Altyapı sorgulamasında vdsl gözüküyor mu ve mesafe ne kadar hocam? Benim eski bulunduğum evde türk telekom bana israrla vdsl vermemişti. Türknet'e geçmiştim ve 1 gün sonra beni vdsl porta aldılar. 2 ay sonra da yapaya aldılar. hiçbir yere başvuru bile yapmamıştım. 80/40 a kadar almışlığım oldu yapa ile. sonra da o eve gigafiber gelmişti. sanırım türk telekom hatta sorun olursa uğraşmamak için santralden kendi kullanıcılarına vdsl vermiyor. |
açık kapı,online işlemler,bizzat telekom şantiyesi gibi yerlerden görüştüm, hep aynı cevabı veriyorlar bu ayın başından beri : "Önümüzdeki ay satışa sunulacak takip ediyoruz" bakalım artık ne olacak sosyal medyada nereye yazmam gerekiyor? |
|
Vodafone Net kullanıyorum.İnternetten altyapı sorgulamasında altyapı yok olarak gözüküyor.O yüzden başka firmaya hatta ttnet'e bile geçiş yapamıyorum.Türk telekom müdürlüğü rezerv port var falan dedi ama oda üç ay falan sürebilir gibisinden konuştu. Vodafone müşteri hizmetlerine sorduğumda 71-83 arası alabilir gözüküyor diyor.Kadın adsl tanımladı oda gelmedi.Sorun türk telekomda diyorlar.Okadar aramama rağmen ısrarla geri dönüş yapmıyorlar.Korkum benim portumu komple kaptırmaları. |
|
Çok teşekkürler.Benim yaşadığımı sorunu başka kimse yaşamadı sanırım.Bakalım bekleyeceğiz. |
Aboneliği başka bir İSS'ye taşı sorunun çözülür altyapın Türk Telekom'a aitse. Vodafone'den hizmet numaranı alman lazım 88 ile başlayan. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 22 Ocak 2021; 21:33:49 > |
sosyal medyadan yazarken sadece telekomu eklemeyin ne kadar alt yapı ile ilgili kurum kişi hükümet yöneticileri hepsini tweetleyin ! etkili olsun.. |
pandemi de yoğun yapılan şikayetlerin etkisi var ya değilse kimsenin umurunda değil vatandaş . |
|
Küçükçekmece Cennet Mahallesinde binalara siyah fiberoptik kabloların çekildiğini gördüm. Acaba hangi iss? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkneti vdsl kullanıyorum santral mesafe 142 metre diyor burda fiber çeker mi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakaaaa -- 23 Ocak 2021; 13:0:27 > |
Çok şanslılar.TÜRKNET GİGA FİBER GELDİ ORAYA 1000 MPS YE KADAR VERİYORLAR |
https://altyapisorgu.netspeed.com.tr/ Alabileceğiniz maksimum hızı burada görebilirsiniz. Fiber konusunda ise taleplerinizi tuketici.btk.gov.tr adresinden iletebilirsiniz. |
Bildiğim kadarı ile fiber kablo 550 Metrede ile 100 Kilometre arası veri transferi yapılabiliyor. Ama bu kablo içinden geçen sinyalin kalitesine bağlı. Fazla ışın kaynağı yada az ışın kaynağı veri iletiminde hız düşmelerine sebep olabilir. Ayrıca kablo çekilirken eğer bir yerde ezilme veya fazla bükülme olursa o zamanda tam sinyal alınamaz. Yani kablolamayı yapacak ekip önemli . Eğer titiz ve düzgün bir iş yaparlarsa hiç bir sıkıntı çıkmaz. |
Hocam sizi çok iyi anlıyorum aynısı bizim binada da oldu bende foruma sormuştum bu durumu kafaya takmadan kullanın demişlerdi.Fiber çekilsin sorun çıkmaz inşallah.Fiberde fark olmuyor demişti telekomdan bir kişi. Sizde yine iyi turuncu kablo siyah kutuya bağlanmış.Bizim binada dış cepheye koydular.Eğer sadece direk bizim binaya koysalardı dış cepheye gerek kalmayacağı için ekte yapılmamış olacaktı.Ekip işini çok iyi yaparsa EK konusunda hiçbir sorun olmaz.Ama EKTE kayıp olma ihtimali artıyor.(BİZZAT TELEKOMDA ÇALIŞAN KİŞİDEN ALDIGIM BİLGİDİR) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOKTORBEY34 -- 23 Ocak 2021; 14:50:15 > |
|
Her ikiside aynı zaten fiber. Daireye kadar fiber gelecek. |