Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (305. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
51.346
Cevap
244
Favori
4.013.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkcell 1,2 Milyon fiber aboneye ulaşmış.



    Ulaştığı fiber hane sayısı da 3 milyon olmuş.



    Bir sene öncesine göre 600 bin haneye fiber alt yapı getirmiş ve 200 bin yeni sabit abone kazanmış. Sadece fiber de.



    O kadar iğrenç tarifeleri olmasına rağmen xdsl de 900 bin abonesi var hala. Toplamda 2,1 milyon sabit abone demek bu. Geçen yıla göre xdsl kullanıcısi azalmış sanırım.



    Türk Telekom un şu vdsl işini adam akıllı tanıtmasi lazım. Şu taşeron işini de bırakıp daha profosyonel hareket etmesi lazım. Ben insanlara bakır kablo ile alınan 35 mbps nin, fiber kablo ile alınan 24 mbps den daha hızlı olduğunu anlatamıyorum. Fiber olunca bir de turkcell ismi olunca insanlar bir anda bir büyüye kapılıyor.



    http://m.gazetevatan.com/3-milyon-fiber-hane-1119700-ekonomi/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Demekki Interoute zam yapınca Turkcell'de tasarrufa geçmiş. Şu anda açık ara en ucuzu Seabone Gbps başına 10 dolardı en son. Interoute, TATA, Cogent bunlar hizmet seviyesi taahhüdü verdiği için diğerlerine göre pahalı.
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Hocam gelin geçen sene ile bu sene arasındaki verileri karşılaştıralım. Türk Telekom geçen sene 13milyon fiberhomepass'a sahipmiş. Turkcell de 2milyon fiberhomepass'a sahipmiş. 2017'da bu değerler Türk Telekom da 15.4milyona, Turkcell'de ise 3milyon'a yükselmiş. Yani Türk Telekom bu sene 2.4 milyon haneye daha fiber; Turkcell de 1 milyon haneye fiber getirmiş. Abone sayılarına bakalım, geçen sene Türk Telekom'un 1.9 milyon fiber abonesi varmış, Turkcell'in de 1 milyon fiber abonesi varmış. Bu sene ise değerler şöyle, Türk Telekom 2.5 miluon fiber aboneye sahip, Turkcell de 1.2 milyon fiber aboneye sahip. Yani Türk Telekom 600 bin, Turkcell de 200 bin yeni fiber abonesi kazanmış.



    Yani Türk Telekom'un bu sene fiber getirdiği her 4 haneden 1'i fibere geçmiş. Turkcell'in bu sene fiber getirdiği her 5 haneden 1'i fibere geçmiş. Yani arada pek fark yok. Hele hele Turkcell'in KOTA dezavantajı olmasına karşın. Zaten bakarmısınız aradaki farka, Türk Telekom 15.4 milyon hane fiberhomepass'a sahip ama ancak 2.5 miluon fiber abonesi var, Turkcell'in 3 miluon fiberhomepass'ı var ama abonelerinin neredyse yarısı fiber. Yani Türk Telekom'un fiber götürdüğü en az 8 milyon hane ya hiç internet kullanmıyor ya da ADSL kullanıyor.



    Dediğiniz gibi Türk Telekom fiberi tanıtma konusunda çok başarısız. Zamanında sizin s9ylediğiniz ankastreleri giydirmek bile deli gibi fark eder. Millet istiyor ki fiber kablo binaya girsin (sanki çok fark var ya) onun da tolu var ben olsam bakır kablonun da dışını turuncuya boyarım, ankastreyi de T21 büyüklüğünde bir kutunun içine koyarım bir de uzerine Türk Telekom fiber internet, yazıp sizin de belirttiğiniz gibi buraya fiber altyap8 getirilmiştir, hipernet paketlerinden yararlanabilirsiniz 100Mbps'e kadar hız al8nabilir diye herhalde kesinlikle fark eder. Ama kimin umrunda Paul Doany takmış penetrasyonu arttıracağım diye, tamam penetrasyon da çok önemli ama fiber abone sayısı da önemli bu konuda hiç bir çalışma yok.









    Ktt 13 m 15.4m 1.9m 2.5m



    Trcl 2M 3m 1m 1.2m

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Sorun sadece VDSL değil ki. Benim kendim yaptığım bir proje var eve kadar fiber projesi yaptım, Turkcell'de aynı eve kadar fiber yapmış. Aktifleştirmede arada sadece 1 hafta var ama herkes Turkcell'e geçmiş. Türk Telekom'da 71 dairede 0 (sıfır) abone var. Kabahat tabii ki bana patladı. Ben bile bu kadarını tahmin edemedim yani bir abone bile olmaz mı? Turkcell'in çektiği fiberde ortada 4 core fiber 22 binaya dağıtmışlar. Biz her daireye 6 core fiber getirdik karavana. Şimdi Vodafone'a kiralayacağız hiç yoktan gider çıksın diye... Ben şirkettede söyledim bu benim sorunum değil bu sorun pazarlama biriminin sorunu onların bunu düzeltmesi lazım.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam bir de Turkcell'in kotalı olmasına rağmen, Türk Telekom =ADSL algısı devam ettikçe. Hala televizyonda ışık hızında diye reklam yapıyor Turkcell, adamlar KOTA sistemine geçmelerini dahi reklam yaptılar AKN'yi kaldırıyoruz diye



