girişinde; 64. Hükümet olarak, ülkemizin
    orta ve üst gelir grubu ülkeler arasından çıkarak, yüksek gelir grubu ülkeler arasına girmesinin, bilim ve teknoloji ile yenilik alanında yapacağımız atılımlarla mümkün olabileceğinin bilincindeyiz.Eğer bu ifade doğruysa, önümüzdeki dönemde hükümetin telekom altyapısının geliştirilmesi için önlemleri alması ve firmaları hızla yatırıma yönlendirmesi gerekiyor.Bakalım yapacaklar mı?

    Kaynak bkz:[link=http://www.emo.org.tr/ekler/cf347e13b745b6e_ek.pdf?dergi=1011][/link]

    Yorumları size bırakıyorum.




  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Turk telekom bakır kabloları satıyor devlet izin vermesi bile yanlış daha o kablo su geçirmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 15 Aralık 2016; 12:36:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Sokakta T7 kabin felan yok ki t21 konulsun eski 20 senelik kabinler mevcut..
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.