Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2137. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
51.184
Cevap
242
Favori
4.006.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21352136213721382139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • e5Makascısı kullanıcısına yanıt

    Bildiğim kadarı ile fiber kablo 550 Metrede ile 100 Kilometre arası veri transferi yapılabiliyor. Ama bu kablo içinden geçen sinyalin kalitesine bağlı. Fazla ışın kaynağı yada az ışın kaynağı veri iletiminde hız düşmelerine sebep olabilir. Ayrıca kablo çekilirken eğer bir yerde ezilme veya fazla bükülme olursa o zamanda tam sinyal alınamaz. Yani kablolamayı yapacak ekip önemli . Eğer titiz ve düzgün bir iş yaparlarsa hiç bir sıkıntı çıkmaz.

  • semihsahin45 S kullanıcısına yanıt
    Buldugum gorsellere gore bizimki 2. Gibi olucak . Fark olurmu sonucta basvuruyu ben yapıyorum logara yakın diye ana turuncu kablo a bloğa geliyor .

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • e5Makascısı kullanıcısına yanıt

    Hocam sizi çok iyi anlıyorum aynısı bizim binada da oldu bende foruma sormuştum bu durumu kafaya takmadan kullanın demişlerdi.Fiber çekilsin sorun çıkmaz inşallah.Fiberde fark olmuyor demişti telekomdan bir kişi.

    Sizde yine iyi turuncu kablo siyah kutuya bağlanmış.Bizim binada dış cepheye koydular.Eğer sadece direk bizim binaya koysalardı dış cepheye gerek kalmayacağı için ekte yapılmamış olacaktı.Ekip işini çok iyi yaparsa EK konusunda hiçbir sorun olmaz.Ama EKTE kayıp olma ihtimali artıyor.(BİZZAT TELEKOMDA ÇALIŞAN KİŞİDEN ALDIGIM BİLGİDİR)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOKTORBEY34 -- 23 Ocak 2021; 14:50:15 >
  • e5Makascısı kullanıcısına yanıt
    kurulan FTTH sistemlerde bakır kablo kullanılmıyor, o çekilen beyaz kablo da fiber, endişeniz olmasın. Bunu yapmalarının sebebi ek kutusu ve zırhlı kablodan tasarruf etmek istemelerinden kaynaklanıyor yoksa fiber aynı fiber.
  • e5Makascısı kullanıcısına yanıt

    Her ikiside aynı zaten fiber. Daireye kadar fiber gelecek.

  • e5Makascısı kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşların dediklerine katılıyorum diğer blokta olmasında hiçbir sorun olmaz yalnız eklerde kayıp oluyor yaparken yanlarında olup düzgün işçilik yaptırmanız lazım bir tek ona dikkat edin derim.
  • Herkese sonsuz teşekkürler cevaplar icin . Baslarında durucam zaten insallah aksilik cıkmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e5Makascısı

    Arkadaşlar cok acil bana yardımcı olurmusunuz hic anlayamadım. Uzun ugraslar sonucu(tek basıma) kendi blogum olan cbloga fiber getittirdim ancak telekom projeye a,b,c bloguda dahil etmiş . Kısacası bir sene ben ugrastım umurlarında olmayan diger bloklar bedavaya kondu, varsın konsunlar gozumun basımın hayrı sadakası olsun. Bugun bina ici kabolama yapıldı uc blogada . Ancak 2 gun oncede yeri kazıp benim bloguma degilde logara yakın olan a bloga turuncu kablo cekildi . Kazıyanlar denk gelmedi işteydim soramadım . Bina icine gelen arkadaslara sordugumda , oraya koyulcak ordan dagıtılcak dediler. Allah Allah dedim basvuruyu ben yapıyorum c bloga ana turuncu kablo A blokta bisi olurmu herhangi sinyal zayıflıgı ping falan , hicbir sey olmaz dediler. Bu ne kadar dogru?





    aynı durumdayız,apartmanda sedece ben uğraşıyorum,fiber gelirse beleşe konacaklar hiç uğraşmadan.

  • Bizim komşular da sayemde yararlandı 10 abone aktif kullanıyor hepsi duacı bana.


    Size halen fiber gelmemesi üzücü.

  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır saha dolabına fiber çekildi ve turuncu fiber optik kablo dolabın üstüne konulmuş durumda bekliyor.
    Geçenlerde bizim binadan ankastreden bir şeyler yapmışlar.Daha sonra dolabın üstüne bir şeyler yazıp gitmişler.

    İlk bizim sokaktaki saha dolabına fiber geldi fakat bizden sonra fiber çekilen her yer aktif oldu ve tek bizim sokak kaldı.(Diğer sokaklardaki fiber dönüşümler 2 ay önce falan tamamlandı)
    Bu kadar uzun süre bekleyen oldu mu? Bu süreç nasıl işliyor yardımcı olur musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can2355 -- 25 Ocak 2021; 9:28:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Telekom FTTB ye devam ediyor hala. Bursa Nilüfer bölgesinde farklı mahallelerdeki İki sıfır binaya aynı cihazdan koymuş. Bu cihazlar daha pahalı değil miydi. Acaba ellerinde fazla fazla kaldığı için mi hala devam ediyorlar bu cihazlar kurmaya
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 26 Ocak 2021; 0:47:44 >
  • https://forum.turk.net/t/ipv6-aktif-edilmis/6651/285


    ipv6 test sürüşü başlamış ipv6 dağıtılmış sol yerinde saysın diyecem gerileme dönemi çoktandır başladı son 2-3yıldır. sol de hazır olanı aktif etmiyor.