    Hocam yalnız 4 core fiber 22 binayı mı besliyor ? Bu kadarına da pes yakında bir bütün ilçeyi tek core ile taşımaya kalkarlarsa şasırmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Çünkü biz kurum olarak şunu çok iyi anladık ki kota çoğunluğun umrunda değil. Hala 50 GB kotayı dahil dolduramayan bir iki milyon abone var. 100 GB'ı dolduramayanların sayısı abonelerin %75-80'ine denk geliyor.

    Evet 4 core fiberle 22 binayı besliyor. Ama sürekli bu şekilde kotalı devam ederlerse tek core fiberle dahil idare edebilirler.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    hocam aslında önemli olan bu tek core da olsa o hizmeti adamlar düzgün veriyor sizin anlamadığınız şey bu halan daha türk telekomun omurgası solden daha iyi türk telekomun getirdiği fiber daha iyi kotayi turkcell getirdi diye mesajlar atıp duruyoruz ama basit bir şey var ya solun verdiği hizmet bağlantı stabilite türk telekomunkinden 10 kat daha iyi ya sizce bir müşterinin evine geldiği 4 core fiber kimin umrunda kimsenin adam aldığı hizmete bakıyor bu kadar basit türk telekomda halan daha akşamları yavaşlama sorunu var ya yıl 2018 olmus alt yapısıyla dalga geçtiğimiz sol de bu var mı yok önemli olan kısım bu bence ve yan hizmetleride çok kaliteli adam sole bakıyor tt ye bakıyor solde bir sürü yararlanabileceği hizmetleri görüyor tt ye bakıyor hiç yok ama siz diyorsunuz ki btk dan dolayı tt hizmet veremiyor ya müşterinin umrunda değil ki bunlar müşteri neden bunları düşünmek zorunda değil ki doğal olarak kalite hizmet olarak sol>tt oluyor adam ne dicek ? haa btk türk telekomu engelliyor demek ondan dolayı böyle ben adamlık yapip türk telekom kullanayım mı dicek allah aşkına ben sol fanı felan değilim size hep söylüyorum ben aldığım hizmete bakarım ama siz bunu düşünmeyip dahada derinlere inip sorguluyorsunuz ama müşterinin aldığı hizmet önemli bu kadar basit kaç core fiber gelmiş kaç km fiberi var bunları öğrenmek zorunda değiliz tekrar basit olarak anlatayım türk telekom daha iyiyse fiberde iyi olduğunu verdiği hizmetle göstersin en basitinden akşam kimsenin hızı yavaşlamasın herkez aldığı paketin hızını alsın kimse ping sorunu yaşamasın bunların hiç biri sol fiberde yok ama türk telekomda mevcut bilmiyorum anlatabildim mi firma az kablo çekiyor kota koyuyor diye karalanmaz kötü hizmet veriyorsa karalanır artık gece 2-8 arası olayıda geldi kimsenin kota umrunda değil kota olayı aşıldı artık basit diyip uzun yazdım ama dediğim gibi önemli olan alınan hizmet gerisi önemli değil umarım anlatabilmişimdir sizle bir sorunum yok hatta yıllar önce ne kadar sorun yaşadığımı siz biliyorsunuz internetle alakalı ve bunun nasıl çözüldüğünüde söyledim sol vdsl e geçtim bütün sorunlarım bitti türk telekomdaki sorunum ise 2013 yılından fiber geldiğinden beri devam ediyor 5 yıldır akşamları pingim artıyor hızım düşüyor ya 5 YIL dile kolay yemişim böyle fiberi




  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Hocam tabi anlayabiliyorum sizi ancak, her şey tam sizin dediğiniz gibi değil. Zaten 4 core fiber geetirmelerini eleştirmemin sebebi de bu. Şimdi tabi yanlış hatırlamıyorsam siz T11'den hizmet alıyordunuz ve Türk Telekom'da bazı sorunlar yaşıyordunuz ancak aynı kabinden Turkcell VAE aldığınızda bu sorunları yaşamıyordunuz. Şimdi o zaman şuna bakmak lazım, akşamları hız yavaşlması ve ping neden oluşur ? Cevabı ortada eğer portta ya da cihazlarda nir arıza yoksa kapasite yetersizliği sebebiyle oluşur bu sorunlar. Şimdi aynı kaninden Turkcell VAE ile sorun yaşamadığınıza göre kabin kapasite sorunu çekmiyor. O zaman şehrinizin hatlarını bilmek gerek, mutlaka bir yerde Türk Telekom hatları yetersiz kalıyor bölgenizdeki ki bu sorunları yaşıyorsunuz. Verinizin Turkcell'e değişme niktası neresi bunu bilmek lazım, eğer Turkcell ilinizdeki samteale fiber çekmediyse sorun ilinizde değil daha ilerlilerde demektir. Ama şehrinizdeki bir santrale Turkcell fiber çekti ise Türk Telekom'un il çıkış kapasitesi yetersiz kalıyordur ya da çıkışlari sağlayan cihazlar darboğaz yapıyordur. Yani sizin durumda neticede büyük ihtimalle Türk Telekom'un bölgedeki yetersiz kapasitesi sebebiyle oluyor bu demek ki Turkcell (tani kendi müşterileri çapında) bölgenize yeterli kapasite sağlamıştır ki iyi hi,met alıyorusnuz. Buradaki durumla benim eleştirdiğim durum aslında tamamen aynı sadece bu kez roller değişiyor. Şimdi 4 core fiberi 22 binaya dağıtınca ne olabilir, (KOTA yerine AKN uygulasalardı) kapasite sorunu yaşanması muhtemel olurdu. Bu seferde oradaki Turkcell aboneleri yoğun saatlerde hız düşmeleri, ve ping sorunu yaşarlardı ancak KOTA olduğu için herkes frenli kullanacak bu sefer yoğunluk olmayacak öyle kurtracaklar. Turkcell'de eğer bu bahsi geçen sorun yaşanmıyorsa sebebi yüklenme olmadığı içindir. Mesela Turkcell şehrimden hat geçirdi 32FO, benim burada Türk Telekom'un hemen 50 metre ilerdieki menholünde 24FO kablo fiber eke bağlı iki tane kabini besliyor. (Ha kabinler T11 olunca isterse 96FO çeksin sadece hava olur) Yani Turkcell yetersiz kapasiteye sahip olduğu için zaten KOTA sistemine geçti, eğer Türk Telekom bölgenizde eğer kapasite sorunu yaşıyorsa o da KOTA sistemine geçse kullanım seyrekleşeceği için hatlar rahatlayacak ve yavaslama ping sorunu olmayacak. Ama bunun çözüm yolu asla böyle olmamalı çözümler yavaşlatıcı değil geliştirici olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir de tabi çuvaldızı Türk Telekom'a da batırmak gerekiyor burada evet Türk Telekom hatları belki yeyerli olarak çekitor olabilir ama bu hızla giderse kapasite sorunu yaşamayan FTTB kalmayacak bir de hala T17 altı kabin koymaya devam ediyorlar. Sırf biraz daha ucuz diye. İşte o aboneler binalarına 60Gbps kablo gelse de kabin düşük kapasiteli diye ping ve hız sorunu yaşayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    hocam işte bu kadar yazdığınız cümleler durumu özetliyor ya ben müşteri olarak neden bunları bilmek zorundayım demek istediğim o kadar kötü hizmet almişimki artık neyin ne olduğunu her şeyini öğrendim türk telekom yüzünden

    turk telekomum 10 vaat ediyor coğumuza gelen 4-5-6 sol ise 10 vaat edip 10 veriyor ne daha azı nede daha fazlası önemli olan bu dengeyi yakalamak zaten ya ben size bir şey diyeyim tt sözleşme imzalatsaydı böyle 6-12 arası hızınızı yavaşlayacak kabul ediyormusunuz diye bizde bunu kabul ettiğimizde ve o saatlerde internet hızımız yarıya düştüğünde sesimizi çıkarmazdık çünki doğal işleyişi bu derdik sözleşme imzaladık kabul ettik ama adamlar size 100 mbps 50 mbps vericem diyip veremiyor turkcell ise size şu kadar kotada akn de şunu vericez diyor veriyor alınan hizmeti derken kastettiğim bu ne vaat ediliyor ne alıyorum 3 milyon müşterisi olsa belkide sol çökecek veya tökezleyecek dediğiniz gibi kota olmasa omurgalar yetersiz kalıcak belki ama işte sorunda bu olmayan şeyler hakkında konuşmamız varsayım oluyor şuan olan şeylere bakıp değerlendirmek lazım demek istediğim bu




  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    O konuda haklısınız.

    Yalnız ADSL konusunda fiberi beklemekten başka çare yok. Ama Türk Telekom abonenin hızına uygun fiyatlandırması lazım.