    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    tt da daha 2023de 5g den ilk sinyali alacakmış 5g de dünya lideri filan olacaklarmış pehhhh uyuyor bunlar 2023de 6g gecer dünya


    https://www.memurlar.net/haber/948875/turk-telekom-dan-5g-hamlesi.html

  • mcrew kullanıcısına yanıt

    Benim binamda da aynı fttb kullanılmış. Aslında bu cihazların fiyatı şöyle. 48 portluk 100 Mbps li switclerin ortalama fiyatı 400 T.L. ama Bu gigabit portlu olursa 15.000 T.L. civarında. Yani FTTH göre çok pahalı. Ayrıca kullanılan cat6 kabloda fiber kılına göre pahalı. Sizin de dediğiniz gibi hem ellerindeki stokları bitirmek hemde binanız cat kablo döşemek için uygun olduğundan uygun olan binalara bu sistemi kuruyorlar. Burada müşteri memnuniyeti yada kaliteli ileriye dönük bir altyapı kurma gibi bir amaçları yok. Hali hazırda Türk Telekom 100 Mbps den üzeri hız vermeyeceği için gigabit li portlar yada eve kadar fiber değilde böyle eski 100 Mbps le sınırlı switcler kullanıyorlar. Ellerindeki stoklar bitene kadar uygun olan binalara kurmaya devam edecekler. Altyapıya yeni masraflar harcamamak için böyle yapıyorlar.

  • semihsahin45 S kullanıcısına yanıt

    Bir de şu var, fiber cat6'dan ucuz aslında garip bir durum ama anladığım kadarıyla fiber kabloyu Türkiye'de üretiyormuşuz öyle bir olay olduğu için her halükarda daha hesaplı geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogami -- 26 Ocak 2021; 14:49:21 >
  • mcrew kullanıcısına yanıt

    Şu şekilde mis gibi pasif GPON yerleştirmek dururken niye karman çorman bin beşyüz senelik sistem yaparlar ki anlamıyorum. Arkadaşın biri maaliyet diye açıklamış ama ben yine de anlamıyorum ya da anlamak istemiyorum


    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • Evet fiber kablo şuanda bakır kablolara (cat kablolara) göre çok daha ucuz ama firmaların elinde hali hazırda bu cat kablolarından ve cat switchlerden çok fazla var ellerindeki stokları bitirmek için ve masraf etmemek için bu cat kablo sistemini kullanıyorlar.

  • fakasupi F kullanıcısına yanıt

    Maliyet derken şöyle anlatıyım. Firmaları ellerindeki eski sistem donanımlarını çöpe atmamak için uygun olan binalara eski cat kablolu switchli sistem kuruyorlar. Böylelikle bu ellerindeki eski sistemleri çöpe atmamış oluyorlar. Sonuçta ellerinde bir stok var ve ona bi para harcadılar. Bizde de nasılsa eski meski en az 20-30 sene daha kullanırlar. Sonuçta Türk Telekomun 100 Mbps üstü hız vereceği yok. Bu 100 Mbps hızlarda bu sistemler hayli iş görüyor.

  • semihsahin45 S kullanıcısına yanıt

    Adam olsalar aslında o ellerindekileri başka ülkeye satarlar

    Bize de geleceğe dönük çok daha avantajlı bahsetteğim sistemi kurarlar


    Hem kendileri için daha az arıza onarım bakım v.s

    Hem kullanıcı için hız ping kararlılık v.s gibi tonla avantaj sağlarlar


    Ama nerdeee bizimkilerde o kafa

    Ölme eşşeğim yaz gelsin..

    Benimkisi de fantazi işte..

  • fakasupi F kullanıcısına yanıt

    Aynen gpon (ftth) Sistemlerinin bakımları yok denecek kadar az. Evinize kurdukları gpon cihazı ve routerla ilgili herhangi bir arıza olmadıkça sıkıntı çıkarmaz bu sistemler

  • semihsahin45 S kullanıcısına yanıt
    Iki bina da sıfır olduğu için müteahhitler cat serisi kablo dosemisler. Yani iki binada da kabinlere kadar gelen cat serisi kablolar vardı. Bina içi tesisat ile uğraşmadi kısacası Türk Telekom.

    Birinde aynı zamanda turkcell superonline da gelmiş. Iki bina da çok daireli binalar değil. Dükkanları da sayarsak 16-20 abone olur maksimum. Superonline tüm dairelere fiber kablo çekmemiş. Sadece abone olacak kişilere çekmiş. Elektrik dairesinin hemen dibinde kocaman bir boşluk var. Kısacası kablo çekmek de zor değil. Buna rağmen ugrasmamislar. Vdsl gelseydi bu geleceğine daha iyiydi bence.
  • 
Sayfa: önceki 21352136213721382139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.