    Diğer tarafta istisnai durumlar hariç fiber giden yerlerde T17 altı kabine bağlı olanları saymazsak normalde aboneler sorun yaşamaz. Ancak adam T17 altı kabine bağlı mıyım diye bilmek zorunda değil didiğiniz gibi. Türk Telekom ya Turkcell gibi kardeşim sana KOTA'lı verebilirim ancak demeli ya da gidip o kabini değiştirmeli. O konuda size hak veriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    aynen hocam bunu demek istemiştim
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Superonline'ı kendi şehrinizden ibaret görmüşsünüz. İstanbul'da kotalı halde vaat ettiği hızı alabilenlerin sayısı azalıyor. Bizzat oturduğum binada var adam 50 Mbps 100 GB almış akşamları hız 4-5 Mbps. Adam gelip hala "Superonline'ı siz engelliyorsunuz" diyor. Bir diğer mantığınızda aşırı yanlış kotalı yada AKN'li vaat ettiği hızı veriyor? İyi o zaman bütün ISS'ler kota getirsin 50-100 GB kullananın interneti kesilsin firmalar hiç kendini geliştirmeye gayret etmesin. Bu arada Superonline'ın getirdiği kota sistemi AKN'li gibi değil yani gece 2 ile 8 arası yazılmıyor diye bişey yok. 24 Mbps üstü bütün hızlarda kotanı geçtiğinde internetin kesiliyor. Yıl olmuş 2017 elalemin mobilde verdiği kotayı verip internet kesiliyor. Böyle bir mantık olabilir mi?

    Ülkede adam akıllı ISS yok. Hepsi cimrilikten ölüyor, biri bile vatandaşı düşünmüyor. Hala şaka gibi 4-5 Mbps upload hızı, 50-100 GB AKN/kota ve cüzi bir hız. Olan bizim gibi vatandaşa oluyor, bir adam gelip yüzümüze tükürüyor yapabileceğimiz bişey yok.




  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    benim bulunduğum yerde fiber bile yok kendi şehrimden ibaret görmem mümkün değil ve evet şimdi gördüm hiç bakmadığım için paketlere ne var ne yok bilmiyorum 25 mbps üstü ya akk siz alıcaksınız eşşek kadar pahalı fiyata yada kotalı alıcaksınız bundan haberim yoktu siz diyince farkettim çok rezillik olmus resmen zorla 24 mbps sattiriyor adamlar yeni abonelere şaka gibi bide 100 gb kota rezillik cidden ben kendi aldığım tarife üzerinden konuşunca bide tarifeyi geçen sene alınca geçen senenin paketleri kaldı aklımda o zaman uygun fiyata satiliyordu baya iyi paketleri şuna rağmen cidden turk telekomun olduğu yerde sol seçiliyorsa diyecek bir şey yok ee milletin taahhütü bitince nasıl olucak bunlarımı kilitleyecekler yeni şözleşme imzalanınca şu durumda türk telekomun bir şeyler yapması lazım solun bu halinden bile abone kapamıyorsa sıkıntı büyük sizin yaptırdığınız projeye göre söyledim bu cümleyi




  • türk telekomun paketlerine baktım şimdi çok güzel paketler yapmış adamlar baya geri kalmışım internette sorun olmayınca hiç ne forumu nede başka bir yeri takip ettim oyun oynadım hep
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Türksatta 24 üstü aknli yok Telkoder başkanı bu kotalı paketlerin 2 yıl sonra anca kalkacağını söylüyordu bir röportajda
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    100mbps 50gb paketi 85tl veriyorlardı 2019'da 100TL'nin altında bu hızlar olmayacağı için Telekom da rahatlık yaşar ama Türksat gibi saatlik hızı olan paketler getirebilir bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 19 Kasım 2017; 19:34:7 >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    rezillik valla bide ben 24 mpbs akksiz 248 tl demiştim oda geçen senenin fiyatiydi hatta 1 hafta önce baktım gene 248 tl mi neydi eski paketleri kaldırmamışlar gözüm ona ilişmiş çok fazla seçenek var çok beğendim nedense 1 senedir taahhütsüz 50 mpbs kullanıyorum şehit yakını paketi taahhüt yaptırasım geldi
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam sizinle paketlerinde bir şey değişmeyecek mi ? yani tt nin taahütlü normal kullanıcılara verdiği 50 mpbs akn siz 247 tl bana özel sevgilerini vermek için yaptıkları pakette 50 mpbs akn siz 310 tl sizinleyiz diyip daha mı çok oturtturmaya calısıyorlar yoksa bunlar eski fiyatlarmı anlamadım
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl fiber yok o kabin ne ile çalışıyor?



    Şuan Turksat ile Turkcell zaten tercih edilesi hiç değil. Küçük İSS'ler haricinde TT ve Vodafone dışında alınası değil.



    Ama TT'nin T17 altı T serileri konusunda bşr şryler yapması lazım yarın giriş hızları 35 50Mbps'lere yükselince hepten şaşacak T17 altı kabinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.